Множествената склероза (МС) е етикет, забулен в мистерия и объркване, който може да бъде разтърсваща диагноза. Страдащите от МС изпитват редица болезнени симптоми, които могат напълно да променят живота им. За щастие, това състояние не е нелечимо заболяване, при което имунната система атакува участъци от нервната обвивка, както смятат много добронамерени експерти. Истината е, че агресивните вируси и техните съпътстващи фактори са тези, които предизвикват много от симптомите на МС. След като разберете какво всъщност стои зад МС, можете да предприемете стъпки за излекуване. 

Истинското раждане на диагнозата МС

В миналото неврологичните състояния често са били приемани сериозно от медицинските специалисти само, ако лекарят е можел да види състоянието със собствените си очи. Например лекарят лесно е можел да види, когато някой страда от тремор или неволни автономни спазми и е смятал тези проблеми за неврологични. Ако обаче неврологичните проблеми на дадена жена, като например силна умора или повишена слепота, не са видими, на споделените от нея симптоми често не се вярва или не се гледа сериозно. Описанията на жените погрешно са били посрещани с презрение и недоверие.

Въпреки че жените са давали гласност на своите здравословни проблеми, едва когато мъжете започват да се оплакват от подобни неврологични проблеми, медицинските специалисти започват да обръщат сериозно внимание на тези симптоми. След като мъжете (които са били считани за честни и заслужаващи доверие в патриархалното общество) се оплакват от подобни симптоми, лекарите започват да се отнасят сериозно към тези здравословни проблеми. Прочетете за историята на МС и се запознайте по-добре с тази диагноза в книгата “Лечителят Медиум”.

Тя е вирусно заболяване

Когато са поставени първите истински диагнози за МС, предлаганите възможности за лечение са били ограничени, неподходящи и всъщност са довели до ненужно страдание на много хора. 

Истината, която не е известна на медицинската наука и проучвания е, че почти всеки неврологичен симптом произлиза от една група вируси - семейството на херпесните вируси. Съществуват някои видове бактерии, които могат да предизвикат мигновено подуване и възпаление на мозъка, но проблемът, който възниква, е поразително различен от неврологичните симптоми, които хората с МС, АЛС, лаймска болест и др. трябва да понасят. Научете повече за семейството на херпесните вируси тук.

Епщайн-Бар вируса спада към семейството на херпесните вируси и е виновникът, който често е отговорен за МС. Обикновено обаче са замесени и други съпътстващи фактори, включително токсични тежки метали, като живак, мед, алуминий, олово, никел, арсен, кадмий, хром, сплави и стомани, или опасни химикали, като пестициди, хербициди, фунгициди, родентициди и ДДТ. Тези токсини могат да подхранват и поддържат многобройните щамове на Епщайн-Бар и други херпесни вируси, които предизвикват неврологични симптоми. Медицинската наука и проучванията все още не са наясно, че съществуват над 60 щама само на Епщайн-Бар вируса, факт който се разглежда подробно в книгата "Изцеление на щитовидната жлеза".

Мозъчни белези

Често на ядрено-магнитния резонанс или компютърната томография на човек, който е диагностициран с МС, се вижда мозъчна лезия. Важно е да се отбележи, че милиони хора, които не са диагностицирани с МС, живеят живота си с безвредни белези в мозъка, за които изобщо не подозират. Тези изменения могат да бъдат причинени от редица неща, които не са проблемни и не предизвикват никакви проблеми, включително кристализация, калцификация или белези от удар по главата преди много години, които може да не ви причиняват никакви проблеми. 

Ако обаче се борите със скованост, слабост, изтръпване, замъглено зрение или друг симптом, свързан с МС, може да ви бъде поставена неточна диагноза за МС. Често срещано явление е да имате безвредни белези върху мозъка си. Днешните магнитно-резонансни томографи дори не могат да уловят всички маркировки, които имаме - ще минат 20-30 години, преди тези машини да могат да сканират мозъка с необходимата точност. 

Ако някога ви бъде направен ядрено-магнитен резонанс или компютърна томография с контраст, не забравяйте да останете хидратирани и да добавите малко повече вода с лимон или лайм в ежедневието си за определен период от време. Контрастът съдържа тежки метали и е важно да изхвърлите тези токсини от кръвообращението и органите си. Можете също така да помислите за ежедневно пиене на смути за детоксикация от тежки метали

Дори и да не проявявате симптоми, може да ви кажат погрешно, че имате МС, ако при сканиране се открият забележими белези по мозъка. Тези белези (които може да имате от раждането или от детството и които могат да са отлагания на тежки метали или мононатриев глутамат) рядко са свързани с МС. Съществуват уникални случаи, при които вирусното възпаление води до образуване на тежки джобове и лезии в мозъка, заедно с увредени нервни обвивки и нервни окончания, и всичко това може да предизвика симптоми, свързани с МС. Но тези случаи са редки.

