Всеки родител иска детето му да е здраво и да се развива добре. Искаме децата ни да са здрави не само докато живеят при нас, но и да им осигурим възможно най-доброто здраве от ранна възраст, за да могат да избегнат или да сведат до минимум хроничните заболявания като възрастни. В статията ще опишем някои основни практики, които са полезни за деца от всички възрасти.

Имунна система и дефицити

Когато мислим за здравето на децата, трябва да вземем предвид две неща. Първо, важно е да изградите здрава имунна система на детето си, така че тя да е готова да реагира адекватно, когато детето ви е изложено на инфекции или токсини. Второ, започнете да работите за отстраняване на дефицитите в хранителната диета на детето си. Здравословните проблеми, които имаме като възрастни, отчасти се дължат на дефицити, които сме имали в детството, така че е важно да се работи над тях от ранна детска възраст, за да се предотвратят хронични заболявания, които могат да се появят в бъдеще.

Често срещани здравословни проблеми при децата

Защо е важно да работим за изграждане на здрава имунна система и отстраняване на дефицитите? Има толкова много обичайни здравословни проблеми при децата, които затрудняват живота както на детето, така и на родителите. Не само е стресиращо за семействата да преминават през болести, но е и неприятно всяка седмица да са в лекарския кабинет заради симптоми и заболявания, които могат да бъдат избегнати. Много деца преживяват ушни инфекции, които се причиняват от стрептококовите бактерии, както и от някои вируси. Децата настиват, разболяват се от грип и вдигат температура през цялата година и могат да получат бронхит, пневмония или инфекции на синусите. Също така е обичайно децата да получат мистериозно подуване на сливиците и повишена температура, които са много ранни признаци на мононуклеоза. Лекарите се опитват да избягват диагностицирането на мононуклеоза при по-малките деца заради обучението си, което получават в медицинските университети и което им забранява това. Ако стане известна истината, че децата могат да се заразяват с Епщайн-Бар вирус (ЕБВот ранна възраст, ще има много по-голяма информираност за вируса и той ще трябва да стане фокус на изследвания и допълнителни финансирания, които изискват милиони долари. Това е причината тази тема да остава табу. Това не е по вина на лекарите. Те нямат нищо общо с това. Дори медицинските лаборатории не реагират на ранното изследване на ЕБВ при деца и бебета, именно поради тази причина. Това може да звучи противоречиво, но това е истината. Повече за Епщайн-Бар вирус можете да прочетете в статиите в блога ни, както и в книгите на Антъни Уилям.

Друго често срещано заболяване е тонзилитът. Медицинските проучвания все още не са наясно с истинската причина за появата на тонзилит. Те не са наясно, че истинската причина е разновидност на ЕБВ, която попада в сливиците заедно с кофактора на ЕБВ - стрептококовите бактерии, и че това може да се излекува, като се работи за понижаване на вирусния и бактериалния товар с информацията, която Антъни Уилям споделя в своите книги, радиопредавания и статии

Други често срещани здравословни проблеми при децата включват проблеми, които произтичат от забавени функции на черния дроб, като екзема, псориазис, запек, хранителни алергии и проблеми със съня. Възможно е да имате забавени функции на черния дроб дори като дете, защото родителите могат да предадат на децата си токсини, вируси, бактерии, радиация и др, още при зачеването и по време на бременността (и по всяко време във вашата младост или зряла възраст) и те могат да засегнат черния дроб на детето още преди раждането. Тези заболявания, причинени от забавени функции на черния дроб, често се диагностицират погрешно като автоимунни заболявания, докато всъщност могат да бъдат излекувани чрез въвеждане на някои храни за изграждане на имунната система на детето. Можете да научите повече за неизвестната причина за всяко едно от тези състояния и за това как те засягат черният дроб, както и как децата ви могат да се излекуват в книгата "Помощ за черния дроб". Съществуват и вирусни състояния, които често се наблюдават при децата и които изискват имунната система да бъде допълнително подсилена, за да се пребори с тези патогени. 

Въпреки че много от тези здравословни проблеми се диагностицират погрешно като автоимунни заболявания, това просто не е така. Организмът на детето ви не атакува себе си. Моля, не попадайте в този объркващ капан. Нашите тела ни обичат безусловно и винаги работят за нас, а не срещу нас. Можете да сте сигурни, че тялото ви и тялото на детето ви винаги ви подкрепя. Също така е жизненоважно да знаете, че тези симптоми и състояния не са генетични. Вие и вашето дете нямате дефектни гени. Това е още една погрешна теория, която кара хората да се чувстват разочаровани от собствените си тела. 

