12 ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ПОДКРЕПА НА ИМУННАТА СИСТЕМА

12 ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ПОДКРЕПА НА ИМУННАТА СИСТЕМА

В наши дни се сблъскваме с повече неща, отколкото когато и да било преди. Всеки ден имунната ни система воюва за нас, защитавайки ни от непрестанно нахлуване на нашественици, включително патогени, токсични тежки метали, химикали и други токсини. Имунната ни система е съсредоточена върху това да ни поддържа в безопасност, силни и здрави в лицето на всички тези заплахи, нашествия и излагания. Но при толкова много неща, с които трябва да се борим, имунната ни система се нуждае от помощ, за да продължи да води борбата и да може да победи. Именно тук се появяват инструментите за подпомагане на имунната система. Тези 12 билки и хранителни добавки са отлични за укрепване на имунната система:

Витамин Ц: засилва цялата имунна система, особено клетките-убийци, които преследват патогени като ЕБВ, херпес зостер и грипни вируси. Витамин Ц подхранва имунните клетки, за да могат те да се борят с токсините на свободните радикали. Антъни Уилям препоръчва буферирани форми на витамин Ц, като например Микро-Ц, тъй като те са щадящи стомаха и по-добри за чувствителни хора. Повече за този важен витамин, прочетете в статията “Лечебни ползи от витамин Ц”, в нашия блог.

Цинк под формата на течен цинков сулфат: помага на имунната система да отблъсне патогените, които стоят в основата на хроничните заболявания, симптоми и състояния и поддържа имунната система силна по време на болести, стрес, неправилно хранене и начин на живот. Всеки има недостиг на този важен минерал. За да научите повече за елемента, който ни липсва най-много в наши дни, прочетете статитята “Цинк: минерал от първостепенна важност за здравето”, в нашия блог. 

Витамин Б12 с адензоликобаламин и метилкобаламин: подсилва имунната система и ви предпазва от увреждания от невротоксини, причинени от патогени. Прочетете повече за Б12 в статията “Защо Б12?”, в нашия блог. 

Маточина: убива и отблъсква патогенните клетки, като същевременно спомага за укрепването на лимфоцитите, така че имунната система да може да се бори с патогените. Научете всички останали свойства на тази лековите билка в статията “Маточина – билка, променяща живота”, в нашия блог. 

Спирулина: укрепва имунната система, като същевременно премахва токсичните тежки метали и спира растежа на патогените, което облекчава имунната система.

Котешки нокът: унищожава патогените и подпомага персонализираната имунна система на черния дроб, като му дава възможност да възстанови силите си и да се подготви за следващата битка. Подробната статия “Лечебни ползи от котешкия нокът”, може да намерите в нашия блог. 

Хидрастис: помага за унищожаването и изчистването на патогените от организма, като помага на имунната система да спечели войната с нашествениците. В повечето случаи е най-добре да се използва хидрастис в продължение на две седмици, след това две седмици да се спира и да се повтаря този цикъл. Научете повече за хидрастиса в статията “Корен от хидрастис – мощен билков антибиотик”.

Женско биле: най-важната билка за борба с патогенните микроорганизми и следователно с много хронични заболявания, симптоми и състояния, причинени от тези патогенни микроорганизми. Също така възстановява работата на надбъбречните жлези, което облекчава натоварването на имунната система. Повече за най-добрият убиец на патогаени, прочетете в “Корен от женско биле – мощно оръжие срещу патогените”, в нашия блог. 

Л-лизин: укрепва имунната система и възпрепятства размножаването на патогените. Пълно описание на всички полезни свойства на тази хранителна добавка ще намерите в статията “Лечебни ползи от L-лизин”, в нашия блог.

Гъба Чага: притежава хранителни вещества за укрепване на имунната система, които съживяват броя на белите кръвни клетки, като увеличават производството на лимфоцити, моноцити, неутрофили, базофили и еозинофили, за да може организмът да се бори с нашествениците. Също така укрепва червените кръвни клетки и костния мозък, балансира кръвните плочици и предотвратява цитокиновите бури. Вижте статията “Лечебни ползи от гъбата чага”, в нашия блог.

Куркумин: противовъзпалително средство, което помага на организма да се освободи от реактивно състояние дори след като нашественикът, например грипът, е напуснал тялото.

Листа от коприва: антипатогенна билка, която също така подкрепя имунната система, тъй като помага да се върнете към хомеостазата – да балансирате отново тялото си, така че всичко да функционира по-добре, включително лимфната система, черния дроб, надбъбречните жлези и кръвта.

Помислете за редовното включване на тези хранителни добавки в режима си за лечение. Имунната ви система ще бъде подсилена и ще може по-добре да ви защитава от патогени и токсини, както и по време на стрес, емоционални трудности, нараняване, загуба, сезонни промени, лоши хранителни навици или начин на живот, или когато не сте в състояние да се грижите за себе си по най-добрия начин.

За по-подробни съвети относно тези лечебни протоколи, както и конкретни дозировки за деца и възрастни, прочетете статията “Шокови терапии на Лечителя Медиум”, в нашия блог.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
Сиропът от черен бъз е широко използвана природна хранителна добавка за поддържане на имунната система, цялостното здраве и благополучие. Той е не само полезен, но и вкусен, което го прави чудесен избор за деца и възрастни. Най-големи ползи получаваме от черния бъз, когато е правилно приготвен, затова американската компания Vimergy® се захваща със задачата да създаде най-висококачествения, най-силен, чист и полезен сироп от черен бъз, който би могъл да съществува. Отнема им три години разработки, за да създадат възможно най-добрия продукт и сега сиропът от черен бъз на Vimergy® е вече реалност!
Прочети още
[ВИДЕО] КАК СЕ ПРАВИ ШОКОВА ТЕРАПИЯ С МИКРО-Ц
[ВИДЕО] КАК СЕ ПРАВИ ШОКОВА ТЕРАПИЯ С МИКРО-Ц
Защо шоковата терапия с витамин Ц на Лечителя Медиум издига изцелението на нови висини? Защото се използва специфичен вид глюкоза, която ще откриете главно в суровият мед и прясно изцедени цитрусови плодове. Тази глюкоза се свързва с правилния вид витамин Ц под формата на аскорбинова киселина и го вкара в клетките и органите. Витамин Ц е антиоксидант, който подхранва имунната ви система. Суровият мед и сокът от портокал се свързват директно с витамин Ц, което води до тази мощна антиоксидантна доставка на антивирусни, антибактериални лечебни хранителни вещества в тялото.
Прочети още
[ВИДЕО] L-ЛИЗИН - ИНХИБИТОР НА ПАТОГЕНИ
[ВИДЕО] L-ЛИЗИН - ИНХИБИТОР НА ПАТОГЕНИ
Тази аминокиселина навлиза в черния дроб и действа като димна завеса за всички патогени, които са отговорни за чернодробните състояния и автоимунните заболявания. Потискайки и намалявайки натоварването на патогените, L-лизинът действа противовъзпалително на цялата нервна система, особено на централната нервна система и на блуждаещия и френетичния нерв, които стават мишена на невротоксините, произвеждани от ЕБВ, херпес зостер и други бацили. 
Прочети още