Ако страдате от симптоми на МС, вероятно Епщайн-Бар вируса отделя голямо количество невротоксини. Невротоксините са вреден страничен продукт, който се създава, когато вирусът се храни с токсин, например тежък метал. Този вреден вторичен продукт може да наруши способността на неврологичната система да функционира и да предизвика симптоми на МС. Това може да се случи, независимо дали имате лезии или белези по мозъка. 

При някои хора симптомите на МС се проявяват поради комбинация от вируси, като щам на Епщайн-Бар, херпес зостер и HHV-6. Други фактори, които могат да допринесат за това, са недостигът на В-12 и проблеми с метилирането. Независимо от конкретната комбинация от вируси и проблеми, с които се сблъсквате, вероятно в организма ви се движи изобилие от невротоксини, които създават пълен хаос.  Можете да научите повече за това как вирусите влияят на организма и създават много мистериозни заболявания в книгата "Изцеление на щитовидната жлеза".

Тенденцията за лаймска болест

Днес на все по-малко хора се поставя диагноза МС или ако в миналото им е била поставена такава, сега тя се променя на друга диагноза. Това до голяма степен се дължи на факта, че широк спектър от симптоми сега погрешно се вкарват в диагнозата лаймска болест. Броят на новите диагнози за МС намалява, докато броят на диагнозите за лаймска болест продължава да расте, и тази тенденция ще продължи още известно време. 

Тъй като много хора, които имат симптоми на МС, може да са получили и диагноза лаймска болест или може да получат такава диагноза в бъдеще, е важно да знаете истината за лаймската болест. Около това заболяване има толкова много дезинформация. 

Около раждането на диагнозата лаймска болест редица невероятни лекари единодушно и точно признават, че тя е вирусна. В началото на 70-те години на миналия век обаче не е имало антивирусни фармацевтични продукти, които да лекуват вирусите. Имало е обаче стероиди и антибиотици, така че след като специалистите са се придържали към погрешното схващане, че лаймската болест е бактериална, пациентите са започнали да получават рецепти, които всъщност не са били насочени към истинската причина за това заболяване - вирусите. 

Блестящите лекари, които са казвали на пациентите си истината, че лаймската болест е вирусна болест, са нямали никакви лекарства, които да предложат. Ако пациентът е бил предложил на някой от тези лекари да лекува вирусната му болест с антибиотици, лекарят вероятно е щял да възрази, твърдейки, че лечението на вирусна инфекция с антибиотик ще влоши състоянието на пациента. 

Тази информация е вярна и днес и е една от причините близо 85 % от хората, страдащи от лаймска болест, да се влошават, когато лекуват вирусното си заболяване с антибиотици. Останалите 15% от страдащите могат да се подобрят, но това вероятно се дължи на алтернативните лечения, които те включват в своя лечебен план, като интравенозна терапия с витамин Ц и някои полезни хранителни добавки като котешки нокът

През последните три десетилетия многократно е изтъквана стойността на хранителни добавки като котешки нокът пред многобройни лекари, занимаващи се с лаймска болест, и тази информация най-накрая започва да се разпространява в тази област. Има многобройни случаи на страдащи от лаймска болест, чийто живот се е променил, след като са преустановили приема на антибиотици и са започнали истински антивирусен протокол. Тъй като МС, подобно на лаймската болест, се причинява от вируси, които опустошават организма, антибиотиците трябва да се избягват, а вместо тях да се прилага антивирусен протокол. Научете повече в главата "Лаймска болест" на книгата “Лечителят Медиум”.

Стъпки, които да предприемете

Огромното количество невротоксини в организма може да доведе до толкова силно възпаление на нервите, че те да изсъхнат и да се напукат. Ако нервната система на някого е в състояние на пълен безпорядък и ако той не осигурява на организма си храни и хранителни добавки, които да му помогнат да се пребори с нашествениците и токсините, които причиняват проблемите, той може да се окаже в положение на много страдания и да му се предписват имуносупресивни лекарства.

