ГОРЕЩ ШОКОЛАД ОТ ГЪБА ЧАГА С ПОДПРАВКИ И КОКОСОВА СМЕТАНА

ГОРЕЩ ШОКОЛАД ОТ ГЪБА ЧАГА С ПОДПРАВКИ И КОКОСОВА СМЕТАНА

Нищо не действа така добре и не успокоява душата, както топла напитка в студен ден (или по всяко време на годината!). Добавете невероятните лечебни свойства на гъбата чага и някои специални лечебни подправки и ще се насладите на една дълбоко терапевтична и вкусна напитка. Тази рецепта би била чудесна за поднасяне на приятели и семейството, също така може да ѝ се наслаждавате самостоятелно в тихо уединение. 

Чага е един от най-добрите източници на бетулинова киселина, за която е известно, че убива раковите клетки при контакт. Поради това чага често е посочвана като една от най-добрите противоракови и противотуморни храни и е високо ценена в различни естествени методи за лечение на рак и профилактични лечебни протоколи. Изследванията показват, че чага е особено полезна при рак на дебелото черво, стомаха, ендометриума, белия дроб, гърдата и простатата. 

Гъбата чага също така е богата на бета-глюкани, които могат значително да укрепят и подсилят имунната система, което я прави идеален избор за страдащите от автоимунни заболявания като синдром на хроничната умора, ревматоиден артрит, лупус, фибромиалгия, синдром на раздразненото черво (IBS), болест на Крон, лимфом, бурсит, херпес зостер и синдром на поликистозните яйчници (PCOS).

Чага съдържа най-високото ниво на супероксиддисмутаза (СОД) в света, която е ензим, подпомагащ разграждането на свободните радикали, и е доказано, че е много ефективна при лечението на болестта на Паркинсон, Алцхаймер, болестта на Лу Гериг, подагра, склеродермия, остеоартрит и катаракта. Противовъзпалителните ѝ свойства я правят идеална за хора със синдром на раздразненото черво (IBS), артрит, колит, цистит, тендинит, оток, астма, целиакия и акне. Широкият спектър от лечебни ползи, открити в чага, я правят една от най-важните и съществени лечебни храни, които трябва да бъдат включени в естествения режим на здравето.

Съставки:

За кокосовата сметана (по желание):

  • 1 кутия с 400 мл кокосов крем или пълномаслено кокосово мляко, охладено в хладилника за една нощ;
  • 2-3 с.л. суров мед.

Начин на приготвяне:

Поставете кокосовото мляко, водата, чагата на прах, канелата, джинджифила, кардамона, индийското орехче, фурмите и ванилията в блендер и пасирайте до гладка и пенеста смес поне 2 минути. 

За да направите кокосовата сметана, която е по желание, охладете купата за смесване във фризера за 10 минути. Когато купата се охлади, извадете гъстият каймак от горната част на кена, като оставите кокосовата вода. С помощта на миксер разбийте сметаната в продължение на 2-3 минути, докато се получат меки върхове. Добавете меда и разбийте за още 2 минути. 

За да сервирате, изсипете напитката в чаша и добавете кокосова сметана отгоре (ако използвате) и поръсете с канела. Сервирайте веднага.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ АКНЕ?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ АКНЕ?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните периоди от живота ни могат да понижат имунната ни система, което позволява на истинската причина за акнето – стрептококите – да вземат надмощие. В това видео ще разберете как тази бактерия причинява акне и кои храни трябва да избягвате, ако имате акне или искате да си помогнете за предотвратяването му.
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, БЕЗ ДА ГО ЗНАЕТЕ?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, БЕЗ ДА ГО ЗНАЕТЕ?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин, но не осъзнават, че хроничната им умора е неврологична и всъщност така я влошават. В това видео ще разберете как хроничната умора е свързана с вируса на Епщайн-Бар, дали невротоксините насищат мозъка ви и как могат да изглеждат тези симптоми.
Прочети още
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тялото си. Въпреки че е нормално да ядете риба от време на време, особено ако сте човек, който обича риба, хранителните добавки с рибено масло са съвсем друго нещо. Човек би решил, че е едно и също, но всъщност разликата е огромна.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.