Защо да пием половин литър сок от стъблена целина дневно?

Защо да пием половин литър сок от стъблена целина дневно?

Идеалното количество сок от стъблена целина за повечето възрастни е минимум половин литър на ден. Не че е задължително или непременно трябва да започнете с половин литър първия път, когато го опитвате. Чувствайте се свободни да увеличавате количеството, като започнете със 150 или 250 мл, ако сте чувствителни, и след това го увеличавайте по малко всеки ден, докато свикнете с него. След като достигнете препоръчаното количество, е добре да се ангажирате с този половин литър като минимум. Защо? Защото хората обикновено имат повече здравословни препятствия, които сокът трябва да преодолее. 

Сокът от стъблена целина трябва да измине доста голямо разстояние по време на пътуването си. Първото му препятствие често е в устата – бактерии, остатъци от паста за зъби или вода за уста. (Уверете се, че сте изплакнали старателно устата си с вода след измиването на зъбите и преди да пиете сок от стъблена целина, за да се отървете от остатъците от паста за зъби или вода за уста. Още по-добре е да изчакате с измиването на зъбите, след като изпиете сутрешния сок от стъблена целина.) 

След това е хранопроводът, където сокът от целина се сблъсква с допълнителни бактерии, отлагания на амоняк и непродуктивни, вредни киселини. Следващото препятствие е в долната част на стомаха, точно преди дванадесетопръстника (входа на тънките черва). Непосредствено преди дванадесетопръстника има малка издатина и в зависимост от възрастта на човек, самата тя може да бъде запълнена с десетилетни – понякога от 30-40 години – отломки, които са се натрупали и натежали на това малко пространство. Тези остатъци могат да бъдат от протеини, мазнини, консерванти, втвърден амоняк, киселини и други, като всичко това корозира и се преобразува в утайка. Натриевите клъстерни соли на сока от стъблена целина започват да отстраняват тази стара купчина токсична утайка, като бавно я разтварят с течение на времето. 

Така че първо сокът от стъблена целина трябва да премине през тези препятствия. След това, докато сокът от целина се придвижва през дванадесетопръстника, той обикновено се сблъсква с наплив от хеликобактер пилори, стрептококи и други разновидности на бактерии - защото повечето хора живеят с недиагностицирани случаи на тези бактерии. Сокът от стъблена целина трябва да се бори, за да се поддържа и да остане активен в тази битка, което е двойно по-трудно, тъй като той вече е бил отслабен от справянето с остатъците от четкането на зъби и бактериите в устата; амоняка, киселината и още бактерии в хранопровода; и отломките, когато е напускал стомаха. 

Докато преминава през дванадесетопръстника, сокът от стъблена целина се бомбардира с киселини, тъй като в днешно време рН баланса в организма на повечето хора е "разстроен" вътрешно. Не е като да сме автоматично алкални. Разбира се, ако някой е здрав, неговото рН равновесие на организма ще бъде доста балансирано и сокът от целина няма да трябва да върши много работа в това отношение. Повечето хора обаче са пълни с бактерии, а това е голям производител на киселини. Непродуктивните диети и наказателните нива на стрес също са производители на киселини. Веднага след като отпием първата глътка, сокът от стъблена целина започва да променя вътрешното рН на организма, като се започне от устата и се продължи надолу по храносмилателния тракт. Това е почти като експлозия, когато сокът от стъблена целина се опитва да обърне посоката на високата киселинност, а това е още един източник, който я обезврежда по време на пътуването ѝ през нашият организъм. 

Звучи ли ви като много неща, с които сокът от стъблена целина трябва да се сблъска и да запази силата си? Има и още. Само няколко сантиметра по-нататък в тънките черва сокът от стъблена целина се сблъсква със слуз. Тя е там както при млади, така и при стари - слой от лоши хранилки като стрептококи и ешерихия коли и други непродуктивни бактерии, обикновено заедно с две-три непродуктивни гъбички, които само чакат да получат протеини от яйцата или допълнителния колаген, който консумираме, или лактоза от млякото, сиренето, маслото или други млечни продукти, за да могат бацилите да се хранят с тях. Когато вместо тези вредни храни, сокът от стъблена целина попадне на този път на патогените, това е още едно място, на което се разпалва битка. 

Освен това по лигавиците на чревните стени се втвърдяват и напластяват гранясали мазнини от години на храни с високо съдържание на мазнини, независимо дали са от здравословни или нездравословни източници на мазнини, както и гниещи протеини, които са се оформили на малки топчета отломки и са създали джобове в чревния тракт, които пазят повече бактерии и гъбички. Преодоляването на всичко това е още една серия от препятствия за сока от стъблена целина по време на пътуването му. 

Това дори не е всичко! Само описва основните препятствия, които сокът от стъблена целина среща досега. След това добавете излишния адреналин. Да речем, ако сте яли в движение или под стрес, с напрежение в червата, или ако сте яли твърде много мазнини с храната предишната вечер, без да го осъзнавате, всяко от които подтиква надбъбречните жлези да освободят прилив на адреналин. Когато този излишък от адреналин попадне в чревния тракт, той е изгарящ. Той насища клетките в целия организъм, така че ако сте били под силен стрес или сте се сблъскали с друг дразнител на надбъбречните жлези предния ден, когато се събудите на следващия ден, адреналинът все още се намира в чревния тракт. Сокът от стъблена целина действа неутрализиращо на този адреналин: още една битка. Въпреки че сокът от целина ще се опита да се справи с него, това е трудна задача, като се има предвид всичко останало, през което е преминал, докато е пътувал през червата.

