Какво наистина означава да сте умерени

Какво наистина означава да сте умерени

Част I, глава 1 от книгата “Brain Saver Protocols” (четвърта част)


За да разберете значението на понятието "умереност" се изисква мислене на високо ниво. Вашият личен подход към умереността се свежда до това дали искате да се лекувате по-бързо, по-бавно или изобщо да не се лекувате.

Може да си мислите, че живеете умерено. Както ще прочетете в главата "Капанът на умереността" на книгата “Brain Saver” (все още не преведена на български език), точно това ни учат: малко от това, малко от онова. Малко еспресо или да речем малко вино - всичко това звучи много разумно, балансирано и уравновесено. Но какво всъщност е умереността, когато погледнем по-мащабно?

Хората се страхуват, че лимоните, бананите, гроздето, плодовите захари разрушават зъбите им... но дали са консумирали 10 000 или дори 1 000 лимона, банана или грозде през живота си? Не. Те са пили шоколад или кафе 10 000 пъти или повече. Може би сте започнали да пиете кафе едва в близкото минало, така че сте изпили само 1000 чаши от него. След петнадесет години ще сте достигнали 11 000 дози кафе? Дали дотогава ще пиете кафе през нощта? Ще ядете ли редовно и шоколад? Да кажем, че редовно консумирате оцет. За 10 години може да сте изпили над 20 галона оцет.

Хората пият 10 000 чаши кафе, ядат 10 000 дози шоколад, 10 000 дози оцет, а не ядат 10 000 банана, лимони или грозде. И все пак ни предупреждават да не ядем не кафе, шоколад или оцет, а банани, лимони и грозде - лечебните средства, които всички бихме могли да използваме в живота си в по-големи количества.

Може би сте човек, който не знае нищо за това как да се лекува, и сега се учите на това. Всичко в тази книга е тук, за да ви придвижи напред, за да преодолеете болестта, неразположението, заболяването или симптомите си. Това също така означава, че повечето неща, които ще прочетете в тази книга, са в противоречие с това, което са ви учили, че е добро за вашето здраве, онова, което са ви учили да правите погрешно.

Не казвам, че трябва да спрете всичко, което някога сте обичали или към което сте пристрастени. Въоръжени със знанията в тази книга, може би ще можете да изберете какво да оставите. Когато ни казват да превъзмогнем и забравим обиди и травми от миналото, моменти, когато сме били наранявани или каквото и да е изпитание в миналото, знаем, че това няма да е лесно. "Просто го забравете": това ни се казва понякога. По-трудно е, когато става въпрос за нашите умове и емоции, които не можем да видим или докоснем. И макар че е трудно да се откажем от физическите неща пред нас, като шоколада, тестените изделия, оцета, с който заливаме храната си, яйцето, което чупим в тигана за пържене, ние имаме силата, защото ги виждаме пред себе си. Можем да отворим ръцете си, за да ги оставим физически. Когато научите, че оставянето на това яйце може да ви придвижи напред, имате избор да го пуснете. Вие имате силата да го направите. Можете да използвате свободната си воля, за да отстраните някои или всички тези неща от диетата си и от живота си.

Разбирам. Пристрастяващите импулси, гладът и борбата с храната са реални и сериозни предизвикателства. Изобщо не е лесно "да се откажете", когато става въпрос за определени храни, които са ни любими. Различното е, че сега можете да разберете защо се случват и какво да направите с тези предизвикателства. Със знанията, които можете да получите от главите на книгата “Brain Saver” - "Вашият пристрастен мозък", "Капанът на умереността" и "Хранителни разстройства", тези предизвикателства вече не са неразрешими загадки. Можете да разберете нуждите на мозъка, които те разкриват, а протоколите, прочистващите терапии и рецептите в тази книга ви дават напътствия за лечебните действия, които да предприемете, като всичко това означава, че не сте безсилни пред апетита и вредните навици на хранене.

Много от нещата, от които ви казвам да се откажете в част II на тази книга, "Предатели на мозъка", се предполага, че са полезни за вас. Ябълков оцет, тестени изделия, кафе, шоколад, чай матча, зелен чай - всички те би трябвало да са здравословни. Всичко това е част от заблудата. Никой всъщност не знае какво е полезно за нас и какво не. Хората, които ви дават съвети да ги консумирате, се ръководят само от собствените си пристрастявания или това, което са чули, че има в някое проучване или статия. Науката не разполага с всички отговори. Ето защо всички са болни.

В същото време ни казват да стоим далеч от това, което ще ни помогне. В наши дни чуваме, че в някои плодове и зеленчуци има антинутриенти. Отново, зад това не стои никаква научна обосновка. Хората не ядат червени чушки всеки ден от живота си. Но те пият кофеин всеки ден или се опитват да го правят. Хората не ядат целина всеки ден от живота си, освен ако не се учат от информацията на Лечителя Медиум. Те не ядат червено зеле или спанак всеки ден от живота си. Казано им е да избягват спанака и кръстоцветните зеленчуци като зелето и да се уверят, че пият чая си матча всеки ден до края на живота си. Хората по навик ще използват оцет всеки ден до края на живота си или почти всеки ден, дали в храната, която вземат от ресторанта или в ястията, които приготвят. На тях не им е казано да ядат манго или папая всеки ден до края на живота си. Казано им е да стоят настрана от плодовете. "Твърде много захар." След това имаме заблудата с шоколада. Казват на хората че 70 до 90 процента какао е по-добре за тях - "колкото повече сила, толкова по-добре", а в действителност по-високият процент какао означава повече кофеин, който е по-вреден за надбъбречните жлези.

Концепцията за умереност не изчезва. Докато има човешки същества на тази планета, умереността също ще бъде тук. Човешката природа крие човешките желания, които отчасти са обусловени от мигновеното задоволяване, пороците и пристрастяването. Светът е трудно място. Умереността е приятелски начин да се каже: "Аз се нуждая от пороците си, за да преживея деня, докато съм в режим на оцеляване, докато се водя битките си с трудностите, да живея живота си." Лечението не е свързано с това, умереността да стане ваш враг. Става дума за това да станете приятели с умереността, така че тя да не се промъква зад гърба ви, да не ви изненадва, да не ви спъва и да ви кара да падате по лице. Разбирането на умереността е чудесен начин да се разбере как да защитите мозъка си.


Статията е цитат от най-новата книга на Антъни Уилям - “Brain Saver Protocols” (все още не преведена на български език).

За да прочетете останалата част от главата за “Вашият лечебен процес”, вижте статиите в нашия блог: 

 • “Вашият лечебен процес”
 • “Три основни стъпки в лечебния процес”
 • “Развенчайте стереотипите, за да освободите съзнанието си към изцеление”

  Вижте видеото на Антъни Уилям: 
  "ТИ МОЖЕШ ДА СЕ ИЗЛЕКУВАШ"
 • Подобни публикации

  [Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
  [Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
  Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
  Прочети още
  [Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
  [Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
  Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
  Прочети още
  [Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
  [Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
  Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
  Прочети още

  Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.