ИСТИНАТА ЗА СТРЕПТОКОКИТЕ

ИСТИНАТА ЗА СТРЕПТОКОКИТЕ

Стрептококът е бактерия, която става все по-силна с всяко десетилетие. Все повече започва да прилича на супербактерия по своята сила и разпространение. Съществуват стотици щамове стрептококи, някои по-силни от други, които могат да се предават между хората и да заразяват в различна среда.

Симптомите на стрептококова инфекция са разнообразни и многобройни. Те включват запушване и болки в синусите, възпаление на средното ухо, инфекции на пикочните пътища, чревни разстройства, бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO), възпалено гърло, ечемик, кистозно акне и др. Стрептококите могат да причинят множество на пръв поглед несвързани проблеми, които произтичат от един или повече от многобройните им щамове. Главоболие, умора, объркване и ниска температура са някои други странични ефекти на стрептококите в организма. Нивото на активност на стрептококите в тялото се променя в зависимост от състоянието на имунната система на човека и настоящите житейски обстоятелства.

При повечето хора стрептококите се появяват за първи път, когато са млади. Те може да бъдат предадени от майка, баща, друго дете или дори от място, като например обществена тоалетна. Възможно е да сте били диагностицирани със стрептококова инфекция на гърлото като дете или да сте имали болка в гърлото, която е била признак на често недиагностицирани стрептококи в организма. Стрептококите при малките деца може да се проявят и като хронична ушна инфекция и тонзилит. Докато бръмчене, звънене, пукане в ушите или загубата на слуха са симптоми на Епщайн-Бар вирус, хроничните ушни инфекции обикновено са пречинени от стрептококи. Също така е важно да се отбележи, че стрептококите са най-често срещаният кофактор на Епщайн-Бар вируса.

При много хора стрептококите са били с тях през по-голямата част от живота им, а с напредването на възрастта има тенденция да се засилват и да нанасят по-големи поражения на организма. Във връзките си хората споделят своите бактерии и не е необичайно човек да прихване множество щамове стрептококи от различните партньори, с които е бил. Всички щамове стават все по-устойчиви на антибиотици и ако смятате, че имате един или повече щамове стрептококи в организма си, е много важно да започнете да прилагате протокола за хранене и хранителни добавки, описан по-долу. Стрептококите са трудни за премахване, но изчистването от тази бактерия е възможно. 

Симптоми на стрептококова инфекция

Акнето често се причинява от стрептококи в организма. Когато става въпрос за акне, стрептококите пребивават в лимфната система. Някои обичайни области, където може да се намират стрептококи, включват бузите, лицето, областите зад ушите и около врата. Човек, който страда от акне, обикновено е приемал многократно антибиотици в детството си. Може да е необходимо известно време, за да се излекувате напълно от акне, тъй като всяка предишна употреба на антибиотици в крайна сметка е изиграла роля за засилване на стрептококите. За щастие, чрез изчистване на диетата, приемане на правилните хранителни добавки и укрепване на имунната система можете да се освободите от акнето и основните му причинители – стрептококите. Хора, които са се борили с акне в продължение на петнадесет, дори двадесет години, са успели да се освободят от него.

Циститът е белегова тъкан върху лигавицата на пикочния мехур, която е резултат от продължително пребиваване на стрептококи в пикочния мехур. Някои хора са имали в миналото инфекции на пикочния мехур, сигнализиращи за стрептококи, докато други никога не са имали инфекции на пикочния мехур, но забелязват различни проблеми, които могат да сочат към цистит и причиняващия го стрептококов щам. След като се образува белегова тъкан по лигавицата на пикочния мехур, може да се появи възпаление и подуване. Тази област може да стане чувствителна към определени храни, които консумирате, и към количеството пикочна киселина в организма ви. Могат да възникнат множество усложнения, които ще спрат едва след като стрептококите бъдат унищожени. Има жени, които са преживели толкова ужасен цистит, че не са можели да функционират нормално и са загубили желание за живот. Но и някои от тях са открили истинската причина за своя цистит и са се излекували чрез добавяне на правилните храни и хранителни добавки и вяра в естествената за организма способност да се лекува. 

