Как натриевите клъстерни соли в сока от стъблена целина ви помагат да се излекувате

Как натриевите клъстерни соли в сока от стъблена целина ви помагат да се излекувате

Ако сте имали лош опит с натрия и тази дума ви притеснява, нека ви уверим, че натрият в сока от стъблена целина е полезен. Дори да сте на диета с ниско съдържание на натрий, пак можете да пиете сок от стъблена целина. Това не е като да ядете храна, поръсена обилно с трапезна сол, или дори с по-здравословни соли като хималайска каменна сол или келтска морска сол. Въпреки че тялото ви не възприема като приятел обикновената сол, добавена към храната, то приема натрия от сока от стъблена целина като един от своите.

Сокът от стъблена целина е на ваша страна. Той всъщност премахва кристализираните токсични соли, които са се намирали в органите ви в продължение на години. Ако си направите кръвен тест, когато приемате сок от стъблена целина, той може да покаже повишено съдържание на натрий. Това, което тестът всъщност открива, са тези стари токсични соли, които сокът от стъблена целина събира и изчиства от тялото ви. Освен това има вероятност да не сте се отказали от трапезната сол, така че кръвният анализ отчита и тази сол в организма ви. Кръвният анализ не е достатъчно чувствителен, за да улови разликата.

Кръвният тест би могъл да открие и малкото натрий от сока от стъблена целина, въпреки че това ще бъде т.нар. макронатрий - често срещана форма на растителен натрий, който е напълно здравословен и необходим. Той е толкова полезен и балансиращ, че не повишава кръвното, което означава, че ако кръвният тест показва повишено съдържание на натрий, то не е причинено от натрий в сока от стъблена целина. Повишените нива на натрий също не се причиняват от натриевите клъстерни соли в сока от стъблена целина. Кръвният тест не е достатъчно чувствителен, за да засече натриевите клъстерни соли на сока от стъблена целина. Тестовете не са насочени към откриването им, защото те са подгрупа на натрия, която все още не е открита от науката и изследванията.

Полезният макронатрий на сока от стъблена целина само стабилизира кръвта. Той няма да доведе до високи стойности на натрия. Отново обаче може да отнеме известно време, за да се стигне до тези стабилизирани показания или те могат да се появяват и изчезват, защото: (1) много лесно е да се прекалява с трапезната сол, тъй като тя е практически навсякъде и това ще се покаже на кръвния тест; (2) периодично сокът от стъблена целина ще изчиства джобове от стара, токсична сол, тъй като ги достига дълбоко в органите и това ще обърка интерпретациите на кръвния тест.

Сложните структури на полезния натрий в сока от стъблена целина са издигнати над другите видове, с различна работа и отговорности. Това е съвсем различна марка и модел натрий. Той служи като критичен компонент на невротрансмитерите или по-точно казано, той е крайният химикал на невротрансмитерите. Именно това прави сока от стъблена целина най-мощната електролитна напитка на планетата. Нищо не може да го надмине или дори да се сравнява с него.

Нека поговорим повече за неоткритата подгрупа на натрий в сока от стъблена целина, която наричам натриеви клъстерни соли. "Натрий" и "сол" може да звучи малко излишно, и все пак съобщава, че това са минерални соли, които се групират около макронатрий в сока от стъблена целина. Това означава, че натриевите клъстерни соли са отделна действаща група съединения, които заобикалят елемента, познат ни като натрий в целината, като всичко това е подредено в структурирана форма, почти като нашата Слънчева система. В тези живи, движещи се клъстери се намират и микроелементи. Някои микроелементи са свързани със самите натриеви клъстерни соли, а други просто се носят в клъстерите.

В тези клъстери има информация за нас. Това е рядкост. В по-голямата си част растенията се занимават само със себе си. (Звучи ли ви малко като хората понякога?) Информацията, която те съдържат, е насочена главно към поддържането им в тяхната среда, към достъпа до храна, към оцеляването. Целината е различна. Част от нейната информация е за нас или за други животни, които я консумират. Натриевите клъстерни соли не са там като защитен механизъм или за поддържане на здравето на целината по време на растежа ѝ. Не са там, за да поддържат живота на растението. Те са за нас. Натриевите клъстерни соли съдържат информация за собственото ни благополучие, която се активира, когато постъпят в тялото ни. Информация от растението - самата билка и информация от слънцето, докато растението е растяло. Информация за предназначението му и за това как може да помогне на съществото, което го консумира. Информация за сложната работа по удължаване на живота ни. Дори ако целината е отгледана в бедна почва, тя пак ще притежава своите клъстерни соли. 

