Продължение на статията Епщайн-Бар вирус (част първа), в което ще разгледаме следните теми:

 • ЕБВ - усложнения от грип и ковид-19;
 • лечение на ЕБВ;
 • лечебни храни;
 • лечебни билки и хранителни добавки.

Усложнения от грип и ковид-19

Добре известен факт е, че когато някой се разболее от грип това може да отслаби имунната му система, което дава възможност на други вируси като ЕБВ да се развият. Грипът предизвиква появата на Епщайн-Бар вируса. Ето защо някои хора се възстановяват от тежък грип след няколко дни, а на други им трябват месеци, за да се излекуват. Ковид-19 предизвиква подобни проблеми, но в по-голям мащаб.

Съществуват много различни щамове на грипа. Някои от тях са леки, други са по-тежки. Ако един и същ тежък грип порази група хора, хората с вече съществуващи симптоми или състояния (независимо дали знаят за тях или не) вероятно ще се възстановят по-трудно, освен ако не разполагат с правилното разбиране за източника на тези основни здравословни проблеми и нужните инструменти за справяне с тях. Отново, това е така, защото лошите случаи на грип могат да предизвикат други съществуващи вируси в организм. ЕБВ и херпес зостер са двата най-често срещани вируса, които се задействат от лош грип. След като бъдат задействани, могат да се появят вирусни състояния и симптоми като лаймска болест, синдром на хронична умора (CFS), фибромиалгия, мозъчна мъгла, мравучкане и изтръпване по цялото тяло, отслабване на крайниците, депресия и тревожност.

В някои случаи тези симптоми и състояния, причинени от ЕБВ или други вируси, са съществували преди това и грипът ги е върнал или ги е засилил.

При други, тези симптоми или състояния, причинени от ЕБВ или други вируси, са се развивали в организма и все още не са имали проявление, до момента, в който грипът не ги е задействал. Това са хора на прага на нискостепенна хронична вирусна инфекция. Пример за това е ако ЕБВ в организма ви (за който не сте знаели) е бил точно на ръба да премине във фазата си на мононуклеарна инфекция. Имунната ви система вече е била подложена на изпитание от ЕБВ, а след това се е появил грип - всичко което е било необходимо, за да се задейства ЕБВ. Така че след грипа сега може да се сблъскате с първия си пристъп на мононуклеоза. Може да се борите с умора, мозъчна мъгла, болки в тялото или отслабване на крайниците в продължение на седмици и седмици, дълго след грипа. В същото време ваш приятел може да се е разболял от същия грип и след 10 дни да се е върнал към нормалния си живот, без дори да мисли повече за грипа.

Ковид-19, който e дори още по-силен катализатор, действа по подобен начин. Минали симптоми, с които някой се е борил, могат лесно да се върнат или да се появят нови симптоми от съществуващи преди това вируси (като ЕБВ), за които никой не е знаел, че вече са в тялото му и чакат своя шанс да се активизират. Ковид-19 всъщност ускорява бъдещите симптоми и заболявания на хората.

Ето тук идва голямото объркване. Много хора смятат, че всичко се дължи на ковид-19. Те вярват, че самия ковид-19 е причината да се борят с новооткрити хронични симптоми. Ако някой развие проблеми с дишането, които стават хронични, защото ковид-19 е увредил белите му дробове, тогава да, това е резултат от ковид-19. Някой би могъл да има и бавно възстановяване от ковид-19, ако вирусът е предизвикал много висока температура за дълъг период от време. (Повече за това след малко.) Тези сценарии обаче описват само някои случаи. В действителност по-голямата част от трайните проблеми, които хората изпитват след ковид-19, не са причинени от ковид-19. Те са предварително съществуващи или невидими проблеми, които са се задействали. Хронични симптоми и състояния, които някой е щял да развие така или иначе поради вече наличната вирусна активност в организма му. Ковид-19 е действал като катализатор за ЕБВ или други вируси, които са били в организма, незабелязани. Той е довел до появата на бъдещи симптоми и състояния в по-ранен етап от живота на човека, вместо нужните повече от 20 години, за да се развият.

Нека сега сравним това с реалното възстановяване от треска, свързана с ковид-19. Високата, продължителна треска може да доведе до дехидратация и тежка електролитна криза, което от своя страна води до мозъчна умора след ковид-19, за период от около три до шест месеца, преди да се почувствате нормално. Пост-ковидната треска може също да доведе до огромен стрес за надбъбречните жлези, които са силно чувствителни към топлина, която да отслаби надбъбречните жлези до такава степен, че да се нуждаят от възстановяване в продължение на един до три месеца. Тези последици от високата температура не водят до множество различни симптоми. Някой може просто да се уморява по-лесно или да се чувства по-слаб и да има по-малко сили от нормалното и това ще се оправи с течение на времето. Това не са състояния, които ще останат постоянни след ковид-19.

За разлика от това, когато ковид-19 предизвика проявата на съществуващо вирусно заболяване, например като ЕБВ, симптомите могат да бъдат с по-широк обхват и по-продължителни като трайност.

