ТОП 9 БИЛКИ И ДОБАВКИ ПРИ ПРОСТУДА И ГРИП

ТОП 9 БИЛКИ И ДОБАВКИ ПРИ ПРОСТУДА И ГРИП

Независимо дали искате да се предпазите от простуда или грип, или да ускорите възстановяването си, когато сте се разболели от тях, тези девет билки и хранителни добавки ще бъдат важни компоненти във вашия лечебен процес. 

Можете да ги използвате целогодишно, за да подсилите и укрепите имунната си система срещу простуда и грип или да ги използвате (повечето от тях), когато знаете, че може да сте изложени на повишена опасност от зарази, и/или когато усетите симптоми на настинка или грип

Тези билки и хранителни добавки са мощни лечители и за всички видове хронични заболявания и симптоми, а не само за простуда и грип. Може да пожелаете да ги включите, ако изобщо имате някакъв симптом или състояние. Можете да прочетете повече за лечебните свойства на всяка от тези билки и хранителни добавки в нашия блог.

Цинкът, под формата на течен цинков сулфат, е основен минерал, който всеки трябва да добавя за борба с простуда и грип, при хронични заболявания, както и за поддържане на здравето и предотвратяване на бъдещи заболявания. Цинкът е убиец на вируси и микроби. Настъплението на вируси, бактерии и други патогени, с които се сблъскваме днес, изчерпва по-специално резервите ни от цинк. Почти всеки има недостиг на цинк. Ако някой има такъв недостиг на цинк, че дори резервите на черния дроб са спаднали до опасно ниво, той може да развие множество автоимунни заболявания и болести, свързани с вируси, за които можете да прочетете в книгите на Лечителя Медиум. Цинкът помага на имунната система на черния дроб да отблъсква всеки неприятелски микроорганизъм, който попада в черния дроб, включително настинките и грипа. Изпробвайте шоковата терапия с цинк описана в нашия блог, още при първите признаци на простуда или грип. 

Котешкият нокът унищожава патогените на настинката и грипа и други вируси, бактерии и други недружелюбни микроорганизми. Той укрепва имунната система за борба с простуда и грип и внася стабилност в организма. Котешкият нокът може да помогне за облекчаване на почти всеки симптом - от неврологичен до храносмилателен. Макар че котешкият нокът е получил известно внимание заради лечебните си свойства, все още не е известно на науката, че билката съдържа биоактивни фармакологични съединения, които заместват синтетичните фармацевтични продукти. Твърде често антибиотиците се използват срещу някои заболявания, като например лаймската болест. Светът би бил различен, ако котешкият нокът замени антибиотиците. Честотата на заболяванията би намаляла, а възстановяването би се ускорило, независимо от диагнозата на дадено заболяване. Разбира се, фармацевтичните антибиотици имат своето място и предназначение. Котешкият нокът обаче е уникален с това, че патогени като бактериите не могат да станат резистентни към него, както понякога се случва с антибиотиците. От три десетилетия се увеличава интереса към чудодейните лечебни ползи от котешкия нокът, защото той е толкова важна помощ при толкова много състояния и симптоми. Прочетете повече за котешкия нокът.

Чай от шипки. Шипките съдържат биодостъпен витамин Ц, който помага на организма да се пребори с вирусите и бактериите. Пиенето на чай от шипки в дните, в които приемате хранителна добавка с витамин Ц, е полезно, тъй като витамин Ц от шипките ще активира допълнителната му форма, правейки я по-силна. Препоръчваният от Антъни Уилям Микро-Ц вече съдържа екстракт от шипка, което е една от причините той да е предпочитаният от него витамин Ц.

Витамин Ц, под формата на капсули Микро-Ц, не само помага в борбата с настинките и грипа, но и укрепва цялата имунна система, особено клетките-убийци, които преследват вирусите, бактериите, дрождите, плесените и други нежелани гъбички, всички от които могат да отслабят имунната система през цялата година. Силата на имунната ви система е пряко свързана с това колко често се разболявате от настинки и простудни заболявания и колко тежки са те. Витамин Ц ускорява възстановяването на белите кръвни телца и времето за възстановяване от настинки и простудни заболявания. Изпробвайте шоковата терапия с витамин Ц на Лечителя Медиум при първите признаци на развиваща се настинка или грип.

