Смутито “Помощ за черния дроб” е ключова рецепта от едноименната книга на Антъни Уилям, тъй като предлага мощна лечебна подкрепа за черния дроб, което го прави полезно при всякакъв вид хронични заболявания и симптоми. То е и основна рецепта в прочистването на черния дроб 3:6:9, включено в “Помощ за черния дроб”.

Първият вариант на смутито по-долу е бърз, прост, богат на антиоксиданти тоник, който да добавите към живота си за дълбоко оздравяване на черния дроб. Вторият вариант на смутито е лека, приятна алтернатива, която съчетава зеленина и плодове. Ако досега не сте се замисляли да добавите кълнове към смутито си, сега е идеалният момент да го изпробвате. Те са мощни и меки и се съчетават перфектно в това гладко, тропическо лакомство.

В "Помощ за черния дроб" Антъни Уилям споделя как всяка от съставките в това смути може да помогне на вас и близките ви в лечебния ви процес. Нека разгледаме всяка от звездните съставки...

Питая (наричана още драконов плод): Червеният пигмент в червения сорт на питая е подмладяващ за черния дроб, като връща клетките към живот. Той помага на черния дроб да произвежда по-бързо клетки, за да може да се извърши своята регенерация. Това е плод-извор на младостта за черния дроб, който забавя и спира стареенето на черния дроб, като се грижи за неговата дълбока, вътрешна сърцевина, която в повечето случаи се поддава на болести, ако се пренебрегва твърде дълго. Потърсете опаковки замразена червена питая в магазините за хранителни стоки или онлайн, а може да я намерите и прясна във вашия район. Ако нямате достъп до нито една от двете опции, потърсете чиста питая на прах.

Диви боровинки: съдържат десетки неоткрити антиоксиданти, включително антоцианинови разновидности. Във вътрешността на дивата боровинка има не само един пигмент; има десетки пигменти, които все още не са изследвани или проучени. Дивата боровинка е за черния дроб, както майчиното мляко за бебето. Дивите боровинки не само имат способността да прихващат много проблеми, но и да ги задържат, докато напускат черния дроб, по начин, по който повечето други лечебни храни не могат. Пигментите в дивите боровинки имат способността да се насищат дълбоко в чернодробните клетки и да преминават през клетъчните стени и мембрани вътре в черния дроб, разпространявайки синьото си навсякъде. Дивите боровинки укрепват чревния тракт, като подхранват добрите бактерии там, което е от голяма полза за черния дроб. Потърсете опаковки със замразени диви боровинки в хранителните магазини или онлайн, а може да ги намерите и пресни във вашия район. Ако не е налична нито една от двете опции, потърсете чисти диви боровинки на прах на Vimergy®, които са препоръчвани от Антъни Уилям.

Съставки:

ВАРИАНТ А

 • 2 банана или 1/2 папая (най-добре от сорт Марадол), нарязани на кубчета;
 • 1/2 чаша прясна, 1 пакет замразена или 2 с.л. червена питая (драконов плод) на прах;
 • 2 чаши пресни или замразени диви боровинки, или 2 с.л. диви боровинки на прах;
 • 1/2 чаша вода (по избор).

ВАРИАНТ Б

 • 1 банан или 1/4 папая Марадол, нарязана на кубчета
 • 1 манго
 • 1/2 чаша прясно, 1 пакетче замразено или 2 с.л. червена питая (драконов плод) на прах 
 • 1 стъбло целина
 • 1/2 чаша кълнове (всякакъв вид)
 • 1/2 лайм
 • 1/2 чаша вода (по избор)

Начин на приготвяне:

Комбинирайте всички съставки в блендера. Блендирайте до гладка смес. Ако е необходимо, добавете до 1/2 чаша вода до постигане на желаната консистенция.

Порция за 1-2 души.


Съвети:

*Ако нямате достъп до питая и/или диви боровинки, заменете ги с къпини, култивирани боровинки или череши.

*Опитайте да добавите поне един замразен елемент към смутито си. Това гарантира, че смутито ви ще остане хубаво и студено!

*1 чаша е равна на 240 мл.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] Ти можеш да се излекуваш
[ВИДЕО] Ти можеш да се излекуваш
“Ако все още не сте били възпрепятствани от симптом или здравословно състояние, значи не сте се сблъскали с истинската реалност, в която милиони хора страдат ежедневно и често са лишени от възможността да функционират и да живеят пълноценно. Такава е реалността за хронично болните, които се борят да намерят отговор на въпроса защо са болни. Невъзможно е да знаете, ако не сте били на тяхно място и няма да разберете, докато не го преживеете сами.
Прочети още
12 хранителни добавки за подкрепа на имунната система
12 хранителни добавки за подкрепа на имунната система
В наши дни се сблъскваме с повече неща, отколкото когато и да било преди. Всеки ден имунната ни система воюва за нас, защитавайки ни от непрестанно нахлуване на нашественици, включително патогени, токсични тежки метали, химикали и други токсини. Имунната ни система е съсредоточена върху това да ни поддържа в безопасност, силни и здрави в лицето на всички тези заплахи, нашествия и излагания. Но при толкова много неща, с които трябва да се борим, имунната ни система се нуждае от помощ, за да продължи да води борбата и да може да победи. Именно тук се появяват инструментите за подпомагане на имунната система. Тези 12 билки и хранителни добавки са отлични за укрепване на имунната система.
Прочети още
Сок от ечемичена трева на прах – лечебни ползи
Сок от ечемичена трева на прах – лечебни ползи
Ечемичената трева е една от най-богатите на хранителни вещества храни в природата и се използва от древни времена за медицински и лечебни цели. Сокът от ечемичена трева на прах (да не се бърка с ечемичена трева на прах) е един от най-добрите начини за консумация на тази храна, тъй като концентрира хранителните свойства и е най-лесният начин за храносмилане, асимилиране и използване на хранителните вещества от организма.
Прочети още