Лечение на бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO)

Лечение на бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO)

Бактериалният свръхрастеж в тънките черва (SIBO) е широко разпространен проблем, който напоследък се превърна в популярна диагноза. Тази статия обръща внимание на основната причина за SIBO и разкрива осъществими стъпки, които можете да предприемете, за да се излекувате.

Истинската основна причина 

Ако получите диагноза SIBO, вашият лекар вероятно ще ви предложи да приемате антибиотик. За съжаление в много случаи всеки антибиотик, който използвате, ще предложи само временно облекчение. Въпреки че медицинските среди признават, че SIBO е бактериална инфекция, те не са наясно, че SIBO всъщност произлиза от хронични стрептококи в организма.

При много хора стрептококите се появяват в детството. Те може да бъдат предадени от родител при зачеването, така че бебето да се появи на бял свят с вече налични стрептококи в организма. Други могат да се заразят със стрептококи в детската градина, в училище или на други места. Стрептококите се предават лесно от един човек на друг и има много щамове, с които можете да се заразите.

През годините медицинските специалисти са се фокусирали върху стрептококите от група А и група В, които са две от осемте групи стрептококи, които науката и изследванията са признали публично в момента. Групите от А до Н обаче са само малка част от действителния брой групи стрептококи - в азбуката дори няма достатъчно букви, за да се класифицира броят на групите стрептококи. 

Състояния като инфекции на пикочните пътища (ИПП) и бактериална вагиноза също са резултат от стрептококи, но за тези проблеми често се обвинява неуточнена бактериална инфекция или инфекция с дрожди. За повече информация относно кандида прочетете в “Лечителят Медиум”. Дори някои лекари да са наясно, че тези състояния са свързани със стрептококи, те най-вероятно ще имат проблеми с наблюдаването на стрептококи. Ако стрептококът е бил в организма ви за продължителен период от време, може да стане почти невъзможно да се установи съществуването му в организма с наличните днес тестове.

В днешно време един от малкото случаи, в които лекарите и практикуващите специалисти търсят стрептококи, е когато жената е бременна или иска да забременее. Въпреки че лекарите и практикуващите лекари понякога могат да открият стрептококи чрез вагинален тест за стрептококи, тези тестове не са 100% сигурни. 

SIBO в организма

По настоящем много експерти предполагат, че SIBO често е просто проблем в чревния тракт на човека, но това не е така. Истината е, че SIBO може да присъства в тялото от устата чак до ректума. Това означава, че SIBO може да се открие в стомаха, дванадесетопръстника, тънките черва, дебелото черво, ректума и хранопровода.

Много медицински специалисти погрешно смятат, че бактериите се размножават предимно в чревния тракт. Те мислят така поради широко разпространеното, но неточно убеждение, че в тази област няма стомашна солна киселина. Те може да са скептични, че бактериите са в състояние да създадат хаос в стомаха, защото според тях именно там се намира стомашната солната киселина. Предположението е, че тази киселина би разградила и убила всички бактерии, включително стрептококите

Истината за стомашната солна киселна 

Медицинските общности все още вярват, че солната киселина е един киселинен разтвор. Истината е, че солната киселина е сложна смес от седем киселини. За първи път Антъни Уилям споделя тази информация в “Лечителят Медиум” и обръща внимание на въпроса още по-обстойно в “Помощ за черния дроб”

Лекарят може да ви каже, че имате достатъчно или силна солна киселина въз основа на резултатите от тестовете, но тези тестове не отчитат всичките седем компонента в сместа от солна киселина, защото медицинските общности не осъзнават съществуването на тази смес. 

Медицинските изследвания и наука са запознати най-вече с един от седемте елемента, които съставляват сместа. Следователно, ако този елемент, заедно с три от другите елементи, които съставляват част от сместа, са достатъчно налични, тогава тестът може да покаже, че имате достатъчно или дори много солна киселина, дори ако другите три елемента са силно изчерпани или напълно отсъстват. Когато само два или три от компонентите в сместа са в ниско ниво, бактериите няма да умрат, когато попаднат в стомаха ви. А това ви прави податливи към симптомите, свързани със SIBO и други проблеми с чревното здраве. 

Може би знаете, че бактериите могат да се движат и да пътуват из цялото тяло. Но това, което хората все още не знаят, е, че бактериите могат да се придвижват от чревния тракт обратно нагоре към стомаха, създавайки проблеми. Поради тази причина е изключително важно да изградите смес от стомашна солна киселина, за да можете да се излекувате от SIBO или да се предпазите от други проблеми с чревното здраве.

