Безсъние и проблеми със съня

Безсъние и проблеми със съня

Ако страдате от безсъние или проблеми със съня, знаете колко изтощително може да бъде това. Лошият сън отново и отново може да ви накара да се чувствате така сякаш ще се сринете психически и физически. Може да стигнете до там да се чудите как ще изкарате деня. Наистина разбираме колко е трудно да се живее с проблеми със съня. Дори и да не посочвате безсънието или нарушенията на съня като един от хроничните си проблеми, да се научите как да използвате съня, така че той да бъде максимално лечебен, е важна част от грижата за здравето ви сега и в бъдеще. За щастие, има отговори за вас. Можете да се излекувате и отново да спите спокойно.

Ако се обърнете към конвенционалната медицина с въпроси относно безсънието си или други проблеми със съня, може да ви кажат редица възможни причини, поради които не можете да спите. В някои от тях може да има истина. Вашият лекар или здравен специалист може да каже, че причината за проблемите със съня са скръб, гняв, тревожност, депресия, безпокойство, неспокойни крака или хронична болка, или да ви каже, че имате сънна апнея. Всички тези неща могат да бъдат част от предизвикателствата, които имате. Но има и много повече неща, които трябва да разберете. Например, каква е истинската причина за вашите неспокойни крака, депресия, тревожност и болки.

В статията ще обясним истината за хроничните и мистериозни състояния на съня. В книгата "Изцеление на щитовидната жлеза" има цял раздел, посветен на тази важна тема, защото е много важно вие и вашите близки да получите отговорите и подкрепата, от които се нуждаете, за да можете да получите дълбокия, лечебен сън, който заслужавате.

Загадъчни състояния на съня

Когато тревожността и депресията ви не са свързани с ежедневните обстоятелства, може да е разочароващо да не знаете или да не разбирате причините за тях. Освен това, когато имате проблеми със съня и не можете да ги свържете с нищо, това може да бъде още по-обезсърчително. Да лежите будни и да нямате отговори, може да породи още по-голяма тревога и да направи заспиването още по-невъзможно. Понякога човек, който има проблеми със съня, получава отговор от експерт, който временно го освобождава от объркването. Може би този човек дори ще може да спи в продължение на седмица или повече, защото предизвикателствата, свързани със съня, не са толкова сложни. Много пъти обаче отговорите, които получаваме от конвенционалната медицина и алтернативните здравни общности, не са правилните отговори и следователно не предлагат истинско решение за изцеление. В много случаи дезинформацията, която можем да получим от добронамерени здравни специалисти, всъщност може да ни отклони още повече от правия път или да доведе до още по-голяма борба и объркване. Невъзможността за заспиване все още е една от най-големите загадки за съвременната медицина.

Например на много хора с проблеми със съня им се казва, че имат проблеми с щитовидната жлеза и това им пречи да спят. Истината е, че проблемът с щитовидната жлеза няма да ви попречи да спите. Но можете да загубите съня си, ако се притеснявате, че имате проблем с щитовидната жлеза. Много хора губят съня си, когато за първи път им поставят диагноза тиреоидит на Хашимото, хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм, защото им казват, че тялото им атакува собствената си щитовидна жлеза. Но това е голяма грешка на медицинските среди. Вашето тяло никога не атакува себе си. То ви обича безусловно и винаги работи за вас. Някой също така може да не спи, ако се притеснява, че ще му бъде направена операция на щитовидната жлеза. Но самата щитовидна жлеза никога няма да ви създаде безсъние. Това е невъзможно. За съжаление много често се случва на хората да им се казва, че разстройството на съня им се дължи на щитовидната жлеза. 

Различни видове нарушения на съня

Изключително важно е да разберем нарушенията на съня и какво точно се случва в организма, за да можем да започнем да предприемаме стъпки към излекуване. Трябва да открием целта, преди да можем да я преследваме. Почти невъзможно е ефективно и напълно да излекуваме даден симптом или състояние, без да го разберем. Дори и да сте излекували симптом или състояние преди, без да знаете истинската му причина, възможно е той да се върне по-късно в живота или неизвестната първопричина да създаде друг симптом, за който не знаете, че всъщност е свързан с него. Ето защо отговорите на здравословните ни проблеми, които получаваме от науката и изследванията, са толкова недостатъчни - в повечето случаи те не познават истинските причини за хроничните мистериозни заболявания като безсънието и други нарушения на съня, така че как биха могли да знаят правилното лечение? 