Или някой може да преживява и двете едновременно: бавно възстановяване, дължащо се на висока, продължителна температура, свързана с ковид-19 и едновременно с това проява или обостряне на хронични симптоми от съществуващо вирусно заболяване, предизвикано от ковид-19.

Както грипът, така и ковид-19 могат да предизвикат объркване и по други начини. Например ако някой вече се бори с хронични симптоми в дългосрочен план, като умора, мозъчна мъгла, физически болки, тъга и може да е получил множество диагнози през този период. Може да му е казано, че болките му се дължат на чревни проблеми, фибромиалгия, множествена склероза, очна мигрена, ревматоиден артрит, лаймска болест, тревожност или депресия. В последствие, същият този човек може да се зарази с грип или ковид-19 и да се почувства още по-зле, без да осъзнава защо. Дори по-лека форма на грип може да накара тези симптоми да се проявят много по-силно, отколкото вече са. Макар че това може да е временно, например две или три седмици с по-лоши симптоми, в зависимост от това какво преживява този човек. Само този факт може да е достатъчен, за да забави този човек по пътя му към излекуване.

Леките щамове на грипа са особено подвеждащи. Симптомите могат да бъдат най-обикновени: допълнителни леки болки в тялото, лека температура, дращене в гърлото и главоболие, а когато това се смеси със симптомите, които някой вече има, ситуацията може да се обърка. Хората могат да си помислят, че вече съществуващите им хронични заболявания се влошават, че правят нещо погрешно или че здравето им се влошава. В действителност става дума за преминаване на лек щам на грип през организма. Лесно е да се допусне тази грешка. Обикновено е необходимо да се образуват секрети и може би да се развие кашлица, за да разберат хората, че може да са хванали нещо допълнително. Че това не е нормално състояние или симптом, от тези, с които са свикнали да живеят периодично. Съществуват леки грипни щамове при които секретите и кашлицата не се появяват, така че човек никога не осъзнава, че това е грип.

Стомашният грип също обърква хората през цялото време. Те се заразяват, повръщат, не могат да се хранят и се чувстват наистина объркани за ден или два, докато той преминава през организма им. Те не знаят дали това е вече съществуващо състояние или може би имат хранително отравяне.

При всеки грип може да имате най-леките симптоми, когато просто се чувствате леко уморени и болнави, което бързо отминава. Но можете да предадете този грипен щам на някой друг, а той да бъде засегнат по-тежко, особено ако човекът има вече съществуващи симптоми или състояния.

Ковид-19 е много подобен. Не е само един единствен щам, който се разпространява. И ковид-19 се предава по същия начин като грипа. По същия начин, по който хората си предават грипа в многобройните му щамове, хората се заразяват и си предават ковид-19 в неговите различни варианти.

Ковид-19 е жив вирус. Той не е мъртва РНК верига или фрагменти от информация от самия вирус. Това означава, че ковид-19 е жив вирус. Грипът също е жив вирус. Вирусите от семейството на херпесната група са живи вируси, включително ЕБВ, херпес зостер, цитомегаловирус, херпес симплекс, HHV-6, HHV-7 и други известни и неизвестни разновидности на човешки херпесен вирус (HHV). Всички тези вируси са живи и за да останат живи, те трябва да се хранят. Точно както ЕБВ се храни с токсични тежки метали като живак и други храни, грипът и ковид-19 правят същото.

Грипът и ковид-19 са произведени вируси. Те са отгледани в лаборатории, експериментирали са с тях, тествали са ги и са ги хранили с храни, за да останат живи. Ковид-19 и грипният вирус се конкурират помежду си (макар и не с херпесните вируси) вътре в организма. Ако някой с ковид-19 се зарази и с лош грипен щам, ковид-19 ще увеличи силата си, за да се бори с грипа за оцеляване. Двата вируса се прикрепват един към друг, докато единият от тях бавно се разпадне и унищожи другия. Превантивна мярка, която може да бъде полезна, е да се елиминират някои храни, които евентуално могат да подхранват грипа или ковид-19. Водещата храна са яйцата. Яйцата се използват за отглеждане и размножаване на вируси в лаборатория. Това е само една полезна превантивна мярка, с която можете да предприемете действия. Ежедневното или ежеседмичното наличие на яйца в организма ви може да помогне за стартирането на вирус като ковид-19 или дори грип при първото заразяване с него.

Живеем във времена, в които вирусите не се появяват просто така. Те се манипулират, променят, а понякога дори създават чрез целенасочено мутиране на оригинални, естествени щамове на вируси, които се срещат в естествената ни среда. Вирусите на грипа и ковид-19 наистина консумират токсични тежки метали като живак, но само живак. И двата вируса не се хранят с други токсични тежки метали. Ето защо хората с по-високи нива на живак и по-високи вирусни нива на ЕБВ и херпес зостер, причиняващи техните симптоми и състояния, обикновено са по-чувствителни към ковид-19. Можем да убединим всичко това под понятието "предварително съществуващи условия", но това е нещо повече. Това са предварително съществуващи вируси, които човекът има. Кои вируси имат те? Имат ли и високо съдържание на токсични тежки метали като живак? Предприемането на действия и премахването на токсичните тежки метали като живака от организма е друга стъпка, която можете да направите, за да подпомогнете профилактичната си терапия при вируси като грип или ковид-19.