Някои хора, на които е казано, че имат достатъчно стомашна солна киселина, все още страдат от стомашни язви. В този случай това вероятно се дължи на факта, че един или повече критични елементи вече не присъстват в сместа им от стомашната им солна киселина. Бактериите, които създават тези язви, могат да се размножават, когато липсва мощна стомашна солна киселина, която да поддържа хармонията в червата. Независимо дали имате язва или просто искате да я предотвратите, изграждането на силна стомашна солна киселина е от решаващо значение.

Изграждане на стомашна солна киселина 

Много лекари препоръчват използването на антибиотици за лечение на SIBO, но тази практика може да засили стрептококите, които вече са в организма. Освен това антибиотиците могат да потиснат симптомите само за кратко време. Стрептококът може бързо да придобие имунитет към антибиотиците, а честата употреба на антибиотици може да доведе до агресивна, мутирала форма. Прекомерната употреба на антибиотици е довела до появата на редица различни разновидности на стрептококите

Преди десетилетия е имало само две групи стрептококи с малък брой щамове, свързани с всяка от тях. За съжаление тези групи стрептококи стават все по-устойчиви на антибиотици и сега групи А и В са се превърнали в групи от А до Z и т.н.. Освен това всяка от тези групи съдържа разклонения на мутирали щамове. Резистентните на антибиотици щамове могат да се задържат в организма с години, причинявайки акне, проблеми със синусите, инфекции на пикочните пътища, пневмония и дори апендицит. 

Не се притеснявайте, ако в миналото сте приемали антибиотици за проблеми, свързани със стрептококи. Антибиотиците могат да бъдат необходими в определени ситуации, но целта е да продължите да укрепвате имунната си система и да сваляте бактериалния товар от организма си, за да може той да бъде сведен до минимум, когато това е възможно.

Един от начините, по които можете да започнете да сваляте стрептококите в организма си, е като увеличите съдържанието на стомашна солна киселина. Това ще ви помогне да унищожите бактериите в стомаха си и всички бактерии, които може да се опитват да проникнат в стомаха ви. Солната киселина действа не само в стомаха, но и дълбоко в дванадесетопръстника и тънките черва (въпреки че това не е известно на медицинските среди). Някои от шестте неизследвани досега от всички седем киселинни смеси на солната киселина, отговарят за работата с имунната ви система, за да защитят места, различни от стомаха, като например дълбоко в тънките черва, където определени елементи от сместа на солната киселина работят за унищожаване на бактериите. 

Един прост и мощен начин за натрупване на солна киселина в организма ви е да пиете 0,5 л. чист сок от целина на гладно всяка сутрин. Минералните соли в целината помагат да се възстановят всички липсващи елементи в сместа от седем киселини, които съставляват стомашната солната киселина. След като киселината ви бъде подсилена, тя ще може да унищожи SIBO и да убие всички видове стрептококи. 

Минералните соли също така укрепват имунната ви система, тъй като някои клетки на имунната ви система намират огромна подкрепа от минералните соли в стъблената целина (подобни минерални соли се съдържат в стъблата на спанака, но това не означава, че стъблата на спанака могат да заменят това, което сокът от стъблена целина може да ви предложи). След като белите кръвни телца съберат тези минерални соли, те помагат за генерирането на химически съединения, които могат да избавят организма от SIBO. Ще минат стотици години, преди науката и изследванията да открият феноменалните начини, по които сокът от стъблена целина подпомага организма. 

Пренастройване на имунната ви система 

Когато работите за преодоляване на стрептококи, е важно също така да преструктурирате имунната си система. Това ще даде възможност на организма ви да създава нови химични съединения - такива, към които стрептококите не са имунизирани - които могат да унищожат бактерията и да я отстранят от организма. 

След като разберете, че диагнозата SIBO означава, че организмът ви се бори със стрептококи, може да сте в състояние да си спомните периоди в миналото, когато същата бактерия е причинявала други проблеми през годините: стрептококи в гърлото, подути сливици, инфекции на синусите, кистозно акне или инфекции на пикочните пътища. Научете повече за тези и други симптоми, като прочетете “Помощ за черния дроб”. Идентифицирането на това, което се случва в организма ви, напълно променя траекторията на оздравителния процес. То ви позволява да атакувате основната причина с увереност и прецизност, които иначе не бихте имали. 

