КАК СОКЪТ ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА ПОМАГА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ

КАК СОКЪТ ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА ПОМАГА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ

Високият холестерол е все по-често срещан проблем както при мъжете, така и при жените. Но какво всъщност се случва в организма, за да бъде холестеролът висок? Точно на този проблем ще обърнем внимание днес, като споделим с вас откъс от книгата на Антъни Уилям - “Celery Juice” (все още не преведена на български език). Ще разберете също защо сокът от стъблена целина е толкова важен и полезен инструмент за лечение на висок холестерол и още много други неща.

Антъни Уилям е създател на световното движение за пиене на чист сок от стъблена целина. Книгата му “Celery Juice” отговаря на хилядите въпроси за този невероятен сок, вдъхновява читателите ѝ да пият чист сок от стъблена целина, за да се уверят в неговите ползи и разкрива истинските причини за почти 200 хронични заболявания и симптоми, с които живеят и от които страдат толкова много хора.

ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ

“Всичко свързано с холестерола, е свързано с черния дроб. Всеки вид проблем с холестерола, който се развива, е знак за ранно развитие на чернодробно заболяване. Черният дроб произвежда, контролира, организира и съхранява холестерола. Когато черният дроб започне да става муден, застоял и токсичен с възрастта – което ще остане незабелязано от вашия лекар – и функциите му започнат да се разпадат, показателите на холестерола могат да започнат да се променят. Това може да се случи много преди тестовете да покажат повишени чернодробни ензими и никой да не му хрумне да го свърже с черния дроб.

Чудили ли сте се как някой, който се храни по най-бедния начин, може да възстанови напълно нормални показания на холестерола? Това е човек, чийто черен дроб все още не е изчерпан докрай. В същото време може да имате човек с привидно здравословна диета, който е диагностициран с проблеми с холестерола, защото показанията се движат в посока, която не се харесва на лекаря. Това е човек, чийто черен дроб започва да се задъхва от прекалено дългото му претоварване. Черният дроб на всеки човек е в различно състояние. При някои той е пълен с патогени като вируса на Епщайн-Бар и стрептококи. Някои са пълни както с патогени, така и с токсини, като токсични тежки метали, пестициди, хербициди, фунгициди, фармацевтични продукти, пластмаси и други петролни продукти. Когато капацитетът на хранилището на черния дроб е изчерпан, тогава способността му да преработва, преобразува, създава, съхранява и развива холестерол започва да намалява.

Много по-мощен, отколкото който и да е статин, сокът от стъблена целина стига до първопричината за холестеролните състояния – той се насочва към черния дроб. Там той помага за промиването, почистването и пречистването на отровите, токсините и патогените. Той възстановява и съживява увредените лобули на черния дроб, докато съдържащите се в него натриеви клъстерни соли намаляват вирусните и бактериалните натоварвания. Тези клъстерни соли също така съживяват многобройните функции на черния дроб, свързани с холестерола, и подобряват силата на жлъчката, която черният дроб произвежда – а по-силната жлъчка помага за разграждането на мазнините.

Милиони хора по света изпитват ползите от пиенето на сок от стъблена целина за себе си и в крайна сметка той ще достигне милиарди, просто защото действа. Той ще издържи проверката на времето, защото не е временна мода или тенденция – това е дълбоко лечебна практика, която, когато се консумира по правилния начин, може да ви предложи огромна лечебна подкрепа. Надявам се, че ще опитате истински сок от стъблена целина и ще се присъедините към световното движение за сок от целина, ако още не сте го направили.”

Статията е откъс от книгата на Антъни Уилям “Celery Juice” (все още не преведена на български език). Повече за изумителните лечебни свойства на сока от стъблена целина можете да научите от следните статии по темата в нашия блог: 

Подобни публикации

[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Когато нямаме достатъчно от добрата солна киселина, патогените, живеещи в нас, произвеждат лоши киселини. Тези лоши киселини могат да се натрупат с течение на времето и да причинят киселинен рефлукс.
Прочети още
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
В това видео, Антъни Уилям прави чай от гъбите рейши и чага, говори за лечебните свойства на тази напитка и обръща внимание на това, как всъщност кофеина разрушава имунната ни система. 
Прочети още
[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
Сиропът от черен бъз е широко използвана природна хранителна добавка за поддържане на имунната система, цялостното здраве и благополучие. Той е не само полезен, но и вкусен, което го прави чудесен избор за деца и възрастни. Най-големи ползи получаваме от черния бъз, когато е правилно приготвен, затова американската компания Vimergy® се захваща със задачата да създаде най-висококачествения, най-силен, чист и полезен сироп от черен бъз, който би могъл да съществува. Отнема им три години разработки, за да създадат възможно най-добрия продукт и сега сиропът от черен бъз на Vimergy® е вече реалност!
Прочети още