Основни методи за подсилване на имунната система

Хранителни добавки

Не забравяйте, че не всички хранителни добавки са еднакви. Изключително важно е да купувате наистина чисти и висококачествени витамини, за да сте сигурни, че те действително ще подпомогнат имунната система на детето ви. 

Течният цинков сулфат е хранителна добавка, която Антъни Уилям препоръчва за хора от всички възрасти. За вашето дете се уверете, че получава по няколко капки цинк периодично през цялата година за защита и подсилване на имунната система. Като общество ние сме с катастрофален недостиг на цинк. Това е една от най-важните хранителни добавки, върху които трябва да се съсредоточим, защото без цинк здравето ни може да се влоши. В основата на много от здравословните проблеми, с които се сблъскват децата, е дефицитът на цинк, който се оформя от най-ранна възраст. За да научите повече за болестите, произтичащи от дефицита на цинк, прочетете статията Цинк: минерал от първостепенна важност за здравето, а практични съвети относно различните дозировки с течен цинков сулфат при различните възрасти, ще намерите в статията Шокова терапия с цинк - лечебна практика за възрастни и деца. Висококачествени пробиотици също могат да бъдат включени в хранителния режим на децата ви.

Сиропът от черен бъз е невероятна хранителна добавка, която можете да включите както през зимните месеци, така и през лятото. Вместо маслото от черен дроб на треска, което е остарял лечебен метод, който всъщност не е полезен за укрепване на имунната система, опитайте с Веган Омега 3 (ЕПК и ДХК) от водорасли на растителна основа. Спирулината и сокът от ечемичена трева на прах са полезни за изчистване на тежките метали от организма на нашите деца. В книгата "Лечителят Медиум" Антъни Уилям споделя факта, че ние идваме на този свят с токсични тежки метали, които са ни предадени от много предишни поколения и с всяко следващо поколение те стават по-силни и опасни. Медицинската наука и проучванията не са наясно, че тежките метали причиняват или допринасят за състояния като аутизъм, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, обсесивно-компулсивно разстройство, депресия, тревожност, безсъние, мигрена, екзема, псориазис, затруднения в ученето и други, затова е изключително важно да знаем как безопасно да ги отстраним. Ако кърмите и се притеснявате да предприемете стъпки за изчистване от тежките метали, не се тревожете, защото металите няма да попаднат в кърмата ви, ако методът, който сте избрали е специфичната комбинация от петте храни, който Антъни Уилям препоръчва. Все още е безопасно да приемате малко спирулина и сок от ечемичена трева на прах, докато кърмите, заедно с другите три храни за детоксикация от тежки метали, които споделяме в статия в блога ни “Смути за детоксикация от тежки метали”. Повече за тези хранителни добавки, как балансират имунната система и за другите състояния, за които са полезни, можете да научите в публикациите в нашия блог, както и в книгите от серията “Лечителя Медиум”.

Подкрепете растежа и развитието на вашето дете с новите детски продукти на Vimergy® - детски течен цинков сулфат и детски течен витамин Б12.

Хранителни алергии

Можете също така да укрепите имунната система на детето си, като премахнете определени храни от диетата му. Когато чуете оплаквания от болки в корема или храносмилателни проблеми, помислете за премахване на глутена и млечните продукти. Да, цял живот са ни повтаряли, че кравето мляко е от съществено значение за здравето на децата ни и че млечните продукти изграждат силни кости. Това обаче е абсолютен мит. Децата не се нуждаят от млечни продукти, за да имат силни кости. Всъщност калцият и силициевият диоксид в растителните храни са тези, които укрепват костите. Ако се притеснявате да премахнете млечните продукти, знайте, че сме били дезинформирани за този аспект на здравето си. Също така помислете за премахване на яйцата, царевицата и соята. Това са често срещани алергени, които не са благоприятни за имунната система на децата. 

Не забравяйте, че имате възможности за избор, когато става въпрос за премахване на храни. Ако ви се струва непосилно да премахнете всички тези храни от хранителния режим на семейството си, помислете дали да не премахнете една или две наведнъж и да видите как това ще се отрази на здравето и имунитета на детето ви.

Друго важно нещо, ако не кърмите и все пак искате да давате мляко на детето си, можете да си направите собствено допълнително мляко у дома, което е много здравословно и пълно с витамини и минерали, от които детето ви се нуждае. Просто смесете в блендер авокадо, добре узрял банан и кокосова вода, за да приготвите вкусна напитка, която да замени кърмата или да я допълни.

