Лечебни храни

 • 12 хранителни добавки за подкрепа на имунната система

  В наши дни се сблъскваме с повече неща, отколкото когато и да било преди. Всеки ден имунната ни система воюва за нас, защитавайки ни от непрестанно нахлуване на нашественици, включително патогени, токсични тежки метали, химикали и други токсини. Имунната ни система е съсредоточена върху това да ни поддържа в безопасност, силни и здрави в лицето на всички тези заплахи, нашествия и излагания. Но при толкова много неща, с които трябва да се борим, имунната ни система се нуждае от помощ, за да продължи да води борбата и да може да победи. Именно тук се появяват инструментите за подпомагане на имунната система. Тези 12 билки и хранителни добавки са отлични за укрепване на имунната система.
 • Сок от ечемичена трева на прах – лечебни ползи

  Ечемичената трева е една от най-богатите на хранителни вещества храни в природата и се използва от древни времена за медицински и лечебни цели. Сокът от ечемичена трева на прах (да не се бърка с ечемичена трева на прах) е един от най-добрите начини за консумация на тази храна, тъй като концентрира хранителните свойства и е най-лесният начин за храносмилане, асимилиране и използване на хранителните вещества от организма.
 • 5-МТХФ: най-добрият приятел на Б12

  5-МТХФ (5-метилтетрахидрофолат или метилфолат) е мощно средство за подпомагане метилирането на витамин Б12, който е жизненоважно хранително вещество и без него не можем да оцелеем. 5-МТХФ се свързва с Б12, който повърхностните биотици създават в илеума. Повърхностните биотици са микроорганизми, които се съдържат по повърхността на прясно откъснати растения – например ябълки, листни зеленчуци или горски плодове. Тези повърхностни биотици са все още непознати за медицинските среди и науката.
 • Сок от стъблена целина

  Ако хората знаеха всички мощни лечебни свойства на сока от стъблена целина, той щеше да бъде широко приветстван като чудодейна суперхрана. Стъблената целина има невероятната способност да създава радикални подобрения при всякакви здравословни проблеми.
 • Маслинов лист

  Маслиновият лист е мощно и ефективно средство за лечение, което притежава огромни лечебни свойства за имунната, сърдечно-съдовата, кръвоносната, дихателната, храносмилателната и лимфната системи. Особено полезен е в борбата с вируси и бактерии в организма като херпес зостер, херпес симплекс, ешерихия коли, салмонела, стафилококи и клебсиела пневмония и може да помогне за отстраняването на вирусите на настинка и грип по-бързо от повечето лекарства.
 • Корен от женско биле – мощно оръжие срещу патогените

  Коренът от женско биле е най-доброто оръжие срещу разпространението на патогени. Херпесните вируси (включително Епщайн-Бар, HHV-6, цитомегаловирус и херпес зостер) толкова често стоят зад мистериозни заболявания като фибромиалгия, синдром на хроничната умора, лаймска болест, болест на Мениер и надбъбречна умора, както и симптоми като вертиго, световъртеж, болки в различни части на тялото и неврологични болки в челюстта, шията, рамото и не на последно място – автоимунните заболявания. Тялото не атакува само себе си! Различните щамове и мутациите на тези херпесни вируси го правят – ето защо се нуждаем от мощно оръжие на наша страна в борбата срещу тях.
 • Бял трън

  Белият трън е мощна детоксикираща билка, която може да помогне за чернодробната функция, поддържане здравословни нива на холестерола, предотвратяване на рак и понижаване нивата на кръвна захар. Той има мощни противоракови, противовъзпалителни и антивирусни свойства и е използван през годините за защита на черния дроб от силни лекарства като статини, фенитоин, лекарства за припадъци и ацетаминофен, както и от ефектите на химиотерапията и радиация.
 • Ашваганда

  Ашваганда, известна още като зимна череша, е мощна лечебна билка с невероятни адаптогенни свойства, които могат значително да намалят свързаните със стреса състояния като надбъбречна умора, изтощение на надбъбречните жлези и проблеми със сърцето и бъбреците. Ашваганда е богат източник на минерали, включително цинк, желязо, калций, магнезий, ванадий и кобалт.
 • Корен от хидрастис – мощен билков антибиотик

  Коренът от хидрастис е популярна билка от Северна Америка, която действа като мощен билков антибиотик и средство за укрепване на имунната система. Хидрастис е добър източник на витамини А, Ц, Е и Б-комплекс и минерали като калций, желязо и манган. Тази билка има мощни антибактериални, антимикробни, противогъбични и противовъзпалителни свойства, а също така съдържа и алкалоиди, за които е известно, че са ефективно средство за лечение на диария и стомашни проблеми, които са причинени от грип или хранително отравяне.
 • Диви боровинки – най-мощната храна в света

  Най-мощната храна в света се крие в ниски и неугледни храсти, точно пред очите ни. Говорим за дивите боровинки. Няма рак, който дивите боровинки да не могат да предотвратят, нито позната на човечеството болест, от която дивите боровинки да не ви предпазят. Не бъркайте дивите боровинки с техните по-големи култивирани братовчеди, които, макар и да са полезни за здравето ви, не предлагат дори малка част от силата на дивите боровинки.
 • Аспержите като лечебна храна

  Аспержите са фантастичен лечебен зеленчук с високо съдържание на основни минерали като селен, цинк и манган, които са жизненоважни за силната и здрава имунна система. Също така са с високо съдържание на витамини А, К и Б-комплекс, включително фолиева киселина, която е градивен елемент за здрава сърдечно-съдова система и се препоръчва за жени, които се опитват да забременеят. За повече информация относно лечебните свойства на аспержите и симптомите и състоянията, при които те могат да помогнат, прочетете статията в блога ни.
 • Лечебни ползи от витамин Ц

  Много хора са наясно, че витамин Ц може да им помогне да се възстановят от настинка или грип, но има още много неща, които трябва да се разберат за това как витамин Ц подпомага нашето здраве. Витамин Ц е от съществено значение за доброто здраве през цялата година, а не само когато сме болни. Всъщност той е от решаващо значение за цялостното ни здраве и оцеляване. За съжаление, днес дефицитът на витамин Ц е широко разпространен и липсата на този важен витамин може да допринесе за почти всяко заболяване.
 • Маточина – билка, променяща живота

  Маточина е основна билка за успокояване на нервите. Тя е дар от Бога и Майката природа за справяне с изтощителното ни ежедневие. Маточината е чудесен помощник в такива ситуации и ни успокоява благодарение на биоактивните си фитохимикали като неоткрити алкалоиди, които облекчават нервните рецептори в храносмилателния тракт, има противопаразитно, противовирусно и антибактериално действие и се бори с Епщайн-Бар вирус, херпес зостер и други херпесни вируси, както и бактериални инфекции. Това е невероятна “лекуваща всичко” билка и с право е заслужила репутацията си на "еликсир на живота".