Гъбата рейши - “еликсир на вечния живот”

Гъбата рейши - “еликсир на вечния живот”

Гъбата рейши е ценен лечебен продукт, който е наричан "лекарството на царете" и "еликсир на вечния живот" поради своите поразителни и мощни ползи за здравето. Доказано е, че рейши значително повишава функциите на имунната система и е отлична храна за профилактика на рака, тъй като съдържа съединения като кантаксантин и бета 1,3 Д глюкан, които могат да забавят растежа на туморите и да помогнат на имунните клетки да се свържат с туморните клетки и да ги отстранят от организма.

Освен това е добре известно, че помага за предпазване на организма от радиационни увреждания и е доказано, че облекчава симптомите на химиотерапията, като косопад, гадене, треска, инфекции и главоболие. Рейши е невероятно средство за отслабване и може да помогне за прочистване на омазнения черен дроб и да намали отоците и подуването на тялото.

Рейши е отлична и за здравето на сърдечносъдовата система и е в състояние да помогне за разширяване на коронарната артерия, да подобри кръвообращението в капилярите на сърдечния мускул, да увеличи притока на кръв към сърцето и дори да помогне за коригиране на аритмията. Тя може също така да намали нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта, както и да намали плаката по артериалните стени, което може да помогне за предотвратяване на инсулти и инфаркти.

Рейши е жизненоважна хранителна добавка, която помага за понижаване на холестерола, намаляване на високото кръвно налягане и за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. Рейши е много добра за успокояване на нервната система и възвръщане на баланса и стабилността в организма. Тя може да помогне при тревожност, пристъпи на паника и нарушения на съня, като например безсъние. Известно е също, че помага за подобряване на когнитивните способности, като памет, концентрация и фокус.

Рейши съдържа противовъзпалителни свойства, поради което е от съществено значение за тези, които страдат от автоимунни заболявания като колит, болест на Хрон, фибромиалгия, синдром на хроничната умора, хроничен бронхит, артрит, хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) и Епщайн-Бар вирус. Рейши съдържа също така мощни антивирусни свойства и е изключително полезна при херпесни вируси, херпеси, херпес зостер, варицела, настинка и грип.

Тя има и естествени антихистаминови свойства, което я прави ценна за тези, които страдат от алергии, проблеми със синусите и хронични мускулни болки. В едно проучване е установено, че рейши е толкова мощна, колкото пет милиграма хидрокортизон. Рейши съдържа полизахариди, наречени Гандореан А, В, С, които помагат за поддържане на стабилна и балансирана кръвна захар, което е много полезно при диабет, инсулти, язви и хипертония. Екстрактът от рейши на прах е отличен начин да включите тази гъба в диетата си. Той може да се добавя към вода, сок, чай, смутита, протеинови шейкове, супи или зеленчукови ястия.

Вижте видеото на Антъни Уилям, в което той прави чай от гъбите чага и рейши и говори за лечебните свойства на тази напитка, както и за вредните последици от кофеина за имунната ни системавиж видео тук.

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.