Важно е също така да бъдете проактивни в разбирането на съществуващия вирус, който създава симптомите, с които живеете ежедневно, защото работата за преодоляване на хроничните симптоми чрез унищожаване на вируси като ЕБВ може да ви направи по-силни и по-способни да се справите с грипа и ковид-19, с които се сблъскваме в днешно време.

Този специфичен оригинален щам на ковид-19, който в началото попадна в хората, беше много по-агресивен на старта на пандемията, тъй като никога преди това не беше попадал в човешки организъм. С преминаването си през човешката популация той става по-слабо агресивен (освен ако не се конкурира с много агресивен грипен щам). С преминаването си през милиони хора ковид-19 губи сила, защото трябва да се бори с човешката имунна система по пътя си. Имунната система на всеки човек се бори с ковид-19 и с течение на времето, когато той навлиза във все повече хора, самият вирус се променя и отслабва.

Това е точно обратното на действието на вируси като ЕБВ. Както вече споменахме в главата "Видове Епщайн-Бар" в първата част на статията, с разпространението и мутациите на ЕБВ през годините се развиват нови групи ЕБВ, които стават по-агресивни. Група 1 е била лека и податлива на лечение. След това, когато през десетилетията ЕБВ попада във все повече хора, той мутира и става все по-силен. По-новите мутации на ЕБВ са по-силни от предишните му разновидности.

Ковид-19, от друга страна, нанася тежък удар на човешката раса в началото на избухването на пандемията. С течение на времето той отслабва, тъй като човешката имунна система го оформя, променя и отслабва, което означава, че в крайна сметка няма да се борим с най-агресивния щам. С течение на годините ще се сблъскваме с по-лека форма на настоящата версия на ковид-19. Това не означава, че е невъзможно нова разновидност на ковид-19 да навлезе в популацията чрез изкуствено възпроизвеждане, което да ни върне в същото положение, в което бяхме в началото, когато се сблъсквахме с първите му разновидности.

Повече от 35 години Антъни Уилям преподава на хората за вирусите. Лекари, професионалисти в областта на здравеопазването, безброй други хора, Лечителят Медиум им преподава как вирусите работят в организма, как можем да се предпазим и как можем да се избавим от вирусите, за да се излекуваме и да преодолеем симптомите и състоянията си. Хората са склонни да не искат да знаят, че имат вируси, докато не се разболеят достатъчно, за да приемат, че нещо не е наред. Информираността, която Антъни Уилям е внесъл за вирусите през годините е намерила най-голям отзвук сред тези хора, онези които вече са се борили достатъчно със симптомите си, за да са готови за осъзнаването, че зад тях стои вирус.

Този нов глобален опит с пандемията от ковид-19 събужда по-широката здравна общественост за реалността, че вирусите могат да бъдат проблем за нашето здраве. Това не е достатъчно. Фокусът винаги ще бъде изместен от целта. Твърдения като "ковид-19 не е жив вирус" ще се разпространяват все повече и повече, както и теориите "Вирусите не са живи", "Вирусите не се хранят" и "Единственият вирус, от който трябва да се притесняваме, е ковид-19 и може би грипът". Ще чуваме и "Когато се заразите с ковид-19, той може да предизвика дълготрайно хронично заболяване", без да се разбира, че хроничното заболяване идва от вече съществуващи вируси, които хората са имали и за които съвременната медицина не е знаела. Това са само няколко примера за това, че неточни посланията винаги ще има. Отдавна съществува спорът, в който много хора дори не вярват, че ковид-19 е проблем или причина за притеснение. Ето колко антивирусни сме днес като общество. И то не антивирусни в полезния смисъл на думата, защитавайки се от вируси. Все още живеем в свят, в който ако не го виждаш, значи не е проблем.

В свят, тежко засегнат от болестта ковид-19, пандемията повиши осведомеността на много хора относно вирусите. Можете да използвате тази възможност, за да разпространите своите знания. В книгите си Антъни Уилям ни предоставя инструментите за справяне с вирусите. Още с първите издания ни дава информацията, от която се нуждаем, за да се предпазим и да станем по-силни, така че заплахи като вирусите да не могат да ни повалят.

Още от дете Духа на състраданието е казвал на Антъни, че цинкът е оръжието за борба срещу вирусите. Една от причините за това е, че в света има недостиг на цинк. Той отдавна не се съдържа в храната ни. Цинкът липсва дори в най-добрата органична храна, която отглеждаме. Цинкът е помощника на имунната система. Той я поддържа по начин, който не позволява на имунната система да реагира прекалено или недостатъчно. С ковид-19 нашата имунна система е склонна да реагира прекомерно, тъй като това е нов вирус. Телата ни го възприемат като напълно непознат и ковид-19 може да реагира, като води война, карайки в същото време имунната ви система да реагира прекалено остро. Така се получава истински хаос. Цинкът може да направи три неща: (1) да успокои имунната система, (2) да подсили имунната система, защото имунните клетки се хранят с цинк, и (3) в същото време да отслаби ковид-19 и грипния вирус. Когато цинкът отслабва ковид-19, това прави вируса по-слабо агресивен и податлив на лечение. Това е мярка, която може да бъде много полезна при ковид-19, грипа и други вируси, които са в процес на изкуствено производство и ще бъдат в циркулация през следващите години.

