Лечебни храни

 • КАК СОКЪТ ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА ПОМАГА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА ДИАБЕТ, ХИПЕРГЛИКЕМИЯ И ХИПОГЛИКЕМИЯ

  Много хора, когато чуят думата “диабет”, може да си помислят: "Минал съм през това, знам какво е". Учат ни, че диабетът и кръвната захар са свързани с инсулина, така че те са свързани с панкреаса. В случая с диабет тип 1 и 1,5 ни учат, че той е автоимунен, като организмът атакува панкреаса. Истината обаче е, че това е дезинформация. Диабетът не е автоимунно заболяване и диабетът, хипергликемията и хипогликемията имат конкретна причина, която все още не е открита от медицинската наука и проучванията. Всъщност всичко се свежда до черния дроб.
 • ОРГАНИЧНА АШВАГАНДА

  Знаете ли, че ашваганда е специална билка, която действа като адаптоген, помагайки да реагирате здравословно на стреса? С целия този стрес и всички предизвикателства, пред които животът ни изправя, малко помощ в справянето с тях може наистина да ни помогне. И това не е всичко!
 • ЛЕЧЕБНИ ХРАНИ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ

  Най-важната стъпка, която можете да предприемете днес към реалното изцеление, е далеч отвъд диетата или избягването на вредните влияния. Първо трябва да осъзнаете истинската причина за вашето заболяване. Вашето тяло не атакува само себе си. Най-голямата грешка е да вярвате, че имунната ви система не ви подкрепя. Когато вярвате, че болестта ви е автоимунна, вие пречите на истинското изцеление, защото не давате на тялото си подкрепата, от която се нуждае, докато продължава борбата с патогена в тялото ви. Знанието, че тялото ви не се бори със себе си, а с патоген, засилва имунната ви система, прави я по-съсредоточена и я кара да работи още по-усилено за вас. Освен това, когато знаете, че трябва да се борите с вирус, можете да научите практическите стъпки, които можете да предприемете, за да осигурите на тялото си възможно най-добрата подкрепа.
 • КАК СОКЪТ ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА ПОМАГА ПРИ РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ

  Ако страдате от ревматоиден артрит, причините могат да бъдат няколко. От една страна, с годините могат да се появят калцификати, които се натрупват и полепват по ставите и ставните гнезда, което води до износване на хрущяла. Те могат да бъдат съпроводени и от натрупвания на различни токсини и отрови, като например токсични тежки метали, които се утаяват в ставните области в цялото тяло – в резултат от продължителен период на бавен и застоял черен дроб. Токсините плюс калцификатите водят до това, което мнозина изпитват като типичния артрит, съпътстващ стареенето. С течение на времето може да се появят и шипове по костите, които силно затрудняват нормалния начин на живот. Това са основно костни възли, които също се развиват в резултат на токсично въздействие.
 • МСМ СЪС СИЛИЦИЙ И КАЛЦИЙ

  Капсулите МСМ (метилсулфонилметан) със силиций и калций са невероятен продукт от каталога с хранителните добавки на Vimergy®! Това е уникална формула, предназначена да поддържа здравето на костите, косата и ноктите. Не слуайно МСМ (и силицият) често се наричат хранителни добавки за красота. Всяка капсула МСМ със силиций и калций на Vimergy® съдържа 780 мг чист МСМ, плюс 25 мг силиций от екстракт от бамбукови стъбла и 25 мг калций от атлантически водорасли.
 • АНТЪНИ УИЛЯМ РАЗКРИВА ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА КЪЛНОВЕТЕ И МИКРО РАСТЕНИЯТА

  Подобно на зеленчуците, в които биха се превърнали ако пораснат до пълния си размер, кълновете и микро растенията са пълни с хранителни вещества като витамин А, витамини от група Б, минерали, микроелементи, фибри и други фитохимикали. Когато ядем зелени растения в тази ранна фаза от живота им, използваме само малка част от процеса на храносмилане за усвояване на техните лечебни свойства. Най-важната роля, която кълновете и микро растенията играят, е да върнат жизнеността на хората с натоварено ежедневие. Когато влагате сърцето и душата си във всичко, което правите, независимо дали у дома или на работа, кълновете имат уникалната способност да ви подкрепят.
 • ЛЕЧЕБНИ ХРАНИ ЗА РЕПРОДУКТИВНАТА СИСТЕМА

  Когато се опитвате да заченете или да се погрижите за вече настъпила бременност, превърнете това в свое мото: "Яж плодове, за да дадеш плод". Това е така, защото формирането на плод е точно това, което правите, когато насърчавате новия живот в себе си. Звучи малко клиширано (и глупаво) да сравняваме репродуктивната система на жената с цвете, но все пак това наистина е така. Ако някога сте изучавали ботаника, знаете, че цветята имат плодник, в който се съдържат семепъпките, които се оплождат и в крайна сметка образуват плод. Звучи ли ви познато? Процесът много прилича на този при хората.
 • КАКВО Е 5-МТХФ И ЗАЩО Е ТОЛКОВА ВАЖЕН

