СМУТИ "ПОМОЩ ЗА ЧЕРНИЯ ДРОБ"

СМУТИ

Смутито “Помощ за черния дроб” е ключова рецепта от едноименната книга на Антъни Уилям, тъй като предлага мощна лечебна подкрепа за черния дроб, което го прави полезно при всякакъв вид хронични заболявания и симптоми. То е и основна рецепта в прочистването на черния дроб 3:6:9, включено в “Помощ за черния дроб”.

Първият вариант на смутито по-долу е бърз, прост, богат на антиоксиданти тоник, който да добавите към живота си за дълбоко оздравяване на черния дроб. Вторият вариант на смутито е лека, приятна алтернатива, която съчетава зеленина и плодове. Ако досега не сте се замисляли да добавите кълнове към смутито си, сега е идеалният момент да го изпробвате. Те са мощни и меки и се съчетават перфектно в това гладко, тропическо лакомство.

В "Помощ за черния дроб" Антъни Уилям споделя как всяка от съставките в това смути може да помогне на вас и близките ви в лечебния ви процес. Нека разгледаме всяка от звездните съставки...

Питая (наричана още драконов плод): Червеният пигмент в червения сорт на питая е подмладяващ за черния дроб, като връща клетките към живот. Той помага на черния дроб да произвежда по-бързо клетки, за да може да се извърши своята регенерация. Това е плод-извор на младостта за черния дроб, който забавя и спира стареенето на черния дроб, като се грижи за неговата дълбока, вътрешна сърцевина, която в повечето случаи се поддава на болести, ако се пренебрегва твърде дълго. Потърсете опаковки замразена червена питая в магазините за хранителни стоки или онлайн, а може да я намерите и прясна във вашия район. Ако нямате достъп до нито една от двете опции, потърсете чиста питая на прах.

Диви боровинки: съдържат десетки неоткрити антиоксиданти, включително антоцианинови разновидности. Във вътрешността на дивата боровинка има не само един пигмент; има десетки пигменти, които все още не са изследвани или проучени. Дивата боровинка е за черния дроб, както майчиното мляко за бебето. Дивите боровинки не само имат способността да прихващат много проблеми, но и да ги задържат, докато напускат черния дроб, по начин, по който повечето други лечебни храни не могат. Пигментите в дивите боровинки имат способността да се насищат дълбоко в чернодробните клетки и да преминават през клетъчните стени и мембрани вътре в черния дроб, разпространявайки синьото си навсякъде. Дивите боровинки укрепват чревния тракт, като подхранват добрите бактерии там, което е от голяма полза за черния дроб. Потърсете опаковки със замразени диви боровинки в хранителните магазини или онлайн, а може да ги намерите и пресни във вашия район. Ако не е налична нито една от двете опции, потърсете чисти диви боровинки на прах на Vimergy®, които са препоръчвани от Антъни Уилям.

Съставки:

ВАРИАНТ А

 • 2 банана или 1/2 папая (най-добре от сорт Марадол), нарязани на кубчета;
 • 1/2 чаша прясна, 1 пакет замразена или 2 с.л. червена питая (драконов плод) на прах;
 • 2 чаши пресни или замразени диви боровинки, или 2 с.л. диви боровинки на прах;
 • 1/2 чаша вода (по избор).

ВАРИАНТ Б

 • 1 банан или 1/4 папая Марадол, нарязана на кубчета
 • 1 манго
 • 1/2 чаша прясно, 1 пакетче замразено или 2 с.л. червена питая (драконов плод) на прах 
 • 1 стъбло целина
 • 1/2 чаша кълнове (всякакъв вид)
 • 1/2 лайм
 • 1/2 чаша вода (по избор)

Начин на приготвяне:

Комбинирайте всички съставки в блендера. Блендирайте до гладка смес. Ако е необходимо, добавете до 1/2 чаша вода до постигане на желаната консистенция.

Порция за 1-2 души.


Съвети:

*Ако нямате достъп до питая и/или диви боровинки, заменете ги с къпини, култивирани боровинки или череши.

*Опитайте да добавите поне един замразен елемент към смутито си. Това гарантира, че смутито ви ще остане хубаво и студено!

*1 чаша е равна на 240 мл.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
Имате ли тикове и спазми, проблеми с чревния тракт, гастропареза, мистериозно гадене, депресия, стягане в гърдите или гърлото или проблеми с преглъщането? Това са само някои от симптомите, които могат да се появят при възпаление на блуждаещия нерв. Какво причинява възпаление на блуждаещия нерв? Разберете как се случва това възпаление в това видео.
Прочети още
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
Увеличаването на излишното тегло не се дължи на метаболизма, хормоните или гените ви. Ако се борите с нежелано напълняване, в основата на проблема стои проблем с черния дроб, на който трябва да се обърне внимание. Когато черният ви дроб е претоварен, застоял и стане муден от токсини, токсични тежки метали, патогени и твърде много мазнини в храната, това може да доведе до увеличаване на теглото. Ключът към свалянето на нежеланото тегло и оздравяването на организма е пречистването и поддържането на черния дроб.
Прочети още
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избрал. Когато те ни сполетят обаче, ние получаваме най-големите си съкровища.
Прочети още