Σήμερα μόνο 5% έκπτωση σε όλα τα συμπληρώματα με τον κωδικό: WELCOME

100% βιολογικό λάδι μπλε δαμάσκηνου 30 ml.

100% βιολογικό λάδι μπλε δαμάσκηνου 30 ml.

Προμηθευτής
Wooden Spoon
Κανονική τιμή
14.95 лв
Τιμή έκπτωσης
14.95 лв
Κανονική τιμή
Εξαντλήθηκε
Τιμή μονάδας
ανά 

Πιστοποιημένο έλαιο βάσης από πυρήνα δαμάσκηνου, 100% καθαρό, ψυχρής έκθλιψης:

  • Μαλακώνει
  • Τρέφει
  • Υδρίτες
  • Δεν περιέχει χημικά, συνθετικά και πετρελαϊκά παράγωγα.


Πληροφορίες για το προϊόν

Περιγραφή

Το μοναδικό πολυτελές άρωμα του ελαίου δαμάσκηνου θυμίζει πικραμύγδαλο και μαρσίπανο. Και αυτό που θα παρατηρήσετε με την πρώτη εφαρμογή είναι ότι απορροφάται αμέσως από την επιδερμίδα, αφήνοντάς την απίστευτα απαλή και μεταξένια αλλά όχι λιπαρή. Για το λόγο αυτό, λειτουργεί επίσης εξαιρετικά στις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου (χείλη, περίγραμμα ματιών, λαιμός). Αυτό το καθιστά απαραίτητο βοηθό για τα ξηρά, ώριμα και ευαίσθητα δέρματα.

Για το έλαιο από τους πυρήνες του μπλε δαμάσκηνου μπορείτε να συναντήσετε περιγραφές ως "το νέο αργκάν". Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Τα δαμάσκηνα είναι γνωστά ως υπερτροφή και χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης εδώ και αιώνες στην Ασία, απ' όπου προέρχονται. Αυτό οφείλεται στην πλούσια περιεκτικότητά τους σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά - λινελαϊκό και ελαϊκό οξύ, βιταμίνες Α και Ε, τοκοφερόλες.

Απίστευτα ισχυρό αντιοξειδωτικό - Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α και Ε - τοκοφερόλες, το έλαιο πυρήνα δαμάσκηνου είναι απαραίτητος αρωγός στην καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος, εξουδετερώνοντας τις οξειδωτικές διεργασίες και τη φωτογήρανση. Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι είναι 8 φορές πιο ισχυρό από το έλαιο αργκάν και 6 φορές πιο ισχυρό από το έλαιο μαρουλιού.

Ένα φυσικό μαλακτικό - Οι ενυδατικές ιδιότητες του λινολεϊκού οξέος είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό στη βιομηχανία καλλυντικών. Το έλαιο δαμάσκηνου περιέχει 15-25% αυτού του οξέος και επομένως είναι ένα εξαιρετικό μαλακτικό - ενυδατώνει και διατηρεί την υγρασία στα κύτταρα του δέρματος και των μαλλιών, διατηρώντας τα έτσι νέα και ελαστικά. Η πρώτη αντίδραση του δέρματος στις βλαβερές επιδράσεις είναι η ξηρότητα, ακολουθούμενη από απολέπιση, κνησμό, φλεγμονή. Γι' αυτό και η εφαρμογή μαλακτικών είναι τόσο σημαντική για την υγεία και την καλή εμφάνισή του.

  • Βοηθά μετά από ηλιακό έγκαυμα μειώνοντας τον πόνο και την ερυθρότητα και θρέφοντας το δέρμα.
  • Βοηθά στην αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, φλεγμονές.

Πώς χρησιμοποιείται

Στο σπίτι, το δαμασκηνέλαιο μπορεί είτε να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά καλλυντικά αναμειγνύοντας με περισσότερες βάσεις και αιθέρια έλαια και άλλα ευεργετικά συστατικά, είτε απλά να προστεθεί σε έτοιμα καλλυντικά προϊόντα. Μπορεί να προστεθεί στο αγαπημένο σας μαλακτικό μαλλιών για να ενισχύσει τις ξηρές και φριζαριστές άκρες, να αναμειχθεί σε μια έτοιμη κρέμα προσώπου ή βούτυρο σώματος ή ακόμα και σε μια βάση μακιγιάζ, προσθέτοντας απλά μερικές σταγόνες στο τελικό προϊόν πριν την εφαρμογή.

Για το πρόσωπο:

Εφαρμόστε σε μικρές ποσότητες (1-2 σταγόνες) με κινήσεις μασάζ σε βρεγμένο δέρμα. Μπορεί να αναμιχθεί με μερικές σταγόνες ροδόνερο πριν από την εφαρμογή - με αυτόν τον τρόπο το δέρμα θα απορροφήσει όσο λάδι και υγρασία χρειάζεται.
Ορός προσώπου για ώριμο δέρμα - Αναμείξτε καλά 30 ml λάδι δαμάσκηνου, 10 ml λάδι κάνναβης, 10 ml λάδι αγριοτριανταφυλλιάς, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι. Το μείγμα που προκύπτει τρίβεται το βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

Για το σώμα:

Βούτυρο σώματος - Αναμείξτε ίσες ποσότητες βουτύρου κακάο (λιώστε το σε υδατόλουτρο προηγουμένως), βούτυρο καριτέ (λιώστε το σε υδατόλουτρο προηγουμένως) και βούτυρο δαμάσκηνου. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Τρίψτε αυτόν τον μαγικό συνδυασμό μετά το μπάνιο με απαλές κινήσεις σε όλο το σώμα.

Τα κύρια χημικά συστατικά του πυρηνελαίου δαμάσκηνου είναι το ελαϊκό οξύ (60-80%), το λινολεϊκό οξύ (15-25%), το παλμιτικό οξύ (5-10%), το στεατικό οξύ (1-4%), το παλμιτολεϊκό οξύ ( 1-2%) και η βιταμίνη Ε.

Σύνθεση: INCI: Prunus Domestica (Plum) Seed Oil*;
*Βιολογικά πιστοποιημένα συστατικά

Customer Reviews

No reviews yet
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)