През вековете е известно, че плодовете са една от най-лечебните храни на тази планета. През последните няколко десетилетия обаче може би сте забелязали промяна в отношението ни към бананите, ябълките, пъпешите и мангото. Много хора са започнали да се страхуват от плодовете до такава степен, че ги избягват напълно. Това невероятно отклонение от историческото ни преклонение пред плодовете се дължи на лъжите, които идват от самите върхове на здравните индустрии както в конвенционалната, така и в алтернативната медицина. Ако вие самите се страхувате да консумирате плодове, нека информацията в тази статия да ви разясни мощните лечебни свойства на тази група храни и безбройните ползи, които те могат да донесат на вас и вашето семейство. 

Всъщност плодовете са най-важната храна, която трябва да се консумира при лечение на болести и въпреки това много хора ги избягват умишлено, защото са станали жертва на пропагандата за страх от плодовете, без да осъзнават, че с избягването им вредят на здравето си. Три неща се случват едновременно в тази тревожна действителност. Първо, има повече плодове, които са достъпни за повече хора от всякога. Сега можем да внасяме плодове от други страни извън сезона и повечето хора в западния свят имат достъп до поне малко плодове през цялата година. В много райони има достъп до изобилие от плодове през цялата година - нещо, което не е било достъпно преди един век преди драматичните подобрения в хладилните и транспортните системи, което в крайна сметка е подобрило живота на милиони хора. Възползвайте се от достъпа, който сега имаме до плодове в изобилие.

Второ, въпреки че все повече хора по света имат достъп до пресни и дори органични плодове през цялата година, хората консумират по-малко плодове от всякога. Това се дължи на скрити цели и дезинформация, които ни предупреждават да стоим далеч от плодовете заради съдържанието на захар, на подвеждащите и неточни тестове, които казват на някои, че имат непоносимост към фруктоза, и на силното внимание към модерните диети с високо съдържание на мазнини, за които се твърди, че са здравословни. През февруари супермаркетите разполагат с планини от прекрасни плодове, които клиентите подминават, защото някой им е казал, че плодовете трябва да се избягват. 

Трето, днес хората страдат от повече хронични заболявания, отколкото когато и да било преди. Все повече хора се обръщат към своите лекари и специалисти заради хронична умора, безсъние, мозъчна мъгла, световъртеж, депресия, тревожност, сърцебиене, акне, камъни в жлъчката, камъни в бъбреците, артрит, лаймска болест, лупус, множествена склероза, АЛС, паркинсон, кандида, екзема, уртикарии, диабет, киселинен рефлукс и други необясними симптоми и състояния. Работата на Лечителя Медиум е посветена на това да помага на хората да се излекуват от симптоми и състояния, които са мистериозни за практикуващите ги лекари, с неразкритата истина за това какво се крие зад тези и безброй други мистериозни хронични заболявания и симптоми. Но проучванията и науката изостават с десетилетия от това, което трябва да бъдат, за да достигнат хората до най-голямото им усещане за здраве, и все повече хора стават все по-болни. През последните няколко години плодовете са обвинявани за това нарастване на броя на заболяванията и симптомите. Въпреки това хората ядат по-малко плодове и се разболяват все повече.

Движението против плодовете

На върха на нашите здравни индустрии, както конвенционални, така и алтернативни, има движение, което умишлено се опитва да ви откаже от консумацията на плодове, въпреки че плодовете са известни като полезни и необходими за нашето благосъстояние от както съществуваме. Може да е трудно да повярваме, че хората в света на медицината не се стремят към нашия най-добър интерес. Медицинската индустрия обаче е точно това: индустрия. Колкото и да се опитваме да мислим, че целият свят на здравеопазването е с чисти мотиви, той все пак е бизнес и то огромен. Когато са замесени пари, особено в такава степен, в каквато са в медицинската индустрия, мотивацията се изкривява и се прокрадва алчност. Ако населението яде по-малко плодове, медицинската индустрия печели повече пари от фармацевтични продукти, процедури и грижи, които изведнъж стават много по-необходими поради увеличаването на хроничните заболявания. Моля, имайте предвид, че не говорим за невероятните лекари, хирурзи и болногледачи, с които сме благословени да разполагаме. Лекарите и здравните специалисти от всякакъв вид са спасители на животи и състрадателни лечители. Те са високоинтелигентни хора с най-добри намерения и за съжаление са хванати в капана на индустрия, която се ръководи от скрити планове. 

