Корен от хидрастис – мощен билков антибиотик

Корен от хидрастис – мощен билков антибиотик

Коренът от хидрастис е популярна билка от Северна Америка, която действа като мощен билков антибиотик и средство за укрепване на имунната система. Хидрастис е добър източник на витамини А, Ц, Е и Б-комплекс и минерали като калций, желязо и манган. Тази билка има мощни антибактериални, антимикробни, противогъбични и противовъзпалителни свойства, а също така съдържа и алкалоиди, за които е известно, че са ефективно средство за лечение на диария и стомашни проблеми, които са причинени от грип или хранително отравяне. 

Хидрастис е много полезен и при други храносмилателни проблеми като пептични язви, гастрит, диспепсия и колит. Спомага за увеличаване на храносмилателните ензими и значително подобрява функциите на черния дроб и далака. Тази билка е невероятен борец с инфекциите и е известна с това, че е особено полезна при лечение на инфекции на синусите, дихателните пътища, устата, гърлото, пикочния мехур и пикочните пътища. 

Хидрастис е ефективно средство за лечение на хемороиди, гъбички по краката, афти и за спиране на обилно менструално кървене. Хидрастисът е билка от първа необходимост през сезона на настинките и грипа, тъй като може да помогне за предотвратяване и облекчаване на симптомите на настинка, грип, треска, бронхит, тежка конгестия и дори пневмония. Той е полезен и срещу сенна хрема, ларингит, цистит, хепатит и чернодробни заболявания. 

Външно може да се направи промивка с екстракт от хидрсастис, за да се подпомогне лечението на конюнктивит и възпалени клепачи. Може да се направи и вода за уста, която да се използва за гаргара при възпалено гърло и инфекции на венците, а кремовете/мазилата от хидрастис са много ефикасни за лечение на екзема, тения, циреи, порязвания и обриви. Хидрастисът често се комбинира с други билки, като например ехинацея, които действат синергично и засилват лечебните свойства на двете билки заедно. 

Антибактериални свойства на хидрастиса

Когато хидрастисът попадне в черния дроб, той бързо задушава и унищожава патогените. Той също така потиска патогените, които се намират в съседство с черния дроб в лимфната система. Хидрастисът има нежен прочистващ ефект, който изхвърля бактериалните остатъци, страничните продукти на патогените, невротоксините и други патогенни отпадъчни вещества.

Хидрастисът е фантастична билка при остри патогенни инфекции, като настинки, простудни заболявания и други болести. Помага за възстановяването и захранването на лимфоцитите, които са отговорни за защитата на критичните зони на тялото, включително ушите, носа, гърлото и белите дробове, където се появяват първите признаци на много инфекции. Хидрастисът също така укрепва имунната система.

Полезни форми на хидрастис

Хидрастис може да се намери под различна форма - на капсули, тинктура, екстракт, чай, вода за уста и крем. Винаги търсете тинктура от хидрастис без алкохол, която не съдържа скрити и проблемни добавки като лимонена киселина. Най-препоръчваната форма на хидрастис от Антъни Уилям е безалкохолният екстракт от органичен хидрастис на Vimergy®. Той трябва да се използва до седмица или две, с прекъсване от две седмици между приемите, за да се запазят нивата на ефективността му в организма. 

За повече информация относно употребата на хидрастис и други добавки, включително препоръчителни дози, можете да прочетете в бестселъра на “Ню Йорк Таймс” “Прочистване за здраве”.

Подобни публикации

[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.