Метилиране и генна мутация

Метилиране и генна мутация

Вие или ваш близък сблъсквали ли сте се с диагнозата мутация на гена MTHFR? В наши дни се провеждат специални курсове за тази генна мутация, но информацията, която се споделя, е фундаментално погрешна. Всъщност не съществува такова нещо като мутация на гена MTHFR и дезинформацията по тази тема пречи на хората да получат правилните отговори на здравословните си проблеми. Въпреки че първоначално лекарите диагностицират само една мутация на гена MTHFR, сега има различни диагнози за мутацията на този ген, които могат да ви бъдат поставени, и докато тази дезинформация продължава да се налага, ще се създават все повече и повече мутации на гена MTHFR.

Това, което трябва да знаете е, че ако сте дали положителен резултат за мутация на гена MTHFR, има друг проблем, който предизвиква резултата от теста. Вашият ген не е мутирал. В името на вашето здраве и здравето на вашите близки е важно да знаете истината за тази погрешна теория и да продължите напред след като я осъзнаете. Антъни Уилям подробно обяснява тази истина в "Помощ за черния дроб" и как можете да се излекувате. Тъй като мутацията на гена MTHFR всъщност не е генетичен проблем, основната причина, която може да предизвика много симптоми и заболявания, може да бъде излекувана.

Кой е виновен?

Ако имате автоимунно заболяване, най-вероятно някой лекар или специалист с добри намерения ви е казал, че тялото ви атакува само себе си. Това убеждение произтича от медицинските изследвания и медицинската наука, които не са наясно с истинските първопричини за тези мистериозни заболявания. Ако искате да научите повече за хроничните заболявания и дезинформацията около автоимунните заболявания, разгледайте първата книга на Антъни Уилям "Лечителят Медиум".

За съжаление това не е единствената игра на обвинения, която се случва в медицинските среди в наши дни. Неправомерно се обвиняват и гените на хората. Ако страдате от мистериозно заболяване с неизвестни причини, може да са ви казали, че имате "лоши гени", "дисфункционални гени", "генна мутация" или "дефектни гени". Отново вината пада върху вас и вашето тяло, защото медицинските изследвания и медицинската наука все още не са намерили истински отговори за тези здравословни проблеми.

Темата за генните мутации става все по-популярна и е изключително важно, вие и вашите близки, да не станете жертва на обвинението, което се хвърля върху гените ви. Добронамерени лекари и специалисти се увличат по тази идея, че има връзка между здравословните проблеми на хората и техните гени. Лесно е да се вгледате в наследствените черти, предавани от поколение на поколение и да започнете да вярвате, че гените ви играят роля за здравословните проблеми, с които се сблъсквате. Да, майка ви, дядо ви или други членове на семейството ви може да изглеждат като вас и дори да проявяват сходни здравни симптоми, но това не означава, че гените ви са свързани с хроничните заболявания, които ви тормозят! Ако това вредно, погрешно схващане продължи да се разпространява, следващите поколения ще вярват, че всички техни хронични заболявания произтичат от проблеми, свързани с гените и ще бъдат похарчени милиарди долари за изследване на тази погрешна идея, докато хората продължават да боледуват все повече и повече.

Какво представлява мутацията на гена MTHFR?

Ако вашият лекар или специалист ви каже, че имате мутация на гена MTHFR, той най-вероятно ще ви обясни, че това означава, че организмът ви не е в състояние да преобразува фолата или фолиевата киселина в използваема форма. Те могат също така да отбележат, че организмът ви изпитва затруднения с някои важни процеси на преобразуване и метилиране. В това твърдение има известна доза истина, но неспособността на организма ви да преобразува, метилира или детоксикира правилно няма нищо общо с проблема с генната мутация.

Понастоящем медицинската наука предполага, че някои хора имат мутирали гени, които вече не произвеждат необходимия ензим (метилентетрахидрофолат редуктаза), необходим за функции като производството на глутатион и лесното усвояване на фолат и фолиева киселина. Това не е вярно. Има и друга причина, поради която може да не метилирате правилно и тя не е във вашите гени.

