ЛЕЧЕБНИ ПОЛЗИ ОТ ГЪБАТА ЧАГА

ЛЕЧЕБНИ ПОЛЗИ ОТ ГЪБАТА ЧАГА

Гъбата чага (технически не е гъба, а по-скоро предрастеж) е невероятно мощна медицинска гъба, която е много търсена заради лечебните си свойства и изключително високото съдържание на антиоксиданти. Чага е богата на витамини A, Ц, Б, Д и Е и минерали като манган, желязо, калций, цинк и селен. Тя притежава мощни антибактериални, антивирусни, противовъзпалителни, антимикробни, противогъбични, противокандидозни и противопаразитни свойства. 

Лечебната гъба чага е един от най-добрите източници на бетулинова киселина, за която е известно, че убива раковите клетки при контакт с тях. Поради това гъбата чага често е посочвана като една от най-добрите противоракови и противотуморни храни и е високо ценена и използвана в различни природни методи за лечение на рак и профилактични протоколи. Изследванията показват, че чага е особено полезна при рак на дебелото черво, на стомаха, на матката, на белия дроб, на гърдата и рак на простатата. 

Чага е богата и на бета-глюкани, които могат значително да подсилят и укрепят имунната система. Това я прави идеален избор за страдащите от автоимунни заболявания като синдром на хроничната умора, ревматоиден артрит, лупус, фибромиалгия, синдром на раздразненото черво (IBS), болест на Крон, лимфом, бурсит, херпес зостер и синдром на поликистозните яйчници (PCOS). 

Тази гъба е много полезна и за хора с вируса на ХИВ (човешки имунодефицитен вирус) и доказано намалява различните симптоми и вторични заболявания, причинени от ХИВ. Чага съдържа най-високото ниво на супероксид дисмутаза (СОД) в света. Това е ензим, подпомагащ разграждането на свободните радикали и доказал своята ефективност при лечението на болестта на Паркинсон, Алцхаймер, АЛС (амиотрофична латерална склероза), подагра, склеродермия, остеоартрит и катаракта. 

Противовъзпалителните ѝ свойства я правят идеален помощник за хора със синдром на раздразненото черво (IBS), артрит, колит, цистит, тендинит, отоци, астма, цьолиакия и акне. Широкият спектър от лечебни ползи, открити в чага, я прави една от най-важните и основни лечебни храни, които трябва да бъдат включени в здравословния режим на всеки. 

Гъбите чага растат в хармония с брезите и могат да бъдат открити в северните райони на САЩ и в горите на планините Апалачи. Срещат се и в горите с умерен климат в Европа, Канада, Китай, Русия и Корея, където са наричани "дар от Бога". 

Гъба чага за подсилване на имунитета

Гъбата чага е свързана с изграждането на имунитета - нещо, от което всички се нуждаем в живота си. Чага притежава хранителни вещества, които подсилват имунната система и увеличават броя на белите кръвни клетки, като увеличават производството на лимфоцити, моноцити, неутрофили, базофили и еозинофили, така че тялото ви да може да се бори с нашественици като токсини и патогени, както и с гъбички като дрожди и плесени.

Тази невероятна диворастяща храна също така поддържа нормалните нива на червените кръвни клетки и костната маса, балансира тромбоцитите и предотвратява цитокиновите бури, които са резултат от свръхреакция на организма към патоген или токсин. Този вид свръхреакция се появява, защото имунната система се хиперактивира, за да се бори с множество инфекции. Цитокиновите бури могат да доведат до разширяване на кръвоносните съдове (което може да доведе до кръвоизлив), уртикария, обриви и треска.

С помощта на гъбата чага организмът е много по-добре подготвен да се справи с патогените и токсините. Чага е едно от най-лечебните и тонизиращи средства, използвани в последните десетилетия. Фитохимикалите в чага са изключително подходящи за превенция на рака, регулиране на кръвната захар, стимулиране на надбъбречните жлези, като същевременно регулират останалата част от ендокринната система, разграждат, разтварят и унищожават непродуктивните гъбички в стомашно-чревния тракт.

Съществува популярно погрешно схващане, че ядливите гъби са вредни за нас, защото поглъщането им води до свръхрастеж на гъбички в организма. Това твърдение не би могло да бъде по-далече от истината. Ядливите гъби, включително гъбите чага, са едни от най-добрите бойци и врагове на непродуктивните гъбички, с които разполагаме.

Начин на употреба:

Можете да добавяте органична чага на прах в смутита или да си направите чай или лате от нея. Вижте рецепти за приготвянето им тук. 

За повече информация относно лечебните свойства на чага и симптомите и състоянията, при които тя може да помогне, разгледайте бестселъра на “Ню Йорк Таймс” “Лечителят Медиум: Най-полезните храни”. Излекувайте себе си и близките си със скритите лечебни сили на плодовете и зеленчуците, както и с помощта на другите книги от поредицата “Лечителят Медиум”.

Вижте видеото на Антъни Уилям, в което той прави чай от гъбите чага и рейши и говори за лечебните свойства на тази напитка, както и за вредните последици от кофеина за имунната ни системавиж видео тук.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
Сиропът от черен бъз е широко използвана природна хранителна добавка за поддържане на имунната система, цялостното здраве и благополучие. Той е не само полезен, но и вкусен, което го прави чудесен избор за деца и възрастни. Най-големи ползи получаваме от черния бъз, когато е правилно приготвен, затова американската компания Vimergy® се захваща със задачата да създаде най-висококачествения, най-силен, чист и полезен сироп от черен бъз, който би могъл да съществува. Отнема им три години разработки, за да създадат възможно най-добрия продукт и сега сиропът от черен бъз на Vimergy® е вече реалност!
Прочети още
[ВИДЕО] КАК СЕ ПРАВИ ШОКОВА ТЕРАПИЯ С МИКРО-Ц
[ВИДЕО] КАК СЕ ПРАВИ ШОКОВА ТЕРАПИЯ С МИКРО-Ц
Защо шоковата терапия с витамин Ц на Лечителя Медиум издига изцелението на нови висини? Защото се използва специфичен вид глюкоза, която ще откриете главно в суровият мед и прясно изцедени цитрусови плодове. Тази глюкоза се свързва с правилния вид витамин Ц под формата на аскорбинова киселина и го вкара в клетките и органите. Витамин Ц е антиоксидант, който подхранва имунната ви система. Суровият мед и сокът от портокал се свързват директно с витамин Ц, което води до тази мощна антиоксидантна доставка на антивирусни, антибактериални лечебни хранителни вещества в тялото.
Прочети още
[ВИДЕО] L-ЛИЗИН - ИНХИБИТОР НА ПАТОГЕНИ
[ВИДЕО] L-ЛИЗИН - ИНХИБИТОР НА ПАТОГЕНИ
Тази аминокиселина навлиза в черния дроб и действа като димна завеса за всички патогени, които са отговорни за чернодробните състояния и автоимунните заболявания. Потискайки и намалявайки натоварването на патогените, L-лизинът действа противовъзпалително на цялата нервна система, особено на централната нервна система и на блуждаещия и френетичния нерв, които стават мишена на невротоксините, произвеждани от ЕБВ, херпес зостер и други бацили. 
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.