КАК СОКЪТ ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА ПОМАГА ПРИ КИСТОЗНО АКНЕ

КАК СОКЪТ ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА ПОМАГА ПРИ КИСТОЗНО АКНЕ

Както стана ясно в статията “Кистозно акне", акнето е признак за ранни войни на имунната ни система в началото на живота, които не са документирани. Тези ранни войни обикновено започват със стрептококи, които причиняват един от проблемите в този списък. В резултат на това в организма навлизат антибиотици, предписани например за ушна инфекция и противно на намеренията на всички, тези антибиотици дават сила на стрептококите. В някои случаи антибиотиците дори не са навлезли в организма чрез фармацевтични препарати. Едни са ги консумирали чрез храната или водата, а други са ги наследили по рождение. Независимо под каква форма са попаднали антибиотиците, те са дали възможност на стрептококите да се развиват.

Медицинските проучвания и науката смятат, че акнето е хормонално състояние. Те грешат. Акнето обикновено съпътства хормонални промени като пубертета и менструацията, защото имунната система се понижава драстично по това време, което позволява на стрептококите да се възползват и да причинят състояние като акне. Акнето не се причинява и от запушени пори. Разбира се, една запушена пора може да причини пъпка тук и там, но поредица от агресивни обриви е признак за стрептококова инфекция, която се намира в черния дроб и се придвижва нагоре през лимфната система към дермата, търсейки храна. Всички сме чували за мазната кожа, която обикновено върви заедно с акнето. Това е себум, който се произвежда, за да спре стрептококовите бактерии да причиняват вреда.

Натриевите клъстерни соли в сока от стъблена целина помагат за разпръскването на себума, за да открие стрептококите и да ги елиминира, като в същото време позволяват на имунната ви система също да унищожи стрептококите. Лимфоцитите (вид бели кръвни клетки) се хранят с микроелементите в сока от стъблена целина и получават тласък от съдържащия се в него витамин Ц, за да могат да навлязат в дермата и да ви защитят от стрептококите, които създават кистозно акне там. Изключването от диетата на храни като млечни продукти, глутен и яйца също намалява акнето, тъй като те са любими храни на стрептококите и премахването им от организма помага за преодоляване на тези бактерии. Докато сокът от стъблена целина унищожава стрептококите в черния дроб и лимфната система и укрепва лимфоцитите, той помага за изхвърляне на остатъците от токсични храни, които може да сте консумирали и които са давали храна на стрептококите. Това също спомага за по-чиста кожа.

За тази статия са използвани материали от книгата на Антъни Уилям “Celery Juice” (все още не преведена на български език). 

За лечебните свойства на сока от стъблена целина при други състояния и симптоми вижте още и статиите: 

Още статии за сока от стъблена целина можете да намерите тук:

Подобни публикации

[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
В това видео, Антъни Уилям прави чай от гъбите рейши и чага, говори за лечебните свойства на тази напитка и обръща внимание на това, как всъщност кофеина разрушава имунната ни система. 
Прочети още
[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
Сиропът от черен бъз е широко използвана природна хранителна добавка за поддържане на имунната система, цялостното здраве и благополучие. Той е не само полезен, но и вкусен, което го прави чудесен избор за деца и възрастни. Най-големи ползи получаваме от черния бъз, когато е правилно приготвен, затова американската компания Vimergy® се захваща със задачата да създаде най-висококачествения, най-силен, чист и полезен сироп от черен бъз, който би могъл да съществува. Отнема им три години разработки, за да създадат възможно най-добрия продукт и сега сиропът от черен бъз на Vimergy® е вече реалност!
Прочети още
[ВИДЕО] КАК СЕ ПРАВИ ШОКОВА ТЕРАПИЯ С МИКРО-Ц
[ВИДЕО] КАК СЕ ПРАВИ ШОКОВА ТЕРАПИЯ С МИКРО-Ц
Защо шоковата терапия с витамин Ц на Лечителя Медиум издига изцелението на нови висини? Защото се използва специфичен вид глюкоза, която ще откриете главно в суровият мед и прясно изцедени цитрусови плодове. Тази глюкоза се свързва с правилния вид витамин Ц под формата на аскорбинова киселина и го вкара в клетките и органите. Витамин Ц е антиоксидант, който подхранва имунната ви система. Суровият мед и сокът от портокал се свързват директно с витамин Ц, което води до тази мощна антиоксидантна доставка на антивирусни, антибактериални лечебни хранителни вещества в тялото.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.