Истината за гените

Гените в телата ни имат многобройни цели и действат по многобройни начини, но те никога не могат да мутират. Изключително важно е да разберете това - вашите гени не могат да мутират. Ако даден ген взаимодейства със някакъв вид замърсител, той може да не функционира толкова добре, но все пак технически няма да мутира. Ако някога ви бъде поставена диагноза за мутация на гена MTHFR, знайте, че вашият ген не е мутирал и дори не е проблемен. Нещо друго в тялото ви предизвиква дефектния тест за мутация на гена MTHFR.

Тест за мутация на гена MTHFR

Тестът за мутация на гена MTHFR понастоящем е в начален стадий на развитие и не е толкова точен, колкото смята медицинската общност. Ако решите да си направите теста, е важно да знаете какво наистина означават резултатите от него за вас и вашето здраве. Тестът за мутация на гена MTHFR, подобно на теста за антинуклеарни антитела (ANA) и теста за С-реактивен протеин, е само основен тест, който разкрива възпаление в организма. Въпреки че този тест се провежда под прикритието на генен тест и се изследва истински ген, в крайна сметка той е в състояние да покаже само дали има възпаление в организма. За щастие, след като сте наясно, че тестът е погрешен и има друга причина, поради която тестът ви е положителен, можете да предприемете необходимите стъпки, за да започнете да се лекувате.

Обърнете внимание на черния дроб

Ако са ви казали, че имате генна мутация, вече можете да не обръщате внимание на тази информация. Тя не е точна. В действителност е много вероятно да имате проблем в черния дроб. Препоръчваме ви да прочетете "Помощ за черния дроб", за да се снабдите с истината за това, какво се случва в тялото ви и как можете да се излекувате, и да предотвратите бъдещи заболявания. Възможно е да има проблем и в чревния тракт, но обикновено основният проблем е в черния дроб. Възпалението, което предизвиква положителен тест за мутация на гена MTHFR, се дължи на токсичен вторичен продукт, който причинява хаос при преминаването си от черния дроб в кръвния поток. Това може да играе роля в образуването на анормални нива на хомоцистеин. Обикновено в черния дроб се намират вируси, тежки метали или комбинация от тях, които произвеждат токсични странични продукти. Тъй като количеството на страничните продукти се увеличава с течение на времето, черният дроб става все по-неефективен и постепенно спира да пречиства кръвта. В крайна сметка тази "мръсна" кръв пречи на правилното метилиране или на преобразуването на фолат или фолиева киселина. Независимо дали сте с нормално или наднормено тегло, дали се чувствате здрави или зле, диагнозата мутация на гена MTHFR означава, че черният ви дроб показва признаци на износване и се нуждае от подходяща подкрепа и грижи.

Проблеми с метилирането

Метилирането е свързано с преобразуването и разграждането на важни химикали, химични съединения и фитохимикали, които се получават от източници като храната, която ядем, чистата вода, която пием, и слънчевата светлина, която поемаме. Разграждането на химикалите на още по-малки химикали е много обширен процес и обяснението на метилирането, дадено от лекар или практикуващ лекар, дори няма да започне да разглежда сложността на химичните разграждания в организма. Огромното количество химикали, които имаме в тялото си, все още е загадка за медицинските изследвания и медицинската наука. Медицинската наука също така смята, че черният дроб отговаря само за четиристотин-петстотин химически реакции, които ни помагат да сме живи и здрави, но в действителност има хиляди химически процеси, които все още не са открити. Много от тези неизвестни химически реакции играят роля в процеса на метилиране в организма.