Всеки изпитва проблеми със съня по много различни начини. Прочетете следващите описания и обърнете внимание дали едно или повече от тях се отнасят за вас.

  1. Отначало не можете да заспите, а след това в крайна сметка заспивате след няколко часа. Когато се събудите сутринта, не се чувствате добре отпочинали, защото не сте могли да заспите веднага.
  2. Заспивате веднага, но се събуждате много рано сутринта, без да можете да заспите отново, преди да е станало време за ставане. Получавате свръхактивно съзнание, когато слънцето започва да изгрява, и тревога, защото не можете да заспите.
  3. Първоначално заспивате лесно, но след това се събуждате посред нощ, без да можете да заспите отново до ранната сутрин, когато отново заспивате.
  4. Цяла нощ заспивате и се събуждате от лек сън, защото така и не успявате да изпаднете в състояние на дълбок сън. Продължавате да изпитвате често желание за уриниране, което ви кара да ставате от леглото отново и отново.
  5. Не можете да спите цяла нощ, а когато настъпи утрото, се чувствате напълно изтощени и се сривате по различно време през деня. Може да се опитате или не да подремнете набързо тук и там. След това, когато дойде време за лягане, всичко започва отначало.
  6. През целия ден сте изтощени и се борите с всички задачи, а единственото, за което мислите, е следващата възможност да си легнете и да затворите очи. Всичко, което искате, е да си легнете. Когато настъпи нощта, изведнъж се събуждате и ви е трудно да се успокоите достатъчно, за да заспите навреме. 
  7. Успявате да заспите и да останете заспали цяла нощ, само че се събуждате с усещането, че имате нужда от още осем часа. Може би близките ви съобщават, че хъркате или имате много плитко дишане през цялата нощ; казват, че сте се събудили от хъркане, което ви кара да разберете, че сънят ви е нарушен през цялата нощ. 
  8. Тъкмо когато потъвате в дълбок сън, се случва подръпване. Или ръката, или вратът, или главата, или кракът ви се подръпват и това ви събужда отново. Понякога можете да го заобиколите и да заспите. Или пък се събуждате посред нощ, за да уринирате, а след това се връщате в леглото и не можете да заспите, защото потрепването се появява отново. 
  9. Уморени сте и сте готови да заспите, само че има странен звук или друг симптом, който ви държи будни. Това може да бъде или шум в ушите, или синдром на неспокойните крака, или проблеми със сърбящата кожа, или болки и страдания.

Потенциални причини за нарушения на съня

Макар че днес много експерти причисляват повечето от тези нарушения на съня към проблемите с щитовидната жлеза, това е модерен капан, за който трябва да сте наясно, за да не станете негова жертва и да не започнете да се занимавате с проблем, който дори не е причината. Проблемите със съня нямат нищо общо с щитовидната жлеза. По-долу ще обясним истинските причини за безсънието и другите проблеми със съня, които медицинската наука и изследвания не познават. Няма две еднакви причини за проблеми със съня, както няма две еднакви нарушения на съня. Макар че проблемите със съня на хората може да са много сходни помежду си, те никога няма да бъдат идентични. Имайте предвид това, докато научавате за собственото си безсъние или други проблеми със съня. 

Проблеми с черния дроб

Една от възможните причини е прегряване, застой или забавяне работата на черния дроб, причинени от токсини и диета с високо съдържание на мазнини или преработени храни. Най-добрият начин да получите пълна представа за черния дроб и за това как да го поддържате, е да прочетете книгата “Помощ за черния дроб”. Черният дроб може да е възпален и защото се опитва да се пребори с един или повече патогени (вируси и бактерии), които са се загнездили в черния дроб в продължение на много години, дори десетилетия, като те освобождават невротоксини и дерматоксини. Изследванията и науката все още не са открили, че патогените, освобождаващи тези токсини, са причина за много симптоми и заболявания. 