При повишена температура

Ако детето ви е с настинка или грип, хидратацията е от решаващо значение. Веднага щом усетите, че детето ви вдига температура, спрете твърдите храни и увеличете течностите. Давайте на болното си дете много вода с пресен сок от лимон, зеленчукови бульони, пресен сок от краставици, кокосова вода или дори чист бутилиран плодов сок, например 100% ябълков сок, като можете да го разредите с малко кокосова вода. Даването на храна на детето ви, когато треската е започнала, само ще повиши температурата му и ще затрудни борбата с нея. Изключително важно е да предотвратите високата температура с висококачествена хидратация.

Набор от лечебни средства

В допълнение към редовните хранителни добавки, които препоръчахме по-горе, е полезно да имате под ръка някои билки и добавки, за да се подготвите за кризисни моменти. Когато вие или детето ви почувствате, че нещо настъпва, можете да се обърнете към този комплект, за да намерите това, което ви е необходимо. Няма нищо по-лошо от това детето ви да се разболее късно вечер в петък или през уикенда и да нямате под ръка сироп от черен бъз!

Друга важна хранителна добавка, която трябва да имате под ръка, е масло за уши от цвят на лопен, което е много ефективно при ушни инфекции. Можете да поставите няколко капки от него в ухото на детето си, за да предотвратите ушни инфекции и да спомогнете лечението на инфекцията, ако тя вече е започнала. Консултирайте се с вашия педиатър за съвет как да използвате тези билкови подукти най-добре за вашето семейство.

Полезни храни при дефицити

Когато се фокусирате върху дефицитите при децата си, е много полезно да работите за тяхното ранно отстраняване, така че децата ви да са подготвени за по-добър живот през следващите години. Десетилетия наред ще се появяват дефицити, ако не се вземат мерки в ранна детска възраст, дори ако здравето на детето ви изглежда добро и стабилно в детските му години. По-долу са изброени някои храни, които е много полезно да включите в диетата на детето си. Ако децата ви вече са по-големи, няма за какво да се притеснявате, просто можете да предприемете тези стъпки сега, за да ги подкрепите. Разбираемо е, че децата са самостоятелни личности със свои собствени уникални мнения и предпочитания, така че ако детето ви просто не иска да яде определени храни на тази възраст, може би това ще се промени в бъдеще. Например, ако детето ви не иска да яде авокадо, опитайте да му предложите друга храна от списъка по-долу. Като поддържате къщата си пълна с вкусни плодове, зеленолистни и други пресни зеленчуци, ще можете да видите как детето ви взема собствени решения и посяга към здравословните храни, които го интересуват. Просто поддържайте кухнята си заредена с любимите им храни от този списък и може би скоро вкусът им ще започне да се разширява.

Бананите са една от най-предпочитаните храни за деца. Те са пълни с аминокиселини, протеини и дори здравословни мазнини. Бананите са пълни с калий, който е от решаващо значение за здравето на мозъка и неговото развитие. Те са основна храна, която трябва да включите в диетата на детето си. И не се страхувайте от захарта в плодовете. Не се притеснявайте да насърчавате децата си да ядат колкото си искат банани, защото този невероятен плод е много важен за тяхното здраве. 

Горските плодове са друга основна храна, която трябва да осигурите на децата. Те са пълни с фитохимикали, антиоксиданти и антоцианини. Опитайте се да включите в менюто си диви боровинки, къпини, ягоди и всякакви други видове горски плодове, към които децата ви проявяват влечение.

Ябълките и крушите са още няколко плода, които е важно да включите в диетата на детето си. Не забравяйте да използвате сладки картофи и зимна тиква, които да му готвите. Опитайте се да включите и ряпа, различни сортове картофи, кокос и авокадо. Това са чудесни храни, които помагат на децата ви да избегнат дефицитите.

Целината и краставиците също са важни да се включат в диетата, защото имат минерални соли, които изграждат електролитите. Когато електролитите са силни, това укрепва невротрансмитерите на мозъка. Това е важно да се вземе предвид, когато става въпрос за проблема, който толкова много деца имат с поддържането на концентрация.

Друга фантастична храна, която можете да давате на децата, са домашно приготвените ледени близалки. Сварете чай от маточина, смесете го с домашен мед и го замразете във формички за сладолед. Можете също така да направите сладоледи от смесени плодове, като например сладоледи от канталупа и диня. Това е чудесен начин да накарате децата си да консумират повече богати на антиоксиданти и витамини храни, за да предотвратите дефицита им.

