ИСТИНАТА ЗА АМИОТРОФИЧНАТА ЛАТЕРАЛНА СКЛЕРОЗА (АЛС)

ИСТИНАТА ЗА АМИОТРОФИЧНАТА ЛАТЕРАЛНА СКЛЕРОЗА (АЛС)

Амиотрофичната латерална склероза (АЛС), известна още като болест на Лу Гериг и болест на моторните неврони, е едно от най-неразбираемите мистериозни заболявания в наши дни. Разпространява се дезинформация за АЛС и се поставят много погрешни диагнози на това заболяване, които водят до опустошителни последици. Ако вие или ваш близък страдате от АЛС, важно е да знаете, че има надежда. Излекуването е възможно, след като разберете какво всъщност се крие зад АЛС.

Какво стои зад диагнозата АЛС

Техническото наименование на това заболяване на гръцки език означава "без храна за мускулите". Въпреки че лекарите разполагат с диагноза, която да дават на хората, АЛС все още е напълно загадъчно заболяване за медицинските среди. В конвенционалния медицински свят вероятно ще чуете АЛС да се описва като болест на моторните неврони. Това е почти вярно. Медицинската наука и проучванията все още не знаят, че АЛС всъщност е вирусно възпалително заболяване, при което вирусите се хранят с токсични тежки метали в системата, а това може да засегне невроните. Обикновено алуминият е един от металите, който присъства с високи нива в мозъка и други части на тялото.

Ако ви е поставена диагноза АЛС, вероятно в организма ви има различни тежки метали, включително изобилие от алуминий. Както Антъни Уилям споделя в книгата си “Лечителят Медиум”, тези токсични метали са идеалното гориво за вирусите. В случая с АЛС обикновено има тежка вирусна инфекция на HHV-6, съчетана с няколко други щама на херпесните вируси, които се хранят с тези метали. Когато симптомите станат по-тежки и лекото изтръпване и мравучкане се превърнат в остра загуба на мускулен контрол, това често се дължи на тежко мозъчно възпаление, предизвикано от вирусната инфекция.

Ако се намирате в инвалидна количка и лекарите изглеждат обезпокоени относно шансовете ви за оцеляване, възможно е организмът ви да е препълнен с вируси. След като стигнете до този момент, все още можете да промените състоянието си. В този случай е от решаващо значение да работите с общопрактикуващ лекар или специалист, за да създадете лечебен протокол, който включва храни и добавки, които по естествен начин се борят с вирусите и извличат тежките метали от организма.

Медицинските среди все още за съжаление не са наясно с истинските причини за страданията на хората, когато става въпрос за повечето неврологични симптоми и състояния. Лекарят може да обвини гените ви или да предположи, че организмът ви атакува сам себе си, но тези модерни идеи са погрешни и вредни. Антъни Уилям разглежда този проблем в дълбочина, в книгата си “Thyroid Healing” (все още не преведена на български език).

Безразсъдна диагноза

АЛС е истинско заболяване, точно както другите хронични заболявания, но вредните убеждения, свързани с диагнозата АЛС, могат да разрушат здравето на хората, вместо да им помогнат да разберат, че са напълно способни да се излекуват.

Поставянето на диагноза АЛС днес може да има подобен ефект върху някого, какъвто има диагнозата ХИВ/СПИН върху хората по време на кризата със СПИН през 80-те години на миналия век. Този ретровирус не е бил причината хората да умират, но тъй като смъртната присъда е била толкова силно свързана с тази диагноза, хората бързо са изпадали в безнадеждно, отчаяно състояние, което силно повлиява на цялостното им здраве. Много от хората, които са имали този почти доброкачествен ретровирус, са страдали и от ужасни разновидности на стрептококи, които са предизвиквали пневматични проблеми; множество херпесни вируси, включително HHV-7, HHV-8, HHV-9 и неоткритите разновидности, които Антъни Уилям разкри, включително HHV-10, HHV-11 и HHV-12; и/или са страдали от излагане на замърсители, токсини, лекарства и токсични тежки метали.

Поради редица причини, различни от ретровируса, хората са преживявали пълен срив на имунната си система. Когато в началото и средата на 80-те години на миналия век на хората се е поставяло диагнозата ХИВ/СПИН, те дори не са обмисляли възможността да оцелеят и това е накарало много хора бързо да се откажат и да се разпаднат психически и физически. Причината, поради която изглежда, че вече много малко хора умират от ХИВ, е, че източниците, които поддържат тази вредна лъжа, замлъкнаха. Това позволява на имунната система на хората да укрепне и да остане подсилена.