От друга страна, при плодовете парите са много малко. Това не е индустрия с лобисти, групи по интереси и силно финансирани проучвания, които печелят от болестите. Всъщност това е причината да има много малко финансирани научни изследвания, свързани с плодовете. Никой не иска да финансира изследване на бананите, защото в бананите няма пари. Има само пари, които се губят в медицинската индустрия поради това, че потребителите ядат банани и в резултат на това подобряват здравето си и имат по-малко медицински зависимости. И за разлика от фармацевтичните компании и групите по интереси, производителите на банани не разполагат с пари, за да финансират собствени научни изследвания, за да убедят населението да консумира повече от техния продукт. Неприятно е да се мисли за науката и проучванията по този начин, но това е реалността, с която се сблъскваме и която драматично и негативно променя начина и видовете храни, които хората консумират. В резултат на това хората са по-болни от всякога. 

Друг важен фактор в движението срещу плодовете са хората, които умишлено разпространяват лъжите за страха от тях. Първоначално идеята, че бананите са вредни, произхожда от един човек, както и идеята, че трябва да стоим далеч от диня, кайсии и портокали. Този човек се готви да пусне на пазара серия плодови хапчета, които потребителите не биха купили, ако ядат плодове в естествения им вид. Това лице предлага продукта на пазара като по-здравословна алтернатива на плодовете, което, разбира се, не е вярно. За съжаление, много хора са повярвали на умния маркетинг и започва да се разпространява огън от дезинформация. Лесно е и днес да бъдем засегнати от тази ранна атака срещу плодовете, случила се през изминалите години. Оттогава в интернет пламва идеята, че избягването на плодовете е най-здравословният избор, че плодовете причиняват здравословни проблеми и увеличаване на теглото и че захарта в плодовете е същото нещо като захарта в бисквитите и бонбоните. В действителност няма нищо по-различно от истината. Плодовете са най-здравословната и лечебна храна, с която разполагаме, и са от съществено значение за всеки, който страда от хронично заболяване или симптом. Движението срещу захарта е убедило хората, че изключването на захарта от диетата под формата на бонбони, газирани напитки и глазури, трябва да включва и изключването на праскови, ананас и ягоди. 

Положеният труд в движението срещу плодовете е възнаграден и милиони хора по света вече са убедени, че плодовете са вредни за здравето. Повече от лесно е да се повярва на идеята, че плодовете могат да бъдат опасни, особено защото здравните индустрии и списания създават толкова много объркване около тази идея. А най-силната тактика на движението срещу плодовете е страхът. Те ви плашат с лоши научни данни и наричат диетите с включени плодове рискови. Много хора не са сигурни по въпроса и просто са решили да избягват плодовете, в случай че това, което им се казва в момента, е вярно. Особено модерните днес диети с високо съдържание на мазнини поддържат тази масова вълна на страх от плодовете, като поставят плодовете и преработената захар в една и съща кошница, вместо да разбират и разграничават двете. Както Антъни Уилям споделя в книгата си “Лечителят Медиум”, плодовете съдържат вода, минерали, витамини, фибри и антиоксиданти, както и изключително важната за тях глюкоза. Това дори отдалеч не е същото като преработената и вредна захар, която се съдържа в парче бонбон, шоколадова торта или сладолед и няма никаква хранителна стойност.

