Как сокът от стъблена целина помага за лечение на екзема и псориазис

Как сокът от стъблена целина помага за лечение на екзема и псориазис

Екземата и псориазисът се причиняват от нискостепенна инфекция с херпесен вирус в черния дроб. Най-често този вирус е ЕБВ. Когато вирусът се храни с токсични тежки метали като мед и живак, които също се намират в черния дроб, след това ги отделя, под формата на дерматоксини. Тези дерматоксини се натрупват и излизат от черния дроб, като в крайна сметка си проправят път до ниските слоеве на дермата. След като попаднат там, тялото се опитва да ги изхвърли, като изтласква дерматоксините нагоре през кожата. Това може да доведе до почти 100 разновидности на обриви, които се смятат за екзема или псориазис или им се дават различни имена. В нито един от тези случаи имунната система не атакува кожата. Това е невярно твърдение, което произтича от неразбирането на това как екземата и псориазисът в действителност функционират.

Тъй като сокът от стъблена целина подхранва кожата, хората, които го пият, изпитват невероятни ползи за кожата. Това включва и изчезването на екземата и псориазиса с течение на времето. Кумарините в сока от стъблена целина излизат на повърхността през кожата, като съживяват кожните клетки от дълбочина. (Повече за кумарините можете да прочетете в книгата на Антъни Уилям “Celery Juice” – все още не преведена на български език). Това намалява смъртта и влошаване на състоянието на кожните клетки и подпомага нервите, кръвоносните съдове и притока на кръв през кожата. Специалната разновидност на витамин Ц в сока от стъблена целина спомага за възстановяване на имунната система на черния дроб, за да се пребори с всеки наличен вирусен товар.

Розацеята е особена форма на екзема, която може да се появи под различни форми по лицето и шията. Сокът от стъблена целина помага, като промива токсините на основата на живак, които се намират в тънките черва и подхранват ЕБВ, който също е там. След като натриевите клъстерни соли на сока от стъблена целина сведат до минимум вирусния товар в червата и помогнат за обезвреждането и неутрализирането на наличните живачни токсини и странични продукти, розацеята може да започне да се изчиства. Избягването на храни като яйца, млечни продукти и глутен, които подхранват ЕБВ, може да ускори процеса.

Актиничната кератоза е друга форма на екзема. Този път става въпрос за нискостепенна вирусна инфекция, хранеща се с живак и малко мед. Сокът от стъблена целина помага по същия начин, по който помага при розацея и екзема, като ви помага да се освободите от металите и да унищожите скрития вирус.

Хората с по-напреднали и по-остри случаи на екзема и псориазис обикновено имат по-голям вирусен товар и повече токсични тежки метали в черния дроб. Когато за първи път започнат да пият сок от стъблена целина и той започне да промива черния дроб, като се движи около токсичните тежки метали и се бори с вируса, това води до повишено измиране на вирусни клетки. Това измиране може да освободи повече дерматоксини в черния дроб от нормалното, което може да доведе до изблици на остри обриви на екзема и псориазис. Ако това ви се случи, знайте, че това е временна лечебна реакция. Намалете количеството на сока от стъблена целина, който пиете, и му дайте известно време да действа. Сокът от стъблена целина е най-добрият ви приятел за евентуално облекчаване на кожното ви състояние. Междувременно можете да прочетете книгите от поредицата "Лечителят Медиум", за да научите какво още можете да направите, за да помогнете на кожата си.

Хората често търсят здравни съвети къде ли не, като опитват някои, които може да не са чак толкова полезни. Много пъти, когато хората започват нов режим, например сок от стъблена целина, те започват и други инициативи. Например могат да започнат едновременно с това нова диета - такава, която не съответства на това, от което наистина се нуждаят. Тъй като току-що са започнали да пият и сок от стъблена целина, той често бива обвиняван за липсата на резултати. Имайте предвид това, ако изпитвате някаква нежелана реакция от сока от стъблена целина. Започнали ли сте да следвате и здравни съвети от друг източник по същото време, когато сте започнали да пиете сок от стъблена целина? Може да се окаже, че консумирате храни, които подхранват вируса и това да е истинската причина за острата реакция при вас, а не повишеното вирусно измиране или детоксикацията на черния дроб. Ако започнете да избягвате и непродуктивните храни (повече за тях прочетете в книгата “Celery Juice” – все още не преведена на български език), ще си помогнете по пътя на лечението си.

За тази статия са използвани материали от книгата на Антъни Уилям “Celery Juice” (все още не преведена на български език), от която ще научите повече за това как сокът от стъблена целина може да помогне на вас и на вашите близки да се излекувате. Ще получите и точни указания как да го пиете и как да избягвате често срещаните грешки, за да сте сигурни, че ще се възползвате максимално от лечебните му свойства. Сокът от целина е мощно билково средство, което наистина може да ви помогне да продължите напред.

За повече информация вижте статията: “Екзема и псориазис”

Вижте и видеото на Антъни Уилям: “Екзема и псориазис”.

За лечебните свойства на сока от стъблена целина при други състояния и симптоми вижте още и статиите: 

“Как сокът от стъблена целина помага при кистозно акне”;
“Как сокът от стъблена целина помага при синдром на хроничната умора”;
“Как сокът от стъблена целина помага за лечение на висок холестерол”;
“Сок от стъблена целина при автоимунни и неврологични състояния”.

Още статии за сока от стъблена целина можете да намерите тук:

“Сок от стъблена целина”;
“Сок от стъблена целина  често задавани въпроси”;
“Как да си направим сок от стъблена целина”;
“Защо да пием половин литър сок от стъблена целина дневно?”;
“Как натриевите клъстерни соли в сока от стъблена целина ви помагат да се излекувате”.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям разбива митовете за детоксикацията
[Видео] Антъни Уилям разбива митовете за детоксикацията
Казвали ли са ви, че не се чувствате добре, защото се детоксикирате?! Чували ли сте теорията, че прекалено бързата детоксикация е вредна?! З
Прочети още
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.