Вечерята с високо съдържание на мазнини не само предизвиква адреналин. Мазнините, останали от вечерята, се задържат в червата - от стомаха през тънките черва до дебелото черво - като маслено петно, а сокът от целина се противопоставя и на тях. Високите нива на тези мазнини поглъщат лечебните съединения на сока от стъблена целина, като изразходват натриевите клъстерни соли, тъй като те трябва да се заемат с разпръскването на тези мазнини и почистването им от храносмилателния тракт. Това означава, че ако някой е вечерял изключително тежко, може би с нещо пържено за основно ястие, последвано от десерт, сокът от стъблена целина ще трябва да работи изключително усилено на следващата сутрин и това ще намали част от лечебната му сила, докато той продължава да се движи по пътя на препятствията. 

Храносмилателната система е само началото. По-голямата част от света също се сблъсква със застоял, бавен черен дроб и ето я критичната част: достатъчно сок от стъблена целина трябва да стигне до дебелото черво с непокътнатата си сила, за да се абсорбира в кръвния поток, така че съединенията на сока от стъблена целина да могат да се придвижат през чернодробната портална вена до черния дроб и след това до жлъчния мехур - за да ви помогнат да се излекувате. Независимо от това с какво се занимавате в живота, по-здравият черен дроб означава по-голям шанс за излекуване на всякакъв вид симптоми или състояния, с които се сблъсквате. Половин литър сок е магическото количество, което прави това за повечето възрастни. 

След като сокът от стъблена целина стигне до черния дроб, той се сблъсква с още една група препятствия. От една страна, черният дроб на повечето хора е отровен от отрови, пестициди, хербициди, пластмаси и други нефтохимически продукти, разтворители, патогени като вируси и бактерии и много други причинители на проблеми. Всичко това натоварва производството на жлъчка в черния дроб. Когато съединенията на сока от стъблена целина навлязат в зоната на жлъчното производство, ако все още са достатъчно силни, те ще подобрят силата на жлъчката, която черният дроб изпраща към жлъчния мехур. След това тази жлъчка, подсилена със сок от стъблена целина, започва да разгражда и разсейва утайките в жлъчния мехур, като същевременно разгражда и разтваря жлъчните камъни. Ако сте пили достатъчно големи количества сок от стъблена целина достатъчно дълго време, за да бъде организмът ви чист и здрав, съединенията на сока от целина ще напуснат жлъчния мехур заедно с жлъчката, когато тя се освободи в чревния тракт. Това е част от отговорността на сока от стъблена целина: да се завърти в пълен кръг. 

Не всички лечебни компоненти на сока от стъблена целина, които достигат до черния дроб, се насочват към жлъчката. Някои от тях напускат черния дроб чрез кръвния поток, насочвайки се към сърцето и мозъка, въпреки че лечебните им способности до този момент са доста минимални, ако някой има бавен или застоял черен дроб, какъвто е случаят с повечето хора. Необходимо е време, за да се изчисти черният дроб до степен, в която компонентите на сока от стъблена целина да продължат да бъдат полезни, когато излизат от него. 

Това обаче е нормално, защото сокът от стъблена целина има друг начин да достави мощните си компоненти в кръвта. Когато сокът от стъблена целина е бил за първи път в храносмилателния тракт, само част от него - приблизително половината - е пътувала до черния дроб. Той се е разделил по пътя на препятствията. Докато е пътувал през стомаха и първите 36 сантиметра от тънките черва, другата половина от химичните съединения на сока от стъблена целина се се абсорбирали в стените на храносмилателния тракт и попадат директно в кръвния поток, без да стигат първо до черния дроб. Пътуването през кръвта е съпроводено с множество препятствия. Колко мазнини има в кръвта? (Мазнините пречат на сока от целина да измине по-голямо разстояние.) Колко токсини има в кръвта? Колко токсични тежки метали се намират в различни органи, например в мозъка? Говорейки за мозъка, колко невротрансмитерни химически проблеми се срещат там? Всичко това обезсилва и отслабва всяка сила, която е останала в сока от стъблена целина. Ако невротрансмитерните химикали в мозъка са намалели, съединенията на сока от стъблена целина се изразходват за незабавното им заместване, което ги прави в известен смисъл тяхна крайна цел. Ако тежките метали трябва да бъдат изхвърлени, натриевите клъстерни соли на сока от стъблена целина се използват, за да им помогнат да излязат от тялото. 

Като се има предвид огромният обхват на работата на сока от стъблена целина, можете да разберете защо е нужно да пиете достатъчно от него, за да свършите тази работа. Следващия път, когато някой ви попита защо пиете точно това количество сок от стъблена целина, ами, вие си преценете. Можете да им разкажете подробно за пътуването му през храносмилателния тракт и отвъд него (в такъв случай вероятно не искате да се хранят, докато им го обеснявате!). Или можете да им дадете съкратената версия: сокът от стъблена целина има огромни отговорности и трасе с препятствия, които трябва да преодолее, докато пътува през тялото ви и работи за неговото изцеление.

Вижте видеата на Антъни Уилям: 

 

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.