Истината за плодовете

Причината този въпрос да е толкова важен е, че плодовете всъщност са най-важната група храни, които трябва да консумирате, за да предпазите себе си и близките си от хронични заболявания и ненужни страдания през целия си живот. Както ще обясня по-нататък, плодовете не само предотвратяват заболяванията, но и забавят стареенето, унищожават патогените и лекуват тялото ни на клетъчно ниво. Когато ни казват да се страхуваме от плодовете, по същество ни казват да избягваме точно това, което ще ни донесе най-много живот. Около плодовете има толкова много дезинформация, която е важно да се развенчае в името на вашето и на семейството ви здраве и благополучие. 

Плодове извън сезона

Съществува слух, че трябва да избягваме да ядем плодове извън сезона, които са били доставени от друга част на света, в която плодовете са в сезон. Това е една от онези лъжи, които поддържат страха от плодовете. Въпреки че пъпешът може да не е в сезон във вашата част на света, той е бил отгледан в сезон в друга част. Това означава, че плодът съдържа същите витамини и минерали, както когато го купувате по време на местния сезон на пъпешите. Ако успеете да се сдобиете с плод, който не е в сезон за вашия район, не се страхувайте от него, защото е чудо, че се намира във вашия магазин. Всъщност това е добро напомняне за старите времена преди векове, в които кралете и кралиците са си поръчвали доставка на плодове от екзотични страни, за да продължат да ядат плодове през цялата година и да останат здрави. Кралските особи са имали достъп до плодове, до които селяните не са имали достъп. Кралете и кралиците от миналото са живели много по-дълго от селяните благодарение на плодовете, които са консумирали. Несъмнено голямото количество витамин Ц, което са консумирали от плодовете, е поддържало имунната им система по-силна. Нека това бъде начин да си припомним колко благодарни трябва да бъдем, че имаме достъп до плодове през цялата година. 

Истината за зреенето на плодовете

Друг страх, свързан с плодовете, е, че плодовете, продавани в магазините, не са здравословни, защото не са откъснати, когато са узрели. Истината обаче е, че плодовете могат да узреят, когато са откъснати в подходящия период от време. Производителите и фермерите са много добре запознати с плодовете, които цял живот са се учили да отглеждат и събират. Плодовете, които се берат неузрели, ако са в рамките на подходящия период, ще узреят правилно от дървото или лозата и ще съдържат всички хранителни вещества, както когато се берат напълно узрели. За съжаление, тази погрешна информация възпира хората да консумират плодовете, които се предлагат в магазините. Ако имате плодове на щанда си и те така и не узреят, което се случва изключително рядко, това означава, че са били откъснати твърде рано и очевидно не бихте ги консумирали. Когато един плод като банана се превърне от зелен в жълт и на петна, това означава, че е бил откъснат в рамките на подходящия прозорец и ще ви достави всички ползи, както ако беше узрял на дървото.

Истината за хибридизацията

Много хора избягват плодовете поради хибридизацията, това обаче е още един пример за това, че информацията се е объркала. Хибридизацията не е едно и също нещо с ГМО (генетично модифицирани организми). Когато един плод е ГМО, това означава, че растението е променено на генетично ниво, а това е едно от най-опустошителните неща, които се случват с храната ни в момента. За щастие, движението срещу ГМО върши невероятна работа, за да гарантира, че храните, които не са ГМО, се етикетират по подходящ начин, така че потребителите да започнат да осъзнават този проблем, който има катастрофални последици за здравето ни. Хибридизацията, от друга страна, е нещо съвсем различно. Хибридизацията се извършва от векове, още преди 3500 години в Китай и това е напълно естествен процес, който ни е даден, за да открием всички сортове плодове и зеленчуци. 

Например, когато създавате нов вид ябълка или кръстосвате слива с кайсия, това не е процес на генетично модифициране. При генетичното модифициране се изолират, събират и настройват гени от несвързани видове, за да се получи определен желан резултат. Процесите на хибридизация, от друга страна, включват кръстосано опрашване и присаждане, които са напълно естествени и изобщо не трябва да се считат за опасни. Освен това хибридизацията открива нови сфери на хранителни и фитохимични възможности. Новосъздадените плодове от кръстосано опрашване и присаждане създават неоткрити антиоксиданти и антоцианини, които могат да ни бъдат от голяма полза. Всъщност хибридизацията е начинът, по който сме стигнали дотук. Това е начинът, по който нашият собствен вид е стигнал дотук. Преди много време е имало само един вид ябълка. Но благодарение на хибридизацията днес по света растат хиляди сортове ябълки, което е създало все повече хранителни вещества, които ни помагат да останем живи.

