Болест на Крон, колит и синдром на раздразнените черва

Болест на Крон, колит и синдром на раздразнените черва

Ако някога сте се борили със състояние като болестта на Крон, колит или синдром на раздразнените черва (СРЧ), вероятно сте страдали изключително много. Тези състояния са не само болезнени, но понякога могат да отнемат цели части от живота ви, защото ви се струва, че трябва да структурирате деня си около посещенията в тоалетната, пристъпите на болка, дискомфорта и подуването на корема, които може да са повлияли дори на съня ви. За съжаление, всичко това може да попречи на способността ви да работите и да изпълнявате ежедневните си задачи. Тези състояния могат да засегнат всички хора, без значение от възрастта, физическото състояние и активност или пола. 

За съжаление, има много дезинформация относно болестта на Крон, колита и СРЧ, което обърква хората и пречи на истинското излекуване. Тези състояния все още са загадка за медицината. Лекарите и другите здравни специалисти не са в състояние да обяснят точно защо се появяват симптомите. Често най-добрият отговор, който здравният специалист има за някого е, че има възпаление в дебелото черво и собствената му имунна система атакува червата. Понякога се обвиняват определени храни или нещо вътре в тях като глутена или лектините, но възпалението и тези храни не са причината (открийте истината за лектините в подкаст предаването на Антъни Уилям на английски език - "Истината за лектините"). Има нещо друго, което причинява възпалението и за което медицинските среди все още не знаят.

Защо диетите с високо съдържание на мазнини са проблематични

Съществуват толкова много модерни диети, които твърдят, че правят революция в начина на хранене и в това колко здравословни можем да бъдем. Ако обаче някой се вгледа по-внимателно, ще забележи, че почти всички тези диети са по същество едно и също нещо с малък обрат. Повечето от модерните диети представени днес, са с изключително високо съдържание на мазнини, независимо дали става въпрос за диета, базирана на животински протеини, веганска диета или вегетарианска диета. Общото между всички тях е, че са богати на мазнини. Малките разлики във всички тези диети може да бъде витамин, който промотират, или по-засилено внимание към определена храна, но те са много сходни. Тъй като тези модерни диети правилно премахват силно преработените храни и включват повече зеленчуци, някои хора наистина изпитват ползи в началото. Когато това се случи, трябва да се замислим от каква диета е идва някой, за да изпита такава промяна. Може би лошото ви храносмилане се е подобрило леко, сбогували сте се с хремата или сте свалили малко килограми. Тези модерни диети с високо съдържание на мазнини обаче няма да ви помогнат за истинско изцеление в дългосрочен план, когато се занимавате с хронично заболяване. Те предоставят само временно подобрение. 

Най-голямата причина, поради която модерните високомазнинни диети не действат при дълбоко хронично заболяване е, че те просто не съдържат достатъчно плодове. Всъщност всички тези диети са единодушно против плодовете, въпреки че плодовете са най-важната храна за човек, който се опитва да се излекува от хронично заболяване, включително болест на Крон, колит или СРЧ. Тази атака срещу плодовете е довела до това, че сега много хора изпитват страх от плодовете, като смятат, че яденето на повече плодове, като шепа горски плодове или зелена ябълка е нездравословно или неразумно. За да разберете повече за това как се е появил този страх от плодове и защо той е толкова вреден за вашето здраве и здравето на близките ви, можете да прочетете в книгата на Антъни Уилям “Най-полезните храни”. Науката и изследванията едва са докоснали повърхността на лечебните сили на плодовете, защото от тях просто не се печели толкова много. 

