Диви боровинки – най-мощната храна в света

Диви боровинки – най-мощната храна в света

Лесно е да повярваме, че най-добрата лечебна храна се крие някъде в тропическите дебри. Четем за изследователи, които обикалят из джунглата в търсене на чудодейни корени и плодове, и виждаме екзотични сушени плодове, които се продават в магазина за хранителни стоки с опаковки, обявяващи ги за "суперхрани". Мислим си, че може би някой ден, някъде там в дъждовните гори ще бъде открита истинска чудодейна храна - корен, плод, билка или ядка, която ще спаси човечеството. Макар че, по тези места виреят мощни лековити растения, не там учените ще открият най-ценната храна, която може да ни спаси. Най-мощната храна в света се крие в ниски и неугледни храсти, точно пред очите ни. Говорим за дивите боровинки. Няма рак, който дивите боровинки да не могат да предотвратят, нито позната на човечеството болест, от която дивите боровинки да не ви предпазят. Не бъркайте дивите боровинки с техните по-големи култивирани братовчеди, които, макар и да са полезни за здравето ви, не предлагат дори малка част от силата на дивите боровинки. 

Разликата между култивираните и дивите боровинки е като разликата между сьомгата, отглеждана във ферма, и дивата сьомга или между месото на индустриално отглеждани животни, хранени със зърно, и говеждото месо от животни, отглеждани на свободна паша. Консумацията на култивирани боровинки е като да пиете от хартиена чаша, а консумацията на диви боровинки е като да пиете от златната чаша на Исус – Свещеният Граал. В дивите боровинки се съдържа древна и свещена информация за оцеляването, дадена ни от небесата от преди десетки хиляди години. През всичките тези години те са се приспособявали към всички колебания на климата. Вродената им интелигентност им е попречила да останат монокултура. Вместо това те поддържат видовото си многообразие и днес съществуват повече от 100 сорта, които макар да изглеждат еднакво, имат различен генетичен състав, така че тези растения никога не могат да бъдат унищожени, независимо от това какво ще се случи в бъдеще.

Докато други хранителни растения могат да продължат да се развиват след пожар само ако семената им оцелеят и бъдат презасадени, дивите боровинки могат да бъдат изгорени до основи и те ще се завърнат по-силни от всякога. Никоя друга храна на планетата няма способността да се развива в такива трудни условия. Те са адаптоген номер едно, точка - въпреки че изобщо не са признати за адаптогенна храна. Понастоящем дивите боровинки са признати от експертите по хранене заради изключително високите си нива на антиоксиданти. Нещо повече - те имат най-високия дял антиоксиданти от всички храни на планетата. Освен това тези малки бижута притежават множество неоткрити качества. От една страна, те са въоръжени с десетки разновидности на антиоксиданти, които науката все още не познава, заедно с полифеноли, антоцианини, антоцианидини, диметил ресвератрол и все още неизвестни кофакторни адаптогенни аминокиселини. Когато ядете тези плодове, тяхната вродена интелигентност чете тялото ви, търси потенциални заболявания, следи нивата на стрес и токсичност и намира най-добрия начин да ви излекува - това е единствената храна, която прави това. 

Една от най-ефективните храни за детоксикация от тежки метали, дивите боровинки са фантастични и за премахване на всички други фактори на “Безпощадните четири” (За да научите повече за “Безпощадните четири” рискови фактора за здравето ни според Антъни Уилям, прочетете книгата му “Най-полезните храни”). Дивите боровинки са и най-мощната храна за мозъка, най-мощният пребиотик и звездата във възстановяването на черния дроб. По същество този плод предлага ползи за всяка част на тялото, които са непостижими от друг източник. В едно растение дива боровинка има повече информация, отколкото в целия интернет. Ако изследователите разполагаха с технологията да разшифроват какво има в дивите боровинки и как да използват всичко това, щяха да разработят лекарства за всяко състояние. След сто години медицинската наука ще използва дивите боровинки като ключ за разкриване на тайните как да се лекуват болести. Това е храната, която искате да присъства в живота ви, когато сте преминали през немислимото и се нуждаете от подкрепа, за да се вдигнете отново. Тя е предназначена и за всеки, който се нуждае от физическо укрепване или се стреми към атлетизъм - дивите боровинки в организма могат да означават разликата между живота и смъртта на алпинист в опасна ситуация. Дивите боровинки са единствената храна на планетата, която съдържа пълната сила на божественото, на Свещения източник, на Вселената, и са почитани от ангелите като ключ към запазването на човешкия род в идващите времена. Дивите боровинки са преди всичко храната за възобновяване.

