Смутито “Помощ за черния дроб” е ключова рецепта от едноименната книга на Антъни Уилям, тъй като предлага мощна лечебна подкрепа за черния дроб, което го прави полезно при всякакъв вид хронични заболявания и симптоми. То е и основна рецепта в прочистването на черния дроб 3:6:9, включено в “Помощ за черния дроб”.

Първият вариант на смутито по-долу е бърз, прост, богат на антиоксиданти тоник, който да добавите към живота си за дълбоко оздравяване на черния дроб. Вторият вариант на смутито е лека, приятна алтернатива, която съчетава зеленина и плодове. Ако досега не сте се замисляли да добавите кълнове към смутито си, сега е идеалният момент да го изпробвате. Те са мощни и меки и се съчетават перфектно в това гладко, тропическо лакомство.

В "Помощ за черния дроб" Антъни Уилям споделя как всяка от съставките в това смути може да помогне на вас и близките ви в лечебния ви процес. Нека разгледаме всяка от звездните съставки...

Питая (наричана още драконов плод): Червеният пигмент в червения сорт на питая е подмладяващ за черния дроб, като връща клетките към живот. Той помага на черния дроб да произвежда по-бързо клетки, за да може да се извърши своята регенерация. Това е плод-извор на младостта за черния дроб, който забавя и спира стареенето на черния дроб, като се грижи за неговата дълбока, вътрешна сърцевина, която в повечето случаи се поддава на болести, ако се пренебрегва твърде дълго. Потърсете опаковки замразена червена питая в магазините за хранителни стоки или онлайн, а може да я намерите и прясна във вашия район. Ако нямате достъп до нито една от двете опции, потърсете чиста питая на прах.

Диви боровинки: съдържат десетки неоткрити антиоксиданти, включително антоцианинови разновидности. Във вътрешността на дивата боровинка има не само един пигмент; има десетки пигменти, които все още не са изследвани или проучени. Дивата боровинка е за черния дроб, както майчиното мляко за бебето. Дивите боровинки не само имат способността да прихващат много проблеми, но и да ги задържат, докато напускат черния дроб, по начин, по който повечето други лечебни храни не могат. Пигментите в дивите боровинки имат способността да се насищат дълбоко в чернодробните клетки и да преминават през клетъчните стени и мембрани вътре в черния дроб, разпространявайки синьото си навсякъде. Дивите боровинки укрепват чревния тракт, като подхранват добрите бактерии там, което е от голяма полза за черния дроб. Потърсете опаковки със замразени диви боровинки в хранителните магазини или онлайн, а може да ги намерите и пресни във вашия район. Ако не е налична нито една от двете опции, потърсете чисти диви боровинки на прах на Vimergy®, които са препоръчвани от Антъни Уилям.

Съставки:

ВАРИАНТ А

 • 2 банана или 1/2 папая (най-добре от сорт Марадол), нарязани на кубчета;
 • 1/2 чаша прясна, 1 пакет замразена или 2 с.л. червена питая (драконов плод) на прах;
 • 2 чаши пресни или замразени диви боровинки, или 2 с.л. диви боровинки на прах;
 • 1/2 чаша вода (по избор).

ВАРИАНТ Б

 • 1 банан или 1/4 папая Марадол, нарязана на кубчета
 • 1 манго
 • 1/2 чаша прясно, 1 пакетче замразено или 2 с.л. червена питая (драконов плод) на прах 
 • 1 стъбло целина
 • 1/2 чаша кълнове (всякакъв вид)
 • 1/2 лайм
 • 1/2 чаша вода (по избор)

Начин на приготвяне:

Комбинирайте всички съставки в блендера. Блендирайте до гладка смес. Ако е необходимо, добавете до 1/2 чаша вода до постигане на желаната консистенция.

Порция за 1-2 души.


Съвети:

*Ако нямате достъп до питая и/или диви боровинки, заменете ги с къпини, култивирани боровинки или череши.

*Опитайте да добавите поне един замразен елемент към смутито си. Това гарантира, че смутито ви ще остане хубаво и студено!

*1 чаша е равна на 240 мл.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.