Витамин Ц е полезен и при вируси като грип и ковид-19. Той може да направи две неща: (1) да подсили имунната система и (2) да попречи на вирусите. Витамин Ц има дразнещо действие върху мембраните на вирусите. По-високите дози витамин Ц са склонни да създават малки ямички и вдлъбнатини в мембраната на вируса, неговата външна защитна обвивка и щит, като това помага за отслабването и възпрепятстването на вируса.

Продължете да четете книгите и материалите на Лечителя Медиум и ще откриете още инструменти за укрепване на имунната си система, за освобождаване от причинителите на проблеми, които подхранват вирусите, и за възстановяване на тялото ви. Това е по-важно от всякога в наши дни.

Грижата за емоционалното ви здраве също е важна. В глава 24 - "Медитации и техники за изцеление на душата", от обновеното през 2021 г. издание на бестселъра на "Ню Йорк Таймс” "Лечителят Медиум" (все още не преведено на български език), ще намерите разширени медитации, с които да стабилизирате емоционалното си здраве, да се справите с многото емоции, които идват с несигурността, сътресенията и затворения начин на живот. Ще преоткриете лечебните ресурси във вас и в света, който виждате през прозореца си. В последната глава на книгата, "Продължавайте да вярвате", ще намерите мощна техника, с която да продължите напред.

В този момент имате специална цел. Докато ковид-19 преминава през много повече хора през следващите месеци и години, той ще продължи да действа и като катализатор за хронични симптоми и състояния. Вълната от хора, които страдат след ковид-19, вече започна. Хората започват да се борят с хронични здравословни проблеми, които иначе биха развили на по-късен етап от живота си - например трайна умора, болки в тялото, мътнини в очите, отслабване на крайниците, мравучкане и изтръпване, тикове и спазми или мигрена. Отново, по-голямата част от трайните симптоми не се дължат на самия ковид-19. Те се появяват, защото ковид-19 може да действа като катализатор, ускорявайки бъдещите хронични симптоми и състояния на хората.

И все пак хората няма да осъзнават, че тези здравословни проблеми вече ги очакват. Те ще си мислят, че здравословните им проблеми са трайни последици от самия ковид-19. Ще се чувстват изгубени и безсилни и ще си мислят: “Вече нямам ковид-19, така че не мога да направя нищо по въпроса”. Те са в неведение и ще продължат да бъдат в неведение, освен ако информацията тук не достигне до тях.

Ето защо вие играете важна роля в историята. Вие разбирате, че когато се появят (не респираторни) симптоми, които продължават дълго след ковид-19, истината е, че ковид-19 вероятно е предизвикал друг вирус, като ЕБВ или херпес зостер, който вече е бил в организма на човека и това обикновено е истинската причина за симптомите. Ако някой получи рецидив на лаймска болест след грип или ковид-19, вие разбирате, че причината е, че се е задействал ЕБВ или друг вече наличен херпесен вирус, който е върнал симптомите на лаймската болест. Разбирате, че има нещо, което вие и другите можете да направите, за да преодолеете това и да продължите напред. Можете не само да се предпазите, но можете и да помогнете на други хора да намерят тази информация и да разберат какво не е наред, за да могат да предпазят себе си и семействата си.

Вие притежавате знанието, което ще освети пътя на другите.

Лечение на ЕБВ

Тъй като този вирус се прихваща лесно, но се засича трудно и предизвиква редица необясними симптоми, човек може да се уплаши и обезсърчи.

Добрата новина е, че ако внимателно и търпеливо следвате стъпките, изложени в тази статия, може да се излекувате. Възможно е да възстановите имунната си система, да се избавите от ЕБВ, да излекувате тялото си, да установите пълен контрол над здравето си и да продължите напред.

Колко дълго ще ви отнеме този процес на изцеление, зависи от самите вас и от множество фактори. Някои хора преборват вируса за по-малко от три месеца. Мнозинството го правят за около година. А на някои им е нужно малко повече време - около година и половина. Съществуват над 60 разновидности на EBV, без да се смятат разновидностите на други вируси (като например херпес зостер), които могат да се появят в организма на човека едновременно с ЕБВ. Някои хора могат да имат една разновидност на ЕБВ, а други две. Някои хора могат да имат ЕБВ и херпес зостер или друг херпесен вирус. При някои хора може да има повече токсичен тежък метал живак, причиняващ неврологични симптоми, при други хора може да има повече токсична мед, причиняваща кожни заболявания.

Всичко това означава следното: някои хора може да открият, че само сокът от стъблена целина, сам по себе си, без други промени, повлиява на симптомите им; други болни може да се нуждаят от много повече, като започването на 28-дневното лечебно прочистване, други прочиствания от книгата “Прочистване за здраве" и/или лечебни планове с хранителни добавки. Всички отговори можете да намерите в книгите от сериите “Лечителят Медиум”.

Всеки е различен. Всеки има шанс да се излекува.

