ШЕЙК СЪС СОК ОТ ЕЧЕМИЧЕНА ТРЕВА НА ПРАХ

ШЕЙК СЪС СОК ОТ ЕЧЕМИЧЕНА ТРЕВА НА ПРАХ

Естествените натрий, калий и глюкоза, които плодовете и зеленолистните зеленчуци осигуряват, са жизненоважни за правилното функциониране на организма и са от съществено значение за всички, които се борят с надбъбречната умора и множеството здравословни състояния, повлияни от лошото здраве на надбъбречните жлези.

Ако страдате от надбъбречна умора или вирусни проблеми, опитайте редовно да включвате зрели банани в ястията и закуските си. Бананите спомагат за стимулиране на богатото производство на електролити благодарение на изобилните си нива на аминокиселини и изключително биодостъпен калий, които работят заедно. Превъзходната способност на бананите да възстановяват организма прави този плод една от най-добрите храни, които можете да консумирате преди и след тренировка. Така че следващия път, когато се подготвяте за тренировка, опитайте да похапнете банан или да хвърлите един в чантата си за почерпка след тренировка. Страдате ли от колит, синдром на раздразнените черва (IBS) или болест на Крон? Бананите могат да помогнат за облекчаване на тези състояния, както и на стомашните спазми и други стомашно-чревни разстройства, които до голяма степен се влияят от стреса. 

Фурмите притежават редица лечебни свойства, които могат да повлияят положително на здравето ви, а вкусната им сладост ги прави фантастична закуска, както и лесен и здравословен начин за подслаждане на ястие. Въпреки че истинският брой все още не е регистриран, фурмите съдържат близо 70 биоактивни минерала. Тези минерали предлагат фантастична подкрепа за надбъбречните ви жлези, които винаги могат да се възползват от помощ поради стреса и натовареността на съвременния живот. Фурмите са изключително богати на аминокиселини, въпреки че изследователите все още не са установили точното им количество. Левцинът и другите аминокиселини, които този плод съдържа, помагат за повишаване на съдържанието на калий, така че мускулите и нервите да получат изключителна подкрепа. 

Един от зелените продукти, които често препоръчвам заради невероятните му лечебни свойства, е сокът от ечемичена трева на прах. Този прекрасен зелен прах може да се добавя към вода, кокосова вода, сокове или смутита, за да ви осигури допълнителни хранителни вещества. Екстрактът от сок от ечемична трева на прах съдържа висококачествен протеин, който организмът може лесно да приеме и използва, както и 20 аминокиселини. Ако работите за по-добра поддръжка на щитовидната си жлеза, екстрактът от сок от ечемичена трева на прах може да предложи огромна помощ. Тази храна може да помогне за освобождаването на щитовидната жлеза от токсини и тежки метали. Може да е изненадващо да научите, че екстрактът от сок от ечемичена трева на прах не съдържа глутен и в резултат на това може да се консумира от всеки, който страда от целиакия или непоносимост към глутен. Причината за това е, че младата трева, използвана за създаването на сок от ечемичена трева на прах, се събира, преди тревата да даде зърно. 

Научете повече за физическите, емоционалните и духовните свойства на тези и други храни в книгата "Най-полезните храни".

Днешната рецепта ви предлага един вкусен начин да включите в диетата си сок от ечемичена трева на прах. Основата от банани в тази рецепта придава неповторима сладка кремообразност, която напомня на млечните шейкове, на които може би сте се наслаждавали като деца. Добавянето на екстракта от ечемичена трева на прах не е задължително, но ви дава особено силен баланс на хранителни вещества. Това е идеална закуска или междинна закуска, която е чудесна и за моментите, когато сте в движение.

Шейк със сок от ечемичена трева на прах

Съставки:

Начин на приготвяне:

Блендирайте всички съставки във високоскоростен блендер до гладка смес.

За по-гъсто мляко добавяйте бавно вода, докато постигнете желаната от вас консистенция. Изсипете в чаша и се насладете!

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
Увеличаването на излишното тегло не се дължи на метаболизма, хормоните или гените ви. Ако се борите с нежелано напълняване, в основата на пр
Прочети още
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избра
Прочети още
[ВИДЕО] МЕЛАТОНИН: НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДСТВО ЗА СЪН
[ВИДЕО] МЕЛАТОНИН: НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДСТВО ЗА СЪН
Мелатонинът е невероятна хранителна добавка при безсъние и всякакви нарушения на съня, но това не е всичко, за което той помага. Този хормон
Прочети още