ГЪБАТА РЕЙШИ - “ЕЛИКСИР НА ВЕЧНИЯ ЖИВОТ”

ГЪБАТА РЕЙШИ - “ЕЛИКСИР НА ВЕЧНИЯ ЖИВОТ”

Гъбата рейши е ценен лечебен продукт, който е наричан "лекарството на царете" и "еликсир на вечния живот" поради своите поразителни и мощни ползи за здравето. Доказано е, че рейши значително повишава функциите на имунната система и е отлична храна за профилактика на рака, тъй като съдържа съединения като кантаксантин и бета 1,3 Д глюкан, които могат да забавят растежа на туморите и да помогнат на имунните клетки да се свържат с туморните клетки и да ги отстранят от организма.

Освен това е добре известно, че помага за предпазване на организма от радиационни увреждания и е доказано, че облекчава симптомите на химиотерапията, като косопад, гадене, треска, инфекции и главоболие. Рейши е невероятно средство за отслабване и може да помогне за прочистване на омазнения черен дроб и да намали отоците и подуването на тялото.

Рейши е отлична и за здравето на сърдечносъдовата система и е в състояние да помогне за разширяване на коронарната артерия, да подобри кръвообращението в капилярите на сърдечния мускул, да увеличи притока на кръв към сърцето и дори да помогне за коригиране на аритмията. Тя може също така да намали нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта, както и да намали плаката по артериалните стени, което може да помогне за предотвратяване на инсулти и инфаркти.

Рейши е жизненоважна хранителна добавка, която помага за понижаване на холестерола, намаляване на високото кръвно налягане и за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. Рейши е много добра за успокояване на нервната система и възвръщане на баланса и стабилността в организма. Тя може да помогне при тревожност, пристъпи на паника и нарушения на съня, като например безсъние. Известно е също, че помага за подобряване на когнитивните способности, като памет, концентрация и фокус.

Рейши съдържа противовъзпалителни свойства, поради което е от съществено значение за тези, които страдат от автоимунни заболявания като колит, болест на Хрон, фибромиалгия, синдром на хроничната умора, хроничен бронхит, артрит, хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) и Епщайн-Бар вирус. Рейши съдържа също така мощни антивирусни свойства и е изключително полезна при херпесни вируси, херпеси, херпес зостер, варицела, настинка и грип.

Тя има и естествени антихистаминови свойства, което я прави ценна за тези, които страдат от алергии, проблеми със синусите и хронични мускулни болки. В едно проучване е установено, че рейши е толкова мощна, колкото пет милиграма хидрокортизон. Рейши съдържа полизахариди, наречени Гандореан А, В, С, които помагат за поддържане на стабилна и балансирана кръвна захар, което е много полезно при диабет, инсулти, язви и хипертония. Екстрактът от рейши на прах е отличен начин да включите тази гъба в диетата си. Той може да се добавя към вода, сок, чай, смутита, протеинови шейкове, супи или зеленчукови ястия.

Вижте видеото на Антъни Уилям, в което той прави чай от гъбите чага и рейши и говори за лечебните свойства на тази напитка, както и за вредните последици от кофеина за имунната ни системавиж видео тук.

Подобни публикации

[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
Увеличаването на излишното тегло не се дължи на метаболизма, хормоните или гените ви. Ако се борите с нежелано напълняване, в основата на проблема стои проблем с черния дроб, на който трябва да се обърне внимание. Когато черният ви дроб е претоварен, застоял и стане муден от токсини, токсични тежки метали, патогени и твърде много мазнини в храната, това може да доведе до увеличаване на теглото. Ключът към свалянето на нежеланото тегло и оздравяването на организма е пречистването и поддържането на черния дроб.
Прочети още
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избрал. Когато те ни сполетят обаче, ние получаваме най-големите си съкровища.
Прочети още
[ВИДЕО] МЕЛАТОНИН: НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДСТВО ЗА СЪН
[ВИДЕО] МЕЛАТОНИН: НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДСТВО ЗА СЪН
Мелатонинът е невероятна хранителна добавка при безсъние и всякакви нарушения на съня, но това не е всичко, за което той помага. Този хормон помага на невротрансмитерите и глиалните клетки, което го прави полезен за хора, живеещи с проблеми с психичното здраве като депресия, тревожност, биполярно разстройство, деперсонализация, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), необяснима дълбока тъга, чувство на изгубеност, мозъчна мъгла, проблеми с паметта, пристъпи на паника, нервност, лека умора и др. Мелатонинът може също така да спре свиването и атрофията на мозъка и да помогне за намаляване на туморите и кистите, както и за предотвратяване на техния растеж.
Прочети още