МОЗЪЧНА МЪГЛА – ПРИЧИНИ И ЛЕЧЕНИЕ

МОЗЪЧНА МЪГЛА – ПРИЧИНИ И ЛЕЧЕНИЕ

Мозъчната мъгла може да бъде от лека до тежка и дори опустошителна за много хора. Това състояние може да попречи на работата, взаимоотношенията, ежедневието и да накара човек да се съмнява в себе си и да загуби увереност. При някои хора мозъчната мъгла е толкова силна, че те не могат да запазят работата си, да поддържат връзки или дори да станат от леглото. 

Мозъчната мъгла често се приема като лек симптом, мързел или резултат от недоспиване, но в действителност може да бъде инвалидизиращо състояние и трябва да се приема сериозно. Първата стъпка към лечението на мозъчната мъгла е да се разбере истинската причина за нея.

Истински причини за мозъчна мъгла

Двете основни причини за мозъчната мъгла са вирусите и токсичните тежки метали в тялото. Въпреки че човек може да има вируси без токсични тежки метали и обратното, повечето хора с мозъчна мъгла се сблъскват и с двете.

Вирусите, като например Епщайн-Бар, се намират в черния дроб и се хранят с храни, които им харесват. Медицинските проучвания и науката не са наясно, че вирусите са живи и трябва да се хранят, за да оцелеят, и че те се наслаждават на определени храни, които консумираме, като яйца, глутен и млечни продукти. Освен с тези храни, те се хранят и с токсините, които имаме в тялото си, като токсични тежки метали, пестициди и фунгициди. След като вирусите изядат проблемните храни и токсини, те отделят страничен продукт и именно този страничен продукт Антъни Уилям нарича вирусни невротоксини. След като вирусът отдели невротоксин, той си проправя път в кръвния поток и нагоре към мозъка. Всички неврони в мозъка са силно чувствителни и алергични към невротоксините. Когато невротоксините навлязат в мозъка, те отслабват невроните и могат да доведат до късо съединение на невротрансмитерите, което води до симптоми на мозъчна мъгла.

Друга причина за мозъчната мъгла са токсичните тежки метали в организма, като живак, алуминий, кадмий, арсен, никел, мед и олово. Тези тежки метали не само подхранват вирусите в черния дроб, както споменахме по-горе, но си проправят път до мозъка и се задържат в мозъчната тъкан. Когато тежките метали попаднат в капана на мозъчната тъкан, те започват да се окисляват, ръждясват и корозират в мозъка ви. Тази корозия започва да се разпространява в други тъкани на мозъка и може да влоши мозъчната мъгла с течение на годините, което потенциално води до нарушена памет.

Лечебни средства

Първата стъпка за премахване на мозъчната мъгла е да се отстранят от организма токсичните тежки метали, като живак, алуминий, кадмий, арсен, никел, мед и олово. Най-добрите средства за отстраняване на тези метали са спирулина, сок от ечемичена трева на прах, диви боровинки, пресен кориандър и атлантическo дулсе. За да достигнете до дълбоко разположените метали в мозъка и черния дроб, най-добре е да комбинирате всичките пет диви храни и билки, описани по-горе. Ако нямате достъп до всичките пет от тези съставки, съсредоточете се върху включването на поне три от тях, което също може да бъде много полезно. Когато комбинираме тези пет съставки, те работят заедно, за да изместят и изведат по безопасен начин токсичните тежки метали от черния дроб, мозъка, кръвта и тъканите. Чудесен начин да вкарате всички тези лечебни диви храни и билки в диетата си, е да консумирате ежедневно смути за детоксикация на тежки метали. Друг вариант е да направите прочистването от тежки метали, както е описано в книгата на Антъни Уилям "Прочистване за здраве"

Важна стъпка в лечението на мозъчната мъгла е да работите за унищожаване на вирусите в организма. Без значение дали се борите с мозъчна мъгла или имате друг симптом или състояние, включително фибромиалгия, ревматоиден артрит, тендинит, лупус, множествена склероза (МС), лаймска болест, синдром на карпалния тунел, плантарен фасциит, мистериозни мигрени, мравучкане и изтръпване, мътнини в очите, болки, умора или тревожност, всички те са резултат от вируси в организма, като например Епщайн-Бар. За да започнете да работите върху отстраняване на вирусите от тялото си, най-добре започнете с премахване на любимите им храни, сред които са: яйца, глутен, млечни продукти като мляко, сирене и масло. Когато вирусите и патогените в организма консумират тези храни, те стават още по-силни, симптомите и състоянията могат да се влошат, а мозъчната мъгла да продължи.