Всички соли не са еднакви. Въпреки че може лесно да се повярва, че натрият си е натрий, независимо дали се намира в океана, зеленчука, почвата, скалата или соленото езеро, това не е така. Ако го разгледа правилно в химическа лаборатория, техникът би открил различните соли, съдържащи се в натрия в сока от стъблена целина. Този техник би открил, че солите се групират една около друга, действайки като едно цяло - както натрият в никоя друга билка, зеленчук или минерал. Дори солта в океана не се държи по специфичния начин, по който се държи солта на тази скромна билка.

Натриевите клъстерни соли в сока от стъблена целина са в състояние да неутрализират токсините, докато те преминават през кръвния поток и органите. Това означава, че когато клъстерните соли се докоснат до тях, те обезвреждат вредителите, като ги правят по-приятелски настроени и приемливи за организма и по-малко токсични, така че да не вредят на нашите човешки клетки и тъкани на органите. 

Токсичните тежки метали са особен вид токсини, които натриевите клъстерни соли на сока от стъблена целина поемат. Тежките метали имат разрушителен, активен заряд, който причинява увреждане на металите за клетките на черния дроб, мозъка и други клетки в цялото тяло. Клъстерните соли обезвреждат заряда, като ги правят неактивни и по-малко агресивни, като по този начин обезвреждат токсични тежки метали като мед, живак и алуминий. 

Натриевите клъстерни соли също така се борят с нежеланите бактерии и вируси. (Ще обърнем повече внимание на това в отделна статия, специално по темата .) Коварните микроби като стрептококи не могат да станат резистентни или имунизирани към тях, както могат да станат към фармацевтичните антибиотици, така че клъстерните соли продължават да действат, докато пиете сок от стъблена целина с течение на времето. Минералните соли на сока от стъблена целина са в състояние да унищожат бактериалните, гъбичните и вирусните свръхрастежи, докато те преминават през тънките черва и дебелото черво и дори след като се абсорбират в кръвния поток и се изтеглят в черния дроб през чернодробната портална вена. По този начин те са невероятен антисептик, който подсилва имунната система на цялото ви тяло. 

Тези минерални соли също така са в състояние да подпомогнат черния дроб в производството на жлъчка. Това отчасти се дължи на факта, че клъстерните соли навлизат в жлъчката, за да я направят по-силна и отчасти на това, че сокът от стъблена целина подмладява черния дроб като цяло, позволявайки му да функционира правилно и да произвежда жлъчка по-ефективно. Това е един от аспектите, които правят сока от стъблена целина изключително полезен за черния дроб. 

Нека обобщим: натрият в сока от стъблена целина се седиментира в жива вода в целината. Вътре в тази жива вода се намират натриеви клъстерни соли, които са плътно свързани с нея. Така че клъстерните соли заобикалят и суспендират натрия, а самите те са и разновидности на натрия. Различните форми на натрия се превръщат в едно цяло и също така са отделни. Ето как е структуриран сокът от стъблена целина. Медицинските изследвания и науката все още не са установили това, защото не са се опитали да погледнат отвъд "целината има сол". Това не е толкова просто. Ако я анализират повърхностно, тя ще изглежда като сол. Ако я анализират по-задълбочено, ще могат да отделят и идентифицират различните разновидности на натрий в сока от стъблена целина. И тогава биха били по-близо до идентифицирането на всичко, което тези натриеви клъстерни соли правят за нашето здраве. 

Вместо да чакате десетилетия за тези медицински отговори, вие вече може да ги намерите лесно в книгата на Антъни Уилям “Medical Medium Celery Juice” (все още не преведена на български език). В тази книга ще разберете още повече за изненадващите и мощни ползи от натриевите клъстерни соли.

Вижте видеата на Антъни Уилям: 

 

Подобни публикации

[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.