КОРЕН ОТ ХИДРАСТИС – МОЩЕН БИЛКОВ АНТИБИОТИК

КОРЕН ОТ ХИДРАСТИС – МОЩЕН БИЛКОВ АНТИБИОТИК

Коренът от хидрастис е популярна билка от Северна Америка, която действа като мощен билков антибиотик и средство за укрепване на имунната система. Хидрастис е добър източник на витамини А, Ц, Е и Б-комплекс и минерали като калций, желязо и манган. Тази билка има мощни антибактериални, антимикробни, противогъбични и противовъзпалителни свойства, а също така съдържа и алкалоиди, за които е известно, че са ефективно средство за лечение на диария и стомашни проблеми, които са причинени от грип или хранително отравяне. 

Хидрастис е много полезен и при други храносмилателни проблеми като пептични язви, гастрит, диспепсия и колит. Спомага за увеличаване на храносмилателните ензими и значително подобрява функциите на черния дроб и далака. Тази билка е невероятен борец с инфекциите и е известна с това, че е особено полезна при лечение на инфекции на синусите, дихателните пътища, устата, гърлото, пикочния мехур и пикочните пътища. 

Хидрастис е ефективно средство за лечение на хемороиди, гъбички по краката, афти и за спиране на обилно менструално кървене. Хидрастисът е билка от първа необходимост през сезона на настинките и грипа, тъй като може да помогне за предотвратяване и облекчаване на симптомите на настинка, грип, треска, бронхит, тежка конгестия и дори пневмония. Той е полезен и срещу сенна хрема, ларингит, цистит, хепатит и чернодробни заболявания. 

Външно може да се направи промивка с екстракт от хидрсастис, за да се подпомогне лечението на конюнктивит и възпалени клепачи. Може да се направи и вода за уста, която да се използва за гаргара при възпалено гърло и инфекции на венците, а кремовете/мазилата от хидрастис са много ефикасни за лечение на екзема, тения, циреи, порязвания и обриви. Хидрастисът често се комбинира с други билки, като например ехинацея, които действат синергично и засилват лечебните свойства на двете билки заедно. 

Антибактериални свойства на хидрастиса

Когато хидрастисът попадне в черния дроб, той бързо задушава и унищожава патогените. Той също така потиска патогените, които се намират в съседство с черния дроб в лимфната система. Хидрастисът има нежен прочистващ ефект, който изхвърля бактериалните остатъци, страничните продукти на патогените, невротоксините и други патогенни отпадъчни вещества.

Хидрастисът е фантастична билка при остри патогенни инфекции, като настинки, простудни заболявания и други болести. Помага за възстановяването и захранването на лимфоцитите, които са отговорни за защитата на критичните зони на тялото, включително ушите, носа, гърлото и белите дробове, където се появяват първите признаци на много инфекции. Хидрастисът също така укрепва имунната система.

Полезни форми на хидрастис

Хидрастис може да се намери под различна форма - на капсули, тинктура, екстракт, чай, вода за уста и крем. Винаги търсете тинктура от хидрастис без алкохол, която не съдържа скрити и проблемни добавки като лимонена киселина. Най-препоръчваната форма на хидрастис от Антъни Уилям е безалкохолният екстракт от органичен хидрастис на Vimergy®. Той трябва да се използва до седмица или две, с прекъсване от две седмици между приемите, за да се запазят нивата на ефективността му в организма. 

За повече информация относно употребата на хидрастис и други добавки, включително препоръчителни дози, можете да прочетете в бестселъра на “Ню Йорк Таймс” “Прочистване за здраве”.

Подобни публикации

[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
Увеличаването на излишното тегло не се дължи на метаболизма, хормоните или гените ви. Ако се борите с нежелано напълняване, в основата на проблема стои проблем с черния дроб, на който трябва да се обърне внимание. Когато черният ви дроб е претоварен, застоял и стане муден от токсини, токсични тежки метали, патогени и твърде много мазнини в храната, това може да доведе до увеличаване на теглото. Ключът към свалянето на нежеланото тегло и оздравяването на организма е пречистването и поддържането на черния дроб.
Прочети още
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избрал. Когато те ни сполетят обаче, ние получаваме най-големите си съкровища.
Прочети още
[ВИДЕО] МЕЛАТОНИН: НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДСТВО ЗА СЪН
[ВИДЕО] МЕЛАТОНИН: НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДСТВО ЗА СЪН
Мелатонинът е невероятна хранителна добавка при безсъние и всякакви нарушения на съня, но това не е всичко, за което той помага. Този хормон помага на невротрансмитерите и глиалните клетки, което го прави полезен за хора, живеещи с проблеми с психичното здраве като депресия, тревожност, биполярно разстройство, деперсонализация, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), необяснима дълбока тъга, чувство на изгубеност, мозъчна мъгла, проблеми с паметта, пристъпи на паника, нервност, лека умора и др. Мелатонинът може също така да спре свиването и атрофията на мозъка и да помогне за намаляване на туморите и кистите, както и за предотвратяване на техния растеж.
Прочети още