Проблеми с жлъчката, червата и наднормено тегло

Проблеми с жлъчката, червата и наднормено тегло

Проблемите с червата, жлъчката и наднорменото тегло са изключително често срещани в наши дни и в много от случаите човек може да страда от проблеми и в трите области. Има причина за това: всички тези здравословни проблеми се коренят в черния дроб. Изненадани ли сте? Може би сте чували много различни теории за причините за проблемите с червата, жлъчката и наднорменото тегло, но едва ли някога сте чували да се намесва черният дроб. Това е така, защото тази информация все още не е открита от науката. Нека разгледаме по-отблизо какво се случва в черния дроб, за да се породят тези проблеми. 

Когато черният дроб е отслабен, претоварен и със забавени функции, могат да се появят безброй симптоми и състояния, включително проблеми с червата, теглото и жлъчния мехур. Това, което се случва е, че с течение на времето черният дроб буквално се загрява все повече и повече, защото е претоварен от патогени, токсини, адреналин и твърде много мазнини в диетата. Съществуват стотици така наречени "вредители на черния дроб", които могат да натоварят черния дроб. Антъни Уилям ги разглежда подробно в книгата “Помощ за черния дроб”, както и начините, по които можете да излекувате тези здравословни проблеми. 

Когато черният дроб прегрее, освен всичко друго, той спира да произвежда и жлъчка, което означава, че тази жлъчка не може да разгради мазнините, които приемате, независимо дали са здравословни или нездравословни мазнини и дали са от растителни или животински източници. Тъй като жлъчката не си върши работата, от вашата стомашна солна киселина се изисква да върши повече работа, отколкото трябва по принцип. (Науката все още не знае това, но стомашната киселина всъщност е съставена от комбинация от седем киселини, а не само от една). Стомашната киселина разгражда белтъчините, а при необходимост може да разгради и някои мазнини, но жлъчката е тази, която трябва да върши тази работа. 

Пробив в чревната пропускливост

Тъй като жлъчният сок е отслабен, стомашните ви жлези работят усилено, за да произвеждат повече HCL, за да се справят с това, което жлъчния сок не може да направи. Но това свръхпроизводство означава, че в крайна сметка HCL започва да прегаря и отслабва. А това е лоша новина, защото HCL е първата защитна линия на храносмилателния тракт. 

Когато HCL не е толкова силна, патогени като бактерии или вируси се промъкват през нея и могат да започнат да се размножават и да растат на колонии в червата ни. Освен това HCL не може да разгражда толкова добре хранителните мазнини (това дори не би трябвало да е основната ѝ задача), така че тези непреработени мазнини преминават и започват да се прилепват към части от чревния тракт и дебелото черво. 

И познайте кой обича тези непреработени мазнини? Всичко, което е вредно за организма ви! Лоши микроорганизми, гъбички и бактерии, клостридиум дефициле (c-diff), стрептококи, стафилококи, ешерихия коли и др. С течение на времето тези патогени се разрастват и се преместват в различни части на тялото, а това води до почти всички здравословни проблеми. Това води и до автоимунни заболявания. Научете повече за това какво наистина се случва при автоимунните заболявания в книгите на Антъни Уилям "Помощ за черния дроб" и "Изцеление на щитовидната жлеза", включително за истинските, неразкрити причини за стотици симптоми и заболявания, които все още не са известни на медицинската наука и изследвания или са получили неточна и подвеждаща диагноза.