Бактериалният свръхрастеж в тънките черва (SIBO) се дължи на свръхрастеж на стрептококи в червата. Днес лекарите може да знаят, че имате бактериален проблем, но няма да могат да ви кажат, че БСТЧ (SIBO) показва претоварване на организма със стрептококи. Човек, на когото е поставена диагноза SIBO, най-вероятно има многобройни други симптоми, причинени от стрептококи. Подобно на акнето, SIBO може да възникне след честа употреба на антибиотици в детска или в зряла възраст. Постоянната употреба на антибиотици подсилва вируси и бактерии, които се хранят с яйца и петролни продукти. Замяната им с лечебни храни и хранителни добавки всъщност ще послужи за трайно унищожаване на щама стрептококи. Антибиотиците могат да бъдат необходими и ценни в определени случаи, например при тежка и неконтролируема инфекция на пикочните пътища. В много случаи обаче антибиотиците се използват прекомерно или в неподходящи случаи.

Стрептококите могат да навлязат в дебелото черво и да причинят синдром на раздразненото дебело черво или да предизвикат други чревни заболявания. Въпреки че колитът се причинява от разновидност на вируса на херпес зостер, той може да се влоши, когато високите нива на стрептококи в организма предизвикат възпаление. Всяко хронично състояние се усложнява и влошава от наличието на стрептококи в организма.

Много често хордеолумите (ечемик на окото), които хората развиват, са свързани с наличието на стрептококи. Понякога може да се дължат на вирусни проблеми, но не всички те са еднакви и много от тях се причиняват от стрептококи в организма.

В 90% от случаите на възпаление на таза причинители са стрептококи. Друго често срещано състояние, бактериалната вагиноза, също е свързано със стрептококи.

Всички симптоми на стрептококова инфекция най-вероятно ще се влошат по време на или около менструалния цикъл на жената, когато репродуктивната ѝ система се нуждае от допълнителна енергия или по време на овулацията, когато хормоните се променят. Не менструацията или самите хормони са причина за влошаване на симптомите, а това, че основни здравословни проблеми като стрептококите могат да се проявят по-силно през това време. Тежки инфекции на пикочните пътища, засилване на акнето, допълнителни проблеми със синусите, изостряне на симптомите на ендометриоза - всички тези проблеми са склонни да се влошават именно през тези периоди.

Стрептококи при децата

Родителите рядко получават необходимата им информация за това как най-добре да поддържат здравето на децата си, главно защото днес има толкова много дезинформация, която се бори за нашето внимание. Освен прилагането на информацията, която се съдържа в книгите, радиопредаванията и всички онлайн материали на Лечителя Медиум, безценно е намирането на практикуващ лечител, който разбира и подкрепя информацията, която откривате тук, и ще ви помогне да се ориентирате в здравословните проблеми на вашето дете. 

За децата е от решаващо значение да изградят имунната си система с лечебни храни и подходящи количества хранителни добавки като цинков сулфат, витамин Б12 с метилкобаламин и аденозилкобаламин, витамин Ц и сироп от черен бъз. Ако забележите някакви симптоми на стрептококова инфекция, добавянето на малко хидрастис към лечебния план на детето може да бъде много полезно. Важно е да следите за всички признаци на стрептококи при детето, за да може да използвате подходящите хранителни добавки, които да подпомогнат за поддържане здравето на детето ви и да не се налага толкова често да се използват антибиотици.

Храни, които трябва да избягвате

Яйцата подхранват стрептококите и трябва да се избягват докато се лекувате. На някои хора погрешно се казва да консумират яйца, когато се лекуват от бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO), но това е вредна дезинформация. За съжаление, яйцата ще продължат да подхранват бактериите в тялото ви. Някой, който страда от цистит, може да не почувства дразнене, когато консумира яйца, но всъщност продължава да подхранва проблема и дори създава допълнителни проблеми за здравето си. От синдром на поликистозните яйчници (PCOS) до рак на гърдата, калциране, възли, тумори на щитовидната жлеза и други, яйцата могат да изострят много проблеми и е най-добре да ги избягвате. Можете да прочетете повече за яйцата в книгата “Най-полезните храни”.

Подобно на яйцата, млечните продукти също подхранват стрептококите. Избягвайте мляко, сирене, масло или гхи, ако се борите с някой щам на стрептококи. Опитайте се да стоите настрана от царевица, пшеница, ечемик, ръж и рапично олио. Не се притеснявайте от сока от ечемичена трева, той е различен от ечемиченото зърно и не съдържа глутен. Това е изключителна храна за лечение на стрептококи и е подходяща за здравето ви. Когато тревата се изцежда на сок, промяната в структурата съдържа фитохимикал, който предпазва от стрептококи.

