АСПЕРЖИТЕ КАТО ЛЕЧЕБНА ХРАНА

АСПЕРЖИТЕ КАТО ЛЕЧЕБНА ХРАНА

Аспержите са фантастичен лечебен зеленчук с високо съдържание на основни минерали като селен, цинк и манган, които са жизненоважни за силната и здрава имунна система. Също така са с високо съдържание на витамини А, К и Б-комплекс, включително фолиева киселина, която е градивен елемент за здрава сърдечно-съдова система и се препоръчва за жени, които се опитват да забременеят.

Аспержите съдържат аспарагинова киселина – аминокиселина, която неутрализира излишните количества амоняк в тялото. Този амоняк често е причина за изтощение, главоболие и лошо храносмилане. Аспержите съдържат значителни количества здравословни фибри и протеини, които помагат за поддържане нивата на кръвна захар, предотвратяват запека, стабилизират храносмилането и спират желанието за преяждане.

Също така съдържат съединение, наречено аспарагин. Това е естествен диуретик, който разгражда кристалите на оксаловата и пикочната киселина, съхранявани в мускулите и бъбреците, и ги елиминира чрез урината. Този естествен диуретик е полезен за намаляване на задържането на вода, подуване на корема и подуване на тялото. Аспержите също са с високо съдържание на глутатион, който е мощен антиоксидант и е особено полезен за тези, които страдат от автоимунни заболявания, чернодробни заболявания, сърдечни заболявания, рак и диабет.

Известно е, че помагат за укрепване на черния дроб, бъбреците, кожата, връзките и костите, а съдържанието на хлорофил в тях, ги прави страхотен строител на кръвта. Аспержите също така съдържат инулин, който насърчава добрите бактерии в червата, което засилва усвояването на хранителните вещества и помага да се поддържа правилното функциониране на имунната система. Аспержите са богат на хранителни вещества, вкусен зеленчук, който може да се консумира суров или приготвен на пара и да се добавя към супи, салати, яхнии, ориз и/или зеленчукови ястия.

За повече информация относно лечебните свойства на аспержите и симптомите и състоянията, при които те могат да помогнат, разгледайте бестселъра на “Ню Йорк Таймс” “Лечителят Медиум: Най-полезните храни”. Излекувайте себе си и близките си със скритите лечебни сили на плодовете и зеленчуците, както и с помощта на другите книги от поредицата “Лечителят Медиум”.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
Имате ли тикове и спазми, проблеми с чревния тракт, гастропареза, мистериозно гадене, депресия, стягане в гърдите или гърлото или проблеми с преглъщането? Това са само някои от симптомите, които могат да се появят при възпаление на блуждаещия нерв. Какво причинява възпаление на блуждаещия нерв? Разберете как се случва това възпаление в това видео.
Прочети още
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
Увеличаването на излишното тегло не се дължи на метаболизма, хормоните или гените ви. Ако се борите с нежелано напълняване, в основата на проблема стои проблем с черния дроб, на който трябва да се обърне внимание. Когато черният ви дроб е претоварен, застоял и стане муден от токсини, токсични тежки метали, патогени и твърде много мазнини в храната, това може да доведе до увеличаване на теглото. Ключът към свалянето на нежеланото тегло и оздравяването на организма е пречистването и поддържането на черния дроб.
Прочети още
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избрал. Когато те ни сполетят обаче, ние получаваме най-големите си съкровища.
Прочети още