Когато хибридизираме, новият вид растение се променя по начин, който дори не можем да забележим. Някои корени са по-дълбоки, други се простират по-широко, някои растения извличат различни хранителни вещества от почвата, а трети поглъщат слънчевите лъчи по различен начин. Всички тези характеристики не само придават различен вкус и външен вид на новия плод; те също така носят тази нова чиния с хранителни вещества на трапезата. Има толкова много примери за красивите сортове плодове, на които вече можем да се наслаждаваме благодарение на хибридизацията. Боровинката е хибрид между къпина и малина. Лимонът Мейер е хибрид между лимон и мандарина. Тангелото е кръстоска между мандарина и грейпфрут или помело. 

Нуждаем се от витамин Ц

Има много хранителни вещества, които не са необходими за оцеляването ни, но ние се нуждаем от витамин Ц. Не можем да живеем без него. Той е абсолютно необходим, за да продължим да живеем. А кои са източниците на витамин Ц с най-високо съдържание? Всички различни плодове, които са на наше разположение. Вероятно ще бъде зададен въпросът, че ако това е вярно, как може някой, който никога не яде плодове, да продължи да живее? Отговорът е, че много хора случайно си набавят витамин Ц, без да го осъзнават, тъй като много преработени храни са обогатени със синтетични витамини или приемат мултивитамини, които съдържат малко количество витамин Ц, или просто хапват произволно парче плод от боровинков кекс, парче ябълков пай или от време на време похапват ябълка. 

Плодовете са антивирусни и антибактериални 

Една от най-важните причини, поради които е толкова важно да се консумират плодове, е, че те спират патогенните микроорганизми на пътя им. Много хора имат вируси и бактерии, които причиняват мистериозните симптоми и състояния. Това е информация, която Антъни Уилям разкрива във всичките си книги. Но степента, в която патогените са отговорни за хроничните заболявания и симптоми, и колко мутирали щамове и видове има, все още не е известна на медицинската наука и проучванията. В разгара на опитите да се излекуваме от тези състояния плодовете са най-добрият ни приятел, защото спират вирусите и убиват бактериите. Например, когато някой има стрептококи, които са истинската неразкрита причина за бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO), болки в синусите и задръствания, възпаление на средното ухо, инфекции на пикочните пътища, чревни разстройства, възпалено гърло, стипца и кистозно акне, бактериите често живеят в различни части на тялото. Когато ядете плодове, те убиват бактериите и започват да ги извеждат от организма. Въпреки това плодовете често са обвинявани за споменатите тук състояния, докато всъщност патогенът се е настанил и причинява проблемите. Когато хората имат SIBO, им се казва да стоят далеч от захарта, включително всички плодове. Разбира се, трябва да се избягва захарта под формата на високофруктозен царевичен сироп, защото тя ще нанесе хаос на чревния ви тракт, особено ако имате проблеми с нещо като SIBO. Плодовете обаче трябва да се консумират в изобилие, за да се унищожат стрептококите, причиняващи заболяването.

Плодовете спират стареенето

Всички сме чували, че плодовете имат антиоксиданти, но какво означава това? Накратко, плодовете спират и предотвратяват окисляването, което е процесът, който ни състарява. Освен това плодовете предотвратяват окисляването на токсичните тежки метали, от които почти всички имаме известно количество в мозъка си (можете да научите повече за това в книгата “Лечителят Медиум”). Когато токсичните тежки метали се окисляват, се създава отровен химически басейн, който замърсява мозъчните клетки и понижава активността на електрическите импулси. Този процес на окисляване може да доведе до много различни неврологични състояния, включително Алцхаймер, загуба на паметта, паркинсон, депресия, тревожност, биполярно разстройство и др. Плодовете, особено дивите боровинки, помагат да се предотврати това окисление и да се спре гниенето на мозъка в отговор на тези отрови. Плодовете помагат не само при неврологични състояния, но и при всеки един от хилядите симптоми и заболявания, от които страдат хората. 

