Съвети за здраве

 • ПЕТ НАЧИНА ДА ПОДСИЛИТЕ ИМУННАТА СИ СИСТЕМА

  Заедно с предстоящите зимни месеци, връщането на децата в училище е период, в който те са изправени пред по-големи предизвикателства за имунитета си като цяло. Претъпканите класни стаи и коридори, повишеният социален и академичен стрес и повечето време, прекарано на закрито, в съчетание с често не особено добрите навици за лична хигиена на децата, допринасят за повече възможности за излагане на въздействието на инфекции и за по-неблагоприятна среда за силен имунен отговор. Освен това, когато имунната система на децата е претоварена, това може да се отрази и на останалите членове на семейството! 
 • ЗАЩО ДЕЦАТА СЕ НУЖДАЯТ ОТ ВИТАМИНИ

  Дори в развитите страни по света, където бушува епидемия от затлъстяване при децата, простото приемане на достатъчно или дори на прекалено много калории не гарантира, че постоянно се осигуряват адекватни нива на хранителни микроелементи като витамини и минерали. Последните широкомащабни данни за деца в развитите страни показват, че при 1 от 4 деца е имало недостатъчен прием на поне 1 хранително вещество, като рискът за момичетата е по-висок от този за момчетата.
 • ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ГРИП И "ДЪЛЪГ КОВИД" – ОБЯСНЕНИЕТО НА АНТЪНИ УИЛЯМ

  Медицинските проучвания и науката никога не са разглеждали продължителния грип като проблем. Под "продължителен грип" Антъни Уилям разбира случаите, когато някой се заразява с грипен вирус, вдига висока температура, разболява се и след това за продължителен период от време му е доста трудно да излезе от това състояние. Вместо да се възстанови бързо, той е болен, уморен и физически отпаднал в продължение на месеци, а понякога и години след прекарания грип. Медицинските проучвания и науката не разполагат с дълготрайно лечение на грипа. Продължителният грип съществува от десетилетия и през цялото това време е останал скрит за медицинските среди.
 • АНТЪНИ УИЛЯМ ГОВОРИ ЗА УСЛОЖНЕНИЯТА ОТ ГРИП И КОВИД-19

  Добре известен факт е, че когато някой се разболее от грип това може да отслаби имунната му система, което дава възможност на други вируси като ЕБВ да се развият. Грипът е отключващ фактор за появата на Епщайн-Бар вируса. Ето защо някои хора се възстановяват от тежък грип след няколко дни, а на други им трябват месеци, за да се излекуват. Ковид-19 предизвиква подобни проблеми, но в по-голям мащаб.
 • СЪВЕТИ НА АНТЪНИ УИЛЯМ ЗА ДИАБЕТ ТИП 2 И ХИПОГЛИКЕМИЯ (ЧАСТ 2)

  Въпреки че медицинските среди не са наясно с това, причините за диабет тип 2 и хипогликемия обикновено започват от черния дроб и надбъбречните жлези. Когато сте изправени пред постоянен стрес и преживявате трудни и емоционални изпитания в живота си, това предизвиква надбъбречните жлези да наводнят тялото ви с адреналин – хормон, който ви зарежда с енергия за спешни случаи. Макар че това е полезна реакция при тежки ситуации, ако тялото ви непрекъснато се намира в кризисен режим и не сте в състояние физически да изгорите разяждащия адреналин, насищащ тъканите на органите и жлезите ви, тогава адреналинът, съчетан с високомазнинна хранителна диета, може да насити черния ви дроб и да го направи застоял и муден.
 • СЪВЕТИ НА АНТЪНИ УИЛЯМ ЗА ДИАБЕТ ТИП 2 И ХИПОГЛИКЕМИЯ (ЧАСТ 1)

  Основното гориво за тялото ни е глюкозата – захар, която осигурява на всички клетки енергията, необходима за функционирането, лечението, растежа и процъфтяването им. Глюкозата ни кара да се движим и ни поддържа живи. Централната нервна система, както и всеки орган в тялото, включително сърцето, работят с нея. Глюкозата е тази, която използваме за изграждане и поддържане на мускулите и изпълнява жизненоважни функции, като например възстановяването на увредени тъкани и клетки.

 • АНТЪНИ УИЛЯМ ГОВОРИ ЗА РЕВМАТОИДНИЯ АРТРИТ (ЧАСТ 2)

  Вие или ваш близък сте били диагностицирани с ревматоиден артрит? Казали са ви, че причината е мистериозна или че тялото ви атакува само себе си? Истината е, че зад това заболяване стои конкретна причина, която медицинската наука и прочуванията не познават. След като научите истинската причина и се фокусирате върху основния проблем, можете да започнете да се лекувате ефективно.
 • АНТЪНИ УИЛЯМ ГОВОРИ ЗА РЕВМАТОИДНИЯ АРТРИТ (ЧАСТ 1)

  В медицинските среди терминът ревматоиден артрит (РА) се използва като диагноза за заболяване, което хронично и болезнено възпалява ставите. По-подходящият термин би бил болест на подутите стави, или заболяване, причиняващо болки в ставите, или разстройство на необяснимите болки. Защото нека бъдем честни: ако медицинските проучвания не са открили обяснението на определени групи симптоми, а при ревматоидният артрит все още не са, тогава е по-добре да го наричаме така, както е известно на лекарите. Използването на разни засукани названия не помага на никого, най-малко на пациентите.
 • ДОБРОТО, ЛОШОТО И ГРОЗНОТО ЛИЦЕ НА КОНТРАЦЕПТИВИТЕ

  Вие сте жена, която е приемала противозачатъчни? Познавате ли някой, който е вземал противозачатъчни? Хормоналните средства за контрацепция са най-широко разпространените в света.

