[Видео] Мелатонин: нещо повече от средство за сън

[Видео] Мелатонин: нещо повече от средство за сън

Мелатонинът е невероятна хранителна добавка при безсъние и всякакви нарушения на съня, но това не е всичко, за което той помага. Този хормон подпомага невротрансмитерите и глиалните клетки, което го прави полезен за хора, живеещи с проблеми с психичното здраве като депресия, тревожност, биполярно разстройство, деперсонализация, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), необяснима дълбока тъга, чувство на изгубеност, мозъчна мъгла, проблеми с паметта, пристъпи на паника, нервност, лека умора и др. Мелатонинът може също така да спре свиването и атрофията на мозъка и да помогне за намаляване на туморите и кистите, както и за предотвратяване на техния растеж.

Мелатонинът е естествено противовъзпалително средство, което укрепва имунната система, включително персонализираната имунна система на черния дроб. Ако черният дроб е муден и в застой и губи способността си да създава мелатонин, приемът на допълнителен мелатонин може да възстанови способността на черния дроб да започне отново да работи. Точно така: макар че медицинските проучвания и науката свързват производството на мелатонин с мозъка, една от хормоналните функции на черния дроб е да го създава и секретира.

Мелатонинът може да действа и като мощен антиоксидант, когато се приема едновременно с храни с високо съдържание на антиоксиданти, като например диви боровинки, малини, зеленолистни зеленчуци, ябълки, сладки картофи или череши и много други. Тази комбинация от мелатонин и богати на антиоксиданти храни може да помогне за спиране на окисляването на токсичните тежки метали в мозъка и да предпази мозъка от Алцхаймер, деменция и мозъчни тумори. Хранителните вещества в тези храни също се свързват с мелатонина и го правят по-лесно усвоим за мозъка и тялото, като засилват лечебния му ефект на съня и способността му да помага за облекчаване на стреса.

С оглед на нивата на стрес, на които са подложени много хора, и нарастващия брой на хроничните заболявания, сред които на преден план са неврологичните проблеми, ние сме истински късметлии, че има защитни средства като мелатонина, които са на една ръка разстояние.Повече за проблемите със съня можете да прочетете в статията в блога ни: "БЕЗСЪНИЕ И ПРОБЛЕМИ СЪС СЪНЯ".

В книгата “Прочистване за здраве” можете да откриете конкретни препоръки за хранителни добавки и подходящите за тях дози, включително мелатонин, за над 200 симптома и състояния.

Продукти от статията

Мелатонин, 120 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
56.00 лв.
Промоционална цена
56.00 лв.
Обичайна цена
65.88 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.