Опитайте да приготвите супа от сладки картофи за вашите малки деца. Просто сварете сладки картофи и ги смесете с гореща вода, индийско орехче и канела. По този начин се получава пълна с хранителни вещества, загряваща супа, която засища всеки, който обича сладкия вкус.

Можете дори да приготвяте безглутенови гофрети и палачинки, като използвате брашно от просо и овес. Можете да си направите и бананов сладолед, като замразите зрели банани и след това ги пасирате във високоскоростен блендер или кухненски робот. Това е вкусно хапване или закуска и чудесна алтернатива на сладоледа на млечна основа, пълен с токсична захар и тежки метали.

Може би се чудите дали трябва да избягвате бутилираните сокове. Бутилираните сокове са чудесни, когато можете да ги намерите органични, без добавени аромати и подсладители. В наши дни те се предлагат в повечето хранителни магазини и са удобен източник на антоцианини, минерали, витамини и антиоксиданти. Пресният сок винаги е най-добрия избор, но бутилираните сокове също могат да са подходяща алтернатива.

В книгата си "Най-полезните храни" Антъни Уилям споделя истината за това как всички тези храни и много други са полезни за нас и нашите деца във физическо, емоционално и духовно отношение. В нашият блог ще намерите още лечебни рецепти, на които можете да се насладите вие и вашето семейство!

Как да продължим напред

Има какво да се каже по отношение на здравето на децата. Тази статия просто излага някои полезни стъпки, които можете да предприемете, за да изградите имунната система на децата си и да премахнете дефицитите. Не забравяйте само да правите стъпка по стъпка и да бъдете търпеливи. Тази информация може да ви се стори непосилна и много за възприемане наведнъж. Има толкова много дезинформация и ние искаме да ви помогнем да осигурите на детето си възможно най-добрия шанс за здравословен живот, като споделяме тези публикации с вас.

Продукти от статията

Детски витамин Б12, течен, 55 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
120.58 лв.
Промоционална цена
120.58 лв.
Обичайна цена
141.86 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Детски цинк, течен, 55 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
55.58 лв.
Промоционална цена
55.58 лв.
Обичайна цена
65.39 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Отгледана в САЩ спирулина, 135 гр, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
50.14 лв.
Промоционална цена
50.14 лв.
Обичайна цена
58.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Отгледана в САЩ спирулина, 250 гр, Vimergy®
Изчерпан
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
77.87 лв.
Промоционална цена
77.87 лв.
Обичайна цена
Единична цена
за 
Изчерпан
Отгледана в САЩ спирулина, 500 гр, Vimergy®
Икономична
Изчерпан
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
145.86 лв.
Промоционална цена
145.86 лв.
Обичайна цена
Единична цена
за 
Изчерпан
Отгледана в САЩ спирулина, 180 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
50.99 лв.
Промоционална цена
50.99 лв.
Обичайна цена
59.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Сок от органична ечемичена трева на прах, 120 гр, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
74.65 лв.
Промоционална цена
74.65 лв.
Обичайна цена
87.82 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Сок от органична ечемичена трева на прах, 250 гр, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
124.41 лв.
Промоционална цена
124.41 лв.
Обичайна цена
146.36 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Сок от органична ечемичена трева на прах, 500 гр, Vimergy®
Икономична
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
209.91 лв.
Промоционална цена
209.91 лв.
Обичайна цена
246.95 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Сок от органична ечемичена трева на прах, 240 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
78.48 лв.
Промоционална цена
78.48 лв.
Обичайна цена
92.33 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Био кокосова вода, 350 мл.
Обичайна цена
5.99 лв.
Промоционална цена
5.99 лв.
Обичайна цена
Единична цена
за 
Изчерпан
100% кокосова вода, 300 мл.
Обичайна цена
3.78 лв.
Промоционална цена
3.78 лв.
Обичайна цена
Единична цена
за 
Изчерпан
100% кокосова вода, 1.25 л.
Обичайна цена
9.50 лв.
Промоционална цена
9.50 лв.
Обичайна цена
Единична цена
за 
Изчерпан

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям разбива митовете за детоксикацията
[Видео] Антъни Уилям разбива митовете за детоксикацията
Казвали ли са ви, че не се чувствате добре, защото се детоксикирате?! Чували ли сте теорията, че прекалено бързата детоксикация е вредна?! З
Прочети още
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.