ЗАБОЛЯВАНИЯ

Ако имате някакво заболяване, особено ако е раково или свързано с мозъка и/или нервите, опитайте да добавите диви боровинки в ежедневната си диета.

СИМПТОМИ

Ако имате някакъв симптом, независимо дали емоционален, духовен или физически, опитайте да добавите диви боровинки в ежедневната си диета.

ЕМОЦИОНАЛНА ПОДКРЕПА

Дивите боровинки могат да ни предложат повече вдъхновение дори от най-добрите мотивационни оратори на планетата, тъй като те ни подкрепят на емоционално ниво. Дивите боровинки укрепват самата същност, на това което сме, така че да не сме толкова податливи на наказания, отхвърляне, презрение, унижение, опустошение и деградация. Ако сте страдали от чувството, че сте критикувани, неоценявани, дискредитирани, зле третирани или пренебрегвани, дивите боровники са свята, лечебна храна за вас.

ДУХОВЕН УРОК

Всеки в живота си е имал преживяване, което го е сринало. Нещо, било то болест, проблемна връзка или трагично събитие, което ви е поставило на колене и практически е унищожило самочувствието ви. Дивите боровинки разбират през какво сте преминали. Те знаят кои сте, какви са щетите, с които сте се справили, и как да ви помогнат да се издигнете отново. Коренното американско население - индианците, са забелязали още преди много години, че когато възникне горски пожар, единственото нещо, което расте по пътя му след това, са растенията от диви боровинки. Всъщност те се завръщат по-силни и по-здрави от всякога. Това е източникът на силата на дивата боровинка. Тя не само може да се издигне от пепелта, но и използва тази пепел в своя полза. А когато бъдат замразени, тъй като са истински адаптогени, дивите боровинки не губят хранителната си стойност, както някои плодове и зеленчуци, а я увеличават. Предизвикателството да издържат на процеса на замразяване подтиква плодовете да работят на върха на възможностите си, като ви осигуряват по-голяма хранителна сила и бионаличност.

И в двата края на спектъра, в огъня и в леда, дивите боровинки не просто оцеляват, а се развиват. Те приемат неблагоприятните обстоятелства, посрещат ги и стават по-добри заради тях. Когато ядете този свръхестествен плод, тази неразрушима същност става част от вас. Не на последно място, всички чуваме да се говори много за правилната нагласа, за да привличаме изобилие, да оформяме мислите и действията си така, че да предизвикваме живота, който искаме. Това може да бъде много полезно. Човек, който се чувства позитивно, е по-вероятно да направи избор, който да го доведе до повече позитивизъм. Понякога обаче темата ни разкъсва. Последното нещо, от което се нуждае човек, който е болен, страда или е в друго неблагоприятно положение, е да се чувства така, сякаш по някакъв начин го е създал, привлякъл или предизвикал. Ако искате да знаете една от тайните за проявяване на изобилие, това е дивата боровинка. Знам, че не е това, което бихте очаквали! И все пак е вярно. Тези малки плодчета са толкова мощни. Когато се стремите към каквото и да било, когато искате да живеете живот, изпълнен с изобилие и благословии, обърнете се към дивите боровинки и наблюдавайте как се случва магията.

СЪВЕТИ

Често най-лесното място за намиране на диви боровинки са щандовете със замразени храни в местния супермаркет, в кутиите със съставки за смутита. Както казах по-горе, замразяването прави плодовете още по-здравословни. За да се насладите на боровинките, или ги пригответе в замразено лакомство, или ги размразете и им се насладете. От замразени диви боровинки, смесени със замразени банани, се получава вкусен и здравословен сладолед, който е невъобразим.

* Ако се намирате в Съединените щати, потърсете замразени или пресни диви боровинки от Мейн. Ако сте в Канада, търсете тези от Източна Канада. Ако живеете в друга страна, не подценявайте дивите боровинки, които може да растат във вашия регион – те притежават чудодейни ползи, които далеч надхвърлят тези на която и да е култивирана боровинка. Ако нямате достъп до пресни или замразени диви боровинки, или нямате възможност да ги съхранявате, или желаете да допълните приема, препоръчваните от Антъни Уилям диви боровинки на прах на Vimergy са чудесни. Събрани са в Нюфаундленд, Канада – един от регионите с най-чисти въздух и подпочвени води и най-малко замърсяване в света.

* Ако познавате човек, който е изправен пред предизвикателството на заболяване, предложете му диви боровинки, за да покажете положителното си отношение.

* Когато ядете диви боровинки, не забравяйте, че те са благословени от Бога и Вселената, че са дар отгоре.

Научете повече за скритите лечебни сили на плодовете и зеленчуците в книгата на Антъни Уилям “Най-полезните храни”.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.