Стрептококът е бактерия, която става все по-силна с всяко десетилетие. Все повече започва да прилича на супербактерия по своята сила и разпространение. Съществуват стотици щамове стрептококи, някои по-силни от други, които могат да се предават между хората и да заразяват в различна среда.

Симптомите на стрептококова инфекция са разнообразни и многобройни. Те включват запушване и болки в синусите, възпаление на средното ухо, инфекции на пикочните пътища, чревни разстройства, бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO), възпалено гърло, ечемик, кистозно акне и др. Стрептококите могат да причинят множество на пръв поглед несвързани проблеми, които произтичат от един или повече от многобройните им щамове. Главоболие, умора, объркване и ниска температура са някои други странични ефекти на стрептококите в организма. Нивото на активност на стрептококите в тялото се променя в зависимост от състоянието на имунната система на човека и настоящите житейски обстоятелства.

При повечето хора стрептококите се появяват за първи път, когато са млади. Те може да бъдат предадени от майка, баща, друго дете или дори от място, като например обществена тоалетна. Възможно е да сте били диагностицирани със стрептококова инфекция на гърлото като дете или да сте имали болка в гърлото, която е била признак на често недиагностицирани стрептококи в организма. Стрептококите при малките деца може да се проявят и като хронична ушна инфекция и тонзилит. Докато бръмчене, звънене, пукане в ушите или загубата на слуха са симптоми на Епщайн-Бар вирус, хроничните ушни инфекции обикновено са пречинени от стрептококи. Също така е важно да се отбележи, че стрептококите са най-често срещаният кофактор на Епщайн-Бар вируса.

При много хора стрептококите са били с тях през по-голямата част от живота им, а с напредването на възрастта има тенденция да се засилват и да нанасят по-големи поражения на организма. Във връзките си хората споделят своите бактерии и не е необичайно човек да прихване множество щамове стрептококи от различните партньори, с които е бил. Всички щамове стават все по-устойчиви на антибиотици и ако смятате, че имате един или повече щамове стрептококи в организма си, е много важно да започнете да прилагате протокола за хранене и хранителни добавки, описан по-долу. Стрептококите са трудни за премахване, но изчистването от тази бактерия е възможно.

Симптоми на стрептококова инфекция

Акнето често се причинява от стрептококи в организма. Когато става въпрос за акне, стрептококите пребиваватв лимфната система. Някои обичайни области, където може да се намиратстрептококи, включват бузите, лицето, областите зад ушите и около врата. Човек, който страда от акне, обикновено е приемалмногократно антибиотици в детството си. Може да е необходимо известно време, за да се излекувате напълно от акне, тъй като всяка предишна употреба на антибиотици в крайна сметка е изиграла роля за засилване на стрептококите. За щастие, чрез изчистване на диетата, приемане на правилните хранителни добавки и укрепванена имунната система можете да се освободите от акнето и основните му причинители –стрептококите. Хора, които са се борили с акне в продължение на петнадесет, дори двадесет години, са успели да се освободятот него.

Циститът е белеговатъкан върхулигавицата на пикочния мехур, която ерезултат от продължително пребиваване на стрептококи в пикочния мехур. Някои хора са имали в миналото инфекции на пикочния мехур, сигнализиращи за стрептококи, докато други никога не са имали инфекции на пикочния мехур, но забелязват различни проблеми, които могат да сочат към цистит и причиняващия гострептококов щам. След като се образува белегова тъкан по лигавицата на пикочния мехур, може да се появивъзпаление и подуване. Тази област може да стане чувствителна към определени храни, които консумирате, и към количеството пикочна киселина в организма ви. Могат да възникнат множество усложнения, които ще спрат едва след като стрептококите бъдат унищожени. Има жени, които са преживели толкова ужасен цистит, че неса можели да функционират нормално и са загубили желание за живот. Но и някои от тяхса открили истинската причина за своя цистит и са се излекували чрез добавяне на правилните храни и хранителни добавки и вяра в естествената за организма способност да се лекува.

Бактериалният свръхрастеж в тънките черва (SIBO) се дължи на свръхрастеж на стрептококи в червата. Днес лекарите може да знаят, че имате бактериален проблем, но няма да могат да ви кажат, че БСТЧ (SIBO) показва претоварванена организма със стрептококи. Човек, на когото е поставена диагноза SIBO, най-вероятно има многобройни други симптоми, причинени от стрептококи. Подобно на акнето, SIBO може да възникне след честа употреба на антибиотици в детскаили в зряла възраст. Постоянната употреба на антибиотици подсилва вируси и бактерии, които се хранят с яйца и петролни продукти. Замяната им с лечебни храни и хранителни добавки всъщност ще послужи за трайно унищожаване на щама стрептококи. Антибиотиците могат да бъдат необходими и ценни в определени случаи, например при тежка и неконтролируема инфекция на пикочните пътища. В много случаи обаче антибиотиците се използват прекомерно или внеподходящи случаи.

