ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТЕ ПРИ ЛЕЧЕНИЕ НА ХРОНИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТЕ ПРИ ЛЕЧЕНИЕ НА ХРОНИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ

Има добри и лоши хранителни добавки. Важно е да знаете каква е разликата, за да не пречите несъзнателно на лечението си или дори да задълбочите симптомите си, като приемате неправилните видове.

Ако се лекувате с помощта на информацията от Лечителя Медиум и приемате хранителна добавка, която не е препоръчана от него, може да не усетите ползите, които очаквате. В тази статия ще се запознаете с някои от лошите хранителни добавки, а за по-пълна представа прочетете цялата глава за хранителните добавки в книгата "Прочистване за здраве" за да имате цялата информация, от която се нуждаете за вашето изцеление.

Някои основни хранителни добавки, които трябва да избягвате, включват:

 • Суроватъчен протеин
 • Рибено масло
 • Колаген
 • Хлорела
 • Мултивитамини
 • Хранителни добавки за коса, нокти и кожа
 • Хранителни добавки от жлези
 • L-карнитин
 • Смеси за чревно здраве
 • Хранителни добавки с желязо (които не са на растителна основа; вижте богатите на желязо храни по-долу)
 • Хранителни добавки със солна киселина
 • Натриев бикарбонат (сода за хляб) за вътрешна употреба
 • Диатомична пръст

Има специфични причини, поради които всеки от тези видове хранителни добавки може да бъде проблемен. Нека да разгледаме по-подробно някои от тях.

L-карнитин

Аминокиселината, наречена карнитин, е най-доброто гориво за херпесни вируси и други патогени. L-карнитинът не е полезен и при ракови заболявания. Винаги стойте настрана от тази аминокиселина под формата на концентрирана хранителна добавка.

Хлорела

Въпреки че е модерна, хлорелата не премахва правилно токсичните тежки метали и значително се различава по своята ефективност от петте храни в протокола на Лечителя Медиум за детокс на токсични тежки метали (диви боровинки, атлантическо дулсе, сок от ечемичена трева на прах, кориандър и спирулина), които успешно премахват токсичните тежки метали. Хлорелата е безполезна, когато става въпрос за защита от опасностите от метали като живака.

Мултивитамини

Макар че има няколко прилични хранителни добавки с мултивитамини, проблемът е, че те са предполагаема смес от различни витамини във форми, които могат да бъдат или да не бъдат полезни за някого. Освен това мултивитамините съдържат толкова много съставки (често десетки), че в сместа има само частица от всяко хранително вещество, обикновено заедно с добавки. Такова малко количество от всяка хранителна съставка (ако приемем, че дори е правилната хранителна съставка в правилната форма, което често не е така) няма да направи нищо за човек, който трябва да лекува хронично заболяване.

Хранителни добавки за кожа, коса и нокти

Тези хранителни добавки често са смеси от много съставки, така че имат същите проблеми като мултивитамините. Основният им недостатък е, че съставките в добавките за коса, кожа и нокти рядко съдържат съставки, които наистина подобряват здравето в тези области. Това е така, защото причините за проблемите с кожата, косата и ноктите все още са до голяма степен неизвестни в медицинските и здравните среди. Как една компания за хранителни добавки може да разработи ефективен продукт за кожата, косата и ноктите, ако всъщност не знае истинската причина за тези проблеми и кои съставки могат да помогнат за справянето с тях? Ще получите много повече ползи за здравето на кожата, косата и ноктите, ако потърсите здравословния проблем, с който се сблъсквате, в главата "Истинската причина за симптомите и състоянията и дози за лечението им" от книгата "Прочистване за здраве" и следвате предложенията за хранителни добавки и дозировки там (можете да посетите секцията за хранителни добавки на сайта на Лечителя Медиум, за проепоръки на конкретни марки и продукти за това, което сте намерили за вашите симптоми или състояние в "Прочистване за здраве"). Повече за проблемите със здравето на кожата, косата и ноктите, можете да научите и ако прочетете статията в блога ни: “ЗДРАВЕ НА КОЖАТА, КОСАТА И НОКТИТЕ”

Хранителни добавки от жлези

Хранителните добавки от жлези, произведени от животни, са основна храна за патогени и ракови заболявания, които се развиват добре от концентрирани животински хормони. Бъдете предпазливи, когато приемате добавки, съдържащи, макар и малки, концентрации на говежди или други животински органи или жлези. Това са нискокачествени стероидни съединения и те често се предписват от лекарите за надбъбречните жлези и други ендокринни жлези и органи. Хранителните добавки от жлези потискат имунната система, което може да ѝ попречи, докато тя търси патогени.

Суроватъчен протеин

Суроватъчният протеин е страничен продукт от млечните продукти, който създава възпаление, като подхранва патогените. Освен това той обикновено включва натриев глутамат.