След това тези патогени се развиват и хората се оказват с редица здравословни проблеми и симптоми и евентуално с диагноза, например свръхрастеж на бактерии в тънките черва (SIBO), който всъщност се причинява от бактерията стрептокок. Науката и проучванията все още не знаят, че именно стрептококът причинява SIBO и че той се повишава в червата, излива се в лимфната система и накрая се загнездва под кожата, причинявайки акне. Стрептококът е неизвестна причина и за всякакви други проблеми, включително инфекции на пикочните пътища, свръхрастеж на кандида, болки в гърлото, болки в синусите и запушвания, ечемик и много други. Друг пример е, когато на хората се поставя диагноза колит - това всъщност е неоткрит щам на херпес зостер в лигавицата на чревния тракт (има над 30 разновидности на херпес зостер, но медицинската наука е открила само една). Той причинява възпаление в дебелото черво. В "Помощ за черния дроб" можете да намерите списък с диагнози, а след това и стъпките, които трябва да предприемете, за да се излекувате, включително храните, които трябва да консумирате и дозировките на хранителните добавки за всеки проблем.

Науката и проучванията все още не знаят много за червата. Имаме хирурзи, които могат да отварят и изрязват неща, но вътрешността на чревния тракт просто не е добре проучена. Има толкова много неща, които не са известни на медицинските и здравните общности, че е изключително важно да се подготвите и да станете експерт по това, което наистина се случва в тялото ви. 

Отслабени защитни сили

Стресът е още едно препятствие за вашето здраве, черния дроб и червата ви. Надбъбречните ви жлези изпомпват адреналин, когато сте подложени на твърде голям стрес и се справяте с възходите и паденията в живота. Чакането повече от два-три часа, за да се храните, също предизвиква отделянето на адреналин (можете да прочетете за това в книгата “Помощ за черния дроб”). Черният ви дроб трябва да поеме целия този адреналин - още едно бреме за този и без това претоварен орган. Адреналинът попада и в стомаха, като отслабва стомашните жлези, които произвеждат HCL. 

Ако се разхождате със слаби или ниски нива на HCL, ще имате проблеми с патогените. Да речем, че се храните в ресторант и готвачът има активен вирус на Епщайн-Бар (както при много хора). Капка пот на готвача може да попадне върху ястието ви и когато го изядете, също да се заразите с вируса на Епщайн-Бар. Ако черният ви дроб е слаб, жлъчният ви сок е слаб и в резултат на това HCL ви е слаба, няма да можете да се преборите с вируса. Вирусът ще се настани в червата ви, където ще продължи да причинява здравословни проблеми. Или пък отваряте вратата на лекарския кабинет и прихващате стафилокок. Толкова е лесно да се сблъскате с тези неща в ежедневието, поради което е още по-важно да знаете как да се защитите и предпазите, така че да сте подготвени да посрещнете патогените и стреса в света, в който живеем. 

Изводът е, че искате HCL да е силна, искате жлъчният ви сок да е силен, искате черният ви дроб да е силен. Това ще спре появата на болести в червата ви, независимо дали става въпрос за SIBO, целиакия, болест на Крон, колит и всичко останало, което се случва в чревния тракт - включително рак на дебелото черво. Изключително важно е да се грижите за черния си дроб, така че да изградите добър жлъчен сок и добра стомашна солна киселина, а след това всичко ще стане по-силно и по-здраво. 

От какво страда жлъчният мехур

Жлъчният мехур е тясно свързан с всичко това, и по-специално със здравето на черния дроб. Първо, да изясним въпроса за чернодробните камъни. Научете пълната истина за камъните в черния дроб и други митове за черния дроб в книгата “Помощ за черния дроб”. Черният дроб изобщо не произвежда камъни (въпреки че жлъчният мехур произвежда камъни в жлъчката). От една страна, черният дроб е твърде горещ, за да се създаде камък. Освен това пътищата на жлъчния сок, които излизат от черния дроб, са наистина тесни. Камъкът никога не би могъл да премине през тези канали, при всички положения ще се заклещи. В световен мащаб милиони хора постоянно ще се нуждаят от операция на черния си дроб. Всички тези приказки за промивки на черния дроб просто не са верни, просто не работи така.

