Световъртеж и болест на мениер - истински причини и лечебен план с хранителни добавки

Световъртеж и болест на мениер - истински причини и лечебен план с хранителни добавки

Световъртеж

Световъртежът се причинява от една или повече от 60-те разновидности на вируса на Епщайн-Бар, които отделят невротоксини, прилепващи се към блуждаещия нерв, възпаляват го и го дразнят. Това предизвиква редица симптоми, включително замаяност или усещане, че се намирате на движеща се лодка, тъй като блуждаещият нерв отговаря основно за равновесието. Медицинската наука и проучванията все още не са наясно, че това е истинската причина за това неврологично състояние.

Болест на Мениер

При болестта на Мениер теоретичното убеждение, че калциевите кристали причиняват това заболяване, е неточно. В действителност болестта на Мениер е неврологична, причинена от нискостепенна вирусна инфекция, засягаща блуждаещите нерви и нервите във вътрешното ухо.

Този симптом не е резултат от разрушаване на калциеви кристали във вътрешното ухо. По-скоро, когато ЕБВ напуска щитовидната жлеза, докато преминава в 4-ти стадий, той обикновено се движи бързо, бързо нараства по брой и често освобождава експлозия от невротоксини в кръвния поток. Блуждаещите нерви и дори диафрагмата стават чувствителни и алергични към невротоксините, което ги кара да се възпаляват, предизвиквайки замайване и други смущаващи проблеми с равновесието. Когато блуждаещият нерв се подуе по този начин, това води до стягане на гръдния кош и шията, а тъй като нервът преминава в черепа, това води дори до някои много леки възпаления в долната част на мозъка. Това подуване на самия мозък (което е от толкова малък мащаб, че не може да се открие с ЯМР или компютърна томография) може да усложни проблемите с равновесието, като се стигне до хроничен проблем с равновесието, при който се чувствате така, сякаш постоянно сте на лодка или на борда на самолет, който винаги е в турбулентна фаза на кацане.

Лечебен план с хранителни добавки

Научете как можете да излекувате световъртежа и болестта на Мениер, като се справите с първопричината, в бестселъра на Ню Йорк Таймс - “Прочистване за здраве”, който можете да намерите в prirodnik.com. Ще откриете как да пречистите тялото си, кои храни да ядете и кои да избягвате, и дори кои добавки да приемате и в каква доза, за да се излекувате от световъртеж и стотици други хронични заболявания, симптоми и състояния.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.