Ако имате чувството, че вече не виждате чудесата, запознайте се отново с меда. Необработеният мед в неговата сурова, жива форма е великото чудо от Бога и Майката земя. Той е спасявал човешки животи във времена на жесток глад и в бъдеще отново ще бъде храна от жизненоважно значение за оцеляването ни. Все пак не е нужно да се намирате в бедствено положение, за да извлечете полза от него. За момент помислете какво всъщност е медът. Той е нектар. Течно злато, което може да трансформира живота ви.

За тези, които се страхуват, че медът е просто чиста захар и затова трябва да се избягва, оставете притеснението си настрана. Ако обърнете гръб на меда, ще пропуснете невероятните му ползи за здравето. Захарта в меда няма нищо общо с рафинираната захар - не я бъркайте с трапезната захар или високофруктозния царевичен сироп. Обратното - тъй като пчелите събират прашец от различни растителни видове, фруктозата и глюкозата в меда са наситени с над 200 000 неоткрити фитохимически съединения и вещества, сред които антипатогени, фитохимикали, предпазващи от радиация, и противоракови фитохимикали. Когато попаднат в раковите тумори и кисти, този последен вид фитохимикали спират процеса на развитие на рака – което означава, че суровият мед може да спре рака на място.

Високо усвоимите захари и коензимите на Б12 в меда го правят една от най-мощните мозъчни храни на нашето време. Освен това суровият мед възстановява ДНК и е изключително богат на минерали като калций, калий, цинк, селен, фосфор, хром, молибден и манган. Имунната ни система непрекъснато се адаптира към микроорганизмите, с които се сблъскваме - ето защо суровият мед, една от най-адаптогенните храни на планетата, произвеждан от пчелите, едни от най-адаптогенните същества на планетата, е толкова важен за поддържане на имунитета. Медът в суровата си форма е тайно оръжие срещу инфекциозните заболявания.

Когато имате проблеми с отслабен имунитет и се чувствате особено податливи на настинки, простудни заболявания, стомашни инфекции като норовируса, суровият мед помага на тялото да изгради силна предна защитна линия, като засилва неутрофилите и макрофагите, за да могат да се борят с патогените. (Медицината все още не е открила, че тези и други бели кръвни клетки се хранят с имуностимулиращи фитохимикали.) Тези свойства правят суровия мед и противовъзпалителен - защото той възпрепятства размножаването на патогените и те не могат да освобождават токсини, които повишават възпалението. Медът е универсално лекарство за всички.

СЪСТОЯНИЯ

Ако страдате от някое от следните състояния, консумирайте суров мед:

инфекции на синусите, ушни инфекции, диабет, хипогликемия, посттравматично стресово разстройство (ПТСР), алергии, стерилитет, очни инфекции, метацилинрезистентен стафилокок, стафилококови инфекции, мистериозно безплодие, бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO), трудно зачеване, безсъние, надбъбречна умора, настинки, грип, норовирус, всички видове рак, биполярно разстройство, синдром на дефицит на вниманието/хиперактивност (СДВХ), болест на Алцхаймер, деменция, всички автоимунни заболявания и разстройства, паразити, хранителни отравяния, респираторни инфекции, бронхит, ларингит, кандидоза.

СИМПТОМИ

Ако имате някой от следните симптоми, консумирайте суров мед:

възпаление, афти, нарушения на съня, бактериални инфекции в червата, всички неврологични симптоми (включително мравучкане, изтръпване, спазми, тремори, болки в нервите и стягане в гърдите), телесна миризма, суха кожа, кисти, сухота на очите, замайване, болки в ушите, болки в ушите, мътнини в очите, треска, главоболие, горещи вълни, болки в ставите, липса на енергия, загуба на либидо, умора, проблеми с паметта, загуба на памет, проблеми със синусите, задух, стомашни болки.

ЕМОЦИОНАЛНА ПОДКРЕПА

Лепкавата природа на меда не е само физическа черта, а се проявява и на емоционално ниво. Ако медът е в живота ви, когато преживеете нещо хубаво - нещо, което ви издига и храни душата ви - този спомен се залепва за вас и вие не го губите сред негативните преживявания, които заплашват да ви разсеят.

ДУХОВНИ УРОЦИ

Ако можехте да проследите родословието си до самото му начало, щяхте да откриете предци, които са се хранили основно с мед. Суровият мед не е бил храна за оцеляване в смисъл, че просто е осигурявал прехраната на хората, докато се появи нещо по-добро. По-скоро е бил (и все още е) невероятна лечебна храна. Медът е вписан в родословието ни. Това, което сме – нашите души, нашето ДНК – в известен смисъл произлиза от меда. Това означава, че ако избягваме меда, ние изключваме част от себе си, която ни свързва със зората на човечеството. Модерните разбирания, които ни откъсват от меда, са само знак за това доколко сме изгубили връзката със същността си като хора. Връзката с меда ни връща към самите нас. Той ни кара да се запитаме от какво друго сме се отчуждили и сме стигнали дотук. Какво друго заслужава преоценка?

СЪВЕТИ

* Добавете суров мед към водата с лимон, за да засилите биофлавоноидите в меда и да дадете на напитката допълнителни имуно стимулиращи качества.

* Ако усещате, че се разболявате, вземете една чаена лъжичка суров мед преди лягане. Това ще ви помогне и да спите по-добре.

* Използвайте суров мед вместо всички преработени захари и други подсладители, които обикновено използвате. По възможност търсете мед от диворастящи цветя.

* Приложен външно, медът е чудесен за заздравяване на малки рани и за съживяване на кожата. Опитайте го върху белези, където искате да ускорите процеса на заздравяване.

* Консумацията на мед преди медитация укрепва ума и ни изпълва с щастие.

СЛАДОЛЕД С МЕД И КОКОС

Предупреждение: Тази рецепта за сладолед е опасно вкусна! За приготвянето му с машина за сладолед отнема само няколко минути, а за по-малко от час можете да приготвите сладолед, който е по-здравословен и много по-вкусен от всичко, което се предлага в магазина. Като бонус ще ви остане бадемово мляко, което можете да използвате в смутита или да пиете изстудено от хладилника.

Съставки:

  • 1 чаша бадеми;
  • 2 фурми, без костилки;
  • 1-см парченца ванилови семена, срязани по дължина;
  • 1 1/2 чаши кокосова сметана (от приблизително 2 консерви изстудено пълномаслено кокосово мляко);
  • 1/8 ч.л. морска сол;
  • 1/8 чаша суров мед;
  • 1/4 чаша натрошени бадеми (по желание)

Начин на приготвяне:

Първо направете бадемовото мляко, като във високоскоростен блендер смесите бадемите, фурмите и семената ванилия с 2 чаши вода до получаване на гладка смес. Прецедете сместа през торбичка или кърпа за ядково мляко и я оставете настрана. След това отворете кутиите с кокосово мляко, като внимавате да не ги разклащате. Отделете гъстия крем от всяка кутия. В средно голяма купа смесете кокосовата сметана с 1 чаша бадемово мляко, морската сол и суровия мед. Изсипете сместа в купата на машина за сладолед и следвайте инструкциите за употреба. Сервирайте сладоледа гарниран с натрошени бадеми по желание и малко суров мед

*Без машина за сладолед, замразете сместа в купа и разбърквайте на всеки 30 минути, докато се стегне.

Порция за 2-4 души. 

За статията са използвани материали от книгата на Антъни Уилям “Най-полезните храни”.

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.