ЛЕЧЕБНИ ПОЛЗИ ОТ ВИТАМИН Ц

ЛЕЧЕБНИ ПОЛЗИ ОТ ВИТАМИН Ц

Много хора са наясно, че витамин Ц може да им помогне да се възстановят от настинка или грип, но има още много неща, които трябва да се разберат за това как витамин Ц подпомага нашето здраве. Витамин Ц е от съществено значение за доброто здраве през цялата година, а не само когато сме болни. Всъщност той е от решаващо значение за цялостното ни здраве и оцеляване. За съжаление, днес дефицитът на витамин Ц е широко разпространен и липсата на достатъчно количество от този важен витамин може да допринесе за почти всяко заболяване.

Защо витамин Ц е толкова важен?

Витамин Ц е противовъзпалителен, помага за увеличаване на броя на белите кръвни клетки, като засилва неутрофилите, еозинофилите, базофилите и макрофагите и като цяло подсилва имунната система в борбата ѝ срещу вируси, бактерии, дрожди, плесени и други нежелани гъбички. Това прави набавянето на достатъчно количество витамин Ц от съществено значение, ако се борите с хронично заболяване или симптом.

Правилният вид витамин Ц помага и за прочистването на черния дроб, кръвта и лимфата, укрепва надбъбречните жлези, възстановява увредените невротрансмитери и възстановява централната нервна система. Той също така помага на организма да се детоксикира ефективно, което е предизвикателство за много хронично болни хора, докато не получат правилните хранителни вещества, подпомагащи детоксикацията.

Витамин Ц също така укрепва всички нива на имунната система на черния дроб. Черният дроб използва витамин Ц във всичките си над 2000 химични функции. Той не само детоксикира и прочиства черния дроб, той може също така да спре бавното функциониране на черния дроб, да разхлаби и разпръсне мастните клетки, складирани в черния дроб, и да помогне на черния дроб да се възстанови след пристъпи на адреналин, свързани със стрес. Витамин Ц може също така да помогне за спирането и възстановяването на белези дълбоко в сърцевината на черния дроб. Той може да помогне и при възли, тумори и кисти.

Най-добри източници на витамин Ц

Различните форми на витамин Ц подпомагат здравето ни по различен начин, затова е важно да знаете към кои висококачествени източници на витамин Ц да се насочите. Някои от най-добрите хранителни източници на витамин Ц са шипките, кивито, портокалите, мандарините и доматите. Можете да прочетете за лечебните свойства на тези храни и техния специфичен профил на витамин Ц в бестселъра на “Ню Йорк Таймс” - "Най-полезните храни”. Друг чудесен източник на една от основните форми на витамин Ц (има много такива) е прясно изцеденият сок от копър. Пиенето на половин литър чист сок от копър на празен стомах дневно, може да предложи много чудесни ползи за здравето с течение на времето. Всички плодове и зеленчуци съдържат известно количество витамин Ц, така че ако се съсредоточите върху пресни продукти, това естествено ще ви помогне да увеличите приема на витамин Ц.

Микро-Ц е допълнителна форма на витамин Ц, която може да бъде много полезна за широк кръг от хора. Микро-Ц съдържа важни допълнителни биофлавоноиди, които подпомагат здравето ни, заедно със самия витамин Ц. Той съдържа и шипки, а витамин Ц в шипките има силата да трансформира и активира другите форми на витамин Ц, съдържащи се в добавката, както и всички витамини Ц от хранителни източници, които консумирате, като ги прави по-силни. Освен това витамин Ц в шипките е най-биоидентичната и биодостъпна форма на витамин Ц - т.е. най-използваемата форма за нашето тяло. Микро-Ц на Vimergy® е най-препоръчваната форма на витамин Ц от Антъни Уилям, защото е лесна за храносмилателната система и достатъчно щадяща за много чувствителни хора. Други добавки с витамин Ц, направени с аскорбинова киселина, могат да бъдат тежки за стомаха и да дразнят хората с по-чувствителна храносмилателна система.

Вашият помощник за подобряване на хранителните вещества

Един от начините, по които вие или ваш близък можете да засилите приема на витамин Ц, е да осигурите пряка слънчева светлина върху кожата си, когато това е възможно. Слънцето засилва и подобрява усвояването и функциите на всяко едно хранително вещество, включително и на витамин Ц. Мислете за слънчевите лъчи като за средство за получаване на мултивитаминна и мултиминерална подкрепа за всички системи на тялото ви! Не е необходимо да прекарвате дълго време на слънце, а слънчевите изгаряния винаги трябва внимателно да се избягват. Дори пет минути на слънце в началото или в края на деня, когато слънцето не е най-силно, могат да бъдат много полезни. Можете да научите повече за слънцето и други важни аспекти на лечението в книгите на Лечителя Медиум.

Както виждате, витамин Ц е изключително важен витамин за нашето здраве и заслужава да бъде взет под внимание като част от протокола за здраве.

Прочетете и за лечебната техника Шокова терапия с витамин Ц на Антъни Уилям.

Вижте видеото на Антъни Уилям, в което той приготвя шоковата терапия с витамин Ц и говори за този лечебен протокол: виж видео тук!

Подобни публикации

[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
Имате ли тикове и спазми, проблеми с чревния тракт, гастропареза, мистериозно гадене, депресия, стягане в гърдите или гърлото или проблеми с преглъщането? Това са само някои от симптомите, които могат да се появят при възпаление на блуждаещия нерв. Какво причинява възпаление на блуждаещия нерв? Разберете как се случва това възпаление в това видео.
Прочети още
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
Увеличаването на излишното тегло не се дължи на метаболизма, хормоните или гените ви. Ако се борите с нежелано напълняване, в основата на проблема стои проблем с черния дроб, на който трябва да се обърне внимание. Когато черният ви дроб е претоварен, застоял и стане муден от токсини, токсични тежки метали, патогени и твърде много мазнини в храната, това може да доведе до увеличаване на теглото. Ключът към свалянето на нежеланото тегло и оздравяването на организма е пречистването и поддържането на черния дроб.
Прочети още
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избрал. Когато те ни сполетят обаче, ние получаваме най-големите си съкровища.
Прочети още