  Съществуват няколко вида противозачатъчни средства, които ще се опитаме да изброим в тази статия без да обсъждаме плюсовете и минусите на всяко едно от тях. Ще се опитаме да споделим с всички вас някои от недостатъците за вашето здраве на тези методи за контрацепция (особено ако сте хронично болни), а също така и да споделим по-естествените методи, които са дори по-ефективни от най-често срещаните.

 • ПЛОДОВИТОСТТА И НАШЕТО БЪДЕЩЕ

  Когато сме млади, често си представяме, че ще имаме деца, когато пораснем. С годините започваме да го чуваме и от другите: "Когато имаш собствена дъщеря..." или "Това ще бъде история, която ще разказваш на сина си някой ден". Възпитани сме да приемаме за даденост семейство, съставено от родители и деца. Това се превръща в очакване, което идва както от нас, така и от другите.

  Ето защо, ако стане така, че като зрял човек решите, че искате да създадете семейство, но зачеването или бременността се окажат проблематични, това може да се окаже много обезсърчително в много отношения. В основата стои вкоренената представа за това как изглежда едно семейство и изведнъж тази основа е разклатена. След това се появяват емоциите свързани със загуба – както на човек, така и на визия за бъдещето – последвани често от чувство за непълноценност или вина. Нерядко се появява и усещането, че сте разочаровали другите, независимо дали става дума за партньора ви, който се е надявал на дъщеря или син или родителите ви, които очакват внуче.

 • СЪВЕТИТЕ НА АНТЪНИ УИЛЯМ ЗА ЗДРАВОСЛОВНА БРЕМЕННОСТ

  Има толкова много неща, които не зависят от нас, когато става въпрос за забременяване, здравословна бременност и здравето на нашите бебета. Медицинската наука и проучванията не разполагат с всички отговори. На някои жени им казват, че никога няма да могат да забременеят, но те успяват. Това са чудеса, дадени ни от божествените и ангелските сили, които винаги работят с майките и бебетата, за да подкрепят тяхното здраве и развитие. Други, за съжаление, не могат да заченат и нямат ясна причина за това. За щастие има много неща, които жените могат да направят, за да подпомогнат здравето си, така че да могат да заченат, да имат здрава бременност и да родят здраво бебе. В тази статия, базирана на един от подкаст епизодите на Антъни Уилям, споделяме с вас някои от най-важните аспекти на здравословното зачеване и бременност.
 • АНТЪНИ УИЛЯМ РАЗКРИВА ИСТИНАТА ЗА ЛАЙМСКАТА БОЛЕСТ (ЧАСТ 2)

  Погрешното убеждение на медицинските общности, че лаймската болест се причинява от бактерии (а напоследък и от паразити), е една от най-големите грешки в съвременната история на медицината. Тя е попречила на толкова много поколения, борещи се с вирусни инфекции, да получат истинската помощ, от която се нуждаят. Антъни Уилям нарича това “лаймски капан”.

  Начинът, по който лекарите обикновено се справят с лаймската болест, е да предписват антибиотици, защото те целят да унищожат Borrelia burgdorferi и други бактерии като Bartonella, както и паразити като Babesia, които всъщност нямат нищо общо с лаймската болест и не представляват заплаха за здравето. Borrelia, Bartonella и Babesia не атакуват централната нервна система, а симптомите на възпалена централна нервна система са проблем номер едно сред всички пациенти с лаймска болест. Това вече се диагностицира като неврологична лаймска болест. Докато медицинските общности не научат истината, те ще продължат да предписват антибиотици за лаймска болест, които не дават положителни резултати и оставят след себе си поражения. Това е не просто неефективно, а и е опасно!

 • АНТЪНИ УИЛЯМ РАЗКРИВА ИСТИНАТА ЗА ЛАЙМСКАТА БОЛЕСТ (ЧАСТ 1)

  В тази статия ще ви запознаем с информацията от специалната глава за лаймска болест от книгата на Антъни Уилям “Лечителят медиум – преработено и допълнено издание”. В началото ѝ Антъни Уилям споделя от колко дълго е искал да разкрие истината за лаймската болест, но дори и сега, след десетилетия, в които той вече е помогнал на много хора, включително и лекари, да се възстановят от лаймска болест, нещо го възпира пишейки за тази истина. Това е така, защото историята на лаймската болест идва с ужасно много емоционален багаж – множество погрешни теории, клинични грешки и модерни заблуди.

  Това, което Антъни Уилям ни разкрива, е много различно от убежденията за лаймската болест, които съществуват досега. А подбудите му са прости, той иска просто хората да разберат какво всъщност представлява лаймската болест и как могат да се преборят с нея. Той работи и чака търпеливо, обучавайки толкова много практикуващи лекари и други хора за лаймската болест, като през цялото време се надява, че медицинските проучвания ще разкрият истината. Но минава поредната година, и още една, а медицинските общности просто следват все по-погрешни следи.