СТУДЕН ЧАЙ ОТ МАТОЧИНА С МАЛИНИ

СТУДЕН ЧАЙ ОТ МАТОЧИНА С МАЛИНИ

Този лесен и привлекателен на вид студен чай е вкусен начин да използвате лечебните свойства на маточина. Тя е дар от Бога и Майката природа за справяне с изтощителното ни ежедневие. Успокоява ни благодарение на биоактивните си фитохимикали като неоткрити алкалоиди, които облекчават нервните рецептори в близост до храносмилателния тракт – те стават по-малко дразними и възпалението намалява. Ето защо маточината е ценна билка при стрес. Помощта ѝ не спира дотук. Маточината лекува много болести и повлиява благотворно почти всички органи и системи. Повече за лечебните ползи от маточина прочетете тук.

Необработеният мед е наситен с повече от 200 000 неоткрити фитохимични съединения и агенти, сред които антипатогени, фитохимикали, предпазващи от радиационно увреждане, и противоракови фитохимикали. Когато проникнат в раковите тумори и кисти, последният вид фитохимикали прекратява развитието им – тоест необработеният мед може да спре рака на място.

Лимоните подобряват храносмилането, като повишават нивата на солна киселина (добра киселина) в червата. Тонизират лигавицата на червата, прочистват черния дроб и запълват нуждите от калций за предотвратяване на остеопороза. Когато патогенът, който причинява проблеми с щитовидната жлеза, предизвиква образуването на възли в цялото тяло, това изразходва запасите от калций. Лимоните също така балансират нивата на натрий в кръвта, което позволява на електролитите да се активират и да подобрят активността на невротрансмитерите, която е затруднена от невротоксините на патогена, причиняващ мозъчна мъгла и други неврологични симптоми.

Прочетете повече за скритите лечебни свойства на плодовете и зеленчуците в бестселъра на "Ню Йорк Таймс" - "Най-полезните храни".

Студен чай от маточина с малини

Съставки:

  • 1/2 чаша прясна маточина
  • 1 литър гореща вода
  • 1/3 чаша лимонов сок
  • 2-3 супени лъжици необработен мед
  • 2-3 резена лимон
  • 1 чаша малини
  • 1 чаша лед

Начин на приготвяне:

Поставете маточината в чайник или малка тенджера и я залейте с гореща вода. Оставете да се запари за поне 1 час. Извадете листата от маточината и разбъркайте с лимоновия сок и необработения мед. Поставете няколко резена лимон, малини и лед във всяка чаша за сервиране и долейте чая.

Порция за 3-4 души

Подобни публикации

[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
Имате ли тикове и спазми, проблеми с чревния тракт, гастропареза, мистериозно гадене, депресия, стягане в гърдите или гърлото или проблеми с
Прочети още
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
Увеличаването на излишното тегло не се дължи на метаболизма, хормоните или гените ви. Ако се борите с нежелано напълняване, в основата на пр
Прочети още
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избра
Прочети още