[ВИДЕО] МЕЛАТОНИН: НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДСТВО ЗА СЪН

[ВИДЕО] МЕЛАТОНИН: НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДСТВО ЗА СЪН

Мелатонинът е невероятна хранителна добавка при безсъние и всякакви нарушения на съня, но това не е всичко, за което той помага. Този хормон подпомага невротрансмитерите и глиалните клетки, което го прави полезен за хора, живеещи с проблеми с психичното здраве като депресия, тревожност, биполярно разстройство, деперсонализация, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), необяснима дълбока тъга, чувство на изгубеност, мозъчна мъгла, проблеми с паметта, пристъпи на паника, нервност, лека умора и др. Мелатонинът може също така да спре свиването и атрофията на мозъка и да помогне за намаляване на туморите и кистите, както и за предотвратяване на техния растеж.

Мелатонинът е естествено противовъзпалително средство, което укрепва имунната система, включително персонализираната имунна система на черния дроб. Ако черният дроб е муден и в застой и губи способността си да създава мелатонин, приемът на допълнителен мелатонин може да възстанови способността на черния дроб да започне отново да работи. Точно така: макар че медицинските проучвания и науката свързват производството на мелатонин с мозъка, една от хормоналните функции на черния дроб е да го създава и секретира.

Мелатонинът може да действа и като мощен антиоксидант, когато се приема едновременно с храни с високо съдържание на антиоксиданти, като например диви боровинки, малини, зеленолистни зеленчуци, ябълки, сладки картофи или череши и много други. Тази комбинация от мелатонин и богати на антиоксиданти храни може да помогне за спиране на окисляването на токсичните тежки метали в мозъка и да предпази мозъка от Алцхаймер, деменция и мозъчни тумори. Хранителните вещества в тези храни също се свързват с мелатонина и го правят по-лесно усвоим за мозъка и тялото, като засилват лечебния му ефект на съня и способността му да помага за облекчаване на стреса.

С оглед на нивата на стрес, на които са подложени много хора, и нарастващия брой на хроничните заболявания, сред които на преден план са неврологичните проблеми, ние сме истински късметлии, че има защитни средства като мелатонина, които са на една ръка разстояние.

Повече за проблемите със съня можете да прочетете в статията в блога ни: "БЕЗСЪНИЕ И ПРОБЛЕМИ СЪС СЪНЯ".

В книгата “Прочистване за здраве” можете да откриете конкретни препоръки за хранителни добавки и подходящите за тях дози, включително мелатонин, за над 200 симптома и състояния.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
Имате ли тикове и спазми, проблеми с чревния тракт, гастропареза, мистериозно гадене, депресия, стягане в гърдите или гърлото или проблеми с преглъщането? Това са само някои от симптомите, които могат да се появят при възпаление на блуждаещия нерв. Какво причинява възпаление на блуждаещия нерв? Разберете как се случва това възпаление в това видео.
Прочети още
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
Увеличаването на излишното тегло не се дължи на метаболизма, хормоните или гените ви. Ако се борите с нежелано напълняване, в основата на проблема стои проблем с черния дроб, на който трябва да се обърне внимание. Когато черният ви дроб е претоварен, застоял и стане муден от токсини, токсични тежки метали, патогени и твърде много мазнини в храната, това може да доведе до увеличаване на теглото. Ключът към свалянето на нежеланото тегло и оздравяването на организма е пречистването и поддържането на черния дроб.
Прочети още
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избрал. Когато те ни сполетят обаче, ние получаваме най-големите си съкровища.
Прочети още