Ако имате положителен резултат от теста за мутация на гена MTHFR и вашият лекар или специалист предположи, че имате проблем с метилирането, той може да е прав. Но проблемът с метилирането не е свързан с генна мутация, както може да се предположи. Всъщност, ако предприемете необходимите стъпки, за да промените проблемите си с метилирането, вече няма да давате положителен резултат на теста за генна мутация на MTHFR. Оздравяването на черния дроб и пречистването на кръвта са две важни части от решаването на проблемите с метилирането. Понижаването на вирусния товар, който създава токсични вторични продукти в черния дроб, е друга важна стъпка. Можете да научите повече за това в книгите "Лечителят Медиум" и "Най-полезните храни". Можете също така да прочетете повече в статиите в блога ни "Епщайн-Бар вирус (част първа)", "Епщайн-Бар вирус (част втора)", "Херпесни вируси" и "Смути за детоксикация от тежки метали". Ако действително мутиралият ген причиняваше проблемите, никога не бихте могли да промените резултатите от теста за генна мутация, но тъй като той е причинен от друг проблем, е възможно да се излекувате и да обърнете резултатите от теста.

Ако резултатите от теста за мутация на гена MTHFR са отрицателни, е възможно все още да имате проблеми с метилирането. Понякога тестът е в състояние да идентифицира възпаление, а друг път няма да разпознае възпаление дори във възпален организъм. Дори най-висококачествените медицински тестове невинаги са съвършени и е важно да вземете предвид всичките си здравословни симптоми, когато преценявате дали се нуждаете от помощ за метилирането.

Подкрепа за метилирането

Илеумът, който се намира непосредствено след тънките черва, съдържа "повърхностни биотици" - това е името, което Антъни Уилям им дава, след като ги извади на бял свят за първи път пред широката публика. Повърхностните биотици са мощни пробиотици, които могат да се набавят от консумацията на някои прясно подбрани органични храни. Плодовете от биологична овощна градина или зеленчуците от собствената ви биологична градина са идеални примери. Тези пресни, неизмити продукти съдържат микроорганизми, които помагат на вътрешния ви процес на метилиране, като произвеждат биодостъпен витамин Б12. Микроорганизмите попадат в илеума и могат да подпомогнат метилирането по мощен начин. Ако търсите начини да подпомогнете процеса на метилиране в организма си, опитайте да си наберете органични зеленчуци от градината на приятел или да потърсите органични продукти на местния фермерски пазар.

Основни вирусни инфекции

Вирусите играят роля в многобройни заболявания, включително лаймска болест, ревматоиден артрит, множествена склероза, екзема, синдром на хроничната умора и много други. Можете да научите повече в книгата "Лечителят Медиум”. При всички тези здравословни състояния вирусите попадат в черния дроб и освобождават токсичен страничен продукт. В резултат на това е вероятно, ако сте диагностицирани с лаймска болест или друго хронично заболяване, свързано с вируси, да предизвикате и положителен резултат за мутация на гена MTHFR. Отново е важно да запомните, че това не означава, че имате генна мутация. Проблемите с метилирането и хомоцистеина, които може да изпитвате, са резултат от вирусен страничен продукт, който запушва черния дроб и попада в кръвния поток. Мисълта, че имате мутирал ген, никога няма да ви помогне да се излекувате от лаймска болест, множествена склероза, екзема, псориазис, саркоидоза, колит или друго хронично заболяване, но познаването на истината може да ви помогне да започнете да възвръщате здравето си. Ако сте загрижени за проблемите с метилирането или детоксикацията, кажете на лекаря си, че смятате, че може да имате проблеми с вируси на ниско ниво в черния дроб, които предизвикват симптоми и създават токсичност на кръвта. Като използвате информацията, която научавате тук, и работите с квалифициран лекар, може би ще успеете напълно да обърнете всички свързани с вирусите здравословни проблеми и проблеми с метилирането, които изпитвате.

Дезинформацията пречи на изцелението

Мисленето, че имате генна мутация, когато това не е така, може да бъде изключително вредно и да ви попречи да се излекувате истински. Тази вредна идея може да се настани в подсъзнанието ви и да окаже пагубно въздействие върху имунната ви система. Ако са ви казали, че имате генна мутация, важно е да осъзнаете, че това е погрешна, невярна информация. Това осъзнаване играе важна роля, за да можете наистина да започнете да се лекувате.