Ако вие или някой ваш близък страдате от тежки хронични храносмилателни проблеми и сте опитали абсолютно всичко и нищо не е помогнало, тук има отговори за вас. Вероятно, ако сте опитали някоя от модерните днес диети с високо съдържание на мазнини и животински протеини, симптомите ви са се запазили в някаква степен, дори ако в началото са се подобрили от изключването на преработените храни. Същото би било вярно, ако се храните с вегетарианска или веганска диета, но получавате повечето от калориите си от храни с високо съдържание на мазнини като яйца, млечни продукти, масла, соя, ядки и семена. Високомазнинните диети от всякакъв вид натоварват изключително много черния дроб, а повечето от нас идват на този свят с вече обременен черен дроб (повече за това можете да научите в “Помощ за черния дроб”). Първият ви въпрос може би е, защо обсъждаме черния дроб, след като симптомите ви са в червата. Отговорът е, че болестта на Крон, колитът и СРЧ започват в черния дроб. Медицинската наука и изследвания не са наясно с тази истина. Ако искате да стигнете до основния проблем на вашите черва и храносмилателни проблеми, е важно да насочите вниманието си към черния дроб и да се научите как наистина да подкрепяте този невероятен, трудолюбив орган. За по-задълбочена информация относно работата на черния дроб, която все още остава неизвестна и за важните стъпки, необходими за оздравяването, разгледайте книгата "Помощ за черния дроб".

Можете да започнете да разглеждате начина, по който са създадени телата ни да се хранят, като проучите макронутриентите в кърмата. Кърмата е идеалната храна за бебетата, както и отличен показател за това как трябва да се храним до края на живота си. Майчиното мляко се състои почти изцяло от захар с много малък процент мазнини и протеини. В кърмата има толкова много невероятни въглехидрати, които науката и изследванията тепърва ще откриват или разглеждат. Ключовото разбиране тук е, че кърмата е с изключително ниско съдържание на мазнини. Когато децата станат възрастни и с напредването на възрастта започнат да консумират все повече и повече мазнини през целия си живот, започват проблемите. И всичко започва от черния дроб. 

Често срещани храни при децата са сирене, яйца, свинско месо, пържени храни, пилешко месо, телешко, шунка, мляко, кисело мляко, хот-дог, бекон и храни, приготвени в олио - всички те са с изключително високо съдържание на мазнини и водят до все по-голямо натоварване на черния дроб. Когато в черния дроб има твърде много мазнини, това създава предпоставки за появата на болестта на Крон, колит и СРЧ, както и запек, подуване на корема и бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO). Той също така осигурява чудесна среда за развитие на патогени. Когато черният дроб е претоварен с мазнини, той не може да произвежда необходимото количество или качество жлъчен сок. Това е важно да се разбере, тъй като черният дроб трябва да продължи да произвежда силен жлъчен сок, за да убива и задържа патогените, които неизбежно наследяваме или с които се заразяваме през живота си. Ако количеството и качеството на жлъчния сок са нарушени, това ще се отрази и на здравето ви и то ще продължи да се влошава с времето, освен ако не предприемете правилните стъпки за детоксикация и оздравяване на черния дроб. 

Крон, колит и СРЧ започват в черния дроб

Патогените в телата ни са или наследени от нашите родители, баби и дядовци, прабаби и прадядовци, и отвъд тях, или са прихванати от контакта ни с външната среда. Вирусите и бактериите попадат в черния дроб, който се опитва да ги задържи и унищожи с помощта на собствената си мощна имунна система, за чието съществуване медицинската наука и изследвания все още не знаят, за да ни предпази от тях. Ако обаче черният дроб не е в състояние да направи това, тъй като е прекалено натоварен, патогените могат да попаднат в червата и да предизвикат симптомите на болестта на Крон, колит и СРЧ. При диети с високо съдържание на мазнини производството на жлъчен сок в черния дроб е драстично отслабено, така че той не може да се справи със задачата си да унищожи вирусите или бактериите, преди те да попаднат в червата и да се настанят там. Всъщност черният дроб може да се задъхва дори при малки деца поради наследени токсични тежки метали, които се намират в черния дроб и пречат на производството на жлъчен сок. В книгата "Помощ за черния дроб" се разглеждат този и много други проблеми, които водят до претоварване на черния дроб.