Клетките ни работят със захар

Захарта, въпреки че може да звучи като враг, който трябва да избягваме заради нашите привички, всъщност управлява всяка една клетка в тялото ни, особено мозъка. Въпросът е само да приемаме правилния вид захар, която се съдържа в пресните плодове и зеленчуците с високо съдържание на въглехидрати като картофи, сладки картофи и зимни тикви. Може би сте чували, че мозъкът е изграден предимно от мазнини. Това е модерна теория, която е популярна днес, но и неточна. В действителност мозъкът е изграден от складиран гликоген, който е предимно глюкоза. Когато изпитвате мозъчна мъгла, това обикновено означава, че мозъкът ви не получава достатъчно захар, за да работи правилно. Всъщност, ако в клетките ви не постъпва достатъчно глюкоза, вие ще умрете. Тя е абсолютно необходима, за да ни поддържа в движение. От друга страна, мазнините не са от съществено значение за оцеляването. Ако се опитате да изключите изцяло захарта и въглехидратите от диетата си, тялото ви ще използва всяка частица от резервите си от глюкоза, за да ви поддържа живи, но в крайна сметка или няма да живеете дълго, или скоро ще се предадете и ще се окаже, че се "поддавате" и изяждате шоколадово блокче по средата на пътеката с бонбони, преди да стигнете до касата, ще си вземете от приятелката си пържени картофи, докато ядете бургера си, увит в маруля, или ще ви се прииска да изпиете чаша вино или бира в края на всеки ден (всички те съдържат захар, макар и не от здравословната). Има причина да желаем захар и сладки неща. Също така е изключително важно да знаете тази неоткрита истина: всяко хранително вещество, от което се нуждаем, не може да се усвои, ако не е придружено от глюкоза! Това означава, че без значение колко добавки ядете или колко органична или чиста е храната ви, ако нямате достатъчно глюкоза, за да доставите хранителните вещества в клетките си, те няма да ви помогнат. Антъни Уилям разглежда това по-детайлно в книгата “Помощ за черния дроб”.

Какво се случва с плодовете при диети с високо съдържание на мазнини

Много хора, които обвиняват плодовете за болка, дискомфорт или някое от изброените по-горе състояния или симптоми (или други, които може да не са изброени), може просто да имат твърде много мазнини в диетата си. Такъв е случаят и с тези, които смятат, че не могат да ядат плодове поради "непоносимост към фруктоза". Диета с високо съдържание на мазнини не означава непременно някоя от модерните диети, наричащи себе си нисковъглехидратна. Почти всяка диета може да бъде с твърде високо съдържание на мазнини. Всъщност стандартната американска диета (SAD) е с изключително високо съдържание на мазнини, без да има такъв смисъл. Хамбургерите, пържените картофи, беконът, киселото мляко, млякото, сиренето и пилешките гърди, олиото - храни, които се консумират редовно при SAD, са с много високо съдържание на мазнини. Ако някой се храни по нисковъглехидратна диета, той може да не осъзнава, че всъщност приема големи количества мазнини. Въпреки че тези диети твърдят, че са с високо съдържание на протеини, всъщност е невъзможно да се консумират високопротеиновите храни, които се препоръчва на хората да ядат, без да се избягват мазнините. Дори пилешките гърди без кожата са пълни с мазнини. Освен това, ако се храните с вегетарианска диета, все пак може да консумирате голямо количество млечни продукти като сирене, мляко, кисело мляко, кефир, заквасена сметана, сладолед и масло, които са пълни с мазнини. Много често се среща и вегетарианска диета с високо съдържание на мазнини, при която се консумират твърде много ядки, семена, авокадо, кокос и масла. 

