Корен от хидрастис – мощен билков антибиотик

Корен от хидрастис – мощен билков антибиотик

Коренът от хидрастис е популярна билка от Северна Америка, която действа като мощен билков антибиотик и средство за укрепване на имунната система. Хидрастис е добър източник на витамини А, Ц, Е и Б-комплекс и минерали като калций, желязо и манган. Тази билка има мощни антибактериални, антимикробни, противогъбични и противовъзпалителни свойства, а също така съдържа и алкалоиди, за които е известно, че са ефективно средство за лечение на диария и стомашни проблеми, които са причинени от грип или хранително отравяне. 

Хидрастис е много полезен и при други храносмилателни проблеми като пептични язви, гастрит, диспепсия и колит. Спомага за увеличаване на храносмилателните ензими и значително подобрява функциите на черния дроб и далака. Тази билка е невероятен борец с инфекциите и е известна с това, че е особено полезна при лечение на инфекции на синусите, дихателните пътища, устата, гърлото, пикочния мехур и пикочните пътища. 

Хидрастис е ефективно средство за лечение на хемороиди, гъбички по краката, афти и за спиране на обилно менструално кървене. Хидрастисът е билка от първа необходимост през сезона на настинките и грипа, тъй като може да помогне за предотвратяване и облекчаване на симптомите на настинка, грип, треска, бронхит, тежка конгестия и дори пневмония. Той е полезен и срещу сенна хрема, ларингит, цистит, хепатит и чернодробни заболявания. 

Външно може да се направи промивка с екстракт от хидрсастис, за да се подпомогне лечението на конюнктивит и възпалени клепачи. Може да се направи и вода за уста, която да се използва за гаргара при възпалено гърло и инфекции на венците, а кремовете/мазилата от хидрастис са много ефикасни за лечение на екзема, тения, циреи, порязвания и обриви. Хидрастисът често се комбинира с други билки, като например ехинацея, които действат синергично и засилват лечебните свойства на двете билки заедно. 

Антибактериални свойства на хидрастиса

Когато хидрастисът попадне в черния дроб, той бързо задушава и унищожава патогените. Той също така потиска патогените, които се намират в съседство с черния дроб в лимфната система. Хидрастисът има нежен прочистващ ефект, който изхвърля бактериалните остатъци, страничните продукти на патогените, невротоксините и други патогенни отпадъчни вещества.

Хидрастисът е фантастична билка при остри патогенни инфекции, като настинки, простудни заболявания и други болести. Помага за възстановяването и захранването на лимфоцитите, които са отговорни за защитата на критичните зони на тялото, включително ушите, носа, гърлото и белите дробове, където се появяват първите признаци на много инфекции. Хидрастисът също така укрепва имунната система.

Полезни форми на хидрастис

Хидрастис може да се намери под различна форма - на капсули, тинктура, екстракт, чай, вода за уста и крем. Винаги търсете тинктура от хидрастис без алкохол, която не съдържа скрити и проблемни добавки като лимонена киселина. Най-препоръчваната форма на хидрастис от Антъни Уилям е безалкохолният екстракт от органичен хидрастис на Vimergy®. Той трябва да се използва до седмица или две, с прекъсване от две седмици между приемите, за да се запазят нивата на ефективността му в организма. 

За повече информация относно употребата на хидрастис и други добавки, включително препоръчителни дози, можете да прочетете в бестселъра на “Ню Йорк Таймс” “Прочистване за здраве”.

 

 

За създаването на тази статия са използвани материали от Антъни Уилям - Medical Medium®

Антъни Уилям, създател на световното движение за сок от целина и автор на бестселъри №1 в класацията на "Ню Йорк Таймс" - "Лечителят Медиум: Прочистване за здраве", "Лечителят Медиум: Помощ за черния дроб", "Лечителят Медиум: Най-полезните храни", "Лечителят Медиум", “Thyroid Healing”, “Celery Juice” и “Brain Saver” (все още не преведени на български език), е роден с уникалната способност да разговаря с Духа на състраданието, който му предоставя изключително точна информация за здравето, изпреварваща времето си.

Подобни публикации

[ВИДЕО] Борите се с нежеланите килограми?
[ВИДЕО] Борите се с нежеланите килограми?
Увеличаването на излишното тегло не се дължи на метаболизма, хормоните или гените ви. Ако се борите с нежелано напълняване, в основата на проблема стои проблем с черния дроб, на който трябва да се обърне внимание. Когато черният ви дроб е претоварен, застоял и стане муден от токсини, токсични тежки метали, патогени и твърде много мазнини в храната, това може да доведе до увеличаване на теглото. Ключът към свалянето на нежеланото тегло и оздравяването на организма е пречистването и поддържането на черния дроб.
Прочети още
[ВИДЕО] Златото на душата - епизод от подкаста на Антъни Уилям
[ВИДЕО] Златото на душата - епизод от подкаста на Антъни Уилям
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избрал. Когато те ни сполетят обаче, ние получаваме най-големите си съкровища.
Прочети още
[ВИДЕО] Мелатонин: нещо повече от средство за сън
[ВИДЕО] Мелатонин: нещо повече от средство за сън
Мелатонинът е невероятна хранителна добавка при безсъние и всякакви нарушения на съня, но това не е всичко, за което той помага. Този хормон помага на невротрансмитерите и глиалните клетки, което го прави полезен за хора, живеещи с проблеми с психичното здраве като депресия, тревожност, биполярно разстройство, деперсонализация, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), необяснима дълбока тъга, чувство на изгубеност, мозъчна мъгла, проблеми с паметта, пристъпи на паника, нервност, лека умора и др. Мелатонинът може също така да спре свиването и атрофията на мозъка и да помогне за намаляване на туморите и кистите, както и за предотвратяване на техния растеж.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.