Когато заспите през нощта, черният дроб изключва работата си и работи на автопилот. Около три-четири часа сутринта (при всеки е различно) черният ви дроб започва да се събужда отново и отново започва да обработва отрови, вируси и остатъци (като мъртви клетки, включително мъртви червени кръвни телца). Ако имате муден черен дроб, то тъй като по това време той се опитва да си свърши работата, изпада във фин спазъм. В повечето случаи това не е нещо, което можете да усетите, но при някои хора е достатъчно, за да ги събуди. Това обяснява онези нощи, в които заспивате нормално, след което изведнъж ставате отново в ранните сутрешни часове и след определен период от време сте в състояние отново да заспите. Това може да обясни и онези мъчителни нощи, в които през цялото време се унасяте и събуждате постоянно. 

Проблемите със съня, причинени от нещо, което се случва в черния дроб, обикновено са налице при хора, които имат проблеми с щитовидната жлеза, не защото щитовидната жлеза причинява проблема, а защото проблемите с щитовидната жлеза се причиняват и от Епщайн-Бар вирус

Вирусни проблеми

Вирусните проблеми са една от основните причини за проблеми със съня. Вирусът на Епщайн-Бар, херпес зостер, цитомегаловирусът, HHV-6 и дори някои бактерии могат да отровят организма ни и да ни държат будни през нощта. Това е така, защото вируси като Епщайн-Бар отделят невротоксини, които могат да доведат до проблеми, свързани с невъзможността да заспите с часове или да се събудите посред нощ и да не можете да заспите отново. Безсънието, причинено от вируси, често се бърка с проблеми с щитовидната жлеза, защото, както казах, често се случва безсънието и проблемите с щитовидната жлеза да се срещат паралелно. Това не е така, защото недостатъчно активната или свръхактивната щитовидна жлеза причинява проблеми със съня, въпреки това, което може да чуете от други източници.

Мононатриев глутамат (MSG) и токсични тежки метали в мозъка

Ако в мозъка на някого има отлагания на мононатриев глутамат (MSG) или токсични тежки метали, което е изключително често срещано явление, те сами по себе си могат да попречат на човека да спи качествено. Живачните отлагания са причина за обсесивно-компулсивно разтройство (ОКР), болест на Турет, тревожност, депресия и много други, които в комбинация с патоген като вируса на Епщайн-Бар могат само да влошат нещата, защото вирусът се храни с живак и освобождава още отрови, като например невротоксини. Медицинските общности не са наясно колко разпространен е този вирус и колко стотици симптоми и състояния причинява. Антъни Уилям споделя причините, поради които изследванията и науката са пропуснали да разберат колко много е отговорен ЕБВ в книгата "Изцеление на щитовидната жлеза". Те също така не са наясно, че вирусите се хранят с токсини като живака, което им позволява да укрепват и процъфтяват и да създават допълнителни проблеми.

Проблеми с храносмилателния тракт

Някои хора имат чувствителност на храносмилателния тракт, която всъщност е свързана с нервната система, защото нервите са свързани с всяка част на дебелото черво. Докато храната се придвижва през червата, тя въздейства върху тези чувствителни нерви през цялата нощ. Понякога това е толкова фино, че едва се забелязва, но може да е достатъчно, за да наруши съня ви. Дори и да няма болка или газове в червата, тази чувствителност на храносмилателния тракт може да е свързана с разстройството на съня ви и вие просто да не го осъзнавате.

Сънна апнея

Сънната апнея може да се появи, ако имате проблем със синусите или постназално стичане. Тя може да възникне и ако сте с наднормено тегло и в легнало положение се оказва натиск върху гръдния кош и гърлото, което пречи на правилното дишане по време на сън. Третият вид сънна апнея е загадка за съвременната медицина. В този случай става въпрос за неврологична сънна апнея, при която мозъкът изпраща неправилни съобщения до блуждаещия и френетичния нерв с помощта на електрически импулси и невротрансмитери, които са отслабени или прекъснати от токсични тежки метали или вирусни невротоксини.

Проблеми с надбъбречните жлези

Друга потенциална причина за проблеми със съня е начинът на живот, свързан с висок стрес, който през целия ден вкарва адреналин в кръвта. Адреналинът ви държи будни до късно, а когато се събудите сутринта, вече сте изтощени. Ако имате проблеми с надбъбречните жлези, в нашият блог ще намерите кратка рецепта, която ще ви помогне в тази борба. 

Това са само някои от причините, поради които сънят ви може да страда. Други възможни причини, включват тревожност, която не е толкова разбираема, колкото си мислите, емоционални рани и други неврологични проблеми. 

