Как сокът от стъблена целина помага за лечение на висок холестерол

Как сокът от стъблена целина помага за лечение на висок холестерол

Високият холестерол е все по-често срещан проблем както при мъжете, така и при жените. Но какво всъщност се случва в организма, за да бъде холестеролът висок? Точно на този проблем ще обърнем внимание днес, като споделим с вас откъс от книгата на Антъни Уилям - “Celery Juice” (все още не преведена на български език). Ще разберете също защо сокът от стъблена целина е толкова важен и полезен инструмент за лечение на висок холестерол и още много други неща.

Антъни Уилям е създател на световното движение за пиене на чист сок от стъблена целина. Книгата му “Celery Juice” отговаря на хилядите въпроси за този невероятен сок, вдъхновява читателите ѝ да пият чист сок от стъблена целина, за да се уверят в неговите ползи и разкрива истинските причини за почти 200 хронични заболявания и симптоми, с които живеят и от които страдат толкова много хора.

ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ

“Всичко свързано с холестерола, е свързано с черния дроб. Всеки вид проблем с холестерола, който се развива, е знак за ранно развитие на чернодробно заболяване. Черният дроб произвежда, контролира, организира и съхранява холестерола. Когато черният дроб започне да става муден, застоял и токсичен с възрастта – което ще остане незабелязано от вашия лекар – и функциите му започнат да се разпадат, показателите на холестерола могат да започнат да се променят. Това може да се случи много преди тестовете да покажат повишени чернодробни ензими и никой да не му хрумне да го свърже с черния дроб.

Чудили ли сте се как някой, който се храни по най-бедния начин, може да възстанови напълно нормални показания на холестерола? Това е човек, чийто черен дроб все още не е изчерпан докрай. В същото време може да имате човек с привидно здравословна диета, който е диагностициран с проблеми с холестерола, защото показанията се движат в посока, която не се харесва на лекаря. Това е човек, чийто черен дроб започва да се задъхва от прекалено дългото му претоварване. Черният дроб на всеки човек е в различно състояние. При някои той е пълен с патогени като вируса на Епщайн-Бар и стрептококи. Някои са пълни както с патогени, така и с токсини, като токсични тежки метали, пестициди, хербициди, фунгициди, фармацевтични продукти, пластмаси и други петролни продукти. Когато капацитетът на хранилището на черния дроб е изчерпан, тогава способността му да преработва, преобразува, създава, съхранява и развива холестерол започва да намалява.

Много по-мощен, отколкото който и да е статин, сокът от стъблена целина стига до първопричината за холестеролните състояния – той се насочва към черния дроб. Там той помага за промиването, почистването и пречистването на отровите, токсините и патогените. Той възстановява и съживява увредените лобули на черния дроб, докато съдържащите се в него натриеви клъстерни соли намаляват вирусните и бактериалните натоварвания. Тези клъстерни соли също така съживяват многобройните функции на черния дроб, свързани с холестерола, и подобряват силата на жлъчката, която черният дроб произвежда – а по-силната жлъчка помага за разграждането на мазнините.

Милиони хора по света изпитват ползите от пиенето на сок от стъблена целина за себе си и в крайна сметка той ще достигне милиарди, просто защото действа. Той ще издържи проверката на времето, защото не е временна мода или тенденция – това е дълбоко лечебна практика, която, когато се консумира по правилния начин, може да ви предложи огромна лечебна подкрепа. Надявам се, че ще опитате истински сок от стъблена целина и ще се присъедините към световното движение за сок от целина, ако още не сте го направили.”

Статията е откъс от книгата на Антъни Уилям “Celery Juice” (все още не преведена на български език). Повече за изумителните лечебни свойства на сока от стъблена целина можете да научите от следните статии по темата в нашия блог: 

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.