Имуносупресивните лекарства разрушават имунната система, така че ако някой приема някои от тези лекарства, е изключително важно да внесе определени храни и хранителни добавки, които укрепват имунната система. Ако някой страда от остри пристъпи, лекарят му вероятно ще предпише стероид за намаляване на възпалението, но доставчикът няма да може да сподели информацията, която ще позволи на някого да преодолее тези пристъпи завинаги. 

Полезни хранителни добавки и чайове 

Когато става въпрос за лечение на МС, има някои хранителни добавки, които помагат за борба и изкореняване на вирусите в организма. Две от тях са изключително важни: 

Допълнителните препоръчителни добавки включват:

Допълнителни добавки, които да вземете предвид, са: 

Ако се интересувате от конкретните добавки и чайове, които Антъни Уилям препоръчва, разгледайте блога на prirodnik.com или прочетете в книгите на Лечителя Медиум

Полезни храни 

Да се уверите, че диетата ви включва изобилие от животворни, борещи се с болестта храни, е друг важен компонент за лечението на МС. 

Дивите боровинки са основна храна, която трябва да консумирате, докато се лекувате от МС. Те съдържат редица ползи за здравето, включително възстановяване и успокояване на нервите. Дивите боровинки заедно със спирулина и сок от ечемичена трева на прах са три от петте най-мощни храни, които помагат за извличането на тежките метали от организма. Редовното включване на всичките пет храни за детоксикация от тежки метали може да бъде невероятно полезно за всеки, който се възстановява от МС. Ежедневното пиене на смути за детоксикация от тежки метали е един от начините да постигнете това. 

Други полезни храни, които да включите, са плодове, зелено глухарче, спанак, мащерка, зелена салата, куркума, корен от репей, авокадо, конопено семе и орехи (но поддържайте ниско съдържание на мазнини в диетата). Опитайте също така от време на време да похапвате шепа обелени, изсушени динени семки, за да получите мощна лечебна подкрепа. 

Едно вкусно и подхранващо ястие може да бъде малко гуакамоле, увито в зелена салата. Друг прост, подкрепящ вариант е супа от картофи или сладки картофи. Добавете моркови, лук, чесън, целина и всякакви вкусни зеленчуци или билки, които харесвате. Можете да получите изобилие от ползи от ежедневната консумация на тази супа.

Освен това започнете да консумирате сокове, като например сок от стъблена целина, джинджифил с куркума и сок от пшенична трева. Полезно е всеки ден да следвате сутрешния режим за помощ на черния дроб, който Антъни Уилям описва в "Помощ за черния дроб".

Храни, които да избягвате 

Премахването на храните от диетата ви, които подхранват вируси като Епщайн-Бар, може да бъде важна част от пълното излекуване от МС. Някои от най-важните храни, които трябва да избягвате са:

  • Яйца
  • Млечни продукти
  • Глутен
  • Царевица
  • Масло от канола
  • Натриев глутамат, естествени аромати и лимонена киселина

Ако сте диагностицирани с МС, вашият лекар може да ви препоръча изобилие от протеини, тъй като те поддържат мускулната сила. Но е изключително важно да разберете, че приемът на много чисти въглехидрати (за което ще намерите повече в “Помощ за черния дроб”), а не на протеини, е по-важен и всъщност ще ви помогне да изградите мускули. Докато работите по възстановяването си от МС, консумирайте изобилие от богати на въглехидрати плодове и зеленчуци, както и много зеленолистни зеленчуци, за да поддържате силата си и да се лекувате. В същото време ограничете животинските протеини до един път на ден или по-малко, когато е възможно. През периода, в който работите за излекуване на тежки неврологични симптоми, е идеално да намалите животинските протеини и да приемате повече лечебни плодове, зеленолистни и зеленчуци. Прочистването 3:6:9 би било чудесно в подкрепа на това.

Как да продължим напред

През годините Антъни Уилям е помогнал на много хора да преодолеят множествената склероза и неврологичните симптоми от всякакъв вид. Дори и да страдате от много години, от решаващо значение е да запазите вярата в способността на тялото си да се излекува. Можете да преодолеете хроничната болка, треперенето, слабостта, умората и каквито и да било други симптоми, с които се борите. 

Докато се борите ден за ден и прилагате лечебен план от полезни, антивирусни хранителни добавки и подхранващи сокове и ястия, опитайте се да запазите вярата си. Празнувайте, когато всеки симптом олеква и се лекува и знайте, че тази информация е винаги тук, за да се връщате към нея и да намирате насърчение. Изцелението не винаги е лек и кратък път. То често е три стъпки напред и две назад. Въпреки че оздравяването не е линейна зависимост, вие ще се движите напред, докато учите и прилагате споделената тук информация.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.