Смути за детоксикация от тежки метали

Смути за детоксикация от тежки метали

Този коктейл е не само вкусен, но и перфектно разработен. Съдържа пет ключови съставки, които работят в синергия, за да извадят натрупаните във вашия организъм тежки метали като живак, олово, алуминий, никел, мед и кадмий. 

Токсичните тежки метали се намират почти навсякъде около нас и се съдържат в неща, с които влизаме в контакт всеки ден, като алуминиеви кутии и алуминиево фолио, батерии, метални съдове, стари бои и дори в храните, които ядем. Например, пестицидите и хербицидите (които е трудно да се избегнат напълно дори при строг био хранителен режим) са често срещан източник на тежки метали. В резултат на това, повечето от нас носят в себе си тежки метали, които са били с нас почти през целия ни живот и които са натрупани дълбоко в клетките ни.

За съжаление, именно тези "стари" метали, които са се задържали в организма ни за дълъг период от време, представляват най-голяма заплаха за здравето ни. Например, с течение на времето токсичните тежки метали могат да се окислят, да увредят околните тъкани и да предизвикат възпаление. Те буквално тровят тялото ни и могат да нанесат щети на почти всяка система и орган, включително на мозъка, черния дроб, храносмилателната система и други части на нервната система. Токсичните тежки метали са огромно бреме за имунната ни система, което ни прави уязвими към различни заболявания.

Въпреки че всички видове токсини са вредни, тежките метали представляват уникална заплаха. Те не само са вредни сами по себе си, но са и форма на невротоксин (отрова, която нарушава нервната функция и обърква имунната система). Невротоксините на тежките метали могат да възпалят и раздразнят централната ни нервна система (особено мозъка), причинявайки множество симптоми като загуба на паметта, мозъчна мъгла, умора и депресия. Токсичните тежки метали могат също така да стимулират възпаление в храносмилателния тракт, като освобождават отрови и в червата ни. Сякаш това не е достатъчно лошо, тежките метали служат и като източник на храна за вируси, бактерии, паразити и други патогени в тялото ни. 

Тежките метали, например, могат да служат като хранителна среда за стрептококи от група A или от група Б, ешерихия коли, клостридиум дифициле, хеликобактер пилори, както и за развитие на клетки на дрожди. Това може да създаде свръхрастеж на множество бактерии в червата ни, което води до състояние, известно като SIBO (тънкочревен бактериален свръхрастеж). То се характеризира с подуване на корема, болки в коремната област, диария, запек (или и двете) и може да доведе до недостиг на хранителни вещества. Освен това, когато вируси като Епщайн-Бар и херпес зостер се хранят с токсични тежки метали, това може да предизвика симптоми като изтръпване, скованост, умора, тревожност, сърцебиене, шум в ушите, замаяност и световъртеж, както и болки във врата, коленете, стъпалата, задната част на главата и редица проблеми, които често се приписват на други причинители.

В съвременния начин на живот е почти невъзможно да не поемем известно количество от тези токсични тежки метали, така че, за да запазим здравето си, е жизнено важно да ги изведем от телата си, преди да са нанесли допълнителни щети на организма ни. За щастие, е сравнително лесно да ги отстраним от органите си, ако консумираме подходящите за това храни. Ако добавите към хранителния си режим следния звезден отбор от храни и се постараете да ги консумирате редовно, това ще ви помогне да се освободите от тежките метали в организма си: 

Спирулина: Това ядливо синьо-зелено водорасло изтегля тежките метали от мозъка, централната нервна система и черния дроб, като абсорбира и тези, извлечени с помощта на сока от ечемичена трева на прах. Приемайте по 1-2 ч.л. прах или 3-6 капсули, смесени във вода, кокосова вода или сок. 

Сок от ечемичена трева на прах: подготвя живака, така че да може да бъде абсорбиран напълно от спирулината. Тази хранителна трева има способността да извлича тежките метали от далака, чревния тракт, панкреаса, щитовидната жлеза и репродуктивната система. Пийте по 1-2 ч.л. или 3-6 капсули, смесени в кокосова вода или сок.

Пресен кориандър: Навлиза дълбоко в труднодостъпните места на организма, извличайки метали, натрупани в миналото (така че е чудесен помощник за отделяне на живака, който имате в себе си по наследствен път!). Смесете една чаша в смути или сок, или добавете към салата или гуакамоле. 

Диви боровинки: Извличат тежките метали от мозъчната тъкан, като заздравяват и възстановяват “пукнатините”, образували се чрез окисляване след отстраняване на тежките метали. Важно е да се консумират диви боровинки (а не култивирани), тъй като те притежават уникални фитонутриенти със специални детоксикиращи способности. Мощните антиоксиданти в дивите боровинки помагат да се възстановят всички окислителни увреждания, останали след отстраняването на тежките метали. Това е особено важно за мозъчната тъкан - всъщност дивите боровинки са най-мощната храна за спиране или в някои случаи за обръщане на процеса, предизвикващ Алцхаймер и деменция. Яжте поне по една чаша диви боровинки дневно или 1 с.л диви боровинки на прах. 

Забележка: макар че култивираните боровинки са хранителни, те нямат способността за извличане на метали, която имат дивите боровинки. Дивите боровинки могат да се намерят в секцията за замразени храни в повечето супермаркети.

 

Атлантическо дулсе: освен с живак, това ядливо водорасло има свойството да се свързва с олово, алуминий, мед, кадмий и никел. За разлика от други водорасли, атлантическото дулсе, само по себе си, е мощно средство за отстраняване на живака. То достига до дълбоките скрити места на храносмилателния тракт и червата, като намира живака, свързва се с него и не го освобождава докато не бъде изведен от организма. Яжте по две супени лъжици люспи от дулсе дневно, или същото количество ленти, ако е под формата на цели листа, или 1-2 капкомера атлантическо дулсе, безалкохолен екстракт на Vimergy.

Забележка: Ако се притеснявате, че в самото дулсе има живак, тъй като то произхожда от океана, имайте предвид, че атлантическото дулсе не отделя в организма живака, който може да притежава. То задържа живака, докато преминава през тялото и дори задържа други метали, които среща по пътя си, като по този начин ги извежда от тялото.

Атлантическото дулсе е важна част от отбора храни, защото то може да се задържи близо до “финалната линия” (т.е. до дебелото черво), изчаквайки други храни, които може да са абсорбирали тежки метали по своя път. То служи като резервен вариант за спешни случаи, като гарантира, че всички тежки метали, които са стигнали до дебелото черво, действително ще напуснат тялото.

Днешната рецепта за смути ви предлага прост и вкусен начин да включите всички тези пет храни в ежедневната си диета само с един прием. Пийте това смути всеки ден за постигане на оптимални резултати.

Смути за детоксикация от тежки метали

Съставки: 

Начин на приготвяне: 

В блендер с висока скорост смесете всички съставки до постигане на хомогенна смес. Ако желаете по-рядка консистенция, добавете не повече от 1 чаша вода. Наздраве!

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.