Това, което се случва, е, че черният дроб е естествено по-топъл орган в тялото. Но когато той става все по-токсичен, става все по-горещ - все едно да наливаш бензин в огъня. Билирубинът и холестеролът в черния дроб се смесват с токсини като тежки метали; пестициди; ежедневни битови химикали, освежители за въздух и конвенционални почистващи препарати; фармацевтични продукти, които използвате сега, използвали сте преди години или консумирате чрез питейната вода; дим от цигари, огнища или газови скари; фунгициди; алкохол; наркотици за развлечение и много, много други. 

Всъщност ние съхраняваме токсини и отрови, които водят началото си още от индустриалната революция - около 1800 г. Отровите от химически съединения и токсични тежки метали, които хората са започнали да използват по време на индустриалната революция, са се предавали от поколение на поколение. Някои токсични тежки метали, като живака, се предават в продължение на 2000 години. 

Ние се раждаме с тези токсини в нас. И след това събираме още. В телата ни има всякакви токсични съставки, които се съдържат във фармацевтичните продукти. Всички сме консумирали преработени храни през живота си. Пръскаме тревните площи, парковете и храната си с пестициди, хербициди и инсектициди. Това са още от причинителите на проблеми с черния дроб, за които споменах по-рано.

Всичко това създава утайка в горещия ви черен дроб и тя се смесва с билирубина и холестерола и отива нагоре в жлъчния мехур. Жлъчният мехур е естествено по-хладен - около него има тънка обвивка от течност, която го охлажда. Когато горещата утайка от черния дроб се охлади, тя образува камъни в жлъчния мехур. Прочетете "Помощ за черния дроб" за повече информация относно лечението на камъни в жлъчката или инфекции на жлъчния мехур. 

Науката и изследванията няма да открият какво се съдържа в утайката, факта че тя е пълна с токсични тежки метали, химикали и други отрови, поне още около 200 години. Ако се направи анализ на утайката в жлъчните мехури, ще са необходими толкова много време, пари и енергия, за да се отсеят различните химикали. И всички химически компании ще бъдат подведени под отговорност. Ще има големи колективни искове за това как всички тези отрови попадат в телата ни и причиняват здравословни проблеми.

Проверка на диетата

Много хора си мислят, че се хранят здравословно и не консумират преработени и нездравословни храни, но обикновено са на диета, която е тежка за черния дроб. Ако се храните с високо съдържание на протеини или мазнини (а почти всички се хранят така), това затормозява черния дроб и помага на патогените да се крият и развиват в организма. Независимо дали диетата ви е средиземноморска, веганска, палео или някаква друга и дали мазнините са растителни или от животински продукти, почти всички ядат твърде много мазнини, с които черният дроб не може да се справи. 

Много хора започват нов хранителен режим и откриват, че той им помага, така че след това вярват, че новият хранителен режим е правилният начин на хранене. Но проблемът е, че повечето диети са донякъде полезни, тъй като отървават хората от боклука - преработените храни, поничките, пържените храни и т.н. Повечето диети карат хората да се хранят с повече чисти и пълноценни храни. Но в последствие тези диети няма да изчистят здравословното състояние на хората. Диетите са склонни да обезценяват плодовете и да включват твърде много мазнини, което ще натовари черния дроб и ще се отрази на здравето на хората. Почти всички трябва да намалят приема на мазнини и да ядат повече плодове, зеленолистни и зеленчуци. Главата "Тенденция за високо съдържание на мазнини в диетите" в книгата "Помощ за черния дроб" разглежда подробно тези проблематични диети и реакциите на организма към тях. За щастие има толкова много начини, по които можете да подкрепите черния си дроб и тялото си, така че да облекчите симптомите и състоянията си.

Какво стои зад повишаването на теглото

Увеличаването на теглото също се дължи на черния дроб. В действителност то означава, че черният ви дроб е със забавени функции. В "Помощ за черния дроб" ще намерите цяла глава за мистериозното наддаване на тегло и отделна глава за бавния черен дроб. Макар че често могат да бъдат замесени други два фактора - щитовидната жлеза и надбъбречните жлези, наднорменото тегло всъщност е свързано с това, с което се сблъсква черният ви дроб. 