Не забравяйте, че Лечителя Медиум не е само една техника или план за лечение. Затова милиони хора по света вече са си върнали живота. Не съществува такова нещо като "Опитах Лечителя Медиум и не ми подейства". Повече хора са възстановили здравето си с помощта на поредицата книги и информация от Лечителя Медиум, отколкото от където и да било другаде в наше време. Така че резултатите са налице. Има данни за това, че тази информация променя животи. Ако навлизате в тази тема съвсем отскоро, моля, имайте предвид този опит. Ако положите усилия и отделите време да прочетете книгите и да разберете различните лечебни планове, имате възможност да персонализирате своя личен план в рамките на тази информация, така че да можете да стигнете толкова далеч, колкото ви е необходимо.

Цялата информация е предоставена така, че да разберете възможно най-лесно как да се справите с индивидуалния си лечебен план за вашите симптоми, болест или заболяване. Ако е необходимо, можете да представите информацията от книгите на Лечителя Медиум на личен лекар или специалист за повече насоки.

Имайте предвид, че ако някой каже, че е "пробвал със сока от стъблена целина и не се е получило", може да е пропуснал ключов момент. Може да е опитал само с 200 мл. на ден и то не на гладно или не го е пил достатъчно дълго време. Или може би е използвал хранителни добавки, които са съдържали алкохол или са били с много ниско качество. Или може би не е отделил време да обмисли кой лечебен план е най-подходящ за него. Може би не е изпълнявал лечебния план стъпка по стъпка.

Нашето желание е всички да се излекуват във възможно най-кратък срок. Много хора наистина се излекуват бързо. Някои хора имат дългосрочна хронична вирусна инфекция, много токсични тежки метали и може би са опитали много различни подходи в миналото, които не само не са били полезни, а дори са били вредни. При човек в такава ситуация, дори когато унищожите ЕБВ и премахнете токсичните тежки метали, нервната система може да е била компрометирана както от вируса, така и от токсичните тежки метали по време на заболяването и затова тя се нуждае от повече време, за да се излекува. Много хора, които прилагат лечебните планове на Лечителя Медиум, започват да усещат облекчение още в началото, заради изчистването на организма, но след това отнема по-дълго време на неврологичните симптоми наистина да отшумят. Причината отново е, че нервната система се нуждае от време, за да се възстанови в рамките на един лечебен план.

Вярвайте в себе си. С помощта на знанието и силата можете да се излекувате. Бъдете търпеливи!

Лечебни храни

Определени плодове и зеленчуци могат да помогнат на тялото да се отърве от ЕБВ и да се излекува. В тази част на статията ще ви дадем най-добрите предложения, които да включите в менюто си (подредени приблизително по важност). Опитайте се да ядете поне по три от тях на ден - а най-добре, колкото може повече, - като ги редувате така, че в рамките на една или две седмици да захраните организма си с колкото може повече от тях!

Също така се старайте да избягвате храните описани в главата, "Какво не трябва да ядете" в книгата “Лечителят Медиум” на Антъни Уилям. Когато се борите със симптом или състояние, причинени от ЕБВ, е изключително важно да започнете процеса на отстраняване на поне една или две от храните, които подхранват вируса. Ако трябва да стигнете още по-далеч в лечението си, опитайте се да премахнете всички храни, които подхранват вируса.

 • Сок от стъблена целина: поддържа нивата на солната киселина в червата, като подпомага възстановяването на стомашните жлези. Осигурява минерални соли (натриеви клъстерни соли, подгрупа на натрия, която се съдържа само в сока от целина) на централната нервна система. Натриевите клъстерни соли имат антивирусни и антибактериални свойства. Сокът от стъблена целина е единствената храна или билково лекарство, което съдържа пълни електролити, а не частични. Той спомага за отмиването от организма на невротоксини, дерматоксини и бактерии като стрептококите.
 • Диви боровинки: помагат за възстановяването на централната нервна система и изчистват невротоксините на ЕБВ от черния дроб.
 • Картофи: създават лесна и устойчива форма на глюкоза, която помага за стабилизирането на надбъбречните жлези, подхранва нервната система, възстановява гликогена в мозъка и притежава антивирусни и антибактериални свойства.
 • Кълнове: богати на цинк и селен, те укрепват имунната система и й помагат да се справи с ЕБВ.
 • Банани: помагат да се изчистят вирусите и бактериите от чревния тракт; съдържат антивирусни и антибактериални съединения.
 • Аспержи: изчистват черния дроб и далака и укрепват панкреаса.
 • Спанак: създава алкална среда в тялото и снабдява нервната система с високоусвоими микронутриенти.
 • Кориандър: отстранява тежките метали (като живак и олово), които са любимата храна на ЕБВ.
 • Магданоз: неутрализира високите нива на мед и алуминий, с които се храни ЕБВ.
 • Кокосово масло: действа антивирусно и противовъзпалително.
 • Чесън: действа антивирусно и антибактериално и предпазва от ЕБВ.
 • Джинджифил: помага за усвояването на нутриентите и облекчава спазмите, предизвикани от ЕБВ.
 • Малини: богати на антиоксиданти, те отстраняват свободните радикали от органите и кръвта.
 • Маруля: стимулира перисталтиката на червата и помага на черния дроб да се изчисти от ЕБВ.
 • Брюкселско зеле: детоксикира черния дроб; неговите фитохимични серни съединения имат антивирусен ефект.
 • Папая: възстановява централната нервна система; подсилва и възобновява хидрохлорната киселина в червата.
 • Кайсии: подпомагат възстановяването на имунната система и подсилват кръвта.
 • Нар: помага за детоксикацията и пречистването на кръвта и на лимфната система.
 • Грейпфрут: богат източник на биофлавоноиди и калций, той укрепва имунната система и подпомага изхвърлянето на токсините от тялото.
 • Кейл (листно зеле): богато на специфични алкалоиди, които защитават организма от вируси като ЕБВ.
 • Сладки картофи: помагат за изчистването на черния дроб от токсините и страничния продукт на ЕБВ.
 • Краставици: укрепват надбъбречните жлези и бъбреците и помагат за изхвърлянето на невротоксините от кръвта.
 • Домати: щадящи храносмилателната система, особено когато става въпрос за чувствителни нерви, причинени от ЕБВ; с високо съдържание на лесно усвояема и асимилируема форма на витамин Ц. Също така хидратират на дълбоко клетъчно ниво - малкото количество пресен сок, което получавате от яденето на един домат, е много полезно за хидратирането на черния дроб.
 • Резене (див копър, фенел): съдържа силни антивирусни съставки, които помагат за елиминирането на ЕБВ.