Сокът от стъблена целина е едно от най-добрите оръжия за борба с мозъчната мъгла. Този сок не само е пълноценен електролит, който е от решаващо значение за мозъка и тялото, но е и антивирусно средство и може да помогне за унищожаването на вирусите в черния дроб, които допринасят за мозъчната мъгла. Сокът от стъблена целина е билково лекарство и консумирането на 500 мл. до литър сок от целина всяка сутрин може да помогне да постигнете осезаемо подобрение, когато страдате от мозъчна мъгла. Ако сте начинаещи в употребата на сок от стъблена целина, не се колебайте да започнете със 100 мл. и постепенно да стигнете до 500 мл. или литър дневно. 

Хранителните добавки, които могат да подпомогнат мозъка и нервната система, включват: Магнезиев глицинат, Б12 под формата на аденозилкобаламин и метилкобаламин и GABA. Вижте директорията на medicalmedium.com за препоръки за висококачествени добавки, голяма част от които можете да намерите и в България на prirodnik.com. В книгата “Прочистване за здраве” можете да намерите пълния протокол с препоръчани хранителни добавки и количествата им за лечение на мозъчна мъгла (замъглено мислене).

Намаляването на количеството мазнини в диетата ви е друг важен инструмент за лечение. Консумацията на храна с високо съдържание на мазнини сгъстява кръвта и може да доведе до невъзможност вирусите, тежките метали и другите токсини да бъдат изчистени от черния дроб и тялото, което води до запазване на мозъчната мъгла. Радикалните мазнини също така спират достъпа на критично необходимата глюкоза до мозъка ви. Защо е необходимо глюкозата да навлиза в мозъка? Глюкозата, която е захар, е една от най-важните части на лечението на мозъчната мъгла! Мозъкът работи с глюкоза и поради тази причина е изключително важно да приемате достатъчно количество. Най-добрият начин да увеличите глюкозата е да внесете в диетата си плодове, обикновени картофи, зимни тикви и сладки картофи. Когато се използват правилно, тези храни могат да бъдат невероятни лечебни средства и са задължителни за премахване на мозъчната мъгла. Докато въвеждате тези лечебни храни, помислете за намаляване на храните с високо съдържание на мазнини, като месо, пилешко месо, риба, ядки, масла от ядки, семена, кокосово масло, авокадо, масла и соя. Ограничете тези храни до един път на ден, вместо два или три пъти на ден. Най-добре е да избягвате свинското месо изобщо. 

Включването в диетата на повече лечебни билки, зеленолистни зеленчуци и плодове, като магданоз, градински чай, лук, киви, мандарини и маруля, може да помогне за поддържане на баланса в организма, докато работите за изчистването на тялото и кръвообращението от тежки метали и вируси. Еликсирът на Лечителя Медиум от стръкове кейл и джинджифил с мед, е друго невероятно лечебно средство, което може да осигури бързо облекчение на мозъчната мъгла и да ви помогне да се отървете от зациклянето, докато работи върху лечението си.

Еликсир на Лечителя Медиум от стръкове кейл и джинджифил с мед

Съставки:

  • 4-6 стръка кейл, нарязани
  • 1 чаена лъжичка прясно настърган джинджифил
  • 2 чаени лъжички суров мед
  • 2 чаши гореща вода
  • Изстискайте сока на един лимон

Начин на приготвяне:

Смесете нарязаните стъбла на зелето, прясно настъргания джинджифил, меда и сока от лимона. Добавете 2 чаши гореща вода и разбъркайте добре. Оставете водата да се накисне за поне 15 минути и след това прецедете. Консумирайте в рамките на един час за бързо облекчаване на мозъчната мъгла.

Как да продължим напред

Днес повече хора от всякога изпитват мозъчна мъгла. За хората със симптоми може да се превърне в трудност и дори в борба за преодоляване на ежедневието. Мозъчната мъгла никога не трябва да се приема с лека ръка, защото когато страдате, тя може да бъде изключително тежка и затормозяваща. Сега, когато разбирате истинската причина за мозъчната мъгла и знаете лечебните средства, които да използвате, за да премахнете вирусите и токсичните тежки метали от тялото си, можете да започнете да се борите с мозъчната мъгла и да се излекувате.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Когато нямаме достатъчно от добрата солна киселина, патогените, живеещи в нас, произвеждат лоши киселини. Тези лоши киселини могат да се натрупат с течение на времето и да причинят киселинен рефлукс.
Прочети още
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
В това видео, Антъни Уилям прави чай от гъбите рейши и чага, говори за лечебните свойства на тази напитка и обръща внимание на това, как всъщност кофеина разрушава имунната ни система. 
Прочети още
[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
Сиропът от черен бъз е широко използвана природна хранителна добавка за поддържане на имунната система, цялостното здраве и благополучие. Той е не само полезен, но и вкусен, което го прави чудесен избор за деца и възрастни. Най-големи ползи получаваме от черния бъз, когато е правилно приготвен, затова американската компания Vimergy® се захваща със задачата да създаде най-висококачествения, най-силен, чист и полезен сироп от черен бъз, който би могъл да съществува. Отнема им три години разработки, за да създадат възможно най-добрия продукт и сега сиропът от черен бъз на Vimergy® е вече реалност!
Прочети още