Стъпки с които да започнете

Ако сте си направили тест за мутация на гена MTHFR, който е дал положителен резултат, знайте, че можете да започнете да се лекувате от здравословните проблеми, които са предизвикали този резултат. В крайна сметка може дори да успеете да изненадате лекаря си, като си направите втори тест за мутация на гена MTHFR, който да се окаже отрицателен! Намаляването на вирусния товар в организма, почистването на черния дроб и пречистването на кръвта са три важни стъпки, които трябва да предприемете, когато започнете да се лекувате и да запалите способността на организма да метилира. Запълването на диетата ви с подходящи храни и добавянето на висококачествени хранителни добавки може да изиграе важна роля в този процес. Много е важно да прочетете “Помощ за черния дроб”.

Лечебни хранителни добавки и чайове

Приемането на антивирусен протокол може да бъде подкрепяща първа стъпка. Приемането на висококачествена добавка с цинков сулфат може да бъде от голяма полза. Вашият лекар или специалист може вече да е препоръчал приемането на хранителна добавка метилфолат за подпомагане на проблемите с метилирането, но метилфолатът действа само ако включите в ежедневието си и хранителна добавка Б12, която съдържа аденозилкобаламин. Приемането на достатъчно количество висококачествен витамин Ц е ценно поради способността му да детоксикира кръвта. Л-лизинът е друга чудесна хранителна добавка, която помага за понижаване на вирусния товар в организма. Други хранителни добавки, които могат да бъдат полезни за вас, включват капсули с масло от риган, маслинов лист, котешки нокът, бял равнец и маточина. Чай от мащерка, чай от цветове на червена детелина и чай от листа на коприва могат да бъдат невероятно лечебни.

Лечебни храни

Дивите боровинки са невероятно средство за прочистване и оздравяване на черния дроб. Сокът от стъблена целина също е феноменален за това. Половин литър лимонова вода два пъти дневно могат да окажат дълбока подкрепа на черния дроб и метилирането. Опитайте да включите в някои от храненията си и сладки картофи и зимни тикви. В допълнение към включването на подкрепящи храни в диетата ви е важно да премахнете храните, които не служат на тялото ви добре, по време на лечебния процес. Опитайте се да изключите млечните продукти, яйцата и пшеницата.

Намаляването на мазнините в диетата ви е важна стъпка, която трябва да предприемете по време на лечението на черния дроб. Когато намалите приема на мазнини, на черния дроб не се налага да създава толкова много жлъчка, за да разгражда храната, и разполага с повече време и енергия, за да освободи организма от отровите, които допринасят за проблемите с метилирането и други симптоми. Ако се храните с месо, опитайте се да намалите количеството на животинските протеини, които консумирате. Ако успеете да ограничите консумацията на животински протеини до един път дневно, за определен период от време, в идеалния случай на вечеря, черният ви дроб вероятно ще успее да се подобри по-бързо. Най-добре е да използвате източници на животински протеини с по-ниско съдържание на мазнини, например дива сьомга или друга дива риба. Ако диетата ви е на растителна основа, опитайте се да поддържате ниско съдържание на мазнини в храната си, като ядки и авокадо, и да внасяте повече пресни плодове и зеленчуци. След като намалите приема на мазнини, черният дроб може да се пречисти, възстанови и да помогне за преодоляване на проблемите с метилирането. Разгледайте рецептите в нашия блог за някои вкусни, лечебни и нискомаслени идеи за хранене. Петте храни за детоксикация от тежки метали са много полезни и при проблеми с метилирането.

Как да продължим напред

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да се освободите от дезинформацията, която може би ви е възпрепятствала да се излекувате. Въпреки че нямате генетична мутация, може да имате проблеми с преобразуването и метилирането, които могат да бъдат разрешени чрез избор на диета, подходящи добавки, търпение и вяра в чудодейната способност на тялото ви да се излекува.

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.