Изглежда, че диагнозата АЛС влияе на хората по подобен начин, поради което Антъни Уилям често я нарича "безразсъдна диагноза". Важно е да се разбере тежестта, която може да има една диагноза, и как убежденията за диагнозата могат да доведат до огромен страх или паника. Ако човек има тежки вирусни инфекции, състоянието му може да се влоши заради тези емоционални реакции.

В света на медицината поставянето на диагноза АЛС по същество е игра на гадаене. Лекарят вероятно ще наблюдава как пациентът се бори с все повече и повече симптоми, тъй като предписаните имуносупресивни лекарства, стероиди или антибиотици не успяват да подобрят състоянието му. Ако пациентът продължава да се влошава постоянно, лекарят може да му постави диагноза АЛС (или друго неврологично заболяване).

Настоящите неврологични проучвания, които лекарите използват за идентифициране на АЛС, далеч не са безгрешни и рядко предлагат информация, която лекарите могат да използват с пълна сигурност. Множество невролози, с които сме се допитвали по този въпрос са съгласни с това. Те споменават многобройни случаи, в които при напълно здрави пациенти неврологичните тестове са показали обезпокоителни резултати. Въпреки това пациентът никога не се е борил с предполагаемите проблеми и те не са възниквали с течение на времето. Може би все пак ще искате да си направите неврологични проучвания, но имайте предвид потенциалните неточности на тестовете.

Заболеваемост при мъже и жени

Мъжете се диагностицират с АЛС малко по-често от жените. Въпреки че в историята мъжете често са били считани за по-силни от жените в различни отношения, когато става въпрос за борба с болести, жените постоянно са демонстрирали по-силна воля за живот от своите мъжки партньори.

Жените притежават могъща воля за оцеляване, да стават по-силни и да понасят повратностите на съдбата. Тази огнена воля помага на жените да понесат тежестта на диагнозата, както и симптомите и състоянията по-добре от повечето мъже. В много случаи мъжете бързо се влошават, след като им бъдат поставени диагнози, които ги карат да се чувстват зле или безполезни за продължителен период от време. Това е особено вярно в случаите, когато към диагнозата вече е прикрепено чувство на безнадеждност, както при диагнозата АЛС.

Преодоляване на диагнозата АЛС

47-годишният Джеймс, пациент, за когото ще разкажем, започнал да забелязва скованост в ръцете, раменете и краката, докато вършел задълженията си на работник в завод. След това започнал да изпитва мускулни потрепвания и изтръпване. Неврологът диагностицира Джеймс с АЛС само въз основа на симптомите му. Това е напълно погрешна диагноза. Всъщност Джеймс е имал симптоми на синдрома на Гилен-Баре - друго мистериозно заболяване. Антъни Уилям споделя истинската причина за синдрома на Гилен-Баре - която е неизвестна на медицинските среди, в книгата си "Лечителят Медиум"

Малко след като на Джеймс е поставена диагнозата АЛС, той започва да изпитва гърчове. Той потърсил мнението на двама други специалисти, които не противоречали на диагнозата АЛС и които предполагали, че след около пет до седем години тялото му ще се разпадне напълно. Тази новина поставя Джеймс в състояние на постоянен стрес и емоционален смут. Всичко това изостря симптомите на Джеймс и подхранва нарастващата му паника. По това време съпругата на Джеймс, Джули, научава за Антъни Уилям и урежда среща с него.

Той заключава, че Джеймс има херпесен вирус HHV-6 в мозъка си, както и тежки метали, включително високи нива на алуминий и мед. След тази оценка двамата съпрузи отбелязват, че сигурно са попаднали на грешното място, защото Джеймс е бил диагностициран с АЛС. Антъни Уилям обяснява на Джеймс, че просто е получил диагноза за мистериозното си заболяване, а не истинската причина.

Обяснява на Джеймс и Джули, че вирусно възпалително състояние в мозъка на Джеймс е отговорно за неврологичните му проблеми. Тялото му се бори не само с HHV-6, но и с два други херпесни вируса. Тези вируси, които са навлезли в мозъка и гръбначния му мозък, се хранят с високото ниво на алуминий, както и с други тежки метали, които се намират в организма му.