Вашата собствена сметка за сън

Съществува широко разпространено убеждение, че щом пропуснете един час сън, този сън е изчезнал и никога не можете да го наваксате. Никога не можете да си го върнете. Това е невярно. Истината е, че имаме божествена сметка за съня, която ни се полага от момента на раждането ни. Всеки път, когато пропуснете минута, час, ден или седмица сън, това време автоматично се записва в сметката ви за сън, за да се запази за по-късно. Не всичко е загубено. Трите часа сън, които сте загубили предната вечер, не са изчезнали завинаги. Те ви очакват в собствената ви сметка за сън, контролирана и поддържана от ангелите и някой ден ще си ги върнете. Погрешно е убеждението, че не можете да наваксате със съня или да си го върнете. След като успеете да се насочите към проблема със съня и започнете да се лекувате, като възстановите черния си дроб, детоксикирате MSG и тежките метали, оправите храносмилателния си тракт, излекувате надбъбречните си жлези или елиминирате ЕБВ, бъдете готови. Защото сметката ви за съня ви очаква и ще се радвате на много възстановителен, лечебен сън. Това е ваше божествено право и един от непознатите универсални закони.

Храни за сън

Има толкова много неща, които можем да направим, за да излекуваме вирусите, да работим върху проблемите с храносмилателната система и черния дроб и да се детоксикираме от тежките метали, MSG и други токсини, които биха могли да допринесат за проблемите със съня ви. Антъни Уилям навлиза в дълбочина относно причините за проблемите със съня, как можете да се излекувате от тях, защо лошите сънища са полезни, кои храни и добавки са най-полезни за лечението и още много други неща в "Изцеление на щитовидната жлеза".

Свещеният прозорец на съня

Сънят е толкова важен за изцелението и въпреки това може да се окаже невъзможно да заспите, когато имате някой от тези проблеми. Това може да изглежда като “параграф 22”. Ето защо е толкова важно да знаете за Свещения прозорец на съня. Между 22:00 ч. и 2:00 ч. тялото ви извършва по-голямата част от своето лечение. Ако можете да спите през този период, тялото ви се лекува с ускорени темпове. Дори и да успеете да уловите само 10 минути, тези 10 минути ще бъдат мощни. Възстановяването, което тялото ви извършва в този отрязък от време, ще ви даде сили да продължите по пътя си към изцелението. Ако не сте в състояние да спите през този прозорец, дори да лежите със затворени очи, това ще позволи на тялото ви да продължи да се лекува. Това е така, защото дори и да сте все още в съзнание, част от мозъка ви е заспала. Ако работите нощни смени или просто ви е много трудно да си легнете в този прозорец, можете да подремнете или да легнете със затворени очи между 10 и 14 ч. Този четиричасов дневен прозорец е еквивалентен на прозореца от 22 до 2 ч. за оздравяване.

Ангелът на съня

Ангелът на съня е винаги до вас, ако имате нужда от него. Винаги, когато търсите напътствие или утеха, произнесете името му на глас и го помолете за помощ. Той ще ви помогне по пътя към по-добър сън, независимо дали заради здравословен проблем или емоционално изпитание. Ангелът на съня ще бди над вас, докато пътувате към страната на подсъзнанието.

Как да продължим напред

Знаем колко разочароващи и изтощителни могат да бъдат проблемите със съня. Склонни сме да се самобичуваме, когато не можем да си осигурим спокоен сън, и е много лесно да се обвиняваме. Не губете вяра и знайте, че отговорите вече са тук за вас. Информацията в статията и в "Изцеление на щитовидната жлеза" е тук, за да ви помогне да продължите напред и най-накрая да получите съня, който ви очаква. В книгата ще намерите много храни и хранителни добавки, които ще ви помогнат в борбата за здравословен сън.

Разрешаването на проблема със съня може да отнеме време. Ще е необходимо време, за да може тялото ви да се изчисти от токсините, да се излекува и да се възстанови, така че междувременно си припомняйте законите на съня: че сметката ви за сън ви чака независимо от всичко и че заслужавате лечебен сън.

Вижте видеото на Антъни Уилям, в което той говори за Мелатонин и проблеми със съня: виж видео тук!

Подобни публикации

[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.