Когато черният дроб е затормозен поради диета с високо съдържание на мазнини, заедно с това, че трябва да приютява други опасни токсини, на които сте били изложени, стомашната солна киселина също е отслабена, защото стомахът разчита на производството на жлъчен сок от черния дроб, за да го поддържа и да спре патогените да навлязат нагоре в стомаха. Стомашната солна киселина е от съществено значение в дискусията за тези състояния, защото специалната седемкомпонентна смес, която Антъни Уилям описва в книгата си "Лечителят Медиум" и която науката и изследванията все още не са открили, е в състояние да убие патогените, когато те навлизат в стомаха от устата или нагоре от червата. Това означава, че патогените не могат да се върнат обратно надолу в чревния тракт и дебелото черво отново. Като убива патогените, преди да достигнат дебелото черво или тънките черва, солната киселина предотвратява съответно колита и болестта на Крон. Когато черният дроб не си върши работата, защото е изтощен, патогенът не просто се придвижва до червата и след това преминава през тях. Той има възможност да се засели и да си направи своеобразно гнездо в лигавиците. Той все още е жив, но може да стане активен или да предизвика симптоми едва на по-късен етап. Ето защо понякога болестта на Крон, колитът и СРЧ не се появяват при някого, докато не навлезе в определена възраст.

Още една причина да избягвате диети с високо съдържание на мазнини

След като разбрахме, че диетите с високо съдържание на мазнини, които също се наричат високопротеинови, пречат на производството на жлъчен сок в черния дроб, както и на стомашните сокове и солната киселина, трябва да обсъдим и как мазнините съществуват в самия чревен тракт. Патогенните микроорганизми не се унищожават и така те имат възможност да се загнездят в лигавицата на червата. Именно това предизвиква възпаление, особено когато вирусите и бактериите започнат да преминават през различните му етапи и да произвеждат невротоксини. Медицинската наука все още не разбират как действат вирусите, така че няма да намерите тази информация никъде другаде, затова е изключително важно да се запознаете с информацията, която Антъни Уилям споделя в своите статии, подкасти и в книгите си, за да можете да помогнете на себе си и на близките си да се излекуват. Мазнините играят много специфична роля в този сценарий. Мазнините, които консумираме, особено тези от животинските протеини, са доста трудни за храносмилане поначало, да не говорим, когато консумираме такива неестествено високи количества от тях. Лигавицата на червата се покрива с дебели слоеве мазнини, които се втвърдяват и в крайна сметка се вкисват, което ги прави идеален дом за патогените. Патогенните микроорганизми предпочитат да се крият в наситените с мазнини черва, тъй като могат да се заровят дълбоко и да останат там за дълго време. Когато червата не са наситени с мазнини, патогените много по-трудно се заклещват и създават проблеми.

Вируси и бактерии се хранят

Нещо, което все още не е известно на медицинската наука и изследванията, е важната истина, че патогените всъщност се хранят с храна и има някои храни, които патогените харесват повече от други. Това е от решаващо значение, тъй като когато знаете с какво обичат да се хранят патогените, можете да започнете да ги лишавате от любимите им храни, което ще ги лиши от способността им да растат и да се размножават. Макар да се смята, че някои храни като глутен и млечни продукти предизвикват възпаление, тези храни всъщност подхранват патогените, които след това причиняват възпалението. Това е съществена разлика, която е важно да се разбере. Някои от храните, които подхранват патогените, са глутенът, яйцата, всички форми на млечни продукти, царевицата, соята, рапичното масло, както и токсичните тежки метали и други токсини. Пълният списък можете да прочетете в книгата "Изцеление на щитовидната жлеза" или “Помощ за черния дроб". Избягвайте глутена, яйцата и млечните продукти, ако страдате от болестта на Крон, колит и СРЧ. Също така би било много полезно да включите петте храни за детоксикация от тежки метали, които Антъни Уилям препоръчва, в ежедневната си диета: кориандър, диви боровинки, атлантическо дулсе, спирулина и сок от ечемичена трева на прах. Тези пет храни работят заедно в синергия за единствената наистина ефективна детоксикация от тежки метали. Ако искате да научите повече за храните за детоксикация от тежки метали, както и да изпробвате рецепта за смути, която включва всичките пет, вижте статията "Смути за детоксикация от тежки метали".