Духът препоръчва Джеймс да се върне във фабриката, в която е работил, и да поиска разследване на излагането си на тежки метали. При разследването е установено, че от повредена вентилационна тръба в района, в който е работил Джеймс, е излизал газ от алуминиев оксид. Този алуминиев прах и пари, страничен продукт от работата с алуминий, месеци наред безшумно е тровел работниците във фабриката и това е било неизвестно до срещата на Джеймс с Антъни Уилям. 

След като Джеймс вече не вярвал, че е на път да умре, симптомите му бързо се подобрили. Част от неговия протокол бил планът за детоксикация от тежки метали, който помогнал да се изтеглят алуминият, медта и живакът от тялото и мозъка му. Той използвал и естествени антивирусни добавки (за препоръки за хранителни добавки и техните дозировки, прочетете "Помощ за черния дроб"), за да се пребори с HHV-6 и другите херпесни вируси в организма си.

Вместо да страда в продължение на пет години, докато тялото му се разпадне напълно, както прогнозирали специалистите, Джеймс се излекувал напълно и успял да се върне към живота, който е водел преди заболяването си.

Стъпки за излекуване

През годините Антъни Уилям е помогнал на редица други хора да обърнат напълно неврологичните си симптоми, диагностицирани като АЛС. Надолу в статията са дадени някои предложения и препоръки, които могат да ви помогнат да започнете своето пътуване към изцелението и да живеете пълноценен, жизнен живот.

Глюкоза и минерални соли

Ако страдате от неврологичен симптом или състояние, включването на достатъчно глюкоза в диетата ви е от решаващо значение. За да се излекува, централната нервна система се нуждае от изобилие от естествена захар, която се съдържа в плодовете и богатите на въглехидрати зеленчуци като картофите и сладките картофи.

Диетите с високо съдържание на мазнини, белтъчини и въглехидрати не са за предпочитане за хора, страдащи от АЛС, лаймска болест, множествена склероза (МС) или други неврологични симптоми или състояния. В тези случаи от решаващо значение е диета, изпълнена с изобилие от естествена глюкоза. Ако се притеснявате да ядете плодове, прочетете главата "Страх от плодове" от книгата "Лечителят Медиум".

Централната нервна система има полза и от диета, богата на минерални соли от храни като зеле, спанак и сок от стъблена целина. Полезни са и закуските за здраве на надбъбречните жлези, рецептата за които ще намерите в нашия блог.

Изграждане на мускули

Сладките картофи и други богати на въглехидрати храни помагат за изграждането на мускулите ви. Това може да ви изненада, защото много хора погрешно смятат, че протеините помагат за изграждането на мускулите. В действителност обаче само две неща помагат за изграждането на мускулите: консумирането на критично чисти въглехидрати (можете да прочетете повече за това в "Помощ за черния дроб") и действителното използване на мускулите. Глюкозата изгражда мускулите бързо. Ако се съмнявате в това, представете си мускулестите, 300-килограмови маймуни в зоологическата градина, които закусват с банани и смокини.

Хората с неврологични заболявания често не използват мускулите си толкова, колкото хората, които не страдат от здравословни проблеми. Някои хора са твърде болни, за да станат от леглото, камо ли да се разхождат или да правят упражнения. В тези случаи е жизненоважно да подхранвате мускулите си с въглехидрати, пълни с глюкоза, за да не се изтощавате, докато се борите с неврологичното си заболяване.

Това е още една причина да избягвате високопротеинови или високомазнинни диети, като кетогенната или палеодиета, докато се лекувате от неврологично заболяване. Нисковъглехидратната диета може да предизвика синдром на бързото изхабяване, който може да бъде погрешно приет за АЛС или влошаване на МС.

Вместо това включете в храненията и закуските си картофи, плодове и зимни тикви. Изобилието от лизин и многобройните аминокиселини, открити във всички различни сортове картофи, може да бъде особено мощно за поддържане или укрепване на мускулите. Ако ядете месо заедно с картофите, животинският протеин може да попречи на картофите да предложат многобройните си ползи за мускулите. За да извлечете максимална полза от лечебните храни, отделяйте богатите на въглехидрати ястия, като купа картофи или плодове, от всякакви животински протеини.

