СЛАДОЛЕДЕНА ТОРТА С ДИВИ БОРОВИНКИ

СЛАДОЛЕДЕНА ТОРТА С ДИВИ БОРОВИНКИ

Двата пласта от ванилов сладолед и сладолед от диви боровинки върху сладкия блат правят тази сладоледена торта неустоимо изкушение. Тази рецепта може да се направи както с малко здравословни мазнини за по-калоричен резултат, така и без мазнини за вкусен и още по-здравословен вариант.

Антиоксидантните фитохимични съединения на дивите боровинки имат способността да увеличават бързо растежа на здрави мозъчни клетки, за да подпомогнат оздравяването. Тези антиоксиданти пречистват мозъчната тъкан достатъчно, за да се възстановява свободно.

Тази рецепта е от "Brain Saver Protocols", втора част на книгата на Антъни Уилям "Brain Saver" (все още не преведени на български език). Тези две основни книги за най-сложния човешки орган - мозъка, се задълбочават в причините, поради които хората по цял свят страдат от психични проблеми и свързани с мозъка симптоми и състояния. “Brain Saver” разкрива причините за повече от 100 симптома, болести и разстройства, свързани с мозъка и нервната система. “Brain Saver Protocols” разкрива истината за това как да се излекуваме в още повече подробности (включително прoчистващи терапии, рецепти, протоколи за хранителни добавки и много други).

Съставки:

Блат:

 • 1 чаша фурми Меджул, без костилки;
 • 1/2 чаша сушени черници;
 • 1/4 чаша неподсладен настърган кокос или сушени черници (без кокоса за вариант без мазнини).

Пласт от ванилов сладолед:

 • 3 замразени банана;
 • 1 ч.л. чиста ванилия на прах или екстракт от ванилия без алкохол;
 • 1/4 чаша неподсладено кокосово мляко или бадемово мляко (по избор; не се използва за вариант без мазнини);
 • 3 с.л. чист кленов сироп;
 • 1/2 с.л. прясно изцеден лимонов сок.

Слой сладолед от диви боровинки:

 • 2 замразени банана;
 • 3/4 чаша замразени или пресни диви боровинки;
 • 1 ч.л. чиста ванилия на прах или екстракт от ванилия без алкохол;
 • 1/4 чаша неподсладено кокосово мляко или бадемово мляко (по избор; не се използва за вариант без мазнини);
 • 3 с.л. чист кленов сироп.

Топинг:

Начин на приготвяне:

Застелете дъното на кръгла форма за печене с пергаментова хартия. Оставете настрана.

За да направите блата, смесете фурмите, сушените черници и настъргания кокос или допълнителните сушени черници (в зависимост кой вариант на рецептата правите) в кухненски робот. Блендирайте в продължение на 3 до 4 минути, като при необходимост остъргвайте остатъците от стените, докато се получи гладка смес. С мокри ръце поставете сместа в подготвената форма за печене и я разпределете равномерно. Поставете тавата във фризера.

За да приготвите ваниловия сладолед, смесете замразените банани, ванилията, кокосовото или бадемовото мляко (ако използвате), кленовия сироп и лимоновия сок в кухненски робот. Блендирайте до гладка смес, като при нужда остъргвайте остатъците от стените. Изсипете върху блата и върнете във фризера.

За да приготвите сладоледа с диви боровинки, смесете замразените банани, боровинките, ванилията, кокосовото или бадемовото мляко (ако използвате) и кленовия сироп в кухненски робот. Блендирайте до гладка смес, като при нужда остъргвайте остатъците от стените.

Внимателно разпределете слоя с диви боровинки върху ваниловия слой и върнете тавата във фризера за поне 2-3 часа или докато се стегне.

За да поднесете, поръсете тортата с пресни боровинки и малко кленов сироп или суров мед (ако използвате). Нарежете и сервирайте.

Съвети:

За вариант без мазнини на тази сладоледена торта, използвайте сушени черници вместо кокос в блата и пропуснете кокосовото или бадемовото мляко в двата слоя сладолед.

Замразени къпини и малини също са подходящи за тази рецепта, ако нямате достъп до диви боровинки или искате да опитате други плодове за тази торта.

Оставете парчетата торта да омекнат за няколко минути, преди да ги консумирате. Това прави тортата още по-кремообразна.

Порция за 4-6 души.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] L-ЛИЗИН - ИНХИБИТОР НА ПАТОГЕНИ
[ВИДЕО] L-ЛИЗИН - ИНХИБИТОР НА ПАТОГЕНИ
Тази аминокиселина навлиза в черния дроб и действа като димна завеса за всички патогени, които са отговорни за чернодробните състояния и автоимунните заболявания. Потискайки и намалявайки натоварването на патогените, L-лизинът действа противовъзпалително на цялата нервна система, особено на централната нервна система и на блуждаещия и френетичния нерв, които стават мишена на невротоксините, произвеждани от ЕБВ, херпес зостер и други бацили. 
Прочети още
[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
Имате ли тикове и спазми, проблеми с чревния тракт, гастропареза, мистериозно гадене, депресия, стягане в гърдите или гърлото или проблеми с преглъщането? Това са само някои от симптомите, които могат да се появят при възпаление на блуждаещия нерв. Какво причинява възпаление на блуждаещия нерв? Разберете как се случва това възпаление в това видео.
Прочети още
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
Увеличаването на излишното тегло не се дължи на метаболизма, хормоните или гените ви. Ако се борите с нежелано напълняване, в основата на проблема стои проблем с черния дроб, на който трябва да се обърне внимание. Когато черният ви дроб е претоварен, застоял и стане муден от токсини, токсични тежки метали, патогени и твърде много мазнини в храната, това може да доведе до увеличаване на теглото. Ключът към свалянето на нежеланото тегло и оздравяването на организма е пречистването и поддържането на черния дроб.
Прочети още