Лечебни храни

Когато започнете да изчиствате стрептококите от тялото си, подсилването на имунната система е изключително важна част. Вашият БСТЧ (SIBO), цистит и всички други симптоми, свързани със стрептококи, могат трайно да изчезнат, но това изцеление може да започне само след като добавите правилните храни и хранителни добавки. Когато се борите със стрептококи, преминаването на растителна диета за определен период от време може да бъде много полезно. Може да помислите да опитате 28-дневното прочистване, което ще намерите в книгата “Лечителят Медиум”.

Бананите, които имат антибактериални и антивирусни свойства, са невероятни в събирането на стрептококи и изчистването им от организма. Бананите са особено полезни за хора с БСТЧ (SIBO). Горските плодовете са чудесни за изчистване на стрептококи навсякъде от организма. Спанакът е чудесно допълнение към диетата, особено за страдащите от акне. Лукът помага в борбата със стрептококи в пикочния мехур, репродуктивната система, чревния тракт, дебелото черво, а също така може да помогне при лечение на ечемик. Изцедете сок от куркума с краставица или стъблена целина и ще получите много лечебна напитка. Сокът от стъблена целина е друга мощна напитка, която моментално започва да премахва стрептококите. Лютият червен пипер Кайен може да бъде чудесен, но внимавайте да не прекалите с него, ако сте чувствителни. Суровият мед съдържа фитохимикали, които унищожават всички видове стрептококови бактерии. Рукола, джинджифил, чесън, тиква, сладки картофи, кейл, както и месестата част и водата от кокосов орех са все лечебни храни, които трябва да включите в диетата си. Консумирането на пресен риган и други билки като мащерка, розмарин и градински чай (салвия) също е много лечебно. Можете да прочетете за мощните лечебни ползи от всички тези храни в книгата “Най-полезните храни”.

Лечебни хранителни добавки

Големите дози витамин Ц са мощно оръжие срещу стрептококите. Цинковият сулфат е важна хранителна добавка за борба със стрептококите. Една от причините стрептококите да се разпространят толкова много е, че повечето хора страдат от недостиг на цинк, поради което е изключително важно да снабдявате организма си с този жизненоважен минерал. Капсулите с масло от риган са чудесни за борба със стрептококите, особено при симптоми на БСТЧ (SIBO) и акне. Котешки нокът, маточина, хидрастис и монолаурин от кокос са четири други много полезни хранителни добавки. В книгата “Прочистване за здраве” можете да откриете протоколи за хранителни добавки, които да включите при различни заболявания и симптоми, включително тези, причинени от стрептококи.

Как да продължим напред

Ако лекарите кажат на пациентите, че кистозното акне са просто хормонални пъпки, хората ще останат болни и крайно дезинформирани. Ако хората продължават да вярват в погрешната идея, че инфекциите на синусите се дължат на полените във въздуха, те ще продължат да се чувстват зле. Ако хората просто приемат, че вагиналното течение са гъбички и не са правилно информирани, че това е щам на стрептококи, те ще продължат да страдат. Заедно трябва да изчистим дезинформацията и да разпространим истините, които ще донесат истинско изцеление.

Лечебните храни и хранителни добавки могат да победят дори най-мощните щамове стрептококи в съвременния свят. С време, търпение и решителност можете да победите стрептококите и да изпитате свободата на жизненото здраве. Бъдете нежни към себе си, потърсете подкрепа, обърнете се към ангелите за помощ (повече за това можете да прочетете в книгата “Лечителят Медиум”) и наблюдавайте как животът ви започва да се променя!

Подобни публикации

[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тялото си. Въпреки че е нормално да ядете риба от време на време, особено ако сте човек, който обича риба, хранителните добавки с рибено масло са съвсем друго нещо. Човек би решил, че е едно и също, но всъщност разликата е огромна.
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Когато нямаме достатъчно от добрата солна киселина, патогените, живеещи в нас, произвеждат лоши киселини. Тези лоши киселини могат да се натрупат с течение на времето и да причинят киселинен рефлукс.
Прочети още
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
В това видео, Антъни Уилям прави чай от гъбите рейши и чага, говори за лечебните свойства на тази напитка и обръща внимание на това, как всъщност кофеина разрушава имунната ни система. 
Прочети още