Вредителите на черния дроб, които се изброяват в "Помощ за черния дроб" и споменахме по-рано, отслабват черния дроб. В черния дроб има патогени като вируси (включително неоткрити вируси). Освен това, когато сме под стрес, това означава, че адреналинът се изпомпва през тялото ни и черният дроб трябва да абсорбира и него. Също така има токсини, които сме наследили и които приемаме в ежедневието си. Като добавим и диетата с високо съдържание на мазнини и белтъчини, която значително натоварва черния дроб, сме на път да се стигне до свръхомазняване на черния дроб или евентуално до омазняване на черния дроб и до бавен, отслабен черен дроб. 

В идеалния случай черният дроб би трябвало да е достатъчно силен и безкомпромисен, за да преработва с лекота мазнините, токсините и хормоните, като неутрализира и се отървава напълно от токсините, като задържа само висококачествените мазнини и хормони, които могат да бъдат полезни на организма ви по-късно. Реалността е, че при повечето хора черният дроб просто има твърде много работа и не може да преработва мазнините както трябва, така че мастните клетки започват да се събират в черния дроб с по-бързи темпове. 

Черният дроб става толкова претоварен вътрешно, че мазнините се натрупват около външната му част, като се развива пред мастен, а след това и мастен черен дроб. След това мастните клетки започват да се натрупват в стомашно-чревния тракт и накрая се насищат сърцето и артериите. Теглото започва да се трупа в областта на талията. Лимнфното тегло също е ключов фактор, който се обеснява в книгата “Помощ за черния дроб”.

По един или друг начин наднорменото тегло е резултат от претоварен черен дроб. Понякога черният дроб се натоварва толкова много, че не минават шест месеца или дори година, преди човекът да започне бързо да наддава на тегло. Но с течение на времето, когато диетата се изчисти и тези вредители на черния дроб се освободят и отстранят, черният дроб ще започне да се лекува и теглото ще намалее.

Как да продължим напред

Навсякъде има толкова много дезинформация и дори вредни здравни тенденции. Жизнено важно е да разполагате с тези факти, за да можете да се грижите правилно за себе си и за близките си. 

* Най-добрият източник на информация за проблемите с жлъчния мехур, червата и наднорменото тегло е книгата “Помощ за черния дроб”. В тази статия се спираме само на малка част от това, което можете да намерите в книгата. Препоръчваме ви да изучите тази книга, за да имате власт над здравето си и да знаете кое е вярно и кое е вредно.

* Намалете приема на мазнини. Не забравяйте, че независимо дали ядете мазнини от растителен или животински произход, всичко това затормозява черния ви дроб.

* Пийте сок от целина. Всяка сутрин, на гладно, изпивайте 0,5 литра чист сок от целина, без да добавяте нищо друго. След това изчакайте 15 минути, преди да закусите. Това ще ви помогне да изчистите проблемните клетки от черния дроб и да почистите органа, наред с много други ползи.

* Ежедневно пийте смути за детоксикация от тежки метали. Тази рецепта ще премахне безопасно и ефективно токсичните тежки метали от организма ви, като облекчи натоварването за черния дроб и помогне за възстановяване на здравето ви. 

* Яжте повече плодове. Плодовете всъщност помагат за изчистване на мазнините от черния дроб и също така имат мощни лечебни свойства. Научете кои са конкретните плодове, билки и хранителни добавки с препоръчителните им дози за различните здравословни проблеми в “Помощ за черния дроб”.

Всяка от тези стъпки може да ви помогне да се придвижите напред. Можете да започнете да възстановявате здравето си и да си помогнете да се преборите със страданията. Независимо дали става въпрос за проблеми с жлъчния мехур, червата или наднормено тегло, с които вие или ваш близък се сблъсквате, помислете за подкрепа на черния дроб. Поемете по пътя, стъпка по стъпка! Изцелението е възможно!

Вижте видеото на Антъни Уилям за проблеми с наднорменото тегло: виж видео тук!

Подобни публикации

[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.