Освен това, разбирането на истината, че стрептококът стои зад SIBO, всъщност започва да разгражда бактериите, които всяват хаос в организма ви. Може би знаете, че мислите ви влияят на имунната ви система, но това се засилва значително, след като узнаете точния виновник, причиняващ симптомите ви. (В този момент, благодарение на новопридобитите си знания, вие всъщност пренастройвате имунната си система, за да се справи по-добре с бацила).

След като разберете истината, започва процес на идентификация, при който клетките-убийци в тялото ви могат напълно да се свържат с патогена, който предизвиква симптомите или състоянията ви. Чрез честотите на мисълта имунната ви система може да модифицира, коригира, пренасочва и усвоява нова информация. Тези качества са само началото. Вашата имунна система може също така да преструктурира химични съединения - факт, на който науката и изследванията няма да се натъкнат в продължение на три или повече десетилетия. Лимфоцитите, подмножество на белите кръвни телца на имунната система, използват лечебната информация, която научавате и приемате, за да създадат ново химично съединение, което съответства на вашето разбиране за това, което се случва в тялото ви. Това развитие позволява на имунната ви система да преследва микроорганизми, които някога не са били засегнати от нейните защитни усилия. 

Страх от плодове

Хората често са неправилно съветвани да избягват плодове, ако се опитват да освободят тялото си от дрожди, плесени и бактерии или да се излекуват от симптоми и състояния като кандида и SIBO. За съжаление този неточен съвет може да доведе до силен страх от плодовете, които всъщност са от решаващо значение за истинското изцеление. (Научете повече за вредната тенденция на страх от плодове в “Лечителят Медиум”).

Някои хора не се чувстват в най-добрата си форма, когато започнат да консумират плодове. Те може да си мислят, че в тях има твърде много захар или че плодовете не са здравословни за тях. Истинската причина, поради която може да не се чувстват добре е, че плодовете са силно детоксикиращи и помагат да се освободим от токсините в тялото си. Това може да причини временен дискомфорт. Киселините, които естествено се съдържат в плодовете, разтварят бактериите, включително стрептококите. Зрелите банани с петна са особено силни за човек със SIBO, защото могат да задушат бактериите и да ги изтеглят от организма. Други подхранващи плодове са смокините, черешите, мангото и динята. Научете повече за чудодейните физически, емоционални и духовни лечебни свойства на различните храни в "Най-полезните храни".

Лечебни храни

Включването на някои прости билки в диетата ви може да помогне да се отървете от SIBO и да унищожите основния стрептокок. Някои особено мощни билки са розмарин, мащерка, градински чай, риган, магданоз и кориандър. Съществуват много начини за използването им:

  • Поръсете пресни билки върху всякакви готвени или сурови ястия, включително гуакамоле, хумус, салса или друг вид сосове.
  • Пийте чай от мащерка всеки ден. 
  • Риганът, пресен или под формата на капсули, е огромно оръжие срещу SIBO. 
  • Изцеждайте сок от магданоз и го комбинирайте със сок от стъблена целина (освен чистият сок от стъблена целина, който си правите всяка сутрин). Минералните соли в магданоза помагат за преборването на SIBO.
  • Яжте кориандър, който извлича тежките метали от организма и също помага за унищожаването на SIBO.

Лечебни хранителни добавки

Някои добавки могат да бъдат чудесно допълнение към лечебния протокол:

Препоръки за висококачествени хранителни добавки можете да намерите на страницата на Лечителя Медиум, в секцията предпочитани добавки

За повече предложения за хранителни добавки и лечение, които да помогнат за справяне със SIBO, разгледайте "Помощ за черния дроб".

Какво да избягваме

Ако страдате от SIBO, е изключително важно да избягвате шоколада, докато не изчистите стрептококите от организма си и не се излекувате напълно. Ако имате SIBO, но обожавате шоколад и не виждате как ще се откажете от него, намалете приема му, докато се излекувате, и изберете по-чист вариант без млечни продукти или преработени захари.

Как да продължим напред

Ако пътят към изцелението ви се струва непосилен, знайте, че можете да го извършите стъпка по стъпка и промяна към промяна. Промяната на начина на хранене и на живот може да бъде предизвикателство, затова е важно да проявите състрадание към себе си, докато преминавате през тези промени. По време на този процес никога не забравяйте тази основна истина: тялото ви обича и отчаяно иска да се излекува. То прави всичко по силите си, за да се случи това. Не забравяйте, че възстановяването на тялото ви изисква време, търпение и постоянство. Празнувайте всяка стъпка, която правите, и бъдете сигурни, че с точна информация и подходящи инструменти сте подготвени да се излекувате.

Подобни публикации

[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.