Стрептококите могат да навлязат в дебелото черво и да причинят синдром на раздразненото дебело черво или да предизвикат други чревни заболявания. Въпрекиче колитът се причинява от разновидност на вируса на херпес зостер, той може да се влоши, когато високите нива на стрептококи в организма предизвикат възпаление. Всяко хронично състояние се усложнява и влошава от наличието на стрептококи в организма.

Много често хордеолумите (ечемик на окото), които хората развиват, са свързани с наличието на стрептококи. Понякога може дасе дължат на вирусни проблеми, но не всички те са еднакви и много от тях се причиняват отстрептококи в организма.

В 90% от случаите на възпаление на таза причинители са стрептококи. Друго често срещано състояние, бактериалната вагиноза, също е свързано със стрептококи.

Всички симптоми на стрептококова инфекция най-вероятно ще се влошат по време на или около менструалния цикъл на жената, когато репродуктивната ѝ система се нуждае от допълнителна енергия или по време на овулацията, когато хормоните се променят. Не менструацията или самите хормони са причина за влошаване на симптомите, а това, че основни здравословни проблеми като стрептококите могат да се проявят по-силно през това време. Тежки инфекции на пикочните пътища, засилване на акнето, допълнителни проблеми със синусите, изостряне на симптомите на ендометриоза - всички тези проблеми са склонни да се влошават именно през тези периоди.

Стрептококи при децата

Родителите рядко получават необходимата им информация за това как най-добре да поддържат здравето на децата си, главнозащото днес има толкова много дезинформация, която се бори за нашето внимание. Освен прилагането на информацията, която се съдържа в книгите, радиопредаванията и всички онлайнматериали на Лечителя Медиум, безценное намирането на практикуващ лечител, който разбира и подкрепя информацията, която откривате тук, и ще ви помогне да се ориентирате в здравословните проблеми на вашето дете.

За децата е от решаващо значение да изградят имунната си система с лечебни храни и подходящи количества хранителни добавки като цинков сулфат, витамин Б12 с метилкобаламин и аденозилкобаламин, витамин Ц и сироп от черен бъз. Ако забележите някакви симптоми на стрептококова инфекция, добавянето на малко хидрастис към лечебния план на детето може да бъде много полезно. Важно е да следите за всички признаци на стрептококи при детето, за да може да използвате подходящите хранителни добавки, които да подпомогнат за поддържане здравето на детето ви и да не се налага толкова често да се използват антибиотици.

Храни, които трябва да избягвате

Яйцата подхранват стрептококите и трябва да се избягват докато се лекувате. На някои хора погрешно се казва да консумират яйца, когато се лекуват от бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO), но това е вредна дезинформация. За съжаление, яйцата ще продължат да подхранват бактериите в тялото ви. Някой, който страда от цистит, може да не почувствадразнене, когато консумира яйца, но всъщност продължава да подхранва проблема и дори създава допълнителни проблеми за здравето си. От синдром на поликистозните яйчници (PCOS) до рак на гърдата, калциране, възли, тумори на щитовидната жлеза и други, яйцата могат да изострят много проблеми и е най-добре да ги избягвате. Можете да прочетете повече за яйцата в книгата “Най-полезните храни”.

Подобно на яйцата, млечните продукти също подхранват стрептококите. Избягвайте мляко, сирене, масло или гхи, ако се борите с някой щам на стрептококи. Опитайте се да стоите настрана от царевица, пшеница, ечемик, ръж и рапично олио. Не се притеснявайте от сока от ечемичена трева, той е различен от ечемиченото зърно и не съдържа глутен. Това е изключителна храна за лечение на стрептококи и е подходящаза здравето ви. Когато тревата се изцежда на сок, промяната в структурата съдържа фитохимикал, който предпазва от стрептококи.

Лечебни храни

Когато започнете да изчиствате стрептококите от тялотоси, подсилването на имунната система е изключително важна част. Вашият БСТЧ (SIBO), цистит и всички други симптоми, свързани със стрептококи, могат трайно да изчезнат, но това изцеление може да започне само след като добавите правилните храни и хранителни добавки. Когато се борите със стрептококи, преминаванетона растителна диета за определен период от време може да бъде много полезно. Може да помислите да опитате 28-дневното прочистване, което ще намерите в книгата “Лечителят Медиум”.

Бананите, които имат антибактериални и антивирусни свойства, са невероятни всъбирането на стрептококи и изчистването им от организма. Бананите са особено полезни за хора с БСТЧ (SIBO). Горските плодовете са чудесни за изчистване на стрептококи навсякъде от организма. Спанакът е чудесно допълнение към диетата, особено за страдащите от акне. Лукът помага в борбата със стрептококи в пикочния мехур, репродуктивната система, чревния тракт, дебелото черво, а също така може да помогне при лечение на ечемик. Изцедете сок от куркума с краставица или стъблена целина и ще получите много лечебна напитка. Сокът от стъблена целина е друга мощна напитка, която моментално започва да премахвастрептококите. Лютият червен пипер Кайен може да бъде чудесен, но внимавайте да не прекалите с него, ако сте чувствителни. Суровият мед съдържа фитохимикали, които унищожават всички видовестрептококови бактерии. Рукола, джинджифил, чесън, тиква, сладки картофи, кейл, както и месестата част и водата от кокосов орех са все лечебнихрани, които трябва да включите в диетата си. Консумирането на пресен риган и други билки като мащерка, розмарин и градински чай (салвия) също е много лечебно. Можете да прочетете за мощните лечебни ползи от всички тези храни в книгата “Най-полезните храни”.

