ГЪБАТА РЕЙШИ - “ЕЛИКСИР НА ВЕЧНИЯ ЖИВОТ”

ГЪБАТА РЕЙШИ - “ЕЛИКСИР НА ВЕЧНИЯ ЖИВОТ”

Гъбата рейши е ценен лечебен продукт, който е наричан "лекарството на царете" и "еликсир на вечния живот" поради своите поразителни и мощни ползи за здравето. Доказано е, че рейши значително повишава функциите на имунната система и е отлична храна за профилактика на рака, тъй като съдържа съединения като кантаксантин и бета 1,3 Д глюкан, които могат да забавят растежа на туморите и да помогнат на имунните клетки да се свържат с туморните клетки и да ги отстранят от организма.

Освен това е добре известно, че помага за предпазване на организма от радиационни увреждания и е доказано, че облекчава симптомите на химиотерапията, като косопад, гадене, треска, инфекции и главоболие. Рейши е невероятно средство за отслабване и може да помогне за прочистване на омазнения черен дроб и да намали отоците и подуването на тялото.

Рейши е отлична и за здравето на сърдечносъдовата система и е в състояние да помогне за разширяване на коронарната артерия, да подобри кръвообращението в капилярите на сърдечния мускул, да увеличи притока на кръв към сърцето и дори да помогне за коригиране на аритмията. Тя може също така да намали нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта, както и да намали плаката по артериалните стени, което може да помогне за предотвратяване на инсулти и инфаркти.

Рейши е жизненоважна хранителна добавка, която помага за понижаване на холестерола, намаляване на високото кръвно налягане и за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. Рейши е много добра за успокояване на нервната система и възвръщане на баланса и стабилността в организма. Тя може да помогне при тревожност, пристъпи на паника и нарушения на съня, като например безсъние. Известно е също, че помага за подобряване на когнитивните способности, като памет, концентрация и фокус.

Рейши съдържа противовъзпалителни свойства, поради което е от съществено значение за тези, които страдат от автоимунни заболявания като колит, болест на Хрон, фибромиалгия, синдром на хроничната умора, хроничен бронхит, артрит, хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) и Епщайн-Бар вирус. Рейши съдържа също така мощни антивирусни свойства и е изключително полезна при херпесни вируси, херпеси, херпес зостер, варицела, настинка и грип.

Тя има и естествени антихистаминови свойства, което я прави ценна за тези, които страдат от алергии, проблеми със синусите и хронични мускулни болки. В едно проучване е установено, че рейши е толкова мощна, колкото пет милиграма хидрокортизон. Рейши съдържа полизахариди, наречени Гандореан А, В, С, които помагат за поддържане на стабилна и балансирана кръвна захар, което е много полезно при диабет, инсулти, язви и хипертония. Екстрактът от рейши на прах е отличен начин да включите тази гъба в диетата си. Той може да се добавя към вода, сок, чай, смутита, протеинови шейкове, супи или зеленчукови ястия.

Вижте видеото на Антъни Уилям, в което той прави чай от гъбите чага и рейши и говори за лечебните свойства на тази напитка, както и за вредните последици от кофеина за имунната ни системавиж видео тук.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тялото си. Въпреки че е нормално да ядете риба от време на време, особено ако сте човек, който обича риба, хранителните добавки с рибено масло са съвсем друго нещо. Човек би решил, че е едно и също, но всъщност разликата е огромна.
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Когато нямаме достатъчно от добрата солна киселина, патогените, живеещи в нас, произвеждат лоши киселини. Тези лоши киселини могат да се натрупат с течение на времето и да причинят киселинен рефлукс.
Прочети още
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
В това видео, Антъни Уилям прави чай от гъбите рейши и чага, говори за лечебните свойства на тази напитка и обръща внимание на това, как всъщност кофеина разрушава имунната ни система. 
Прочети още