Хранителни добавки с рибено масло

Въпреки че е добре да ядете дива риба от време на време, особено ако сте човек, който обича риба, хранителните добавки с рибено масло са съвсем друго нещо. Човек би решил, че е едно и също, но всъщност е разликата е огромна. Основният проблем са живакът и диоксините, които се съдържат в повечето риби, използвани за производството на тези хранителни добавки. Когато ядете риба с живак в месото, живакът има склонност да се задържа предимно в чревния тракт, черния дроб и областта на стомаха. Съвсем друг и по-опасен е случаят, когато консумирате добавки с рибено масло. Въпреки че производителите твърдят, че физическият живак е отстранен от техните хранителни добавки, това е невъзможно и нереалистично твърдение. В рибата живакът се концентрира най-вече в летливите омега масла. Така че, когато милиони риби се преработват за тяхното масло, нивата на живак са на несравнимо по-високо ниво. Процесът, който производителите на хранителни добавки след това използват, за да се опитат да намалят съдържанието на живак, всъщност дестабилизира токсичния тежък метал. Той се превръща в силно усвояема, хомеопатична версия на самия себе си. Този концентриран живак, който попада в хранителните добавки с рибено масло, има способността да преминава кръвно-мозъчната бариера и съвсем лесно да навлиза в чувствителни органи, заобикаляйки и нарушавайки работата на системите на организма. Той може също така да подсили и подхрани патогените. Вместо това потърсете омега-3 хранителна добавка, която не съдържа риба, а е на растителна основа и е получена от водорасли. Антъни Уилям препоръчва Веган Омега-3 на Vimergy®!

Хранителни добавки с желязо

Въпреки че желязото в правилните количества е полезно за вас, Епщайн-Бар, херпес зостер и други патогени се хранят с този метал. Почти всички случаи на анемия са причинени от нискостепенна вирусна инфекция. Затова трябва да избягвате хранителни добавки с желязо, които не са на растителна основа. Увеличете количеството на желязото по естествен път, като консумирате спанак, сок от ечемичена трева на прах, магданоз, диви боровинки, грозде (черно, лилаво или червено), къпини, кориандър, корен от репей (на сок), картофи (с кората), зеле, кълнове, тиква, тиквени семки (в малки количества), аспержи, сушени кайсии без сяра и други плодове, зеленолистни зеленчуци, билки, диви храни и зеленчуци с относително високо съдържание на желязо. Малко вероятно е ЕБВ, херпес зостер и други да консумират желязо от тези източници, тъй като плодовете, зеленолистните зеленчуци, билките, дивите храни и зеленчуците съдържат естествени антипатогенни свойства.

Научете повече за това кои хранителни добавки да избягвате и кои са много полезни, в бестселъра на "Ню Йорк Таймс" "Прочистване за здраве". В тази безценна книга ще откриете кои хранителни добавки да приемате и в каква доза, за да се излекувате от стотици хронични заболявания, симптоми и състояния. Можете да намерите препоръчаните от Антъни Уилям хранителни добавки в неговия уеб сайт, в специалната секция за хранителни добавки.

Подобни публикации

[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
[ВИДЕО] БОРИТЕ СЕ С НЕЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ?
Увеличаването на излишното тегло не се дължи на метаболизма, хормоните или гените ви. Ако се борите с нежелано напълняване, в основата на проблема стои проблем с черния дроб, на който трябва да се обърне внимание. Когато черният ви дроб е претоварен, застоял и стане муден от токсини, токсични тежки метали, патогени и твърде много мазнини в храната, това може да доведе до увеличаване на теглото. Ключът към свалянето на нежеланото тегло и оздравяването на организма е пречистването и поддържането на черния дроб.
Прочети още
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ЗЛАТОТО НА ДУШАТА - ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА АНТЪНИ УИЛЯМ
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избрал. Когато те ни сполетят обаче, ние получаваме най-големите си съкровища.
Прочети още
[ВИДЕО] МЕЛАТОНИН: НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДСТВО ЗА СЪН
[ВИДЕО] МЕЛАТОНИН: НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДСТВО ЗА СЪН
Мелатонинът е невероятна хранителна добавка при безсъние и всякакви нарушения на съня, но това не е всичко, за което той помага. Този хормон помага на невротрансмитерите и глиалните клетки, което го прави полезен за хора, живеещи с проблеми с психичното здраве като депресия, тревожност, биполярно разстройство, деперсонализация, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), необяснима дълбока тъга, чувство на изгубеност, мозъчна мъгла, проблеми с паметта, пристъпи на паника, нервност, лека умора и др. Мелатонинът може също така да спре свиването и атрофията на мозъка и да помогне за намаляване на туморите и кистите, както и за предотвратяване на техния растеж.
Прочети още