Причината, поради която прекаленото количество мазнини в диетата е проблематично при консумацията на плодове, и причината, поради която хората могат да посочат с пръст плодовете, е, че захарта няма къде да отиде. Когато кръвта ви се пълни непрекъснато с толкова много мазнини, дори и с най-здравословните, черният дроб се задръства от мастни клетки от година след година консумация на храна с високо съдържание на мазнини. Черният ви дроб трябва да се изтощи, за да създаде състава и количеството на жлъчката, необходими, за да предотврати вредното влияние на диетата с високо съдържание на мазнини, което Антъни Уилям обяснява в книгата “Помощ за черния дроб” и черният ви дроб започва да се разрушава и резервите му намаляват. С течение на времето това води до увеличаване на теглото и до цял куп заболявания и симптоми. Освен това лигавиците на чревния ви тракт и дъното на стомаха се облицоват с мазнини и в крайна сметка мазнините се разяждат. Мазнините се втвърдяват по лигавиците, докато гният; въпреки това жлъчката на черния дроб не е достатъчно силна, за да изчисти мазнините, така че те продължават да гният и да остават точно там, където са, което също води до здравословни усложнения.

След това, когато се опитате да изядете някакъв плод, например ябълка, пулпата, кожата и пектинът започват да придвижват гранясалата мазнина и да я изтласкват надолу. Когато това се случи, може да започнете да детоксикирате и изчиствате тези мазнини и други токсини, като е възможно да изпитате дискомфорт, пробиви на акне, лошо храносмилане, главоболие, обриви или други симптоми. Ако не правите детоксикация, все още може да изпитвате дискомфорт, защото усещате как старата мастна обвивка се придвижва навън, което невинаги е приятно за чревния тракт и стомаха. Въпреки това не можете да обвинявате плодовете, че правят това, за което са предназначени, а именно да ви помогнат да останете живи и да ви излекуват. Също така не можете да обвинявате плодовете за дискомфорта, причинен от мазнините, които все още се намират в червата ви от цял живот на съзнателно или несъзнателно консумиране на храни с високо съдържание на мазнини, които могат да доведат до инфаркти, чернодробни заболявания, диабет, сърдечни заболявания и много други.

Истината за непоносимостта към фруктоза

Много хора вярват, че не им е позволено да ядат плодове, защото са алергични към захари и имат непоносимост към фруктоза, според теста, който са направили в лекарския кабинет. В този случай обаче виновни са и мазнините, а не плодовете. Когато старите мазнини се разлагат, докато се намират в лигавицата на чревния тракт, или когато нови мазнини постоянно изпълват кръвния поток всеки ден, всяка захар в плодовете, които ядете, ще бъде много трудно усвоена, защото захарта не може да се абсорбира през този дебел слой мазнини. По този начин дихателният тест ще покаже, че имате захар в дъха си, защото захарта не е могла да отиде никъде. Тя е била блокирана от всички мазнини. 

Освен това тестовете за непоносимост към фруктоза, които се прилагат днес, са просто неточни. Има хора, които са с диагноза за непоносимост към фруктоза, но нямат проблем да ядат плодове. Всъщност, когато ядат плодове, здравословните им проблеми изчезват. Тестовете за непоносимост към фруктоза засичат всяка захар, която се намира в организма. Дори ако сте яли шоколад пет дни преди това, това може да предизвика теста. Нещо, което почти винаги предизвиква теста, е лактозата в млечните продукти, например парче сирене, което всъщност е пълно със захар. Поради тази причина тестът просто не е точен инструмент и е погрешен по своята същност.

Друг тест, който всява страх у хората, е ензимният тест, който дава заключение дали някой има наследствена непоносимост към фруктоза (ННФ). Ако на някого се каже, че е ННФ, лекарите не могат да открият ензим в черния дроб, наречен алдолаза b. Не се обърквайте обаче. Всеки има този ензим в черния си дроб, но той намалява, когато човек се храни с високо съдържание на мазнини, както и стотици други ензими. Ако започнете да ядете много плодове и намалите нивата на мазнини, този ензим ще се възстанови. В действителност не е възможно да има истинска непоносимост към фруктоза. Трагедията е, че това, което се отнема от хората, плодовете, е самото лекарство за липса на алдолаза b. ННФ е пренебрежителна диагноза.