Ако увеличите количеството на плодовете и нишестените зеленчуци, които внасяте в диетата си, и намалите значително приема на протеини, може да успеете да поддържате и укрепвате мускулите си. Можете да прочетете повече съвети за това в “Помощ за черния дроб”

Лечебни храни

Запълването на диетата ви с изобилие от плодове, зеленчуци и зеленолистни зеленчуци е от решаващо значение. Антиоксидантите и фитохимикалите, които се съдържат в тези храни, са жизненоважни за оздравяването. Предложения за лечебни храни можете да намерите в “Най-полезните храни”

 • Дивите боровинки са мощно оръжие срещу симптомите, свързани с ALS
 • Наровете, черешите и портокалите също могат да окажат ценна подкрепа.
 • Пъпешите съдържат невероятни електролити, които могат да помогнат на всеки, който работи за преодоляване на симптомите на АЛС.
 • Алое вера и сокът от пшенична трева са две други храни, които трябва да се включат в менюто.
 • Зеленолистните зеленчуци са важни, защото съдържат ценни минерални соли. Те обаче нямат калорийната плътност на другите плодове и зеленчуци, така че когато ядете зеленолистни зеленчуци, не забравяйте да включите в менюто си банани, картофи, фурми, манго, сушени кайсии, леща, черен боб, киноа (зърно, което хората обикновено понасят добре), сладки картофи, тиква с масло или други богати на въглехидрати храни заедно със зелените зеленчуци.
 • Смутито за детоксикация от тежки метали на Лечителят Медиум, може да бъде невероятна част от лечебния пъзел. Сокът от ечемичена трева на прах, спирулина, кориандър, атлантическа дулсе и диви боровинки са петте критични компонента.

Лечебни хранителни добавки

 • Алфа-липоевата киселина (ALA) е невероятна добавка при ALS.
 • Гъбата чага може да помогне за унищожаването на вируси и е изненадващо полезна за хора с алуминий в организма.
 • Висококачественият витамн Б12, който съдържа както аденозилкобаламин, така и метилкобаламин, е ценна добавка за човек с неврологични симптоми или състояния.
 • Листата на гинко билобата съдържат алкалоид, който може да подпомогне невротрансмитерите, което е особено важно за хора, страдащи от неврологични състояния или сериозна диагноза АЛС.
 • N-ацетил цистеинът (NAC) подпомага централната нервна система, включително миелиновата обвивка около нервите.
 • Маточината притежава мощни антивирусни свойства, особено срещу вирусите от херпесното семейството.
 • Йонното злато, в малко количество, може да окаже подкрепа.
 • Витамин Д, въпреки че не е толкова важен, колкото предполагат повечето хора в медицинския свят, може да подпомогне неврологичното оздравяване. Опитайте с дневна доза от 2000 IU.
 • Глухарчето и белият трън могат да подпомогнат черния дроб, който обикновено съдържа тежки метали (както и мозъка).
 • Липозомен витамин Ц и/или Микро-Ц
 • Коензим Q10
 • Витамин Е
 • Куркумин с куркума.

За препоръки за висококачествени хранителни добавки, разгледайте страницата с предпочитани хранителни добавки в сайта на Антъни Уилям.

Как да продължим напред

Ако ви е поставена диагноза АЛС, опитайте се да запазите спокойствие и да не губите надежда. АЛС не е смъртна присъда. Тя е нещо, от което сте напълно способни да се излекувате и да продължите напред. Вече разполагате с информация и инструменти, за да премахнете херпесните вируси и токсичните тежки метали. Надяваме се, че можете да продължите напред с тези променящи живота ви знания, възстановена мотивация и новооткрита вяра в способността на тялото ви да се излекува.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тялото си. Въпреки че е нормално да ядете риба от време на време, особено ако сте човек, който обича риба, хранителните добавки с рибено масло са съвсем друго нещо. Човек би решил, че е едно и също, но всъщност разликата е огромна.
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Когато нямаме достатъчно от добрата солна киселина, патогените, живеещи в нас, произвеждат лоши киселини. Тези лоши киселини могат да се натрупат с течение на времето и да причинят киселинен рефлукс.
Прочети още
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
В това видео, Антъни Уилям прави чай от гъбите рейши и чага, говори за лечебните свойства на тази напитка и обръща внимание на това, как всъщност кофеина разрушава имунната ни система. 
Прочети още