Истината за колита

Въпреки че не всеки случай на колит е еднакъв, в действителност той се причинява от вирусно заболяване, за което не знаят както медицинските, така и алтернативните здравни общности. Всъщност терминът колит често се използва, когато лекарите не са сигурни как да диагностицират определени симптоми. За тях колитът по същество е термин, който означава, че дебелото ви черво е в криза. В наши дни е доста разпространено здравните специалисти да обвиняват за проблемите с дебелото черво автоимунната теория, според която тялото ви атакува само себе си. Тази автоимунна теория обаче е точно това - теория, при това погрешна. Колитът не се причинява от това, че тялото ви атакува само себе си. Той е неоткрито вирусно заболяване. По-конкретно колитът се причинява от херпесен вирус, една от неоткритите 31 разновидности от семейството на херпес зостер, които са описани в книгата “Лечителят Медиум”. Този вирус се загнездва в дебелото черво и се храни с храни като глутен, яйца, млечни продукти, соя, царевица и рапично олио, като се крие зад разядените мазнини в лигавицата на червата. След това херпес зостер вирусът преминава в по-късен етап на увреждане, при който освобождава невротоксини, които също попадат в капана на мазнините, дразнейки и възпалявайки дебелото черво. Дори когато мазнините се откъснат и напуснат червата, лигавицата на дебелото черво е толкова възпалена и раздразнена, че самият вирус може да разяде чревните клетки. Тогава може да се образува кръвоизлив.

Истината за болестта на Крон

Точно както при колита, не всеки случай на болестта на Крон е еднакъв. Всъщност има дори повече възможности за отговор на въпроса за състоянието на всеки човек. Болестта на Крон може да бъде вирусна, бактериална или и двете. Ако състоянието е вирусно, то може да е причинено от вируса на Епщайн-Бар (EBV). Ако състоянието е бактериално, специфичната бактерия е стрептокок. Особено при болестта на Крон в тънките черва има голямо количество токсични тежки метали, особено живак. Патогените или токсичните тежки метали, или комбинацията от всички тези фактори, създават хронично възпаление, което е силно неприятно и често болезнено. Независимо обаче от това с каква конкретна разновидност на болестта на Крон, колит или СРЧ се борите, планът за атака за излекуване е по същество един и същ. 

Истината за СРЧ

Синдромът на раздразнените черва е често срещана диагноза, която мнозина получават от лекари и здравни специалисти, когато ги посетят с почти всички симптоми, свързани с червата, като лошо храносмилане, болки в дебелите или тънки черва, подуване на корема, запек, диария и т.н. В действителност СРЧ се появява, когато дебелото черво е затрупано с отпадъчни продукти от патогени като стрептококи и ешерихия коли, гниеща храна, която не е била усвоена правилно поради ниско производство на жлъчен сок и солна киселина, и амонячни газове. За повече информация относно амонячния газ прочетете “Лечителят Медиум”. Колкото повече мазнини и нездравословни храни има в диетата, толкова по-силни ще са симптомите на СРЧ.

За по-задълбочено обяснение на всяко от тези мистериозни състояния, включително как да ги излекувате, вижте книгата "Помощ за черния дроб".

Какво да кажем за пропускливите черва?

В наши дни е доста популярно да се говори за синдрома на пропускливите черва, това обаче също е мистериозно и неразбрано състояние. Ако някой наистина има пропускливи черва, т.е. перфорация на чревната стена, той би страдал тежко. Той би имал висока температура и би лежал в болница поради сериозна инфекция. Не се обърквайте от статиите в интернет, които се опитват да ви убедят, че имате синдром на пропускливите черва. Ако имате проблеми с храносмилането, съсредоточете се върху съветите, дадени тук. Това, което всъщност стои зад много случаи на погрешно диагностицирани пропускливи черва, е пропускливостта на амоняка.

Как да се излекуваме от болестта на Крон, колит и СРЧ

Първото нещо, което трябва да направите, когато се лекувате от някое от тези състояния, е да намалите приема на мазнини. Намаляването на мазнините в диетата ви, без значение на какъв тип диета сте (дали обичате животински протеини, дали сте вегетарианец, или предпочитате растителна диета), ще даде на патогените по-малък шанс да се размножават и ще имате по-голям шанс да се излекувате. Ако консумирате животински протеини, опитайте се да ги намалите до един път дневно, просто защото по своята същност те са с много високо съдържание на мазнини. Дори пилешките гърди, които често се изтъкват като постно месо, са пълни с мазнини и трябва да се намалят или да се консумират минимално или да се избягват по време на лечението. Свинското месо, яйцата и млечните продукти трябва да се избягват напълно, както обяснявам в книгите си. Ако се храните на веганска диета, намалете количеството на консумираните ядки, авокадо, масла и кокос, тъй като тези храни също са с високо съдържание на мазнини. 

