12 ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ПОДКРЕПА НА ИМУННАТА СИСТЕМА

12 ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ПОДКРЕПА НА ИМУННАТА СИСТЕМА

В наши дни се сблъскваме с повече неща, отколкото когато и да било преди. Всеки ден имунната ни система воюва за нас, защитавайки ни от непрестанно нахлуване на нашественици, включително патогени, токсични тежки метали, химикали и други токсини. Имунната ни система е съсредоточена върху това да ни поддържа в безопасност, силни и здрави в лицето на всички тези заплахи, нашествия и излагания. Но при толкова много неща, с които трябва да се борим, имунната ни система се нуждае от помощ, за да продължи да води борбата и да може да победи. Именно тук се появяват инструментите за подпомагане на имунната система. Тези 12 билки и хранителни добавки са отлични за укрепване на имунната система:

Витамин Ц: засилва цялата имунна система, особено клетките-убийци, които преследват патогени като ЕБВ, херпес зостер и грипни вируси. Витамин Ц подхранва имунните клетки, за да могат те да се борят с токсините на свободните радикали. Антъни Уилям препоръчва буферирани форми на витамин Ц, като например Микро-Ц, тъй като те са щадящи стомаха и по-добри за чувствителни хора. Повече за този важен витамин, прочетете в статията “Лечебни ползи от витамин Ц”, в нашия блог.

Цинк под формата на течен цинков сулфат: помага на имунната система да отблъсне патогените, които стоят в основата на хроничните заболявания, симптоми и състояния и поддържа имунната система силна по време на болести, стрес, неправилно хранене и начин на живот. Всеки има недостиг на този важен минерал. За да научите повече за елемента, който ни липсва най-много в наши дни, прочетете статитята “Цинк: минерал от първостепенна важност за здравето”, в нашия блог. 

Витамин Б12 с адензоликобаламин и метилкобаламин: подсилва имунната система и ви предпазва от увреждания от невротоксини, причинени от патогени. Прочетете повече за Б12 в статията “Защо Б12?”, в нашия блог. 

Маточина: убива и отблъсква патогенните клетки, като същевременно спомага за укрепването на лимфоцитите, така че имунната система да може да се бори с патогените. Научете всички останали свойства на тази лековите билка в статията “Маточина – билка, променяща живота”, в нашия блог. 

Спирулина: укрепва имунната система, като същевременно премахва токсичните тежки метали и спира растежа на патогените, което облекчава имунната система.

Котешки нокът: унищожава патогените и подпомага персонализираната имунна система на черния дроб, като му дава възможност да възстанови силите си и да се подготви за следващата битка. Подробната статия “Лечебни ползи от котешкия нокът”, може да намерите в нашия блог. 

Хидрастис: помага за унищожаването и изчистването на патогените от организма, като помага на имунната система да спечели войната с нашествениците. В повечето случаи е най-добре да се използва хидрастис в продължение на две седмици, след това две седмици да се спира и да се повтаря този цикъл. Научете повече за хидрастиса в статията “Корен от хидрастис – мощен билков антибиотик”.

Женско биле: най-важната билка за борба с патогенните микроорганизми и следователно с много хронични заболявания, симптоми и състояния, причинени от тези патогенни микроорганизми. Също така възстановява работата на надбъбречните жлези, което облекчава натоварването на имунната система. Повече за най-добрият убиец на патогаени, прочетете в “Корен от женско биле – мощно оръжие срещу патогените”, в нашия блог. 

Л-лизин: укрепва имунната система и възпрепятства размножаването на патогените. Пълно описание на всички полезни свойства на тази хранителна добавка ще намерите в статията “Лечебни ползи от L-лизин”, в нашия блог.

Гъба Чага: притежава хранителни вещества за укрепване на имунната система, които съживяват броя на белите кръвни клетки, като увеличават производството на лимфоцити, моноцити, неутрофили, базофили и еозинофили, за да може организмът да се бори с нашествениците. Също така укрепва червените кръвни клетки и костния мозък, балансира кръвните плочици и предотвратява цитокиновите бури. Вижте статията “Лечебни ползи от гъбата чага”, в нашия блог.

Куркумин: противовъзпалително средство, което помага на организма да се освободи от реактивно състояние дори след като нашественикът, например грипът, е напуснал тялото.

Листа от коприва: антипатогенна билка, която също така подкрепя имунната система, тъй като помага да се върнете към хомеостазата – да балансирате отново тялото си, така че всичко да функционира по-добре, включително лимфната система, черния дроб, надбъбречните жлези и кръвта.

Помислете за редовното включване на тези хранителни добавки в режима си за лечение. Имунната ви система ще бъде подсилена и ще може по-добре да ви защитава от патогени и токсини, както и по време на стрес, емоционални трудности, нараняване, загуба, сезонни промени, лоши хранителни навици или начин на живот, или когато не сте в състояние да се грижите за себе си по най-добрия начин.

За по-подробни съвети относно тези лечебни протоколи, както и конкретни дозировки за деца и възрастни, прочетете статията “Шокови терапии на Лечителя Медиум”, в нашия блог.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избрал. Когато те ни сполетят обаче, ние получаваме най-големите си съкровища.
Прочети още
[ВИДЕО] МЕЛАТОНИН: НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДСТВО ЗА СЪН
[ВИДЕО] МЕЛАТОНИН: НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДСТВО ЗА СЪН
Мелатонинът е невероятна хранителна добавка при безсъние и всякакви нарушения на съня, но това не е всичко, за което той помага. Този хормон помага на невротрансмитерите и глиалните клетки, което го прави полезен за хора, живеещи с проблеми с психичното здраве като депресия, тревожност, биполярно разстройство, деперсонализация, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), необяснима дълбока тъга, чувство на изгубеност, мозъчна мъгла, проблеми с паметта, пристъпи на паника, нервност, лека умора и др. Мелатонинът може също така да спре свиването и атрофията на мозъка и да помогне за намаляване на туморите и кистите, както и за предотвратяване на техния растеж.
Прочети още
[ВИДЕО] НОВАТА СОКОИЗСТИСКВАЧКА ЗА ЦЕЛИНА OMEGA MM1500
[ВИДЕО] НОВАТА СОКОИЗСТИСКВАЧКА ЗА ЦЕЛИНА OMEGA MM1500
Компанията Omega пусна на пазара новата хоризонтална нискооборотна сокоизстисквачка MM1500, която също като предшественика си MM900 притежава специален накрайник за извличане на максимално количество сок от всяко стъбло целина. Този нов модел сокоизстисквачка ви дава възможност да правите също и плодови сорбета, ядкови млека и ядкови масла, бебешки храни и паста! Това е цялостна система за хранителни вещества, събрана в едно устройство!
Прочети още