Аспержите са фантастичен лечебен зеленчук с високо съдържание на основни минерали като селен, цинк и манган, които са жизненоважни за силната и здрава имунна система. Също така са с високо съдържание на витамини А, К и Б-комплекс, включително фолиева киселина, която е градивен елемент за здрава сърдечно-съдова система и се препоръчва за жени, които се опитват да забременеят.

Аспержите съдържат аспарагинова киселина – аминокиселина, която неутрализира излишните количества амоняк в тялото. Този амоняк често е причина за изтощение, главоболие и лошо храносмилане. Аспержите съдържат значителни количества здравословни фибри и протеини, които помагат за поддържане нивата на кръвна захар, предотвратяват запека, стабилизират храносмилането и спират желанието за преяждане.

Също така съдържат съединение, наречено аспарагин. Това е естествен диуретик, който разгражда кристалите на оксаловата и пикочната киселина, съхранявани в мускулите и бъбреците, и ги елиминира чрез урината. Този естествен диуретик е полезен за намаляване на задържането на вода, подуване на корема и подуване на тялото. Аспержите също са с високо съдържание на глутатион, който е мощен антиоксидант и е особено полезен за тези, които страдат от автоимунни заболявания, чернодробни заболявания, сърдечни заболявания, рак и диабет.

Известно е, че помагат за укрепване на черния дроб, бъбреците, кожата, връзките и костите, а съдържанието на хлорофил в тях, ги прави страхотен строител на кръвта. Аспержите също така съдържат инулин, който насърчава добрите бактерии в червата, което засилва усвояването на хранителните вещества и помага да се поддържа правилното функциониране на имунната система. Аспержите са богат на хранителни вещества, вкусен зеленчук, който може да се консумира суров или приготвен на пара и да се добавя към супи, салати, яхнии, ориз и/или зеленчукови ястия.

За повече информация относно лечебните свойства на аспержите и симптомите и състоянията, при които те могат да помогнат, разгледайте бестселъра на “Ню Йорк Таймс” “Лечителят Медиум: Най-полезните храни”. Излекувайте себе си и близките си със скритите лечебни сили на плодовете и зеленчуците, както и с помощта на другите книги от поредицата “Лечителят Медиум”.

Подобни публикации

[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.