Лечебни билки и хранителни добавки

Следващите билки и хранителни добавки (подредени приблизително по важност) допълнително ще укрепят вашата имунна система и ще помогнат на тялото да се излекува от вредното действие на вируса:

Можете да смесвате хранителните добавки от различните списъци в тази глава. Например може да решите да базирате лечебният си план на списъка за фибромиалгия и след това да включите някои хранителни добавки от списъка за синдрома на хроничната умора. Или можете да персонализирате плана си с хранителни добавки, като изберете добавки както от списъка за автоимунни заболявания, така и от списъка с хранителни добавки за екзема, псориазис и обриви от типа на лупус. Може да прочетете повече възможности за персонализиране на свой лечебен план, в книгите на Лечителя Медиум - Антъни Уилям.

Много е важно да отбележим, че когато говорим за изготвяне на персонализиран лечебен план с тези хранителни добавки, не говорим за хранителни добавките извън тези, които Антъни Уилям препоръчва в книгата си “Лечителят Медиум” или "Прочистване за здраве". Може да прочетете в главата "Какво да не ядем" от книгата “Лечителят Медиум”, как използването на хранителни добавки, различни от препоръчаните, всъщност може би са допринесли за вашите проблеми.

Хранителни добавки при мононуклеоза (ранен стадий на вируса на Епщайн-Бар)

Можете да използвате този списък с хранителни добавки, ако сте били на лекар и при кръвен тест е открит ЕБВ, независимо дали ви е поставена диагноза мононуклеоза. Можете също така да се обърнете към тези хранителни добавки, ако имате мистериозни симптоми, които остават недиагностицирани и които много наподобяват на някои от описаните симптоми в тази статия.

Можете да персонализирате лечебния си план с хранителни добавки из между тези, които са включени в този списък, и списъците, които следват за по-късните стадии на ЕБВ.

 • Пресен сок от стъблена целина: до 1 литър дневно
 • Органичен котешки нокът: 3 капкомера два пъти дневно
 • Екстракт от очанка: 3 капкомера два пъти дневно
 • Джинджифил: 1 чаша чай или прясно настърган или изцеден сок на вкус четири пъти дневно
 • Органичен хидрастис: 4 капкомера два пъти дневно (с прекъсвания през две седмици)
 • Маточина, безалкохолен екстракт: 4 капкомера два пъти дневно
 • Органично женско биле: 1 капкомер два пъти дневно (с прекъсвания през две седмици)
 • L-лизин: 6 капсули по 500 милиграма два пъти дневно
 • Ломатиум, екстракт от корен: 3 капкомера два пъти дневно
 • Монолаурин: 2 капсули два пъти дневно
 • Смрадлика, тинктура: 4 капкомера два пъти дневно
 • Орегонско грозде, екстракт от корен: 2 капкомера два пъти дневно (с прекъсвания през две седмици)
 • Оша (мечи корен): 3 капкомера два пъти дневно
 • Мащерка: 2 стръка прясна мащерка в гореща вода като чай или 4 стръка във вода със стайна температура ежедневно
 • Витамин Ц (под формата на Микро-Ц): препоръчително е първо да направите Шоковата терапия с витамин Ц на Лечителя Медиум, след това по 10 капсули два пъти дневно
 • Цинк (под формата на течен цинков сулфат): препоръчително е първо да направите Шоковата терапия с цинк на Лечителя Медиум, след това по 3 капкомера два пъти дневно

Хранителни добавки при автоимунни разстройства и заболявания (по-късен стадий на ЕБВ, включително лупус и ревматоиден артрит)

Ако имате заболяване, което не е посочено в тази глава и въпреки това симптомите ви отговарят на ЕБВ, можете да се обърнете към тези хранителни добавки. В повечето случаи, когато някой получи диагноза за автоимунна болест, това може да е ЕБВ в по-късен стадий.