Маточината е невероятно антивирусно и антибактериално средство. Тя помага и при гадене, загуба на апетит, както и за успокояване на нервната система, което е много необходимо при настинка или грип. Тази успокояваща способност означава, че нервите ви ще бъдат по-спокойни и по този начин сънят ще дойде по-лесно, когато сте болни. Маточината е фантастична билка, която може да включите целогодишно както за подпомагане на настинка и грип, така и при хронични заболявания и симптоми. Прочетете повече за лечебните свойства на маточината в нашия блог.

Сиропът от черен бъз е едно от най-ефективните средства за лечение на вирусни и бактериални инфекции като настинка и грип и може значително да съкрати времето, през което сте болни. Известно е също, че черният бъз има способността значително да повишава имунната функция, като стимулира производството на цитокини в организма. Освен това те са много полезни при бронхиални и дихателни проблеми и могат да помогнат за разхлабване и изхвърляне на задръстванията в белите дробове. Можете да научите повече за лечебните свойства на черния бъз в нашия блог.

Б12 с аденозилкобаламин и метилкобаламин е най-добрата форма на Б12, както при хронични заболявания и симптоми, така и при настинки и простудни заболявания. Тази форма на Б12 помага за защита на нервната система и надбъбречните жлези, които са отслабени от треска, грип и всякакви други патогени. Освен това днес почти всеки има недостиг на витамин Б12. Дори ако получите кръвен тест, който показва, че нивата на витамин Б12 са нормални, това не означава, че това е използваем Б12, който се усвоява там, където трябва в тялото ви. Централната ви нервна система, черният дроб или други органи все още могат да имат сериозен недостиг, а недостигът на правилния вид Б12 създава предпоставки за развитие или влошаване на всякакви симптоми и състояния. Липсата на Б12 е реален дефицит с реални последици за здравето. Организмът разчита на Б12 за десетки хиляди ежедневни функции. Научете повече за шоковата терапия с Витамин Б12 на Лечителя Медиум. 

Чаят от мента е нежно и успокояващо антиспазматично средство, което успокоява чревните нерви и спазмите, които могат да се появят при грипна инфекция. Той също така помага за облекчаване на главоболието и задръстванията и е средство за укрепване на имунната система. Можете да използвате прясна мента или изсушен чай от мента.

Куркуминът е компонент на куркумата, който намалява възпалението от нашественик, като например грипен вирус или друг патоген. Той също така облекчава болката и е фантастичен при настинки и грип, задръствания, кашлица, възпалено гърло и/или проблеми със синусите. Куркуминът също така пречиства кръвта и оказва невероятна подкрепа на черния дроб.

За повече лечебни храни и хранителни добавки, прочетете книгата “Най-полезните храни” на Антъни Уилям или посетете сексцията с хранителни добавки на неговия сайт.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
Имате ли тикове и спазми, проблеми с чревния тракт, гастропареза, мистериозно гадене, депресия, стягане в гърдите или гърлото или проблеми с преглъщането? Това са само някои от симптомите, които могат да се появят при възпаление на блуждаещия нерв. Какво причинява възпаление на блуждаещия нерв? Разберете как се случва това възпаление в това видео.
Прочети още
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
Увеличаването на излишното тегло не се дължи на метаболизма, хормоните или гените ви. Ако се борите с нежелано напълняване, в основата на проблема стои проблем с черния дроб, на който трябва да се обърне внимание. Когато черният ви дроб е претоварен, застоял и стане муден от токсини, токсични тежки метали, патогени и твърде много мазнини в храната, това може да доведе до увеличаване на теглото. Ключът към свалянето на нежеланото тегло и оздравяването на организма е пречистването и поддържането на черния дроб.
Прочети още
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избрал. Когато те ни сполетят обаче, ние получаваме най-големите си съкровища.
Прочети още