Развенчайте стереотипите, за да освободите съзнанието си към изцеление

Развенчайте стереотипите, за да освободите съзнанието си към изцеление

Част I, глава 1 от книгата “Brain Saver Protocols” (трета част)

Бил съм свидетел на много тенденции в миналото, които не са успявали да възстановят здравето на хората от симптомите и състоянията, изброени в тази книга.

Или пък, когато е започвала една много полезна тенденция, съм бил свидетел как накрая тя е била изкривявана така, че се е превръщала в нещо друго и вече не е помагала на хората. Например прочистването на тялото с вода с пресен лимон сутрин е полезна практика. Когато тя се промени в пиене на чаша гореща вода с лимон, това променя ефекта. Макар че лимонът запазва лечебните си свойства, въпреки че е бил термично обработен, горещата вода с лимон не прочиства кръвта, черния дроб и тялото от отрови и токсини. Това се постига само с вода с лимон, приготвена с вода която е със стайна, хладка или дори студена температура. Същото изменение при практика, изменена до степен вече да не е полезна, може да се случи със сока от стъблена целина. Целината действа сама по себе си, когато е прясно изцедена и е чиста, без добавки. И все пак започна да става модерно да се добавя лимон, лед или вода, което вече не позволява на сока от стъблена целина да работи пълноценно.

Необходимо е да освободите съзнанието си, за да приложите тази лечебна информация с подходящите инструменти и техники. Нужно е свободно пространство в мозъка, за да съберете това, от което се нуждаете по време на лечебния процес. Това пространство ви трябва, за да разберете и научите подробностите, така че да можете да получите максимален резултат на лечението си. Когато имате живот, който трябва да живеете с много разсейващи фактори и ежедневни предизвикателства, можете да загубите ценно пространство в мозъка си. Така че, ако следвате тенденция, която не работи, или сте убедени, че тя работи, но тя всъщност не прави това, което обещава, това ограничава пространството за истинските неща, които наистина биха ви помогнали и ви пречи да прилагате нови инструменти и възможности за лечение, които наистина биха могли да направят разликата. Така заемате много място в главата си с тенденции, които само ви губят времето.

В света на здравето съществува масово объркване относно разликата между някой, който е хронично болен с неврологични симптоми и някой, който също е с неврологични симптоми, но не е хронично болен. Не можете да прилагате едни и същи лечебни протоколи.

Например, ако не страдате от неврологичен симптом или състояние, но си прилагате ледени вани, може да смятате, че успявате в нещо, което е чудесно за вашето здраве. В действителност ледените вани вкарват много бързо тялото ви в състояние, близко до хипотермия, което шокира нервната ви система, сърдечносъдовата система и ендокринната система, което предизвиква покачване на адреналина, защото мозъкът ви изпраща спешни съобщения до вашите надбъбречните жлези, че е налице телесна криза, която става животозастрашаваща. Насилственото и рязко понижаване на телесната температура за продължителен период от време може също така да понижи имунната система. Всичко това е пагубно за човек, който има хронични неврологични проблеми, чиито нерви не работят правилно поради патогени, метали и други предизвикателства в организма. Ледените вани не са добра идея за човек, който има тендинит, невропатия, мигрена или хронична умора, като това са само някои от стотиците симптоми и състояния, които не оправдават ледените вани. (Имайте предвид, че много бърз студен душ или кратка ледена вана за сваляне на много висока температура, е съвсем различно от това да лежите в снега или да сте навън при силен студ, без сериозно облекло или да прекарвате време, потопени в ледено студена вода.)

Така е с всички тенденции. Не се обръща достатъчно внимание на това, кой може да се заиграва с дадена тенденция и кой няма възможност да си играе тези игрички. Същото важи и за водното гладуване и дори за периодичното гладуване. Има разлики между отделните хора по отношение на техните симптоми и състояния, когато става въпрос за това, дали е добра идея да участват в него или не. Определени тенденции пречат, накланят везните, изпращат лечението в обратна посока. Алкалните йонизиращи машини за вода са отличен пример за тенденция, която работи срещу вас, докато се опитвате да прилагате лечебни средства, които да ви помагат.

Един от начините да се ориентирате в тенденциите и да разберете дали те работят или не, е да следвате историята. Навремето, когато хората от движението за здраве използваха алкални йонизиращи машини за вода като единствена инвестиция в здравето си, те не само не виждаха подобрение, но усещаха и влошаване на здравето си. Сега светът се е променил. Хората се хранят по-добре, започват да навлизат в света на хранителните добавки, които могат да предложат някои ползи, избират разумно, избягват основните консерванти, заместители, преработени храни и бързото хранене, и всички тези подобрения работят за тях. Тъй като изпитват всички тези положителни страни, те не могат ясно да усетят отрицателните ефекти от следването на дадена тенденция, като алкалните йонизиращи машини за вода. Особено ако използват лечебните протоколи на Лечителя Медиум, които ги придвижват напред бързо и по-далеч в процеса на лечението им, надделявайки над негативните ефекти на нещо като машините за алкална йонизираща вода, те не осъзнават проблемите, които биха преживели, ако не балансираха ефекта от тази вода. Ако не знаете историята на тези алкални йонизиращи машини за вода, използвани самостоятелно, не можете да осъзнаете, колко по-напред бихте били в процеса на лечението си, без тях.

Статията е цитат от най-новата книга на Антъни Уилям - “Brain Saver Protocols” (все още не преведена на български език).

За да прочетете останалата част от главата за “Вашият лечебен процес”, вижте статиите в нашия блог: 

 • “Вашият лечебен процес”
 • “Три основни стъпки в лечебния процес”
 • “Какво наистина означава да сте умерени”

  Вижте видеото на Антъни Уилям: "ТИ МОЖЕШ ДА СЕ ИЗЛЕКУВАШ"
 • Подобни публикации

  [Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
  [Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
  Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
  Прочети още
  [Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
  [Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
  Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
  Прочети още
  [Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
  [Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
  Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
  Прочети още

  Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.