  5-MTHF, известен също като метилфолат, е активната форма на фолиевата киселина и може да бъде използван от организма незабавно. 5-МТХФ на Vimergy® осигурява 5 мг. високоабсорбируем метилфолат в капсула, за да поддържа здравето на мозъка. Добавените 500 мкг. витамин Б12 от смес от аденозилкобаламин и метилкобаламин допълнително подобряват 5-МТХФ на Vimergy®.
 • КАК СОКЪТ ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА ПОМАГА ПРИ БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

  Сокът от стъблена целина е много безопасен за консумация по време на бременност и кърмене. По време на бременността той помага за укрепване на надбъбречните жлези на майката, а това е от решаващо значение за подпомагане на бебето, тъй като раждането изисква големи запаси от адреналин. Силните надбъбречни жлези подготвят майката за безопасното раждане на бебето – адреналинът е този, който създава "тласъка" – и дори могат да доведат до по-малко време за раждане. Сокът от стъблена целина е богат и на хранителни вещества като витамин К, фолат и витамин А, които са важни за развитието на бебетата. Изобилието от антиоксиданти помага за защита на клетките на бебетата, докато се развиват в утробата, като ги въоръжава със способността да се борят с токсините, за да се предотврати ранно заболяване. Съдържащите се в сока от стъблена целина натриеви клъстерни соли също така осигуряват на развиващия се мозък на бебето невротрансмитерни химикали, които подпомагат тази критична фаза.
 • КАК СОКЪТ ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА ПОМАГА ПРИ ЛАЙМСКА БОЛЕСТ

  Независимо дали вярвате, че лаймската болест е бактериален проблем или вече разбирате, че е вирус, сокът от стъблена целина е мощно средство за изцеление. Сокът от стъблена целина убива както лошите бактерии, така и вирусите. Можете да започнете да напредвате с лечението на лаймска болест, като пиете ежедневно сок от стъблена целина, ежедневно си правите смутито за детокс от тежки метали и приемате правилната форма на витамин Б12 за излекуване на неврологичните симптоми.
 • ПРОТОКОЛ С ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ЛАЙМСКА БОЛЕСТ НА ЛЕЧИТЕЛЯ МЕДИУМ

  Истинската причина за лаймската болест е вирусна, а не бактериална. Ако това е изненадващо за вас, имайте предвид, че медицинската индустрия е започнала да измества лаймската болест от категорията на бактериалните заболявания и вместо това я поставя в категорията на автоимунните заболявания. Това автоимунно обозначение означава, че медицинските проучвания и науката са загубили убеждението си, че лаймската болест е бактериална, въпреки че системата е създадена от десетилетия, за да ни накара да вярваме, че болестта се причинява от бактерии. Лабораториите за изследване на кръвта при лаймска болест все още проверяват и показват, че болестта е бактериална, въпреки че този процес евентуално ще се промени с времето.
 • СОК ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА ПРИ СИНДРОМ НА ПОЛИКИСТОЗНИТЕ ЯЙЧНИЦИ, ФИБРОМИ И ЕНДОМЕТРИОЗА

  Проблемите с репродуктивното здраве на жените са станали широко разпространени. 9 от всеки 10 жени имат поне един от следните проблеми: хормонален дисбаланс, ендометриоза, синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ), фиброми, кисти, плътност на гърдите, човешки папиломен вирус (ЧПВ), безплодие, тазово-възпалителна болест (ТВБ) и др. По-лошото е, че при 10-тата един от тези хормонални или репродуктивни проблеми назрява – развива се проблем, който ще се прояви след време.
 • КОПРИВА ЗА ИМУНИТЕТ И ЗДРАВЕ НА СТАВИТЕ, ПРОСТАТАТА И ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА

  Копривата се е превърнала в любима билка на  много хора в света на здравословния начин на живот. Тя вече не се възприема като досаден и дразнещ градински плевел, който може да ви опари. В днешно време повече от всякога виждаме хора, които търсят копривата заради нейните ползи за здравето. 

  И така, какво точно може да направи копривата за вас и вашето здраве? На първо място, екстрактът от коприва е фантастичен за цялостна подкрепа на имунната система, като ви помага да се чувствате здрави. Може да започнете да го включвате в ежедневието си с настъпването на смяната на сезоните и най-вече през сезона на настинките и грипа. На следващо място, копривата е много полезна за поддържане на здрава простата и пикочната система. Именно това прави тази билка полезна не само за жените, но и за мъжете! На трето място, копривата помага за поддържане на здравето на ставите, което означава, че тя може да ви помогне да водите активен и здравословен начин на живот.