Сега, след като сте наясно колко голяма роля играе черният дроб в тези състояния, можете да се съсредоточите върху изграждането на силата на черния дроб и резервите му от жлъчен сок. Сокът от стъблена целина е истинско чудо, когато става въпрос за излекуване от болестта на Крон, колит и СРЧ, тъй като той натрупва жлъчни соли, които служат за унищожаване на патогените, причиняващи състоянието на първо място. Клъстерните соли в сока от целина също така правят чудеса при премахването на токсините, създадени от патогените, като системно се свързват с тях и ги изтеглят от чревния тракт. Тези соли са дар за вас и отрова за патогените, защото премахват мембранния щит на патогена. Прочетете повече за сока от целина в блога на Антъни Уилям - https://www.medicalmedium.com/medical-medium-blog 

Бананите са друга чудодейна храна и трябва да се консумират в изобилие при лечение на болестта на Крон, колит или СРЧ. Въпреки че някои здравни специалисти ще ви посъветват да стоите напълно настрана от бананите, те ви дават погрешна информация. Бананите, когато са правилно узрели, без зеленина на върха и с няколко кафяви петна, имат мощни антипатогенни свойства, които могат да ви помогнат изключително много в оздравяването. Марадолската папая е друг мощен плод, който може да бъде изключително полезен за страдащите. Ако не обичате папая, вероятно не сте яли хубава папая. Посъветвайте се с хората, които са специалисти в продажбата на плодове и зеленчуци, как да изберете добра папая и кога е най-доброто време да я ядете. Ако не можете да намерите добра папая в обикновен супермаркет, опитайте да потърсите местен азиатски магазин за хранителни стоки. В тези магазини често има изобилие от добри плодове, които никога не достигат до обикновените хранителни магазини.

Освен това, ако са ви казали, че имате алергия или непоносимост към плодове, или ако изпитвате дискомфорт, когато ядете плодове, изслушайте подкаста на Антъни Уилям на английски език “Страх от плодове”, за да разберте повече по темата. В действителност плодовете са храна номер едно, която трябва да се консумира, когато страдате от хронични храносмилателни състояния. Би било срамно да продължавате да страдате, като избягвате плодовете, когато тази храна всъщност е безопасна и в действителност е здравословна за консумация.

Някои други стъпки, които можете да предприемете, включват ежедневното приготвяне на вода от алое, като изгребвате гела от листата и го смесвате с вода. Можете също така да помислите за прием на антивирусни и антибактериални хранителни добавки като котешки нокът без алкохол, корен от женско биле или чай от женско биле и маточина, за да дадете на имунната си система допълнителен тласък в борбата с патогените. Също така опитайте да пиете висококачествена кокосова вода, включете краставици в диетата си и опитайте картофи на пара или сладки картофи за вечеря. Това са прости, но лечебни храни, които да ви помогнат да започнете да се лекувате. Също така не забравяйте да прочетете "Изцеление на щитовидната жлеза" и "Помощ за черния дроб" за повече информация, която може да ви помогне да разберете състоянието си и как да се излекувате.

Как да продължим напред

Ако сте намерили тази статия и вече знаете, че хроничното ви състояние всъщност е свързано с патоген и претоварен черен дроб, вече сте на половината път към целта си - истинското изцеление. Сега, след като сте разбрали по-добре състоянието си, можете да започнете да намалявате мазнините и да пиете чист сок от стъблена целина, за да подсилите черния дроб. Можете да включвате все повече плодове в хранителния си режим, като същевременно ядете все по-малко глутен, яйца, млечни продукти, царевица, соя, рапично масло и свинско месо. Събуждайте се всеки ден с решението да направите поне един здравословен избор, който ще ви доближи до оздравяването.

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.