Когато върнете плодовете в диетата си и намалите приема на мазнини, без значение на каква диета сте се подписали и дали сте палео, кетогенна, вегетарианска или веганска, ще можете да изпитате оздравяване в черния дроб и така наречената непоносимост към фруктоза може да изчезне. Плодовете хранят всяка една от клетките ви с витамини, хранителни вещества, минерали и фитохимикали. Без значение откъде е родословието ви, плодовете са предназначени за вашата консумация. Плодовете от цял свят осигуряват най-невероятните лечебни ползи, които хората пропускат поради невярна информация за непоносимостта към фруктоза. 

Доматите под прицел

В момента хората развиват страх от доматите, въпреки че те са една от най-невероятните храни, които можем да консумираме. Доматите съдържат специален вид неоткрит витамин С, който спира поне 20 различни вида рак. Те също така предотвратяват растежа на фиброиди, кисти, тумори, липоми и възли на щитовидната жлеза и са антивирусни и антибактериални. Не вярвайте на дезинформацията около доматите, която е толкова популярна днес. Доматите не са опасни, нито трябва да се избягват. Доматът винаги е бил подложен на внимателен контрол, защото е класифициран като нощно растение. Новата тенденция на деня предполага, че трябва да отстраняваме семената от доматите, което не е полезно. Тази тенденция произлиза веднъж от добронамерени експерти, които не знаят какво изобщо причинява заболяванията на щитовидната жлеза и хроничните заболявания. Те предлагат съвети за храната въз основа на остарели проучвания, които имат "палец на везната", повлияли на резултатите им, което от своя страна може да попречи на лечението.

Как да продължим напред

Преди да повярвате на информацията, която някой ще ви каже, помислете два пъти. Плодовете не са враг. Всъщност те са точно обратното. Плодовете са нашият спасител и аз съм виждал как те спасяват живота на хората отново и отново. Например бананите са друг плод, който има лоша репутация поради постоянния обстрел, който изпитва от движението против плодовете. Но има хора с болестта на Крон, които страдат от години и при предстояща сериозна операция, започват да ядат зрели банани и сок от целина и симптомите им напълно се излекуват. 

Най-ироничната част от това, че хората се страхуват от плодовете поради дезинформацията, както и поради дискомфорта, който могат да изпитат, когато в диетата им има твърде много мазнини, е, че точно това, което избягват, ще ги накара да се почувстват по-добре. От плодовете няма да напълнеете; те могат да ви помогнат да отслабнете. Плодовете не причиняват акне; те ви помагат да се излекувате от бактериите, които го причиняват. Плодовете не причиняват лошо храносмилане; те се вливат в мазнините, които покриват вътрешността на червата. Плодовете не причиняват диабет; това са мазнини, които пречат на захарта да навлезе в клетките и създават инсулинова резистентност. Плодовете не причиняват мозъчна мъгла; те могат да ви помогнат да имате ясен ум, защото мозъкът ви всъщност работи със захар и е изграден от глюкоза. Когато става въпрос за плодове, наистина няма от какво да се страхувате. Те са вашият съюзник, най-добрият ви приятел, лечител и спасител. 

Без значение на каква диета сте се подложили, започнете да намалявате приема на мазнини и всеки ден включвайте повече плодове в менюто си. Можете да го правите толкова бавно, колкото ви е необходимо. Ако се чувствате неразположени или имате симптоми, опитайте да намалите още повече приема на мазнини, за да можете да приемате повече плодове. Действайте стъпка по стъпка и ден след ден. Подробно обяснение на страха от плодове и защо плодовете са толкова важни за вас можете да прочетете и в книгата "Лчителят Медиум".

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.