ВОДА С АЛОЕ

ВОДА С АЛОЕ

Листата на алое вера са чудотворна лечебна храна, която е едно от най-старите лечебни средства и естествени антибиотици в света. Приемано вътрешно, алоето прави чудеса за асимилирането на полезни вещества, циркулацията им из тялото и елиминирането на вредители. Известно е с това, че пречиства кръвта, намалява възпаленията, облекчава болките при артрит, предотвратява образуването на камъни в бъбреците, понижава високия холестерол, предотвратява появата на кандида, повишава физическата издръжливост, благоприятства здравето на сърдечно-съдовата система и предпазва организма от оксидативен стрес. Освен това успокоява язви, хемороиди, гастрит, дивертикулит, колит, синдром на раздразненото дебело черво и други храносмилателни разстройства. Алоето осигурява възстановяването от физическа умора и подпомага функцията на мускулите, както и оптималното използване на редица витамини, минерали и ензими. Алкалната му природа, спомага за успокояване на ацидозата и алкализиране на целия организъм.

Как да си направим вода с алое вера:


Съставки:

  • 1 пресен лист алое (за една порция се използва само 5 см-во парче)
  • половин литър вода

Начин на приготвяне:

Отрежете 5-см парче от листото на алоето. Изгребете гела и го поставете в блендер с половин литър вода. Блендирайте на висока степен за 10-20 секунди. Изсипете в чаша и изпийте веднага на празен стомах за оптимално въздействие.

Съвет: увийте останалото листо от алое в кухненска кърпа или найлоново фолио и го съхранявайте в хладилника, така ще остане годно за употреба до 1-2 седмици.

Често задавани въпроси за водата с алое


Бутилираното алое ще има ли същите ползи?

Пресният гел от листата на алоето е най-добър, когато ви е достъпен и има по-големи ползи.

Колко често трябва да пия вода от алое?

Най-добре е да пиете вода от алое всеки ден или колкото е възможно по-често, за да постигнете оптимални резултати.

Ще предизвика ли водата от алое диария?

Не, няма да предизвика. Важно е да използвате прозрачния гел от алое вътре в листата на алоето, а не зелената външна част на листата. Въпреки това, ако някой вече има диария, е възможно да продължи да има този проблем, когато за първи път добавя нови лечебни храни.

Безопасно ли е това за бременни жени?

Да, водата с алое вера е безопасна по време на бременност.

Мога ли да смесвам гел от алое със сок или смути или да добавям лимон или мед към него?

Алоето има най-много терапевтични ползи, когато се консумира самостоятелно или във вода, но със сигурност можете да го смесите със сок или смути, ако желаете, или да добавите малко лимон и мед. 

Какъв конкретен вид растение алое вера се използва?

Търсете ядливите листа на алое барбаденсис. Обикновено те се намират в магазините за зеленчуци или в големите хипермаркети. Важно е да се използва само ядлив сорт, така че ако отглеждате собствено алое, не забравяйте да проверите дали имате правилния сорт.

Не мога да намеря органични листа от алое в нашия магазин за хранителни стоки. Безопасно ли е да се използва, ако не е органично?

Да, най-добре е да са органични, но не е проблем да използвате листа от алое, които не са органични.

Мога ли да пия това по всяко време на деня?

Водата с алое е най-полезна на празен стомах, но все пак ще получите ползи, ако я пиете по всяко време на деня.

Мога ли да замразя алоето?

Най-добре е да е прясно. Можете да съхранявате листата в хладилника и да филирате парче алое, когато искате да си направите вода с алое.

Трябва ли водата да се охлажда?

Не, водата със стайна температура е подходяща.

Трябва ли да пия вода от алое след сок от целина сутрин или да ги редувам?

Ако пиете сок от стъблена целина сутрин на гладно, можете да пиете вода с алое след него. Изчакайте поне 15-30 минути след сока от целина.

Безопасно ли е по време на кърмене?

Да, безопасен е както за майката, така и за бебето.


Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, БЕЗ ДА ГО ЗНАЕТЕ?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, БЕЗ ДА ГО ЗНАЕТЕ?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин, но не осъзнават, че хроничната им умора е неврологична и всъщност така я влошават. В това видео ще разберете как хроничната умора е свързана с вируса на Епщайн-Бар, дали невротоксините насищат мозъка ви и как могат да изглеждат тези симптоми.
Прочети още
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тялото си. Въпреки че е нормално да ядете риба от време на време, особено ако сте човек, който обича риба, хранителните добавки с рибено масло са съвсем друго нещо. Човек би решил, че е едно и също, но всъщност разликата е огромна.
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Когато нямаме достатъчно от добрата солна киселина, патогените, живеещи в нас, произвеждат лоши киселини. Тези лоши киселини могат да се натрупат с течение на времето и да причинят киселинен рефлукс.
Прочети още