Можете да персонализирате своя лечебен план с хранителни добавки от този списък и предишния списък за ЕБВ в ранен стадий.

Ако се борите с лупус и свързаните с кожата проблеми са по-изявени, можете да обърнете внимание на списъка с хранителни добавки за "Екзема, псориазис и обриви, подобни на лупус", в края на тази глава. Ако се борите повече с други симптоми на лупус, можете да започнете с този списък. Или можете да персонализирате лечебен план за себе си, като използвате двата списъка.

 • Пресен сок от стъблена целина: достигнете до 1 литър два пъти дневно, ако е възможно; ако не, достигнете до 1 литър всяка сутрин.
 • Celeryforce®: 3 капсули два пъти дневно
 • 5-МТХФ: 1 капсула два пъти дневно
 • АЛА (алфа-липоева киселина): 1 капсула от 500 милиграма два пъти седмично
 • Алое вера: гелът от 5 см. добре обелено листо от алое, дневно
 • Сок от органична ечемичена трева на прах: 2 чаени лъжички или 6 капсули два пъти дневно
 • Органичен котешки нокът: 2 капкомера два пъти дневно
 • Органична чага: 2 чаени лъжички или 6 капсули два пъти дневно
 • Куркумин: 2 капсули два пъти дневно
 • Глутатион: 1 капсула дневно
 • Хибискус: 1 чаша чай дневно
 • Маточина, безалкохолен екстракт: 2 капкомера два пъти дневно
 • Органично женско биле: 1 капкомер дневно (с прекъсвания през две седмици)
 • L-лизин: 4 капсули по 500 милиграма два пъти дневно
 • Ломатиум, екстракт от корен: 1 капкомер дневно
 • МСМ: 1 капсула два пъти дневно
 • Смрадлика, тинктура: 2 капкомера два пъти дневно
 • Йодна тинктура: 3 малки капки (не цял капкомер) два пъти дневно
 • Органична коприва: 2 капкомера два пъти дневно
 • Орегонско грозде, екстракт от корен: 1 капкомер два пъти дневно (с прекъсвания през две седмици)
 • Домашен мед: 1 до 3 чаени лъжички дневно
 • Селен: 1 капсула дневно
 • Спирулина: 2 чаени лъжички или 6 капсули два пъти дневно
 • Мащерка: 2 стръка прясна мащерка в гореща вода като чай или 4 стръка във вода със стайна температура ежедневно
 • Куркума: 1 капсула два пъти дневно
 • Органичен витамин Б12 (смес от метилкобаламин и аденозилкобаламин): 2 капкомера два пъти дневно
 • Витамин Ц (под формата на Микро-Ц): 6 капсули два пъти дневно
 • Диви боровинки на прах: 1 супена лъжица дневно
 • Цинк (под формата на течен цинков сулфат): до 2 капкомера два пъти дневно

Хранителни добавки при синдром на хроничната умора (CFS)

Хранителни добавки при фибромиалгия

Хранителни добавки при шум в ушите

Хранителни добавки при световъртеж и болест на Мениер

Хранителни добавки при екзема, псориазис и обриви от типа на лупус

Знанието е сила

Първата стъпка от процеса на изцелението е да разберете, че причината за заболяването ви е вирусът на Епщайн-Бар и да осъзнаете, че вината не е ваша.

Здравословните проблеми, съпътстващи ЕБВ, не са резултат от ваша грешка или морална слабост. Вие с нищо не сте предизвикали появата на вируса и не сте виновни, задето сте се разболели. Не сте материализирали болестта, нито сте я привлекли. Вие сте жизнено, прекрасно човешко същество и Бог ви е дал правото да оздравеете.

Ефективността на ЕБВ до голяма степен се дължи на способността му умело да се крие, така че нито вашата имунна система, нито лекарите да усетят присъствието му. Това не само му позволява да върши поразиите си необезпокоявано, но и поражда у вас негативни емоции като вина, страх и безпомощност.

Сега нещата стоят различно. Вече разполагате със задълбочено разбиране на причината за вашите здравословни проблеми. Дори само то е достатъчно да укрепи имунната ви система и да отслаби позициите на вируса. Така че, щом се стигне до борба с ЕБВ, в съвсем буквален смисъл можем да заявим, че знанието наистина е сила.

Използвана е информация от обновеното през 2021 г. издание на бестселъра на "Ню Йорк Таймс” "Лечителят Медиум", което все още не е преведено на български език.