Лечебни хранителни добавки

Големите дози витамин Ц са мощно оръжие срещу стрептококите. Цинковият сулфат е важна хранителна добавка за борба със стрептококите. Една от причините стрептококите да се разпространят толкова много е, че повечето хора страдат от недостиг на цинк, поради което е изключително важно да снабдявате организма си с този жизненоважен минерал. Капсулите с масло от риган са чудесни за борба със стрептококите, особено присимптоми на БСТЧ (SIBO) и акне. Котешки нокът, маточина, хидрастис и монолаурин от кокос са четири други много полезни хранителни добавки. В книгата “Прочистване за здраве” можете да откриете протоколи за хранителни добавки, които да включите при различни заболявания и симптоми, включително тези, причинени от стрептококи.

Как да продължим напред

Ако лекарите кажат на пациентите, че кистозното акне сапросто хормонални пъпки, хората ще останат болни и крайно дезинформирани. Ако хората продължават да вярват в погрешната идея, че инфекциите на синусите се дължат на полените във въздуха, те ще продължат да се чувстват зле. Ако хората просто приемат, че вагиналното течение са гъбичкии не са правилно информирани, че това е щам на стрептококи, те ще продължат да страдат. Заедно трябва да изчистим дезинформацията и да разпространим истините, които ще донесат истинско изцеление.

Лечебните храни и хранителни добавки могат да победят дори най-мощните щамове стрептококи в съвременния свят. С време, търпение и решителност можете да победите стрептококите и да изпитате свободата на жизненото здраве. Бъдете нежни към себе си, потърсете подкрепа, обърнете се към ангелите за помощ (повече за това можете да прочетете в книгата “Лечителят Медиум”) и наблюдавайте как животът ви започва да се променя!

Продукти от статията

Микро-Ц Immune Power на прах, 125 гр, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
76.72 лв.
Промоционална цена
76.72 лв.
Обичайна цена
90.26 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Микро-Ц Immune Power на прах, 250 гр, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
112.92 лв.
Промоционална цена
112.92 лв.
Обичайна цена
132.85 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Микро-Ц Immune Power на прах, 500 гр, Vimergy®
Икономична
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
186.62 лв.
Промоционална цена
186.62 лв.
Обичайна цена
219.55 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Микро-Ц, 90 капсули, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
67.00 лв.
Промоционална цена
67.00 лв.
Обичайна цена
78.82 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Микро-Ц, 180 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
112.29 лв.
Промоционална цена
112.29 лв.
Обичайна цена
132.11 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Микро-Ц, 300 капсули, Vimergy®
Икономична
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
151.36 лв.
Промоционална цена
151.36 лв.
Обичайна цена
178.08 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен цинк (цинков сулфат), течен, 60 мл, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
45.94 лв.
Промоционална цена
45.94 лв.
Обичайна цена
54.05 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен цинк (цинков сулфат), течен, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
76.49 лв.
Промоционална цена
76.49 лв.
Обичайна цена
89.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Детски цинк, течен, 55 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
55.58 лв.
Промоционална цена
55.58 лв.
Обичайна цена
65.39 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Total Immune Blend™, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
89.75 лв.
Промоционална цена
89.75 лв.
Обичайна цена
105.59 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен витамин Б12, течен, 30 мл, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
65.08 лв.
Промоционална цена
65.08 лв.
Обичайна цена
76.56 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен витамин Б12, течен, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
191.40 лв.
Промоционална цена
191.40 лв.
Обичайна цена
225.18 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Детски витамин Б12, течен, 55 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
120.58 лв.
Промоционална цена
120.58 лв.
Обичайна цена
141.86 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен хидрастис, безалкохолен екстракт 10:1, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
76.49 лв.
Промоционална цена
76.49 лв.
Обичайна цена
89.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органична маточина, безалкохолен екстракт 10:1, 30 мл, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
33.99 лв.
Промоционална цена
33.99 лв.
Обичайна цена
39.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органична маточина, безалкохолен екстракт 10:1, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
76.49 лв.
Промоционална цена
76.49 лв.
Обичайна цена
89.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен котешки нокът, безалкохолен екстракт 10:1, 60 мл, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
49.77 лв.
Промоционална цена
49.77 лв.
Обичайна цена
58.55 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен котешки нокът, безалкохолен екстракт 10:1, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
99.08 лв.
Промоционална цена
99.08 лв.
Обичайна цена
Единична цена
за 
Изчерпан

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.