БЯЛ ТРЪН

БЯЛ ТРЪН

Белият трън е мощна детоксикираща билка, която може да помогне за чернодробната функция, поддържане здравословни нива на холестерола, предотвратяване на рак и понижаване нивата на кръвна захар. Той има мощни противоракови, противовъзпалителни и антивирусни свойства и е използван през годините за защита на черния дроб от силни лекарства като статини, фенитоин, лекарства за припадъци и ацетаминофен, както и от ефектите на химиотерапията и радиация.

Доказано е, че белият трън помага в борбата срещу хепатит Ц, както и инхибира растежа на раковите клетки при рак на гърдата, шийката на матката и простатата. Доказано е също така, че има полза при заболявания на жлъчния мехур, цироза, диабет тип 2, болест на Паркинсон, жълтеница, обсесивно-компулсивно разстройство, главоболие, предменструален синдром (ПМС) и розацея.

Белият трън също е много ефективен при лечението на остеоартрит и други автоимунни състояния като фибромиалгия, бурсит, синдром на хронична умора и екзема. Известен е със способността си да помага за възстановяване и защита на черния дроб от химикали, токсини от околната среда и алкохол и е отличен за подпомагане на храносмилателния тракт и подпомагане на лечението на синдром на раздразнените черва, колит и болест на Крон.

Белият трън е богат източник на цинк, селен, желязо, антиоксиданти и флавоноиди. Силимаринът е активното съединение в семената на белият трън, което съдържа повечето от лечебните му свойства. За най-добри резултати потърсете продукти, които посочват на етикета, че всяка доза съдържа най-малко 70% -80% силимарин. Бял трън може да се приема под формата на чай, капсула, тинктура или екстракт. Антъни Уилям препоръчва Органичен бял трън, безалкохолен екстракт 20:1 на Vimergy®, който можете да закупите онлайн на prirodnik.com 

Научете повече за скритите лечебни сили на билките, плодовете и зеленчуците в книгата на Антъни Уилям “Най-полезните храни”

Подобни публикации

[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избрал. Когато те ни сполетят обаче, ние получаваме най-големите си съкровища.
Прочети още
[ВИДЕО] МЕЛАТОНИН: НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДСТВО ЗА СЪН
[ВИДЕО] МЕЛАТОНИН: НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДСТВО ЗА СЪН
Мелатонинът е невероятна хранителна добавка при безсъние и всякакви нарушения на съня, но това не е всичко, за което той помага. Този хормон помага на невротрансмитерите и глиалните клетки, което го прави полезен за хора, живеещи с проблеми с психичното здраве като депресия, тревожност, биполярно разстройство, деперсонализация, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), необяснима дълбока тъга, чувство на изгубеност, мозъчна мъгла, проблеми с паметта, пристъпи на паника, нервност, лека умора и др. Мелатонинът може също така да спре свиването и атрофията на мозъка и да помогне за намаляване на туморите и кистите, както и за предотвратяване на техния растеж.
Прочети още
[ВИДЕО] НОВАТА СОКОИЗСТИСКВАЧКА ЗА ЦЕЛИНА OMEGA MM1500
[ВИДЕО] НОВАТА СОКОИЗСТИСКВАЧКА ЗА ЦЕЛИНА OMEGA MM1500
Компанията Omega пусна на пазара новата хоризонтална нискооборотна сокоизстисквачка MM1500, която също като предшественика си MM900 притежава специален накрайник за извличане на максимално количество сок от всяко стъбло целина. Този нов модел сокоизстисквачка ви дава възможност да правите също и плодови сорбета, ядкови млека и ядкови масла, бебешки храни и паста! Това е цялостна система за хранителни вещества, събрана в едно устройство!
Прочети още