Продукти от статията

Микро-Ц Immune Power на прах, 125 гр, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
76.72 лв.
Промоционална цена
76.72 лв.
Обичайна цена
90.26 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Микро-Ц Immune Power на прах, 250 гр, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
112.92 лв.
Промоционална цена
112.92 лв.
Обичайна цена
132.85 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Микро-Ц Immune Power на прах, 500 гр, Vimergy®
Икономична
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
186.62 лв.
Промоционална цена
186.62 лв.
Обичайна цена
219.55 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Микро-Ц, 90 капсули, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
67.00 лв.
Промоционална цена
67.00 лв.
Обичайна цена
78.82 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Микро-Ц, 180 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
112.29 лв.
Промоционална цена
112.29 лв.
Обичайна цена
132.11 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Микро-Ц, 300 капсули, Vimergy®
Икономична
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
151.36 лв.
Промоционална цена
151.36 лв.
Обичайна цена
178.08 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен витамин Б12, течен, 30 мл, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
65.08 лв.
Промоционална цена
65.08 лв.
Обичайна цена
76.56 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен витамин Б12, течен, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
191.40 лв.
Промоционална цена
191.40 лв.
Обичайна цена
225.18 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Детски витамин Б12, течен, 55 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
120.58 лв.
Промоционална цена
120.58 лв.
Обичайна цена
141.86 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен цинк (цинков сулфат), течен, 60 мл, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
45.94 лв.
Промоционална цена
45.94 лв.
Обичайна цена
54.05 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен цинк (цинков сулфат), течен, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
76.49 лв.
Промоционална цена
76.49 лв.
Обичайна цена
89.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Детски цинк, течен, 55 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
55.58 лв.
Промоционална цена
55.58 лв.
Обичайна цена
65.39 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Total Immune Blend™, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
89.75 лв.
Промоционална цена
89.75 лв.
Обичайна цена
105.59 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Диви боровинки на прах, 120 гр, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
86.13 лв.
Промоционална цена
86.13 лв.
Обичайна цена
101.33 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Диви боровинки на прах, 250 гр, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
143.56 лв.
Промоционална цена
143.56 лв.
Обичайна цена
168.89 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Celeryforce®, 60 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
46.73 лв.
Промоционална цена
46.73 лв.
Обичайна цена
54.98 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Gaba, 60 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
76.49 лв.
Промоционална цена
76.49 лв.
Обичайна цена
89.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Магнезиев глицинат, 60 капсули, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
38.24 лв.
Промоционална цена
38.24 лв.
Обичайна цена
44.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Магнезиев глицинат, 180 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
74.65 лв.
Промоционална цена
74.65 лв.
Обичайна цена
87.82 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Магнезиев глицинат, 300 капсули, Vimergy®
Икономична
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
103.67 лв.
Промоционална цена
103.67 лв.
Обичайна цена
121.97 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органична маточина, безалкохолен екстракт 10:1, 30 мл, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
33.99 лв.
Промоционална цена
33.99 лв.
Обичайна цена
39.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органична маточина, безалкохолен екстракт 10:1, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
76.49 лв.
Промоционална цена
76.49 лв.
Обичайна цена
89.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен маслинов лист, безалкохолен екстракт 10:1, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
52.01 лв.
Промоционална цена
52.01 лв.
Обичайна цена
61.19 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органична коприва, безалкохолен екстракт 10:1, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
70.82 лв.
Промоционална цена
70.82 лв.
Обичайна цена
83.32 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
L-Лизин, 90 капсули, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
44.87 лв.
Промоционална цена
44.87 лв.
Обичайна цена
52.79 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
L-Лизин, 270 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
89.75 лв.
Промоционална цена
89.75 лв.
Обичайна цена
105.59 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Адапто Б-комплекс, 120 капсули, Vimergy®
Изчерпан
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
122.59 лв.
Промоционална цена
122.59 лв.
Обичайна цена
Единична цена
за 
Изчерпан
Веган Омега 3 (ЕПК и ДХК), 90 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
98.09 лв.
Промоционална цена
98.09 лв.
Обичайна цена
115.40 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Глутатион, 60 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
69.35 лв.
Промоционална цена
69.35 лв.
Обичайна цена
81.59 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен веган Д3, течен, 15 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
47.85 лв.
Промоционална цена
47.85 лв.
Обичайна цена
56.29 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Отгледана в САЩ спирулина, 135 гр, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
50.14 лв.
Промоционална цена
50.14 лв.
Обичайна цена
58.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Отгледана в САЩ спирулина, 250 гр, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
69.61 лв.
Промоционална цена
69.61 лв.
Обичайна цена
81.89 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Отгледана в САЩ спирулина, 500 гр, Vimergy®
Икономична
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
123.98 лв.
Промоционална цена
123.98 лв.
Обичайна цена
145.86 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Отгледана в САЩ спирулина, 180 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
50.99 лв.
Промоционална цена
50.99 лв.
Обичайна цена
59.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Сок от органична ечемичена трева на прах, 120 гр, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
74.65 лв.
Промоционална цена
74.65 лв.
Обичайна цена
87.82 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Сок от органична ечемичена трева на прах, 250 гр, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
124.41 лв.
Промоционална цена
124.41 лв.
Обичайна цена
146.36 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Сок от органична ечемичена трева на прах, 500 гр, Vimergy®
Икономична
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
209.91 лв.
Промоционална цена
209.91 лв.
Обичайна цена
246.95 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Сок от органична ечемичена трева на прах, 240 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
78.48 лв.
Промоционална цена
78.48 лв.
Обичайна цена
92.33 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.